!

Tükörlelkek (Tükörlelkek 1.) 189 csillagozás

Papp Dóra: Tükörlelkek
Régikönyvek.hu · 2.990 Ft –15% 2.541 Ft
Könyvtár

Kriszti és Orsi nem is lehetnének különbözőbbek.
A végzős Péterfi Krisztina mintadiák. Színötös mindenből, illemtudó, népszerű lány, a szülei szeme fénye. Legalábbis kívülről ez látszik. Olyan titkai és gondolatai vannak, amelyeket még önmagának sem mer bevallani, nemhogy a szüleinek vagy a környezetében bárkinek is. De, mint tudjuk, a titkok egyfolytában azért küzdenek, hogy előbb-utóbb felszínre kerülhessenek…
Fekete Orsolyát úgy becézik: Tragédia. Ő az a lány, aki a saját rettenetes, kibírhatatlan stílusába és az üvöltő metálzenébe menekül a problémái elől. A lány, akinek mindenki ismeri a titkát, de a teljes igazságot csak ő és a legjobb barátja, Eszter tudja. A lány, aki verekszik, cigizik, káromkodik, és úgy általában háborúban áll az egész világgal, és aki hosszú évek óta küszködik az egyszerű emberi kapcsolatokkal. De ez változhat, csak kell valaki, aki segít neki ebben…

Eredeti megjelenés éve: 2015

>!
Ciceró, Budapest, 2015
388 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635399468

Enciklopédia 36

Szereplők népszerűség szerint

Fekete Orsolya · Bereczki Kornél · Márton Olivér · Paul R. Westwood · Péterfi Krisztina · Zombori Eszter · Lévay Viktor (Viki) · Bereczki Milán · Bereczki Szilvi · Fekete Évi · Károlyi Emese · Mariann · Nelli · Zsolt

Helyszínek népszerűség szerint

Budapest · Magyarország


Hirdetés

Kedvencelte 50

Most olvassa 9

Várólistára tette 167

Kívánságlistára tette 205

Kölcsönkérné 5

Elcserélné vagy eladná

>!
2.000 Ft ★★★★★ Eladó
Anita82 könyve Papp Dóra: Tükörlelkek
>!
1.800 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
Werenger könyve Papp Dóra: Tükörlelkek
>!
2.000 Ft ★★★★★ Eladó
Treacle könyve Papp Dóra: Tükörlelkek
>!
2.000 Ft ★★★★★ Eladó
molly_ könyve Papp Dóra: Tükörlelkek
>!
2.000 Ft ★★★★★ Eladó
Jessei könyve Papp Dóra: Tükörlelkek

Kiemelt értékelések

+
>!
Lillsz
Papp Dóra: Tükörlelkek

Folytatása következik.
Miért? Kérdezem miért? Orsi
Nem tudom eldönteni kinek szeretem jobban a „szemszögét” Orsinak vagy Krisztinek… Krisztinél szinte minden „tökéletes”. Persze nem Orsinál meg mindig van valami olyan izgalmas rész ami húha… spoiler Nagyon olvasnám a második részt! *-* 5/5

4 hozzászólás
+
>!
FairyDust P
Papp Dóra: Tükörlelkek

Atyaég! :-O Ez a könyv valami fantasztikus volt! Végre egy realisztikus történet a gimnáziumi életből, amit mindannyian átéltünk. Tökéletesen volt ábrázolva minden, nagyon örültem, hogy kézzelfogható dolgok voltak benne, amit a legtöbben ismerünk. Nagyon jó ötlet volt, hogy párhuzamosan két szemszögből élhettük át a történetet. Nem tudom eldönteni, hogy melyik karakter volt szimpatikusabb, mindkettőnél más fogott meg. Minden balance-ban volt, és PONT ezt várom egy ifjúsági könyvtől. Ritkán dicsérek meg címeket, de ez kifejezetten jó választás, teljesen összhangban van a művel. *.* spoiler
A könyv vége szerintem jól sikerült, most folyamatosan azon fogok kattogni, mi lesz a következő részben. :D Természetesen, új kedvencet avattam.

Köszönöm, hogy kölcsönadtad a könyvet @mrsp! :)

1 hozzászólás
+
>!
Csoszi P
Papp Dóra: Tükörlelkek

Hello! Hol van a folytatás???
Na szóval, röviden és tömören: imádtam. Szépen, gördülékeny stílusban megírt, ízig-vérig mai magyar ifjúsági regény. Nagyon tetszett, hogy két tizenéves lány, a végzős Kriszti (Rágógumi) és a tizenegyedikes Orsi (Tragédia) szemszögéből felváltva követhettem a történéseket. Kettejük közül inkább Krisztivel tudtam azonosulni, mert annak idején engem is nagyon szigorúan fogtak a szüleim, és sokszor meg kellett felelni az elvárásaiknak. És bár sok év telt el a gimis éveim óta, néha most is úgy érzem, hogy szívesen dirigálnának, hogy mit és hogyan csináljak. Egyébként a zűrös csajszit, Orsit is megkedveltem a bunkó stílusa ellenére, de amit a könyv végén művelt Olivérrel eléggé kiakasztott. A többi karakter is nagyon jól lett kitalálva. A kedvencem Paul, az amerikai származású angoltanár volt, aki egy hihetetlenül pozitív személy. A fiúk, Kornél és Olivér, egyszerűen tökéletesek, nagyon jó hatással voltak a barátnőikre. Olvastam volna még tovább…

3 hozzászólás
+
>!
pveronika P
Papp Dóra: Tükörlelkek

Imádtam! Ez a könyv hiteles volt és őszinte. Annyira tetszett, hogy nem azt a cukormázat kaptam, ami ebben a műfajban általános. Minden egyes szereplőt igazinak érzetem, valódi problémákkal, valódi reakciókkal, valódi érzelmekkel. A karakterek rendkívül sokrétűek és még mindig kibontásra várnak.

Kriszti a végzős, gyönyörű, egzotikus, népszerű lány a suliban, akire mindenki hasonlítani szeretne, vagy csak egyszerűen irigykedik rá. Kívülről minden tökéletesnek tűnik vele kapcsolatban, de közben teljesen bizonytalan, otthon meg kell felelnie a maximalista és túlféltő szülőknek, nem tudja, hogy hol szeretne továbbtanulni, csak egyet tud, hogy szenvedélye a tánc. Ez az egyetlen, ami egyensúlyban tudja tartani az életét, és ezért képes megvillantani a lázadás első pici szikráját, és esténkén titokban elszökni egy lepukkant, elhagyott épületbe, hogy ott a legjobb barátjával, Viktorral – aka Vikivel – táncoljon.

Orsi a tizenegyedikes, lázadó, dohányzó, káromkodó lány, akit elsőre nem értesz és nem is kedvelsz, de aztán szépen lassan ő is a szívedhez nő. Ő egy rendkívül komplex karakter, akinek múltbéli sebei minden napját megmérgezik, és egy olyan ingerült, fájdalommal teli személlyé teszi, aki szinte mindenkit eltaszít magától (Bár őszintén szólva az nagyon nem tetszett, ahogy otthon viselkedik. Remélem majd még kapunk további magyarázatot ezzel kapcsolatban, mert az eddigiek még nem annyira tudtak meggyőzni).

Ez a könyv a kettejük történetét meséli el, de a mellékszereplők is nagyon a szívemhez nőttek. Olivér és Kornél egyértelműen book boyfriend alapanyagok, nagyon szerettem mindkettejüket (Amúgy az írónő a BME-t is tökéletesen úgy írta le, amilyen. Az éjszakázásokat, a rajzolást, a ZH-kat, a teljesíthetetlen vizsgákat… :P Hirtelen nosztalgikus hangulatba is kerültem… :D). Viki önzetlen és odaadó, és mindent megtenne Krisztiért annak ellenére, hogy neki is megvannak a maga démonai. Esztert is nagyon megkedveltem, nagyon kíváncsi vagyok, mit hoz majd ki az írónő a történetéből. De talán aki a legtitokzatosabb és a legérdekesebb karakter, az Paul. Egy-egy pillanatra megcsillant, hogy van valami a szuper mosolygás és hippi-boldogság mögé rejtve, és nagyon-nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi lehet az. Nagyon tetszettek a „különórák”, sok mindent megtudtam a pszichológiáról, és az alkalmak során végbement karakterfejlődést nagyon szépen felépítettnek éreztem.

Igazán tetszett, hogy bár a történet párhuzamosan két szálon fut, de hol a Krisztivel, hol pedig az Orsival történetek voltak előrébb a cselekményben, akár egy hét eltéréssel is. Ez a megoldás lehetőséget adott arra, hogy sok mindent, amit először nem értettem teljesen, a másik szemszög szépen kiegészítse.

A cím nagyon jó eltalált, és nagyon jók voltak a könyvben lévő zeneszámok is, de a legjobban az tetszett, hogy ez a könyv igazán feszegeti a határokat. Szó van benne olyan dolgokról, amit szeretünk a szőnyeg alá söpörni. Homo-szexualitásról, a családon beüli erőszakról (legyen az fizikai- vagy lelki bántalmazás), a kényszerbetegségekről, testi kapcsolatról… stb. (Ezek miatt én kb. 15 éves kor felett ajánlanám ezt a könyvet!).

Az írónő nagyon jó stílussal ír. Habár fiatalosan fogalmazott, néha megcsillant egy-egy olyan gyönyörű gondolat és mondat, amely igazán szép mélységet tudott adni az egész könyvnek. Annyira jó volt, hogy el tudtam hinni minden szavát, hogy néha nyers volt, hogy ha kellett szókimondó volt, és összességében igazán valódi volt.

http://veronikasreaderfeeder.com/papp-dora-tukorlelkek-…

4 hozzászólás
+
>!
pattsims97
Papp Dóra: Tükörlelkek

Először a borítója a fogott meg. Aztán a fülszövege felkeltette az érdeklődésem. Végezetül pedig teljesen elvarázsolt a könyv. A Tükörlelkek egy olyan olvasmány, amit bátran merek ajánlani minden tizenévesnek!

Egyszerűen fantasztikus volt! Megint bebizonyosodott számomra, hogy a magyarok bizony tudnak írni, mert hogy Papp Dóra valami fergeteges dolgot hozott létre! Igen, ennyire jó volt! Minden fejezetet imádtam.

Az, hogy két személy szemszögéből játszódott, óriási nagyot dobott a művön, de az, hogy ez a két személy ég és föld, nah, az tette igazán élettel telivé ezt a könyvet!

Kriszti egy tipikus „jó-kislány”, szigorú családból származik, ahol megkövetelik tőle, hogy mindenben maximálisan teljesítsen. Csak hogy jól tudjuk; a „jó-kislányok” mindig rejtegetnek valamit!

Orsi pedig egy vérbeli lázadó, aki igazán nem fél kimutatni a foga fehérjét a világnak! Csak hogy ez a kapcsolatai rovására megy.

Mind két lány története eszméletlenül jól alakul. A karakterek szinte kilépnek a könyv lapjairól, olyan valóságosak!

Csak ajánlani tudom! Várom a folytatást!

1 hozzászólás
+
>!
AniTiger MP
Papp Dóra: Tükörlelkek

Az elsőtől az utolsó soráig élveztem a történetet, amint belekezdtem, beszippantott és egyszer csak arra eszméltem, hogy elmúlt éjfél és már kiolvastam a fél könyvet.

Jobban szerettem az eminens, boldog, bár a jövőjét illetően bizonytalannak tűnő Kriszti részeit, mint Orsi történetét, amit kizárólag (!) az angol tanárja, Paul és az új srác, Olivér dobott fel azzal, hogy eljátssza az oroszlánszelídítőt, aki egy igazán veszélyes vadat akar betörni. (Csoda, hogy Orsi nem törte be a srác orrát! :D)

Nagyon jó a két ellentétes leányzó váltott nézőpontú története, bár főleg az életük mellékszereplőit szerettem meg nagyon! Viki, Olivér, Paul haláliak – vitték a maguk történeteivel a sztorit. Érdekes volt, kíváncsian várom a folytatást.

Bővebben: http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2016/06/tukorlelkek.html

>!
Ciceró, Budapest, 2015
388 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635399468
+
>!
agi89 P
Papp Dóra: Tükörlelkek

Nem. Nem-nem. Neeem.
Hogy a fenébe..? Orsolya b@szki! Nemáááár!!!

Wáááááá de ideges lennék – bár így is az vagyok :D – ha még nem lenne a kezembe a folytatás.
Az maga lenne a kénköves pokol legdurvább kínzásainak egyike. A spanyol inkvizíció semmi nem lenne ehhez képest. :D

Azért azt hadd jegyezzem meg:
nem kicsit nevetek azon, hogy szeretett szülővárosom – Szeged – maga lett a nagybetűs Mumus Kriszti számára. XD

>!
Ciceró, Budapest, 2015
388 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635399468
+
>!
tmezo78 P
Papp Dóra: Tükörlelkek

Én azt hittem, hogy ez szirupos lesz, de nem, nagyon jó. Összetett és komoly dolgokról szól.
Két különböző lányról szól, de valamiben mégiscsak közösek. Egyikük sem beszél a dolgairól, a problémáiról a szüleinek. A szülők is egyértelműen hibásak ebben.
Tetszett mindkét lány szemszöge, de Orsi néha kicsapta nálam a biztosítékot. Utáltam a tiszteletlenségét, és az ocsmány beszédstílusát. Értettem miért ez az ordító, agresszív viselkedés, de cseppet sem volt szimpatikus. Az anyjának meg ezekhez egy szava sem volt.
Kriszti szerencsétlen, meg egy bábu, akit a szülei irányítanak. Ez a fajta befolyásolás totál egészségtelen, hogy bontakozzon ki így egy gyerek. Akár kiskorú, akár tizenéves?
Nagyon jól van ábrázolva mindkét karakter, hiszen mindkettőjük vívódása abszolút érezhető, átjön minden érzelmük.
A szerelmi szálak néhol kicsit túl rózsaszínek voltak, de a a történet mondanivalója, hogy igenis beszélni kell, ki kell mondani amit gondolunk, ellensúlyozta ezt.
Sok tanulság, okítás, bölcsesség van benne. Komoly dolgok, amik fiatalokat érintenek.

9 hozzászólás
+
>!
mucu P
Papp Dóra: Tükörlelkek

Jól meglepett ez a könyv. Egy könnyed kis gimis sztorira számítottam, a szokásos sablonos fordulatokkal, ehelyett kaptam, egy igazán komplex történetet.
Két lélek, és élethelyzet, ami gyökeresen eltér egymástól.
Orsin sokszor megdöbbentem. Hihetetlenül átjött minden indulata, érzelmi hullámvasútja, a mérhetetlen gyűlölete. Nem tudom jobban kifejezni: ordított a könyvből haragja, mert elképesztő indulatok dolgoznak a lányban. Szívszorító volt olvasni vagdalkozásait.
Kriszti a tipikus mintagyerekek, a megfelelési kényszer súlya alatt fulladozik. A vele szemben felállított túlzott elvárások, szépen lassan maguk alá temetik a lányt.

Brutálisan jó történet, és karakterkidolgozásokról beszélhetünk. Nekem nagyon tetszett, ahogyan ugyanazok a szituációkat a két lány szemén keresztül láthattam. Így a két különböző oldalról, teljesen más megvilágításba kerültek a helyzetek, és nyomon követve, a rájuk mért hatás is teljesen eltérő volt.

Teljesen magába szippantotta történet, mert amellett, hogy abszolút mai, friss és realisztikus, nagyon jól meg volt írva, és rengeteg kérdőjelet hagyott maga után a könyv.
Polcomon a helye.

2 hozzászólás
+
>!
Fangirl033 P
Papp Dóra: Tükörlelkek

Nyaralás alatt elolvastam: 2/2!
Mindig felmerül bennem a kérdés egy jó könyv után, hogy én ezt miért halogattam eddig? Már régebben is kinéztem, de valamiért mindig mást vettem helyette.. Ami hiba volt.
Mind a két lány történetét imádtam. Kriszti és Orsi avagy Tragédia és Rágógumi nem is lehetnének különbőzőbbek. Mint ahogy a fülszöveg is írja, hehe. Kriszti jó tanuló, szinte mindene megvan, ahogy a külvilág látja, és spoiler. A szüleit nem kedveltem. Olyan.. nem is tudom, hidegek voltak Krisztivel. spoiler. Láttam, hogy szinte az összes értékelésben azt írták, hogy elsőre nem tudták megszeretni Orsit. Nálam ennek az ellenkezője történt. Ugyanis én már az első oldalakon szimpatizáltam vele, tetszett a stílusa, és kicsit magamra ismertem benne… spoiler. De hál' istennek, bejön a képbe Olivér… akit én nagyon, nagyon megszerettem. Nem tudok dönteni közte és Kornél között, aki pedig.. spoiler. Összességében nagyon tetszett, nemsokára jön a második rész! yeey.♥


Népszerű idézetek

+
>!
Vivi_

Azt mondod, stréber vagyok. Oké, lehet. És ez miért baj? Egyáltalán hogy jössz te ahhoz, hogy véleményt formálj rólam anélkül, hogy megkérdeznéd tőlem, mit miért csinálok? Nagyon egyszerű a dolog: kérdezz, válaszolok. Aztán a fejemhez vághatod a véleményedet, de előtte ne.

107. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Fekete Orsolya · Márton Olivér
1 hozzászólás
+
>!
cicerokiado KU

Vajon én vagyok az egyetlen olyan abnormális lény a világon, akinek százszázalékos módon befolyásolja a hangulatát az a dal, ami reggel, felkelés után egyből az eszébe jut?

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Péterfi Krisztina
+
>!
cicerokiado KU

Ezért nem tartozik a beszéd a kedvenc időtöltéseim közé: egyrészt azért nem akarok beszélni, mert az nem változtatja meg a múltamat, ami tíz éve meghatározza azt, aki vagyok, másrészt tisztában vagyok vele, hogy a beszéd veszélyes. Ha egyszer elkezded, sose tudod, mi lesz a következménye. Megbántasz valakit, megváltoztatsz valamit, eldöntesz valamit, elárulsz valamit magadból, amit inkább elrejtenél a színfalak mögött.

114. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Fekete Orsolya
+
>!
Csoszi P

Kell, muszáj… meg kell csinálnom, mert elvárják tőlem. Mindent, mindig csak kell.

133. oldal, Hét / Kriszti

Kapcsolódó szócikkek: Péterfi Krisztina
+
>!
DoraCraiban IP

– Hibákat kell ejteni, és bizonyos hibákat nem is egyszer kell elkövetni ahhoz, hogy tanulhassunk belőlük. Fejlődni csak így lehet.
– Na, most melyik filozófustól idézett? – nevettem.
– Magamtól – mosolygott szórakozottan.

245. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Fekete Orsolya · Paul R. Westwood
+
>!
Csoszi P

– Ez rosszabb volt, mint a hőtan szigorlat… Jézus.

299. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bereczki Kornél
+
>!
DoraCraiban IP

Van valami megnyugtató két test együttes mozgásában. Úgy érzed, van, aki kiegészít, van, aki érti minden lépésedet, és képes veled együtt gondolkodni anélkül, hogy meg kellene magyaráznod, mit miért csinálsz. És mindezt a tükörből látni valami egészen elképesztő látvány és érzés.

87. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Péterfi Krisztina
+
>!
GytAnett

Ó, hogy… nem egy süncsaládot, egy egész rohadt süntenyészetet kellene lenyomni a torkán. Megnézném, akkor is mosolyog-e.

84. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Fekete Orsolya
+
>!
mrsp

Ha az ember nem mondja ki hangosan, az olyan, mintha semmissé lehetne tenni, el lehetne tussolni.

28. oldal, Kriszti

Kapcsolódó szócikkek: Péterfi Krisztina
+
>!
AniTiger MP

    – Hallgatlak. Mi jutott eszedbe ez alatt a tíz perc alatt?
    – Az, hogy maga nem normális. Mármint… valami bogyót szed, hogy ennyire kiegyensúlyozott meg boldog? Elég szar a világ ahhoz, hogy ne legyünk mindennap ilyen hippik, mint maga.

84. oldal, Négy / Orsi

Kapcsolódó szócikkek: Fekete Orsolya · Paul R. Westwood
1 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Tükörlelkek sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 3. – Egyedül
Tavi Kata: Nyitótánc
Anita Gayn: Senkinek sem kellesz!
Anita Gayn: Sütilány
Leiner Laura: Bábel
Maros Edit: Hűvösvölgyi suli 3.
Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: Tűz
Gayle Forman: Ha maradnék
Kalapos Éva: D.A.C. 3. – Kéz a kézben
Szűcs Vanda: Egy ikerpár titkos naplója – Szívzűrök