Speciális ​effektek 5 csillagozás

Pascal Pinteau: Speciális effektek

Hiánypótló művet vehet kézbe az olvasó. Magyarországon elsőként jelent meg olyan átfogó igényű munka, amely a vizuális fotó- és filmeffektek készítőinek műhelytitkairól és a trükkök történetéről ilyen figyelemmel és részletességgel ír. A könyv nemcsak filmes szakembereknek, hanem azoknak mozi kedvelőnek is ajánlott, akik részletesebben érdeklődnek a speciális effektusok iránt. A könyvet – melyben a mozitörténeti kuriózumok mellett szó esik többek között a Gyűrűk ura trilógiáról is – sok-sok színes kép teszi még érdekesebbé.

>!
Alexandra, Pécs, 2004
568 oldal · ISBN: 9633677297 · Fordította: Varga Enikő

Kedvencelte 3

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

>!
Ferrari_Fan
Pascal Pinteau: Speciális effektek

Valóban hiánypótló mű, nagy élvezettel olvastam végig. Sok mindent megtudtam a régi, stop-motion technikával készült dinós filmekről, amikből volt szerencsém látni néhányat gyerekkoromban, pl.: Egymillió évvel időszámításunk előtt (One million years B.C.), a Pro7 és Sat1 csatornákon. A könyv végigvezeti olvasóját a filmek egész történelmén. Az utolsó fejezetben bemutatott élményparkok és DVD ajánlók is tetszettek. Egy aprócska negatívum: A Terminator 2 három dimenziós színházi előadásról és jó néhány filmről még olvastam volna többet is. Ezeket leszámítva is kiváló enciklopédia. Örökös helye van a könyvespolcomon. A Pécs Pláza Alexandra könyvesboltjában jutottam hozzá a legutolsó példányhoz 2011-ben. Nagy köszönet a Széchenyi téri Alexandra könyvesboltnak, amiért segítőkészek voltak és telefono megkérdezték a másik boltot, hogy van e belőle még raktáron.
-Mikor menne le érte?
-Most azonnal!
És pofátlanul olcsón, 2000 Ft-ért árulták akkor. Így történt. :)
Egy másik valóban igényes mű, Jody Duncan – The Winston Effect: The Art & History of Stan Winston Studio, szépen megférne mellette a polcon. Sajnos ez ideáig nem jelent meg magyar nyelven.
Aki igazán filmrajongó, vagy érdeklődik a mozi kialakulása, fejlődése iránt, annak ajánlott mű.


Hasonló könyvek címkék alapján

Krasznahorkai László: Nem kérdez, nem válaszol
Hafner Zoltán (szerk.): Krasznahorkai beszélgetések
Frei Tamás: Egy riporter dossziéja
Lévai Balázs: Bestseller 2 – A világ nyitott könyv – Új beszélgetések
Árpa Attila – Bochkor Gábor – Gesztesi Károly: Macsó papák
Cristopher Silvester (szerk.): Szellemidézés
Borzák Tibor: Szembeszélő
Fodor János: Csevegés
Jámbor Judit – Vekerdy Tamás: Vekerdy
Szántó Gábor: Láthatatlan gyökerek