Mentsük ​meg a kiskutyám! (Pitypang és Lili 1.) 90 csillagozás

Pásztohy Panka: Mentsük meg a kiskutyám!

Lili nagycsoportos óvodás. Mindennap ugyanazon az úton megy az óvodába. Mindennap kétszer kerüli meg a nagy gesztenyefa melletti gödröt. És mindennap elsétál egy zöld kerítéses ház előtt, ahol egyszer csak feltűnik egy kiskutya. Lili egykettőre összebarátkozik a kutyussal, el is nevezi Pitypangnak. Nap mint nap meglátogatja, megosztja vele az uzsonnáját, labdázik vele. Azonban egy nap a kis Pitypang eltűnik. De Lili nem adja fel, és megkeresi a kiskutyát!

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tagok ajánlása: 2 éves kortól

>!
Pagony, Dabas, 2017
38 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634103349
>!
Pagony, Budapest, 2015
40 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634100409 · Illusztrálta: Pásztohy Panka

Kedvencelte 2

Most olvassa 2

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 25


Kiemelt értékelések

Gelso>!
Pásztohy Panka: Mentsük meg a kiskutyám!

Nagyon kedves, nagyon szerethető, nagyon aranyos kis könyv és történet!
Pásztohy Pankát eddig rajzairól ismertük, amikor a gyerekekkel a Panka és Csiribí könyvekből olvastunk. Már akkor megjegyeztem a tündérek jellegzetes csizmás lábait. Ez a fajta „lábábrázolás” annyira jellegzetes, annyira „Pásztohy-Pankás”: aranyos és egyből felismerhető, beazonosítható az illusztrátor. Itt is megjelenik a kislányon és pl. az állatgondozón.
Nagyon örülök, hogy Pásztohy Panka az illusztrálás mellett ezúttal az írással is megpróbálkozott, mert ez a történet legalább olyan kedves, bájos, szeretetteli, mint a rajzai.
A történet egyszerű, világos, érthető, rögtön a szívedbe lopja magát, és lelked mélyén a kutyus eltűnésétől szorítasz, sikerüljön a kislánynak Pitypangot megtalálni.
Én személy szerint mindig nagyon örülök, amikor apa, anya együtt található a gyerekeknek szánt történetekben.
A kedves történetet a rajzok még kedvesebbé, cukibbá teszik.
Csodálatos nagy szemei vannak a szereplőknek és a kutyus alakja is nagyon édes.
Az emberszereplők ízlésesen vannak öltöztetve, ápoltak, szépek és modernek. Az anyuka nekem egy kicsit hasonlít Szabó T. Annára :-)
Öröm volt ezzel a könyvvel találkozni, továbbra is oda fogok figyelni Pásztohy Panka nevére.
Örülhet az a gyerek, akinek van az otthoni könyvei között egy ilyen szép története és könyve. Biztosan hamar a szívébe zárja és biztos, hogy sokszor sort kell keríteni esti mesék alkalmával a felolvasásra.
Gyerekkoromból ezt a könyvet idézte fel és juttatta eszembe: http://moly.hu/konyvek/klara-jarunkova-legy-a-gazdim-kisfiu

@meseanyu Merítés-díj / gyermekirodalom (2015) c. kihívásához.

4 hozzászólás
stippistop P>!
Pásztohy Panka: Mentsük meg a kiskutyám!

Muszáj szeretni! :) Kedves illusztrációk, aranyos történet. Hajrá Pitypang! Egyetlen hátránya, hogy olyan kis rövid; olvastam volna még tovább!!
(Most már hivatalos, hogy a kutyás történetekkel simán meg lehet engem venni.)

2 hozzászólás
Futóhomok>!
Pásztohy Panka: Mentsük meg a kiskutyám!

Igényes stílusban megírt mesekönyv, ami – bár a főszereplő Lili óvodás korú – bátran adható elsős kislányok kezébe is önálló olvasásra: kedves, szerethető, átélhető a történet. Annak külön örültem, hogy a kiskutya örökbefogadására vállalkozó család ezúttal apából, anyából és egy gyermekből áll, ők így hárman alkotnak harmonikus egészet.

3 hozzászólás
Uzsonna>!
Pásztohy Panka: Mentsük meg a kiskutyám!

Kedves történet egy gyerek és egy kutyus barátságáról (ami mindig hálás téma ugye), közben egy fontos gesztust kiemelve, a menhelyi kutyusok örökbefogadását. Emellett a körítés is jó: élvezet olvasni a családi történéseket (nem bartoserikásan felsorolva a szereplőket) és a gyermeki világ apróbb mozzanatait is (kedvencem a villanyoszlop melletti két kavics napi „ellenőrzése” volt).
A képek is kedvesek, szerethetőek, a szöveggel teljes összhangban vannak.
Óvodások kedvelt meséje lehet. Jöhet a folytatás! :-)

4 hozzászólás
meseanyu P>!
Pásztohy Panka: Mentsük meg a kiskutyám!

Szerintem ez egy nagyon aranyos, egyszerű, de korrekt kötet, a szerzőtől már megszokott helyes képi világgal.

4 hozzászólás
Gyöngyi69>!
Pásztohy Panka: Mentsük meg a kiskutyám!

Ajándéknak szánom egy nagycsoportos óvodásnak, aki nagyon szereti a kiskutyákat. Amúgy pont mostanában kaptak egyet a testvéreivel, szintén örökbefogadás útján. Ez a kedves kis könyv talán olyan lesz majd a számára, mintha róluk szólna, azt az egy elhanyagolható részletet kivéve, hogy Lili egyke volt. Valaki említette, hogy szívesen látna egy következő részt hasonló stílusban a felelős állattartás témájában – egyetértek!

11 hozzászólás
bonnie9 P>!
Pásztohy Panka: Mentsük meg a kiskutyám!

Pásztohy Pankát eddig csak az illusztrálásaiból ismertem és kedveltem, de örülök, hogy most szerzőként is találkozhattam vele.
Helyes történet, igényes szövegezés, fontos téma, kerek egységként működő család, szerethető szereplők. Személyes kedvencem a protézises kutyus volt, mert bizony nemcsak az emberek, de az állatok között is van sérült, akikre bizony oda kell figyelnünk. A mások által is hiányolt felelős állattartás kérdése pedig nekem is megfordult a fejemben, de örömmel olvasom, hogy készül a folytatás. Engem kíváncsivá tett. :)
Személyes élmény, amitől azt hiszem még inkább szívemhez nőtt a könyv, hogy úgy 5-6 éve a Széll Kálmán tér és a Kútvölgyi út közti Szilágyi Erzsébet fasor szakaszon volt egy buszmegálló egy kopott kerítéssel és egy szomorú szemű kutyussal. A 156-os buszról figyeltem őt mindig, ahogy állt a kerítés mellett a teniszlabdájával és kidobálta, hátha játszik vele valaki. És mindennap összeszorult a szívem, ha láttam őt, de még jobban mikor nem… Most már nem járok arra. Jó lenne tudni, mi lett vele…

2 hozzászólás
Izolda P>!
Pásztohy Panka: Mentsük meg a kiskutyám!

Nagyon-nagyon cuki! A mese is, de főleg a rajzok.
Kutyaörökbefogadásról. Esetleg arról lehetne több, hogy mik a kis gazdik kötelességei. Vagy ez lehetne egy következő kötet, hogy az örökbefogadás után. :)

4 hozzászólás
Kriszta I>!
Pásztohy Panka: Mentsük meg a kiskutyám!

Minden tekintetben szép és aranyos könyv óvódásoknak. A kicsik megtudhatják belőle, mi is az a menhely, mire szolgál, és hogy milyen szép barátság szövődhet ember és állat között.
A felelős állattartás bemutatásához ez ugyan kevés, az elsajátításához meg még inkább, de ha lesz folytatása a mesének, gondolom abban már nagyobb hangsúlyt kap ez is. Persze szerintem még akkor is elengedhetetlen, hogy a szülők eleve ebben a szellemben neveljék a gyereküket, mert igazából a szülői minta a mérvadó.
Minden esetre ez a téma nagyon jó ötlet volt Pásztohy Pankától, aki a könyv fülszövege szerint maga is nagy állatbarát.
A rajzai pedig imádnivalók, aranyosak, színesek, szépek :)

4 hozzászólás
Juca P>!
Pásztohy Panka: Mentsük meg a kiskutyám!

Már két hete, hogy megérkezett a könyv, de Anna nem akarta, hogy felolvassam. Kisvakond és Babócáék kiütéssel győztek. Eddig! Ma kezembe vettem, és elkezdtem hangosan felolvasni. Anna egyszer csak ott ült mellettem, és érdeklődve hallgatta a mesét. ♥

Pásztohy Panka illusztrálásai nagyon megtetszettek más mesekönyvekből, ezért kíváncsi voltam, szerzőként hogyan boldogul.

Pitypang és Lili megismerkedésének története magával ragadott. Lili nagycsoportos ovis, így az óvoda miatt is aktuális nálunk a téma. A kislány nagyon vágyik egy kiskutyára (melyik gyerek nem?). A történet során egy állatmenhelyre is ellátogatunk. Bella Swift: A kiskutya, aki unikornis akart lenni című könyvét juttatta eszembe a mesekönyv.

Bűbájos és megható történet elgondolkodtató mondanivalóval. Remélem, egy napon majd mi is örökbe tudunk fogadni egy menhelyi kutyust.


Népszerű idézetek

Sweety>!

„Mikor mentünk Kacatért a menhelyre, emlékszem, sok kutya volt, de mi anyával azonnal tudtuk, hogy melyik a miénk.” Lili

Ebben a kis országban tízmillió embernek kétmillió kutyája van. Kutyák tízezreinek azonban nincs szerencséje családban élni, ők az utcák és a menhelyek lakói. Ezt a könyvet ők inspirálták. Értük is szól. Álmom egy olyan világ, ahol minden kutya gazdival él. Olyan gazdival, aki szereti, és gondoskodik róla. Az én mesém nem tanítani szeretne, hanem elgondolkodtatni arról, hogy felelősséggel tartozunk a körülöttünk, velünk élő állatok iránt. Aki azon gondolkodik, hogy négylábú családtagot szeretne, keresse fel a menhelyeket, és találja meg ott azt a társat, aki igaz barátja lesz, és sosem felejti el, hogy megmentették. Kutyát tartani felelősség, munka és emellett rengeteg öröm!

Fülszöveg


A sorozat következő kötete

Pitypang és Lili sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kőszeghy Csilla: Bumburi a városban
Kőszeghy Csilla: Rosszcsont Maxi
Radnóti Blanka: Borisz, a szuperhős
Babucs Éva: Gondri gazdát keres
Kántor Kata: A szagtalan betörő
Janikovszky Éva: Bertalan és Barnabás
Lázár Ervin: Lovak, kutyák, madarak
May Szilvia: Imbusz mester autót épít
Gryllus Vilmos: Kutyát kérek, kiskutyát!
Gáll Viktória Emese: Borsi mesék