A ​kisegér, aki majdnem hős lett 9 csillagozás

Pásztohy András: A kisegér, aki majdnem hős lett

Egy bájosan szívmelengető, és finom humorral átszőtt, klasszikus meseregényeket idéző történet egy kisegérről, aki majdnem hős lett. Na meg persze a barátságról és a szeretetről is sokat tanulhatunk a kisállatok izgalmas kalandjai során.
A Pásztohy András fejében megszületett szövevényes mesét Pásztohy Panka imádnivaló rajzai teszik teljessé.

Magával ragadó történet, amit nem csak a gyerekek, hanem a felnőttek sem akarnak majd letenni.

>!
Manó Könyvek, Budapest, 2016
232 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634032779 · Illusztrálta: Pásztohy Panka

Enciklopédia 1


Kedvencelte 1

Most olvassa 3

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 13


Kiemelt értékelések

>!
Chöpp P
Pásztohy András: A kisegér, aki majdnem hős lett

Nekem ez egy izgalmas, aranyos mese volt. Pásztohy Panka illusztrációi is nagyon tetszettek. Mindig alig vártam, hogy folytathassam. Szerettem, hogy a vadon élő állatoknak nincs nevük. Már nagyon meguntam, hogy az állatmesékben a szereplőket minden áron ember szerű gondolkodással és tulajdonságokkal ruházzák fel. Üdítő volt csupán annyit tudni, amit kis szereplőink is tudnak magukról: te egér vagy, én pedig cinke. Az bagoly, az pedig macska. És akkor spuri.

>!
meseanyu MP
Pásztohy András: A kisegér, aki majdnem hős lett

Sajnos ezzel is úgy voltam, mint a Ruminivel, hogy mindenkinek tetszik, én meg unom. Valahogy nem éreztem azt a sodrást, azt az elragadtatást, amit mondjuk egy Áfonyka esetében. Ennek ellenére nem adtam rosszabbat négyesnél, mert tényleg igényes szöveg, jól kitalált történet, az illusztráció meg zseniálisan jó a maga egyszerűségében.

>!
Hintafa P
Pásztohy András: A kisegér, aki majdnem hős lett

Egy újabb kisegeres könyv a Muskétások után. Ezúttal az elsőkönyves Pásztohy András és a sokadik könyves Pásztohy Panka szerzőpárosa kalauzolt egy télre készülő erdőbe, ahol egy Kisegér majdnem hős lett.

Pásztohy Panka az egyik kedvenc illusztrátorunk, akinek rajzai végigkísérték a gyerekeim (és a Ti gyerekeitek) mesék birodalmában tett utazásait. A meghitt melegségét árasztó, barátságos színekben pompázó illusztrációkat most egy egészen különleges látványvilág váltja fel. Ez volt az egyik nyomós érv, hogy elolvassuk a könyvet: a borítója új izgalmakat ígért. Nem is kellett csalódnunk. Tökéletes első kötet, amit remélhetőleg még több fog majd követni.
Folytatás itt: http://hintafa.blog.hu/2017/03/30/pasztohy_andras_a_kis…

>!
blueisthenewpink P
Pásztohy András: A kisegér, aki majdnem hős lett

Nagyon kedves meseregény, fantasztikus szereplőkkel. A gonoszok hátborzongatóak, a jók szívmelengetőek, a bohókásak viccesek. Sokan voltak, de nem egyszerre, remekül kezelte őket a szerző. Nagyon jól eltalált nevek és nemnevek sorakoztak végigspoiler.

Az időszak, az üzenet és a fejezetek száma miatt akár adventi olvasmány is lehet, bár ahhoz talán túl izgalmasan végződik némelyik rész. Az illusztráció is nagyon tetszett, a cinke a legjobb! :)

Egy-két pici hiba volt csak, és az a néhány szlenges kiszólás kizökkentett, de az egész annyira kedves volt, hogy ez sem vesz le az öt csillagból. spoiler

>!
dianna76 P
Pásztohy András: A kisegér, aki majdnem hős lett

Sejtettem, hogy tetszeni fog, de nem gondoltam, hogy ennyire. Igaz ami az ajánlóban olvasható, mely szerint a felnőtteket is fogva tartja a kisegér nagy kalandja. Kedves és bájos mese, ami hosszabb időre kellemes kikapcsolódássá teszi az estéket. Persze csak ha nem olvassuk el hamarjában. A történteket könnyű volt elképzelni, s pont ez a mese egyik lényege, a fantázia serkentése. Nem csak izgulni lehet a kalandok során, hanem sokat mosolyogni is, és fontos dolgokat tanulhatunk a barátságról. Bevallom, engem időnként idegesített Cinke, amiért mindig a begye volt neki a legfontosabb. Az illusztrációk – habár fekete-fehérek – maximálisan élvezhetőek, mert nagyon kedvesek, és szépek.
Hinni kell, s meglelhetjük a csodát! Csak egy kicsit tenni is kell érte. Ehhez pedig mindig jól jön egy igaz barát.

>!
Manó Könyvek, Budapest, 2016
232 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634032779 · Illusztrálta: Pásztohy Panka
>!
atalant I
Pásztohy András: A kisegér, aki majdnem hős lett

Mióta olvastam a cikket egy csapat zoológus megfigyeléseiről, miszerint a széncinegék az ínséges téli időben a Bükk barlangjaiban telelő, hibernált denevérekre vadásznak, azóta kicsit ferde szemmel nézek ezekre a madarakra.
De most nem az agyamat akarták. Sőt! Cinke volt a legkedvesebb figurám – ami többek között a rettenetesen cuki illusztrációknak is köszönhető. Pásztohy Panka rajzait eddig is kedvesnek és egyedinek találtam, de valahogy sosem lettem a rajongója. Ezzel a kötettel viszont teljesen megvett magának. Alig tudtam betelni a már-már monokróm képekkel. A külcsínbe egyszerűen nem tudok belekötni. Ez a könyv gyönyörű kívül-belül!
A történet viszont nekem kicsit soványka volt a hosszához képest. Viszonylag sok volt az üresjárat és a feleslegesen terjengős kitérő. A kevesebbet sajnos többnek éreztem volna. Ebben és a – számomra – kissé szlenges fogalmazásban (szitu, infó, király, kajcsi…) azonban ki is merülnek a negatívumok, hiszen kaptunk egy aranyos szereplőket felvonultató, kedves mesét.
Azt hiszem, érdemes odafigyelni a szerzőre, mert biztos vagyok benne, hogy a negatívumok a következő kötetre a helyükre billennek, és egy újabb szeretni való történettel rukkol majd elő.

>!
katen P
Pásztohy András: A kisegér, aki majdnem hős lett

Sajnos ennek a gyönyörű (muszáj kiemelnem, hogy ez az egyik legszebb gyerekkönyv, amivel mostanában találkoztam!!) könyvnek csak kb.az egynegyedét olvastam fel én. Aztán jött egy megborulás a Kicsitől, ami miatt esténként neki kellett olvasnom az uncsiságokat, Apa átvette a Kisegeret. És nem akarta visszaadni. Úgyhogy ezt végül a fiúk olvasták, nagy nevetések és izgatott susogások közepette, és ahányszor kérdeztem, mindig azt mondták, hát ez nagyon jó!! A végső konklúzió pedig az volt: Anya, ugye ennek van második része?
Egyszer úgyis elolvasom én Panninak is…

6 hozzászólás
>!
cicvarek
Pásztohy András: A kisegér, aki majdnem hős lett

Meseregény kicsiknek és nagyobbaknak – nem csak Pásztohy Panka képei miatt érdemes kézbe venni!


Népszerű idézetek

>!
Chöpp P

– Nem. Neked nem ezek a bogyók okozzák a legnagyobb fejtörést – sziszegte a kígyó. – A probléma az, hogy nem tudod rávenni magad, hogy hátat fordíts nekem. Hogy itt hagyj! Mert azzal elpusztítanál. Megölnél. Milyen lassú, kínzó, gyötrelmes halálom lenne. Nem a bogyókon jár a te agyad, hanem azon, hogy miként tudnál megmenteni. Mert te az életet választod. Mindig.
– Hallgass! – kiáltott rá a kisegér. – Mit tudod te, mire vagyok képes, és mire nem?
– Túl jó vagy. Ezért vagy te préda, én pedig ragadozó.

104. oldal

Kapcsolódó szócikkek: jóság

Hasonló könyvek címkék alapján

Berg Judit: Rumini
Kozári Dorka: Marcsi szeretetre vágyik
Lázár Ervin: Berzsián és Dideki
Csukás István: Süsü, a sárkány
Molnár Krisztina Rita: Maléna kertje
Bálint Ágnes: Tündér a vonaton
Kertész Erzsi: Labirintó
Kolozsi Angéla: Bódog és Szomorilla
Csukás István: Oriza-Triznyák
Varró Dániel: Túl a Maszat-hegyen