Pitypang ​kertészkedik (Pitypang és Lili 10.) 41 csillagozás

Pásztohy Panka: Pitypang kertészkedik

Olyan szép tavasszal a park! Lili elhatározza, hogy ebben az évben ő is szeretne virágokat ültetni – sőt, nemcsak virágokat, hanem zöldségeket is! Anya és Pitypang segítségével neki is kezd, elülteti a palántákat, elveti a magokat, és szorgalmasan öntözi is őket. Ám egyszer csak eltűnik a gereblye, eltűnik az öntözőkanna… Lehet, hogy Pitypang mégsem a legmegfelelőbb segítség a kertészkedésben?

Kiadói ajánlás: 2 éves kortól · Tagok ajánlása: 2 éves kortól

>!
Pagony, Budapest, 2021
24 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634107668 · Illusztrálta: Pásztohy Panka

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

Tarja_Kauppinen IP>!
Pásztohy Panka: Pitypang kertészkedik

Egy teljesen megbízható sorozat újabb, teljesen megbízható kötete. A kertészkedésen túl sok apró üzenetet tartalmaz még, pl.:
– a kutya szeret ásni, úgyhogy amit nem szeretnénk, hogy kiásson, azt érdemes elkeríteni
– kerékpáros közlekedés népszerűsítése
– olcsó és tartalmas szabadtéri családi programok (biciklis kirándulás, gólyafészek megnézése, közös kerti munka)
A rajzok is biztonságosak, barátságosak, hitelesek. Egyszerűségében nagyszerű könyv, mely nincs túlspilázva, de pont így jó.

nicosia P>!
Pásztohy Panka: Pitypang kertészkedik

Tündér aranyos, kevés de pont elég információval, bűbáj rajzokkal.

Nikolett0907 P>!
Pásztohy Panka: Pitypang kertészkedik

Aranyos és rendkívül kedves mese arról, hogyan is kertészkedik Pitypang.
A történet nagyon szép illusztrációkkal diszített és emellett szórakoztató is.
Ajánlom kicsiknek egy kellemes kikapcsolódás gyanánt.

>!
Pagony, Budapest, 2021
24 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634107668 · Illusztrálta: Pásztohy Panka
csgabi P>!
Pásztohy Panka: Pitypang kertészkedik

Pásztohy Panka a Pitypang és Lili sorozatában mindig játékosan tanítja a gyerekeket; ebben a mesében a kertészkedésen keresztük ismerhetik meg a kicsik a növények fontosságát, azt, hogy mi is ültethetünk, és hogy mennyire jó, ahogyan a kezünk munkája nyomán cseperedik a növény. De persze van a kötetben játék is, hiszen itt tárgyak tűnnek el, de a végén persze kiderül, ki a ludas. Szerettem ezt a könyvet is, ajánlom a sorozatot mindenkinek.

PTJulia P>!
Pásztohy Panka: Pitypang kertészkedik

Az egyik legaranyosabb Pitypang-kötet! Tulajdonképpen arra az axiómára épít, hogy „vagy kert, vagy kutya”. Liliék egyelőre megpróbálják ezt kreatívan, kis kerítéssel megoldni – én a lelki szemeim előtt láttam már a megrágcsált kerítésvégeket is, és a kicincált paprikát. Ugyanakkor nagymamám dagadt tacskói mindig megmaradtak a kert közepi sétaúton, tehát nem lehetetlen a kerítés nélküli trenírozás sem (sajnos már nem tudom tőle megkérdezni, hogy érte el ezt náluk).
A kert, a kertészkedés szeretetére tanít, Pitypang pedig annyira cuki, hogy nem lehet rá igazán haragudni. És annyira kutya, nagyon díjazom azt, hogy ebben a kötetben kicsit sem antropomorfizált.

BertaPalikSzilvi P>!
Pásztohy Panka: Pitypang kertészkedik

Pásztohy Panka meséi és rajzai egyszerűen csodásak, olyan történetek ,amik a legkisebb és legnagyobb gyereket egyaránt lekötik.
Ebben a kötetben kertészkedik a család,virágokat és zöldségeket ültetnek.
Jó alkalmat ad arra, hogy beszélgessünk arról mit mikor ültetünk, hogyan kell gondozni, hogyan védhetjük meg a kártevőktől, pl a kutyától ,mint a mesében.
A könyvben a főszerep most inkább az eltűnt tárgyaknak jutott, a végén az is kiderült, hogy a vakondok vagy esetleg más ásta el őket a kertben.
Jó szívvel ajánlom minden kisgyereknek.

krlany IP>!
Pásztohy Panka: Pitypang kertészkedik

Kedves, aranyos történet. Nekem egy ponton picit kevés. Ültetünk virágokat és zöldségeket, de utána csak a zöldségekről van szó, holott pl. a levenduláról is lehetett volna egy mondatot írni. Pitypang viszont nagy kertész!:)

pappb12>!
Pásztohy Panka: Pitypang kertészkedik

Postai várakozás közben olvastam el ezt a kötetet. Míg kisebb volt a kisfiam, több részét is olvastuk és szerettük a sorozatnak, ami most is ugyanolyan bájos, és kedves, pont annyi információ van benne, amit egy kisóvodás elbír, viszont lehet ötletadó, és beszélgetésindító is, és az illusztrációk még mindig a kedvenceim.

Driz>!
Pásztohy Panka: Pitypang kertészkedik

Most sem okozott csalódást ez a sorozat. Én nagyon szívesen forgatom a könyvet. Nagyon cuki a kislány és a kutyusa is. Szeretem a képeket is nézegetni, olyan kedves és barátságos. Jó kedvre derít akárhányszor fellapozom a könyvet. Kislányom szintén imádta, kezdő olvasóként jól tudta olvasni a mondatokat, illetve értette is mit olvas, vissza tudta adni a lényegét.

Rózsabogár78>!
Pásztohy Panka: Pitypang kertészkedik

Ez is kedves, jól sikerült része a sorozatnak. Igen, picit több szó eshetett volna a kertészkedésről, meg a zöldségekről, de hát más izgalmak vannak a kertben, értem én.:-)
A rajzok továbbra is imádnivalók.


Népszerű idézetek

Nikolett0907 P>!

Lili tavasszal mindig nagyon várja a gólyákat.

(első mondat)


A sorozat következő kötete

Pitypang és Lili sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Radnóti Miklós: Bori notesz
Zelk Zoltán: A három nyúl
Böszörményi Gyula: Nász és téboly
Csernovszki-Nagy Alexandra: Antónia eltűnt
Marilyn Miller: Túl a maffián
Marilyn Miller – Ella Steel: Üldözöttek
B. E. Belle: Árvák
Fésűs Éva: Az ezüst hegedű
József Attila: Altató
Marilyn Miller: A királynő