Szerdán ​habcsók 172 csillagozás

Papp Diána: Szerdán habcsók Papp Diána: Szerdán habcsók

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

„Három ​hónappal korábban költözött el a férjétől. Két hete megbeszélték, hogy elválnak, tíz együtt töltött év, hét év házasság után. Eszter első kétségbeesésében gondolkodás nélkül a szüleihez ment. Nem is hozhatott volna ennél rosszabb döntést. Visszamenni abba a szobába, ahol felnőtt, csak annak a bizonyosságát erősítette, hogy mennyire önállótlan. 33 évesen újra gyereksorban tengődött, anyjáék lábujjhegyen jártak körülötte, néha sokatmondóan összenéztek, különösen, ha Edith Piafot hallgatott. Bizonyára azt hitték, megőrült. Tulajdonképpen közel is járt hozzá. Reggel elment dolgozni, egész nap nem evett, este találkozott valamelyik barátnőjével, hogy újra és újra elsírhassa a bánatát. Megittak néhány pohár bort, éjszaka volt már, mire hazakeveredett. Reggel anyja az alkoholgőzös gyerekszobába lépett be, hogy elhúzza a függönyt, és azzal a mozdulattal kinyissa az ablakot.”
Valahogy így ér véget Békési Eszter, pr-es és gasztroblogger házassága. És itt kezdődik a Szerdán… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tartalomjegyzék

>!
Álomgyár, Budapest, 2021
314 oldal · ISBN: 9789635702640
>!
Álomgyár, Budapest, 2021
320 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635702633
>!
XXI. Század, Budapest, 2012
264 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789638937926 · Illusztrálta: Keszeg Ágnes

1 további kiadás


Enciklopédia 1


Kedvencelte 12

Most olvassa 6

Várólistára tette 52

Kívánságlistára tette 42

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

kuliga>!
Papp Diána: Szerdán habcsók

Megkaptam a szokásos élményt, amit megszoktam a szerzőtől vicces, kicsit irónikus stílusa szórakoztató olvasmánnyá emeli a kicsit banális alaptörténetet. A válás után összeomlott élet újraépítése már sok-sok műben megjelent, tehát nem sok újdonsággal szolgál, de mégis minden mondatát élveztem. Egyébként is szeretem az olyan könyveket, amiben egy kis gasztronómia is megjelenik.

kókuszvirágcukor P>!
Papp Diána: Szerdán habcsók

Egészen jó volt. Laza, nyári, strandos limonádé, erős középmezőny.
Nem volt túlbonyolítva, szórakoztató volt. A receptek leírása is jól megoldott, nem unalmas.
A borító pedig igazán szépséges.
Első találkozásom az írónővel, a stílusa tetszett, így fogok még tőle olvasni, ha egy könnyedebb olvasmányra vágyom.

Lady_L>!
Papp Diána: Szerdán habcsók

Jó kis nyári csajos könyv, teljesen a helyén van. Hozza az összes elvárt sémát, a szokásos sztori, kellemes a nyelvezete, a stílusa, jól adagolta a kajákat is, csak a végére kicsit túl sok lett a cukor, na, levonok egy fél csillagot.

Ani88 P>!
Papp Diána: Szerdán habcsók

Papp Diána összes könyvét elfogom olvasni valószínűleg. Imádom a gasztronómiát,a kézművességet és helyeket ahol a történetek játszódnak. De! Mégis hiányérzetem van mindegyik könyve után. Leginkább összecsapottnak érzem őket. Ez most se volt másként, többet is ki lehetne belőle hozni. Esztert kedveltem,de sokszor nem értettem, a testvéréről,régi-új szerelméről nem is szólva. Falatka volt az abszolút kedvenc,a legjobb karakter. ;)

Szédültnapraforgó>!
Papp Diána: Szerdán habcsók

Második olvasásom az írónőtől. Könnyen olvasható, szórakoztató romantikus lányregény. Nem kell rajta gondolkodni, csak kikapcsol.
Párkapcsolati problémákról, barátságról, testvéri összetartásról, főzésről és egy blogról szól. Eszter és Hajni a két főszereplő, melléjük érkeznek folyamatosan a mellékszereplők (Sanyi, Frenkie, Balázs, Piroska, Zsófia) illetve távoznak el (Andrew) Helyet kap a modern technika a regényben (laptop, mail, Facebook).
Egyszer olvasható könnyed olvasmány.

Trudiz >!
Papp Diána: Szerdán habcsók

Könnyed, kedves olvasmány, kellő fordulattal fűszerezve. Receptek belecsempészésével, utazással, régi-új szerelmek kutatásával, népszerű blogírással, tesókereséssel (rá haragudtam!) „sütiboltoskodással”, problémák megoldásával tarkítva. Piri karaktere bejött :)

Georgina77 P>!
Papp Diána: Szerdán habcsók

Savanykás, majd félig édes, végül habos-babos édesbe forduló, kellemes süteményszelet ez. Túl sok izgalmat nem találtam benne. Túl erőteljes személyiségeket sem tudnék kiemelni belőle. Egyetlen, többé-kevésbé jóleső fogyasztásra alkalmas történetet jelentett nekem.

hbernadett>!
Papp Diána: Szerdán habcsók

Még szerencse, hogy nincs több könyve az írónak. Ugyanazok a fordulatok, ugyanaz a mesterkélt stílus, ugyanazok a tipikus női hülyeségek és hozzáállások és logikátlan fordulatok… Alig vártam hogy vége legyen a könyvnek. Egyedül a borítói guszták a könyveknek.

Judiii>!
Papp Diána: Szerdán habcsók

Nagyooon aranyos könyv. :)
Rég olvastam már magyar szerzőtől nem is értem miért, ilyen stílusú magyar könyvet még talán egyáltalán nem is nagy hiba volt részemről.
Tetszett a történet, szimpatikusak voltak a szereplők, na meg az ételek.. Szépen végigkóstoltam volna majdnem mindet, amit említettek benne :P Amikor befejeztem, olyan jó érzés töltött el. spoiler

Levenzia>!
Papp Diána: Szerdán habcsók

Nekem ez is újraolvasás volt most. Emlékszem, először Diána könyveinek a borítójába szerettem bele régen. Ez volt a második kötet, amit olvastam tőle, és emlékszem tetszett is a történet.Most így másodjára,már azért nem jött be annyira. Kicsit idegesítő volt néhány karakter,néhány történés.Van, amivel nem is tudok egyet érteni.Polcon maradós, mert továbbra is szeretem a borítóját , de nem valószínű,hogy mostanában újraolvasós lesz. ( az utolsó két könyv még a borító miatt sem maradt a polcon )


Népszerű idézetek

sünmalac>!

Örülök, hogy megfogadtat a tanácsomat, és mázoltál a falra. Csak a nyugtatóra ne igyál túl sokat, drágám, mert a Helyszínelők majd nem győzik megfejteni a feliratot. Persze tudod, hogy csak viccelek, édesem.

29. oldal

Trudiz >!

[…] ez itt már a való világ, innen nem lehet következmények nélkül elmenekülni…

181. oldal

janette1002>!

Pasizz féktelenül, de ne állj le nős férfival, még bosszúból sem. Ráérsz 75 évesen. Akkor már nem lesz miből válogatni.

Trudiz >!

Nem szeretem a nagy szavakat, végleges dolgokat.

19. oldal

Trudiz >!

Én ugyanezekre gondoltam volna. Bár ez biztos csak azért van, mert mi valójában ikrek vagyunk öt év korkülönbséggel.

97. oldal

Trudiz >!

Megfogadta, ezentúl a legelőnyösebb ruháiban jár sütni és árulni a cukiba, nehogy akkor jöjjön a herceg a lován, amikor ő topikirálynőt játszik.

192. oldal

Trudiz >!

[…] ugye tudod, mennyire boldog vagyok, hogy látom a szemeden, hogy érzel és értesz mindent?

198. oldal

Judiii>!

Mondd ki pontosan, hogy mit szeretnél. Akarjad eléggé, legyél eléggé elszánt. De soha ne görcsöljél rá.

162. oldal (XXI. Század Kiadó, 2013)

Trudiz >!

Ha gondolod, most már megalakíthatjuk azt a zenekart, amiről annyit beszéltél. Tudod, te egy pódiumon hárfázol meztelen, én pedig megpróbállak kitakarni, és verseket énekelek szüntelen.

173. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

B. E. Belle: Szépségek
Erica Anthony: Találj rám
Leiner Laura: Mindig karácsony
Penelope Bloom: Her Cherry – Megnyalnám
Ella Steel: Dermesztő fogság
Sarah J. Maas: Heir of Fire – A tűz örököse
Leiner Laura: Nélküled
Kopácsi Krisztina: Sötét gondolatok
Bakó Liza: Csíííz!