!

Tükörlelkek (Tükörlelkek 1.) 210 csillagozás

Papp Dóra: Tükörlelkek
Book24 · 2.990 Ft –30% 2.093 Ft
Régikönyvek.hu · 2.990 Ft –15% 2.541 Ft
1.800 Ft-tólMolyok eladó könyvei
Könyvtár

Kriszti és Orsi nem is lehetnének különbözőbbek.
A végzős Péterfi Krisztina mintadiák. Színötös mindenből, illemtudó, népszerű lány, a szülei szeme fénye. Legalábbis kívülről ez látszik. Olyan titkai és gondolatai vannak, amelyeket még önmagának sem mer bevallani, nemhogy a szüleinek vagy a környezetében bárkinek is. De, mint tudjuk, a titkok egyfolytában azért küzdenek, hogy előbb-utóbb felszínre kerülhessenek…
Fekete Orsolyát úgy becézik: Tragédia. Ő az a lány, aki a saját rettenetes, kibírhatatlan stílusába és az üvöltő metálzenébe menekül a problémái elől. A lány, akinek mindenki ismeri a titkát, de a teljes igazságot csak ő és a legjobb barátja, Eszter tudja. A lány, aki verekszik, cigizik, káromkodik, és úgy általában háborúban áll az egész világgal, és aki hosszú évek óta küszködik az egyszerű emberi kapcsolatokkal. De ez változhat, csak kell valaki, aki segít neki ebben…

Eredeti megjelenés éve: 2015

>!
Ciceró, Budapest, 2015
388 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635399468

Enciklopédia 36

Szereplők népszerűség szerint

Fekete Orsolya · Márton Olivér · Bereczki Kornél · Paul R. Westwood · Péterfi Krisztina · Zombori Eszter · Lévay Viktor (Viki) · Bereczki Milán · Bereczki Szilvi · Fekete Évi · Károlyi Emese · Mariann · Nelli · Zsolt

Helyszínek népszerűség szerint

Budapest · Magyarország


Hirdetés

Kedvencelte 57

Most olvassa 13

Várólistára tette 175

Kívánságlistára tette 224

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

>!
Lillsz
Papp Dóra: Tükörlelkek

Folytatása következik.
Miért? Kérdezem miért? Orsi
Nem tudom eldönteni kinek szeretem jobban a „szemszögét” Orsinak vagy Krisztinek… Krisztinél szinte minden „tökéletes”. Persze nem Orsinál meg mindig van valami olyan izgalmas rész ami húha… spoiler Nagyon olvasnám a második részt! *-* 5/5

4 hozzászólás
>!
Niitaa P
Papp Dóra: Tükörlelkek

„A múlt… a múlt nagyon trükkös dolog. Hozzánk tartozik, bennünk él, és azzá tesz bennünket, akik vagyunk. Ám emellett azt is el kell fogadnunk, hogy a múlt csak egy része az életünknek. A jelen és a jövő együtt képes sokkal erősebb lenni, mint az, ami eddig meghatározott minket. Nem azt mondom, hogy el kell engednünk a múltat. Észben kell tartanunk, mit jelent számunkra. De emellett tisztelnünk kell önmagunkat annyira, hogy esélyt adunk a jelen és a jövő változásainak. Hogy azok határozzanak meg minket, hogy formáljanak minket, ahogy halad előre az idő. Az elfogadás és a változtatás félelmetes dolog. De aki szembe tud nézni a félelmeivel, biztos jövőt építhet magának. Az az ember boldog lesz.”

(…)

Szóval a történet teljesen magával ragadó. Könnyű olvasni, folyamatosan fent tartja a figyelmet. Rengeteg olyan jelenet van benne, amin hangosan felnevettem. Nagyon érdekesek a szereplők és az őket körülvevő világ. Megmutatja, mennyire más körülmények között lehetséges élni, és hogy ezek egy fiatal személyiségét milyen mértékben és hogyan befolyásolják. Rengeteg komoly témát érint, de olyan szemszögből közelíti meg, ahogy egy 16-18 éves fiatal látja, nem úgy, ahogy egy gyerek vagy egy már felnőtt ember. Rámutat arra, mennyire fontos, hogy a magunk útját járjuk és ki merjünk állni a saját érdekeink mellett. Megmutatja, hogy mennyire fontos, hogy legyenek barátaink és minket szerető emberek, akikre támaszkodhatunk gond esetén. Csodálatos történet és rettentő kíváncsian várom a következő kötetet!

A teljes értékelést itt érheted el: http://niitaabell.blogspot.hu/2017/02/papp-dora-tukorle…

>!
FairyDust P
Papp Dóra: Tükörlelkek

Atyaég! :-O Ez a könyv valami fantasztikus volt! Végre egy realisztikus történet a gimnáziumi életből, amit mindannyian átéltünk. Tökéletesen volt ábrázolva minden, nagyon örültem, hogy kézzelfogható dolgok voltak benne, amit a legtöbben ismerünk. Nagyon jó ötlet volt, hogy párhuzamosan két szemszögből élhettük át a történetet. Nem tudom eldönteni, hogy melyik karakter volt szimpatikusabb, mindkettőnél más fogott meg. Minden balance-ban volt, és PONT ezt várom egy ifjúsági könyvtől. Ritkán dicsérek meg címeket, de ez kifejezetten jó választás, teljesen összhangban van a művel. *.* spoiler
A könyv vége szerintem jól sikerült, most folyamatosan azon fogok kattogni, mi lesz a következő részben. :D Természetesen, új kedvencet avattam.

Köszönöm, hogy kölcsönadtad a könyvet @mrsp! :)

1 hozzászólás
>!
Csoszi P
Papp Dóra: Tükörlelkek

Hello! Hol van a folytatás???
Na szóval, röviden és tömören: imádtam. Szépen, gördülékeny stílusban megírt, ízig-vérig mai magyar ifjúsági regény. Nagyon tetszett, hogy két tizenéves lány, a végzős Kriszti (Rágógumi) és a tizenegyedikes Orsi (Tragédia) szemszögéből felváltva követhettem a történéseket. Kettejük közül inkább Krisztivel tudtam azonosulni, mert annak idején engem is nagyon szigorúan fogtak a szüleim, és sokszor meg kellett felelni az elvárásaiknak. És bár sok év telt el a gimis éveim óta, néha most is úgy érzem, hogy szívesen dirigálnának, hogy mit és hogyan csináljak. Egyébként a zűrös csajszit, Orsit is megkedveltem a bunkó stílusa ellenére, de amit a könyv végén művelt Olivérrel eléggé kiakasztott. A többi karakter is nagyon jól lett kitalálva. A kedvencem Paul, az amerikai származású angoltanár volt, aki egy hihetetlenül pozitív személy. A fiúk, Kornél és Olivér, egyszerűen tökéletesek, nagyon jó hatással voltak a barátnőikre. Olvastam volna még tovább…

3 hozzászólás
>!
pveronika P
Papp Dóra: Tükörlelkek

Imádtam! Ez a könyv hiteles volt és őszinte. Annyira tetszett, hogy nem azt a cukormázat kaptam, ami ebben a műfajban általános. Minden egyes szereplőt igazinak érzetem, valódi problémákkal, valódi reakciókkal, valódi érzelmekkel. A karakterek rendkívül sokrétűek és még mindig kibontásra várnak.

Kriszti a végzős, gyönyörű, egzotikus, népszerű lány a suliban, akire mindenki hasonlítani szeretne, vagy csak egyszerűen irigykedik rá. Kívülről minden tökéletesnek tűnik vele kapcsolatban, de közben teljesen bizonytalan, otthon meg kell felelnie a maximalista és túlféltő szülőknek, nem tudja, hogy hol szeretne továbbtanulni, csak egyet tud, hogy szenvedélye a tánc. Ez az egyetlen, ami egyensúlyban tudja tartani az életét, és ezért képes megvillantani a lázadás első pici szikráját, és esténkén titokban elszökni egy lepukkant, elhagyott épületbe, hogy ott a legjobb barátjával, Viktorral – aka Vikivel – táncoljon.

Orsi a tizenegyedikes, lázadó, dohányzó, káromkodó lány, akit elsőre nem értesz és nem is kedvelsz, de aztán szépen lassan ő is a szívedhez nő. Ő egy rendkívül komplex karakter, akinek múltbéli sebei minden napját megmérgezik, és egy olyan ingerült, fájdalommal teli személlyé teszi, aki szinte mindenkit eltaszít magától (Bár őszintén szólva az nagyon nem tetszett, ahogy otthon viselkedik. Remélem majd még kapunk további magyarázatot ezzel kapcsolatban, mert az eddigiek még nem annyira tudtak meggyőzni).

Ez a könyv a kettejük történetét meséli el, de a mellékszereplők is nagyon a szívemhez nőttek. Olivér és Kornél egyértelműen book boyfriend alapanyagok, nagyon szerettem mindkettejüket (Amúgy az írónő a BME-t is tökéletesen úgy írta le, amilyen. Az éjszakázásokat, a rajzolást, a ZH-kat, a teljesíthetetlen vizsgákat… :P Hirtelen nosztalgikus hangulatba is kerültem… :D). Viki önzetlen és odaadó, és mindent megtenne Krisztiért annak ellenére, hogy neki is megvannak a maga démonai. Esztert is nagyon megkedveltem, nagyon kíváncsi vagyok, mit hoz majd ki az írónő a történetéből. De talán aki a legtitokzatosabb és a legérdekesebb karakter, az Paul. Egy-egy pillanatra megcsillant, hogy van valami a szuper mosolygás és hippi-boldogság mögé rejtve, és nagyon-nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi lehet az. Nagyon tetszettek a „különórák”, sok mindent megtudtam a pszichológiáról, és az alkalmak során végbement karakterfejlődést nagyon szépen felépítettnek éreztem.

Igazán tetszett, hogy bár a történet párhuzamosan két szálon fut, de hol a Krisztivel, hol pedig az Orsival történetek voltak előrébb a cselekményben, akár egy hét eltéréssel is. Ez a megoldás lehetőséget adott arra, hogy sok mindent, amit először nem értettem teljesen, a másik szemszög szépen kiegészítse.

A cím nagyon jó eltalált, és nagyon jók voltak a könyvben lévő zeneszámok is, de a legjobban az tetszett, hogy ez a könyv igazán feszegeti a határokat. Szó van benne olyan dolgokról, amit szeretünk a szőnyeg alá söpörni. Homo-szexualitásról, a családon beüli erőszakról (legyen az fizikai- vagy lelki bántalmazás), a kényszerbetegségekről, testi kapcsolatról… stb. (Ezek miatt én kb. 15 éves kor felett ajánlanám ezt a könyvet!).

Az írónő nagyon jó stílussal ír. Habár fiatalosan fogalmazott, néha megcsillant egy-egy olyan gyönyörű gondolat és mondat, amely igazán szép mélységet tudott adni az egész könyvnek. Annyira jó volt, hogy el tudtam hinni minden szavát, hogy néha nyers volt, hogy ha kellett szókimondó volt, és összességében igazán valódi volt.

http://veronikasreaderfeeder.com/papp-dora-tukorlelkek-…

4 hozzászólás
>!
pattsims97
Papp Dóra: Tükörlelkek

Először a borítója a fogott meg. Aztán a fülszövege felkeltette az érdeklődésem. Végezetül pedig teljesen elvarázsolt a könyv. A Tükörlelkek egy olyan olvasmány, amit bátran merek ajánlani minden tizenévesnek!

Egyszerűen fantasztikus volt! Megint bebizonyosodott számomra, hogy a magyarok bizony tudnak írni, mert hogy Papp Dóra valami fergeteges dolgot hozott létre! Igen, ennyire jó volt! Minden fejezetet imádtam.

Az, hogy két személy szemszögéből játszódott, óriási nagyot dobott a művön, de az, hogy ez a két személy ég és föld, nah, az tette igazán élettel telivé ezt a könyvet!

Kriszti egy tipikus „jó-kislány”, szigorú családból származik, ahol megkövetelik tőle, hogy mindenben maximálisan teljesítsen. Csak hogy jól tudjuk; a „jó-kislányok” mindig rejtegetnek valamit!

Orsi pedig egy vérbeli lázadó, aki igazán nem fél kimutatni a foga fehérjét a világnak! Csak hogy ez a kapcsolatai rovására megy.

Mind két lány története eszméletlenül jól alakul. A karakterek szinte kilépnek a könyv lapjairól, olyan valóságosak!

Csak ajánlani tudom! Várom a folytatást!

1 hozzászólás
>!
AniTiger MP
Papp Dóra: Tükörlelkek

Az elsőtől az utolsó soráig élveztem a történetet, amint belekezdtem, beszippantott és egyszer csak arra eszméltem, hogy elmúlt éjfél és már kiolvastam a fél könyvet.

Jobban szerettem az eminens, boldog, bár a jövőjét illetően bizonytalannak tűnő Kriszti részeit, mint Orsi történetét, amit kizárólag (!) az angol tanárja, Paul és az új srác, Olivér dobott fel azzal, hogy eljátssza az oroszlánszelídítőt, aki egy igazán veszélyes vadat akar betörni. (Csoda, hogy Orsi nem törte be a srác orrát! :D)

Nagyon jó a két ellentétes leányzó váltott nézőpontú története, bár főleg az életük mellékszereplőit szerettem meg nagyon! Viki, Olivér, Paul haláliak – vitték a maguk történeteivel a sztorit. Érdekes volt, kíváncsian várom a folytatást.

Bővebben: http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2016/06/tukorlelkek.html

>!
Ciceró, Budapest, 2015
388 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635399468
>!
agi89 P
Papp Dóra: Tükörlelkek

Nem. Nem-nem. Neeem.
Hogy a fenébe..? Orsolya b@szki! Nemáááár!!!

Wáááááá de ideges lennék – bár így is az vagyok :D – ha még nem lenne a kezembe a folytatás.
Az maga lenne a kénköves pokol legdurvább kínzásainak egyike. A spanyol inkvizíció semmi nem lenne ehhez képest. :D

Azért azt hadd jegyezzem meg:
nem kicsit nevetek azon, hogy szeretett szülővárosom – Szeged – maga lett a nagybetűs Mumus Kriszti számára. XD

>!
Ciceró, Budapest, 2015
388 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635399468
>!
Karcsika
Papp Dóra: Tükörlelkek

Fan-tasz-ti-kus *.*
Senkit ne tévesszen meg, hogy ilyen sokáig olvastam, az gimi elég durván keresztül húzta a számításaim :D Nagyon jó, élethű volt, tetszett, hogy az írónő két ilyen eltérő személyiségű lány váltott szemszögét ennyire jól tudta megvalósítani/kézben tartani.
Fekete Orsolya tipikusan olyan hősnő, akit én valahogy sose szoktam megkedvelni, most mégis sikerült bàr spoiler, szóval köszi Dóra, hogy tudtál hozni egy olyan antihőst, aki attól, hogy szerelmes lett, még egyáltalán nem vált kisangyallá, és mégis be tudta még így is lopni magát az olvasó szívébe.
Péterfi Krisztina viszont rendkívűl irritáló tudott lenni. Komolyan, voltak olyan monológjai, hogy csak pislogtam :D Ilyen volt például az, hogy vajon miért is lóg Mariannal amikor is köztudott, hogy egy buta ku… szóval értitek. És olyan érveket hozott fel, hogy talán még egy 4 éves is jobban megtudná fogalmazni a gondolatait, az érveit, mint ő. Amúgy miután spoiler egész elviselhető tudott lenni, de azért gyakran megcsillogtatta butaságát még így is :P
spoiler
A borítóról amúgy annyit, hogy szerintem nagyon szép és kifejező lett, ráadásul annyira jó tapizni *.*
Nagyon tetszett, szeretném minnél előbb a saját tulajdonomban is tudni ezt a szépséget.
Nemsokára megyek is könyvtárba kihozni a második részt, mert igazán érdekesnek ígérkezi az is :))

>!
tmezo78 P
Papp Dóra: Tükörlelkek

Én azt hittem, hogy ez szirupos lesz, de nem, nagyon jó. Összetett és komoly dolgokról szól.
Két különböző lányról szól, de valamiben mégiscsak közösek. Egyikük sem beszél a dolgairól, a problémáiról a szüleinek. A szülők is egyértelműen hibásak ebben.
Tetszett mindkét lány szemszöge, de Orsi néha kicsapta nálam a biztosítékot. Utáltam a tiszteletlenségét, és az ocsmány beszédstílusát. Értettem miért ez az ordító, agresszív viselkedés, de cseppet sem volt szimpatikus. Az anyjának meg ezekhez egy szava sem volt.
Kriszti szerencsétlen, meg egy bábu, akit a szülei irányítanak. Ez a fajta befolyásolás totál egészségtelen, hogy bontakozzon ki így egy gyerek. Akár kiskorú, akár tizenéves?
Nagyon jól van ábrázolva mindkét karakter, hiszen mindkettőjük vívódása abszolút érezhető, átjön minden érzelmük.
A szerelmi szálak néhol kicsit túl rózsaszínek voltak, de a a történet mondanivalója, hogy igenis beszélni kell, ki kell mondani amit gondolunk, ellensúlyozta ezt.
Sok tanulság, okítás, bölcsesség van benne. Komoly dolgok, amik fiatalokat érintenek.

9 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Vivi_

Azt mondod, stréber vagyok. Oké, lehet. És ez miért baj? Egyáltalán hogy jössz te ahhoz, hogy véleményt formálj rólam anélkül, hogy megkérdeznéd tőlem, mit miért csinálok? Nagyon egyszerű a dolog: kérdezz, válaszolok. Aztán a fejemhez vághatod a véleményedet, de előtte ne.

107. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Fekete Orsolya · Márton Olivér
1 hozzászólás
>!
cicerokiado KU

Vajon én vagyok az egyetlen olyan abnormális lény a világon, akinek százszázalékos módon befolyásolja a hangulatát az a dal, ami reggel, felkelés után egyből az eszébe jut?

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Péterfi Krisztina
>!
cicerokiado KU

Ezért nem tartozik a beszéd a kedvenc időtöltéseim közé: egyrészt azért nem akarok beszélni, mert az nem változtatja meg a múltamat, ami tíz éve meghatározza azt, aki vagyok, másrészt tisztában vagyok vele, hogy a beszéd veszélyes. Ha egyszer elkezded, sose tudod, mi lesz a következménye. Megbántasz valakit, megváltoztatsz valamit, eldöntesz valamit, elárulsz valamit magadból, amit inkább elrejtenél a színfalak mögött.

114. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Fekete Orsolya
>!
Csoszi P

Kell, muszáj… meg kell csinálnom, mert elvárják tőlem. Mindent, mindig csak kell.

133. oldal, Hét / Kriszti

Kapcsolódó szócikkek: Péterfi Krisztina
>!
DoraCraiban IP

– Hibákat kell ejteni, és bizonyos hibákat nem is egyszer kell elkövetni ahhoz, hogy tanulhassunk belőlük. Fejlődni csak így lehet.
– Na, most melyik filozófustól idézett? – nevettem.
– Magamtól – mosolygott szórakozottan.

245. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Fekete Orsolya · Paul R. Westwood
>!
Csoszi P

– Ez rosszabb volt, mint a hőtan szigorlat… Jézus.

299. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bereczki Kornél
>!
DoraCraiban IP

Van valami megnyugtató két test együttes mozgásában. Úgy érzed, van, aki kiegészít, van, aki érti minden lépésedet, és képes veled együtt gondolkodni anélkül, hogy meg kellene magyaráznod, mit miért csinálsz. És mindezt a tükörből látni valami egészen elképesztő látvány és érzés.

87. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Péterfi Krisztina
>!
mrsp

Ha az ember nem mondja ki hangosan, az olyan, mintha semmissé lehetne tenni, el lehetne tussolni.

28. oldal, Kriszti

Kapcsolódó szócikkek: Péterfi Krisztina
>!
MisssBee

– Hogy szedsz ki ilyen információkat az emberekből? Hogy a fenébe csinálod?
– Tudod, van ez a tök menő dolog… próbáltam már elmagyarázni… úgy hívják, előítélet-mentesség. Őszinteség és egyenesség. Rokon kifejezések.

282. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Fekete Orsolya · Márton Olivér
>!
andicica1993

A múlt… a múlt nagyon trükkös dolog. Hozzánk tartozik, bennünk él, és azzá tesz bennünket, akik vagyunk. Ám emellett azt is el kell fogadnunk, hogy a múlt csak egy része az életünknek. A jelen és a jövő együtt képes sokkal erősebb lenni, mint az, ami eddig meghatározott minket. Nem azt mondom, hogy el kell engednünk a múltat. Észben kell tartanunk, mit jelent számunkra. De emellett tisztelnünk kell önmagunkat annyira, hogy esélyt adunk a jelen és a jövő változásainak. Hogy azok határozzanak meg minket, hogy formáljanak minket, ahogy halad előre az idő. Az elfogadás és a változtatás félelmetes dolog. De aki szembe tud nézni a félelmeivel, biztos jövőt építhet magának. Az az ember boldog lesz.

Kapcsolódó szócikkek: jelen · jövő · múlt · Paul R. Westwood
3 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Tükörlelkek sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 3. – Egyedül
Tavi Kata: Nyitótánc
Anita Gayn: Senkinek sem kellesz!
Anita Gayn: Sütilány
Leiner Laura: Bábel
Maros Edit: Hűvösvölgyi suli 3.
Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: Tűz
Gayle Forman: Ha maradnék
Kalapos Éva: D.A.C. 3. – Kéz a kézben
Szűcs Vanda: Egy ikerpár titkos naplója – Szívzűrök