Jóga ​a mindennapi életben rendszer 5 csillagozás

Paramhans Swami Maheshwarananda: Jóga a mindennapi életben rendszer

Minden ​ember arra vágyik, hogy harmóniában éljen önmagával és a környezetével. Napjainkban ugyanakkor az élet számos területén egyre nagyobb elvárásoknak kell megfelelnünk, testi és lelki értelemben egyaránt. Ennek következtében egyre több em­bert kínoznak testi és lelki feszültségek, például stressz, idegesség, alvászavar, egyre többen szenvednek az egyoldalú fizikai megterhelés és a mozgáshiány következmé­nyeitől. Így aztán a mai korban különösen nagy jelentősége van azoknak a módszerek­nek és technikáknak, amelyekkel tartósan jó egészségi állapotra és testi, szellemi, lel­ki harmóniára tehetünk szert. A„Jóga a mindennapi életben" rendszer ahhoz ad átfogó módszert, hogy önmagunkon segítsünk.
A nyugati országokban végzett sokéves munkám során megismertem a modern civilizáció emberének életstílusát, testi és lelki problémáit. Tapasztalataimra, illetve felismeréseimre támaszkodva kifejlesztettem a„Jóga a mindennapi életben" rend­szert. Ez egy egymásra épülő szintekből álló,… (tovább)

>!
keménytáblás
>!
Sangam, Budapest, 2005
448 oldal · ISBN: 9783850520010

Most olvassa 4

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 16


Kiemelt értékelések

saturdaysun>!
Paramhans Swami Maheshwarananda: Jóga a mindennapi életben rendszer

Magam is jógázom ebben a rendszerben már 2009 óta, és beleszerettem. A klasszikus értelemben vett jógát oktatja ez a rendszer, nem a divat és a trendiség felé mozdult el. Swamiji könyve egy remek útmutatást, segédeszközt ad a jógázó kezébe, jól használható, gyakorlatias „lexikon”.

sztrop>!
Paramhans Swami Maheshwarananda: Jóga a mindennapi életben rendszer

A könyv egyedülállóan 8 szintre osztja fel a jógagyakorlatokat, amelynek szervezőelve nem maguk az ászanák, hanem a meditáció lépcsőfokai. Az ászanák leírásai borzasztó részletesek, a fotók esztétikusak és jól ábrázolják a gyakorlatokat, az is pontosan benne van, hogy mely testrészekre vannak jó hatással, mikor ellenjavalt végezni őket. Emellett a légzőgyakorlatok, pránajámák leírásai is szerepelnek benne, a meditációs gyakorlatoké (önvizsgálati meditációk), számos tisztító technika, praktikus tanácsok életmód tekintetében. A gyakorlatok mellett szerepelnek benne alapvető tudnivalók a jóga elméleti hátteréről, filozófiájáról, amelyek alapvetően szükségesek a gyakorlatok elsajátításakor. A kedves olvasó egy gyakorlati kézikönyvet tudhat magáénak, amennyiben kicsit is érdekli a jóga. A könyv tartalma ingyenesen elérhető online változatban az interneten magyarul és angolul is – hiszen a jóga egyetemesen mindenkié. :)

G_Andi>!
Paramhans Swami Maheshwarananda: Jóga a mindennapi életben rendszer

Sok érdekes új dolgot tanultam, már csak gyakorolni kéne…
Nagyon érthető, gazdagon illusztrált, követhető, annyi zavart csak, h „rendszert” eladható terméket lehet ebből is (naná) csinálni…India sem a régi, vagy soha nem is volt az?

2 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Mircea Eliade: A jóga
Selvarajan Yesudian – Haich Erzsébet: Sorsunk és a jóga
Pal Pandian: Sziddhák, az alapok mesterei
LíláDéví: A beavatás
Szvámi Véda Bháratí: Bevezetés a himalájai jóga tradícióba 2.
Szvámi Véda Bhárati: Bevezetés a himalájai jóga tradícióba 1.
Szvámi Vivékánanda: A cselekvés és a szeretet jógája
Veszprémi Krisztina (szerk.): Jóga – India világa 2.
Vígh Béla: Jógit kerestem Indiában
Swami Satyananda Saraswati: Jóga Nidrá