Interferencia (Helena-trilógia 3.) 23 csillagozás

Papp Dóra: Interferencia

Helena ​vezetői szerepet vállal a háborúban, amit a természet gyermekei és a Gyógyítók vívnak, ám még a boszorkányok közt is sokan a halálát kívánják. Jeremy képességének hála, összekapcsolódnak a fajtársaikkal – így kerül hozzájuk Annette, egy francia boszorkány, és Jeremy így fedezi fel újdonsült barátját, az önbizalomhiányos Killiant. De felbukkannak Salem kísértetei is: Kendra túlélte a mészárlást, és nem bízza a véletlenre az Anyatermészet jövőjét, Helenának pedig el kell döntenie, képes-e végezni mindenkivel, aki nem ért vele egyet.
Miközben három ikerboszorkány kisajátítja Amazónia egy részét, Jet a mezopotámiai jóslat miatt aggódik, Helenának pedig újra kell kezdenie a családjával Miamiban. A boszorkányok bírájának ugyanakkor időt kell szánnia a legtitokzatosabb őselem megismerésére is. Ebben a legváratlanabb segítséget kapja egy régi ellenségtől. Ám Helena minél több időt tölt fajtársaival, Jeremy mintha egyre messzebb kerülne tőle. A fiú abbahagyja a festést,… (tovább)

Dora Craiban szerzői névvel is megjelent.

Eredeti megjelenés éve: 2021

Tagok ajánlása: 16 éves kortól

>!
Ciceró, Budapest, 2022
464 oldal · ISBN: 9789634321859
>!
Ciceró, Budapest, 2021
464 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634321637

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Jeremy Raven · Helena Ferrer · Jet Raven · Jennifer Raven


Kedvencelte 4

Most olvassa 3

Várólistára tette 17

Kívánságlistára tette 34


Kiemelt értékelések

Niitaa P>!
Papp Dóra: Interferencia

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
https://www.niitaabellvilaga.hu/2022/01/papp-dora-inter…

„A Helena-trilógia zárókötete, az Interferencia, kétségtelenül felülmúlja a korábbi részeket. A cselekmény még fordulatosabb, a megoldásra váró problémakör még összetettebb és maguk a szereplők is sokkal árnyaltabbak, mint korábban. A történet irányvonala is megfelelő, a szórakoztatás mellett figyelemfelkeltőnek bizonyul a mai társadalmat érintő jelenlegi problémákat illetően is, sőt, aktualitását még csak nem is fogja egyhamar elveszíteni. S mindemellett méltó befejezést ad egy grandiózus történetnek. Az utolsó kötet is rengeteg váratlan irányt vesz, nem egészen lehet előre kitalálni, hogy vajon mi fog történni. A sztori folytonosan viszi előre az olvasót, hiszen nem érzi úgy, hogy sokáig egyhelyben toporogna, így nem válik vontatottá. Egyetlen sötét foltként a Ravenek és Helena van számomra jelen a történetben. Jeremyvel való kapcsolatának mostanra már végképp nem éreztem a mélységét. A köztük lévő tűz számomra kissé mesterkéltnek hat. A jellemük és gondolkodásmódjuk túl nagy mértékben tér el egymástól. Itt már nem arról van szó, hogy az ellentétek vonzzák egymást, vagy a felek kiegészíti a másikat. Szerintem ők nem illenek össze. Emellett pedig Jeremy testvérei sem varázsoltak el annyira, mint korábban. Bár a jelenlétük kissé háttérbe is szorult, de azokban a jelenetekben sem éreztem igazán őket, ahol nem csak statisztaként voltak feltüntetve. Még jó, hogy a további karakterek kárpótoltak, így jó érzéssel tettem le végül a könyvet.”

2 hozzászólás
K_A_Hikari I>!
Papp Dóra: Interferencia

„Valaminek ugyanolyannak és állandónak kell lenni! Valami, ami a belső iránytűm, az alap, amire felhúzok mindent…”

Vannak könyvek, amik kiszakítanak a valóságból, a monotonitásból, a szürke hétköznapokból, és az Interferencia pontosan ilyen. Egyszerűen lenyűgözött!

Helena útja a végéhez ért… nagyon fura érzés ám ez, nehezen találok szavakat. Másfél év alatt az ember meg tud szeretni annyira egy történetet, meg tud ismerni annyira karaktereket, hogy ne akarja őket elengedni. És ezúttal nincs tovább.
Igazi érzelmi hullámvasút volt ez a rész: döntések végtelen sora, szerelem, boldogság, félelem, szomorúság volt itt minden. De talán pont ezért lett megunhatatlan, letehetetlen és tökéletes lezárása a sorozatnak.

„Egy mag hang nélkül növekszik, de egy fa hatalmas zajjal dől el. A rombolásnak van hangja, de az alkotás néma. Ez a csend ereje.” – mondta Confucius, de akár főszereplőnk száját is elhagyhatták volna ezek a szavak.
Királyom Jeremy. Királynőm Helena. Köszönet mindenért. Felejthetetlen kaland volt ez, nagyon fogtok hiányozni.

Blogbejegyzés interjúval: https://irasaimtarhaza.blogspot.com/2021/11/papp-dora-i…

1 hozzászólás
LepkeLány>!
Papp Dóra: Interferencia

Imádtam a trilógiát. Elég sokáig vártam ezzel a könyvvel, nem akartam, hogy vége legyen. Nagyon közel álltak hozzám a szereplők, az elejétől a végéig. Szinte majdnem mindenki.
Jennifer. Téged az első könyvben pont nem kedveltelek. Makacs voltál, nem nyitottál az új dolgokra, sértegetted Jeremyéket. Aztán lenyugodtál és ugyanemiatt az elszántságod miatt, kedvencem lettél. Köszönöm, hogy megmutattad, milyen nehéz is a legidősebb testvérnek lenni. Megértelek.
Jet. Édes, kirobbanó intelligenciával, törödő és törekvő. Köszönöm, hogy megmutattad, milyen másokat védeni magad helyett.
Jeremy. Kedvenc. Köszönöm minden mondatodat. Tisztalelkű főhős. De! A kommunikációs nehézségek megbeszélése Helenával nekem még váratott magára. Bízom abban, hogy a regényen kívül ledumáltátok. Őszintén.
Helena. Lobbanékony, mint a tűz. Tiszta, mint a víz. Vándor, mint a szél. Termékeny, mint a föld. Haha, csak viccelek. Vagy mégsem? :D
A történet számomra izgalmas volt, varázslatos és szerethető. És most várom az új Papp Dóra könyveket. <3

Jucush84 P>!
Papp Dóra: Interferencia

Kicsit félve vettem a kezembe, miután a második rész annyira nem tetszett. De mindenképpen kíváncsi voltam a befejezésre. Ha lehet fokozni a dolgokat, akkor itt minden megtörtént: fordulatokban gazdag cselekmény, izgalmas megoldandó problémák. Amellett, hogy szórakoztató, és tényleg pörögnek az események, figyelemfelkeltő is egyben. Szó esik a környezetvédelemről, az elfogadásról.
A fél csillag levonás Jeremy és Helena kapcsolatának szól. Már a második részben is kezdtek eltávolodni, de itt már egyáltalán nem éreztem a kémiát közöttük.
Ennek ellenére remek lezárása a sorozatnak.

sbk_mary>!
Papp Dóra: Interferencia

Jó volt ez a trilógia (nem a legjobb, de azért kedveltem). Mind a három könyvnek inkább az első fele tetszett jobban… spoiler Az Interferencia könyv kedvenc karaktere egyértelműen Zack lett spoiler. Jeremyt nem igazán kedveltem és a Helenával való kapcsolata többször inkább toxikusnak tűnt… off
Összességében egy jó olvasmány és különleges élmény volt…

szjger20>!
Papp Dóra: Interferencia

Végre, végre számomra is megérkezett a sorozat! Szenvedős volt a trilógia első két része, de milyen jó, hogy nem adtam fel, mert ezt a könyvet imádtam.
Magával ragadott a cselekmény, a szereplők, együtt tudtam izgulni végre velük és szorítani a sikerért. Most már a story részének éreztem magam és nem egy kívülálló szemlélődőnek, és ez az ami egy könyvnél megvesz kilóra.
Nem mellesleg kaptunk egy kis marék új szereplőt is akik mind a szívembe lopták magukat. Különösen Zackie, love you <3


Népszerű idézetek

PappDóra IP>!

Az évek során kezdtem valamiféle művészi gyönyörűséget felfedezni abban, amikor a Raven testvérek mindhárman különböző véleményen voltak egy vitában. Vagy csak simán perverziómmá vált ilyenkor megfigyelni őket.

216-217. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Helena Ferrer · Jennifer Raven · Jeremy Raven · Jet Raven
PappDóra IP>!

– Arról mikor fogunk beszélni – kérdezte –, hogy ez a cucc sokadjára szól bele a szexuális életünkbe?
– Ez a cucc? Úgy érted, a háború? Ez nem újdonság, édesem.

90. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Helena Ferrer · Jeremy Raven
K_A_Hikari I>!

A legrosszabb, amikor sietned kell, még sincs más választásod, mint megnyugtatni üvöltő elmédet.

33. oldal

K_A_Hikari I>!

– Valaminek ugyanolyannak és állandónak kell lenni! Valami, ami a belső iránytűm, az alap, amire felhúzok mindent, és amivel magammal akarom rántani az összes Gyógyítót.
– Jó vagy, Jeremy. Ennyi elég.

40. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jeremy Raven
K_A_Hikari I>!

A természet gyermekeinek ereje és lénye olyan szinteken fonódik egymásba, hogy ezt a szent köteléket, a kapcsolatot, bűn lenne falakkal elvágni. Akárcsak a szeretet. Azt hogyan lehetne szabályokkal keretek közé szorítani?

183. oldal

K_A_Hikari I>!

A természet változik. Elege lett a sok élősködőből, akit meg kell tűrnie. Bosszúra készül. Én mondom neked, ennek nem lesz jó vége, és ha ezt nevezik globális felforrósodásnak a híradóban, hát mondják úgy! Fogalmuk sincs, valójában mi lesz még itt.

8-9. oldal

K_A_Hikari I>!

Nem büntetésnek tűnt; az embereknek meg kell tanulniuk együttélni az Anyatermészet törvényeivel. Vizet akarsz inni, oxigént színi, eső és napfény által nevelt gyümölcsöt enni? Akkor meg kell barátkoznod a légkör ciklusaival és szabályaival. Alkalmazkodj! Szennyezd, lépj be az egyenletbe, mint káros tényező – és még kiszámíthatatlanabbá válik az uralkodód.

104. oldal

jazmin_makkos>!

– Godzilla szállításra kész – mormoltam, mire lesütötte a szemét és beharapta a száját.

Kapcsolódó szócikkek: Helena Ferrer

Hasonló könyvek címkék alapján

On Sai: A gyógyítók
Meg Cabot: Jinx
Tracy Wolff: Vívódás
Shelby Mahurin: Kígyó & Galamb
Csóti Lili: Hetedvérig
Soman Chainani: Itt nincsenek hercegek
Aurora Lewis Turner: A tűzróka
Julia Dippel: Csendes víz
Elizabeth Lim: Ez hát a szerelem
Virág Emília: Sárkánycsalogató