Halló, ​mama! 19 csillagozás

Pásztohy Panka: Halló, mama!

Teó külföldön él. Amikor náluk este van, a nagymamájánál és nagypapájánál Magyarországon nappal. Olyankor Teó bebújik a paplan alá a tablettel, és felhívja a mamát, hogy meséljen neki esti mesét. Máskor megmutatja, milyen szép iskolatáskát kapott, a nagypapája pedig azt, hogy milyen nagyra nőttek a rózsái. Igaz, hogy nagyon ritkán találkoznak, de mindennap beszélnek, és Teó fényképei ott sorakoznak a mama polcán az unokatestvérek fotói mellett.

Az elmúlt évtizedben sok ezer magyar család költözött külföldre, a nagyszülők interneten tartják unokáikkal a kapcsolatot. Nekik szól ez a könyv, nagymamáknak és unokáknak, akik igaz, hogy egy évben talán csak egyszer találkoznak, de nap mint nap leülnek beszélgetni a képernyő elé. Hiszen pontosan tudjuk, hogy a külföldön élő magyaroknak milyen fontos, hogy a gyerekeik értsenek magyarul, magyar könyveket is olvassanak, és ebben nagy segítséget jelentenek a nagyszülők.

Tagok ajánlása: 4 éves kortól

>!
Pagony, Budapest, 2018
40 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634104230

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

>!
meseanyu MP
Pásztohy Panka: Halló, mama!

A Pesti mese unoka-nagyszülő viszonyának témájánál maradva, ahhoz méltó színvonalon írt ismét Pásztohy Panka egy felnőtteknek és gyerekeknek is érdekes családi könyvet. A történet egy napjainkban nagyon aktuális felállást jelenít meg: az unoka a világ másik részén lakik, így keveset tud élőben találkozni a nagyszülőkkel. Mivel én is félek ettől a helyzettől, hogy esetleg a lányom messze kerül tőlünk, nekem nagyon megnyugtató volt, ahogyan a szerző szépen megmutatta, hogy hogyan lehet különböző trükkökkel, technikai vívmányokkal, odafigyeléssel, szeretettel a távolság ellenére nagyon erős, bensőséges kapcsolatot fenntartani a családtagok között. Nagyon tetszett a kötet felépítése, íve, a vége miatt karácsonyra kimondottan jó ajándék. A rajzok is szuperek, mint mindig. Új ez a kicsit fiús színvilág, de nagyon kellemes.

>!
bagie P
Pásztohy Panka: Halló, mama!

Bennem valami fordítva lehet bekötve, mint a zsűritársak többségénél
Nekem ez a Pesti mese után csalódás volt; valami technikásabbat vártam volna: nekem nem volt elég, hogy a tableten van egy varázsgomb
Tudom, ez inkább a családi távolságról szól, hogy a világ két végén élnek – de… kevés volt, na :)

>!
dianna76 P
Pásztohy Panka: Halló, mama!

Sajnos – ahogy az ajánlóban is írják – nagyon aktuális ez a könyv manapság. Ezért, vagy sem, nekem ez inkább szomorú mese volt, mint vidám. Habár elektronikusan is bensőséges és napi a nagyszülőkkel a kapcsolata a kisfiúnak és szüleinek, mégis rossz volt olvasni, tudván a hatalmas távolságot. Igazából nincs különösebb története a könyvnek. Csupán a nagyszülőkkel való kapcsolatra építkezik. Ha valami szomorú, attól még lehet szép. S ez a történet az volt: szívet melengetően és-facsaróan szép! A vége pedig kárpótolta az embert minden rossz érzésért, ami előjön olvasás közben. Az illusztrációk kedvesek, leszámítva Teó elnagyolt fejét. Móra Ferenc említett verse pedig nálam is a kedvencek között szerepel.

>!
Pagony, Budapest, 2018
40 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634104230
>!
Driz P
Pásztohy Panka: Halló, mama!

Kedves, szerethető történet. Szimpatikus kisfiúval és a családjával. Az illusztráció teljesen illik a történethez és nézegetni is kellemes. Szívesen újra olvasnám.

>!
Millázs
Pásztohy Panka: Halló, mama!

Egy Ausztráliában élő kisfiú, Teó szemszögéből láthatjuk a világot, az iskolakezdést, a Magyarországon élő nagyszülőket, akik alkalmazkodva a helyzethez, tableten tartják napi szinten a kapcsolatot.
A vége várható, de mégis olyan megható.
Most én olvastam el, későbbre elteszem polcra, ha már kapiskálják a földrajzi, éghajlati magyarázatokat.

>!
kisboszorka
Pásztohy Panka: Halló, mama!

Szerintem elég kevés család nem érintett ma ebben a témában Magyarországon. Kedves történet, szuper rajzokkal!

>!
berlin
Pásztohy Panka: Halló, mama!

Szép kerek történet és teljesen aktuális. Tetszettek a rajzok, a technikai megoldások, magyarázatok és különösen az unoka-nagyszülő kapcsolat fontossága.


Hasonló könyvek címkék alapján

Sven Nordqvist: Amikor Findusz kicsi volt és eltűnt
Csukás István: Pom Pom meséi – Festéktüsszentő Hapci Benő
Bálint Ágnes: Frakk, a macskák réme
Hans Christian Andersen: A gyufaárus kislány
Fésűs Éva: Az ezüst hegedű
Walt Disney – Macskarisztokraták
Paulik Móni – Vincze Zsuzsi: Lili és a bátorság
Paulon Viktória: Kisrigók
Rigó Béla: Szaffi
Szabó Magda: Tündér Lala