Szerdán ​habcsók 144 csillagozás

Papp Diána: Szerdán habcsók

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

„Három ​hónappal korábban költözött el a férjétől. Két hete megbeszélték, hogy elválnak, tíz együtt töltött év, hét év házasság után. Eszter első kétségbeesésében gondolkodás nélkül a szüleihez ment. Nem is hozhatott volna ennél rosszabb döntést. Visszamenni abba a szobába, ahol felnőtt, csak annak a bizonyosságát erősítette, hogy mennyire önállótlan. 33 évesen újra gyereksorban tengődött, anyjáék lábujjhegyen jártak körülötte, néha sokatmondóan összenéztek, különösen, ha Edith Piafot hallgatott. Bizonyára azt hitték, megőrült. Tulajdonképpen közel is járt hozzá. Reggel elment dolgozni, egész nap nem evett, este találkozott valamelyik barátnőjével, hogy újra és újra elsírhassa a bánatát. Megittak néhány pohár bort, éjszaka volt már, mire hazakeveredett. Reggel anyja az alkoholgőzös gyerekszobába lépett be, hogy elhúzza a függönyt, és azzal a mozdulattal kinyissa az ablakot.”
Valahogy így ér véget Békési Eszter, pr-es és gasztroblogger házassága. És itt kezdődik a Szerdán… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tartalomjegyzék

>!
XXI. Század, Budapest, 2012
264 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789638937926 · Illusztrálta: Keszeg Ágnes
>!
XXI. Század, Budapest, 2012
264 oldal · ISBN: 9789630865456 · Illusztrálta: Keszeg Ágnes

Kedvencelte 14

Most olvassa 6

Várólistára tette 42

Kívánságlistára tette 32

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Ninácska P
Papp Diána: Szerdán habcsók

Azonnal beleszerettem a borítóba. Nagyon örültem, hogy a történet is kedvemre való volt, igazán tetszett. Hozta a megszokott Papp Dianás-stílust, kedves, vidám, szórakoztató történet, imádni való szereplők – bár nem tetszett, ahogy Hajni lelépett – remek végkifejlet.
Nagyon szerettem, biztosan fogom még újraolvasni.
Szívesem megkósoltam volna a könyvben szereplő ételeket, az biztos, hogy a mű olvasása garantáltan meghozza a főzéshez / sütéshez való kedvet.

>!
Lady_L P
Papp Diána: Szerdán habcsók

Jó kis nyári csajos könyv, teljesen a helyén van. Hozza az összes elvárt sémát, a szokásos sztori, kellemes a nyelvezete, a stílusa, jól adagolta a kajákat is, csak a végére kicsit túl sok lett a cukor, na, levonok egy fél csillagot.

>!
Szédültnapraforgó
Papp Diána: Szerdán habcsók

Második olvasásom az írónőtől. Könnyen olvasható, szórakoztató romantikus lányregény. Nem kell rajta gondolkodni, csak kikapcsol.
Párkapcsolati problémákról, barátságról, testvéri összetartásról, főzésről és egy blogról szól. Eszter és Hajni a két főszereplő, melléjük érkeznek folyamatosan a mellékszereplők (Sanyi, Frenkie, Balázs, Piroska, Zsófia) illetve távoznak el (Andrew) Helyet kap a modern technika a regényben (laptop, mail, Facebook).
Egyszer olvasható könnyed olvasmány.

>!
Trudiz
Papp Diána: Szerdán habcsók

Könnyed, kedves olvasmány, kellő fordulattal fűszerezve. Receptek belecsempészésével, utazással, régi-új szerelmek kutatásával, népszerű blogírással, tesókereséssel (rá haragudtam!) „sütiboltoskodással”, problémák megoldásával tarkítva. Piri karaktere bejött :)

>!
Véda MP
Papp Diána: Szerdán habcsók

Egy nagyon gyengére és összecsapottra sikerült, rendkívül trendi-bendire megerőszakolt valami.

1 hozzászólás
>!
Levenzia
Papp Diána: Szerdán habcsók

Nekem ez is újraolvasás volt most. Emlékszem, először Diána könyveinek a borítójába szerettem bele régen. Ez volt a második kötet, amit olvastam tőle, és emlékszem tetszett is a történet.Most így másodjára,már azért nem jött be annyira. Kicsit idegesítő volt néhány karakter,néhány történés.Van, amivel nem is tudok egyet érteni.Polcon maradós, mert továbbra is szeretem a borítóját , de nem valószínű,hogy mostanában újraolvasós lesz. ( az utolsó két könyv még a borító miatt sem maradt a polcon )

>!
Filippino P
Papp Diána: Szerdán habcsók

Egyszerolvasós (recepteket többször;) ), könnyű, nyári, „limoncello” olvasmány.Rosszabbra számítottam, bugyutábbra, de egészen tetszett. A szereplők közül Piroska volt a kedvencem, fene nagy beszólogatós, jófej nénike.Szokták azt mondani, hogy „csajos” valamire, na, ez épp olyan. Remek hollywoodi film készülne belőle, vagy akár egy pehelykönnyű, magyar romantikus vígjáték. A happy enddel nem voltam kibékülve, túl habcsókosra sikeredett, összességében viszont szórakoztatott a könyv, és ajánlom is olvasásra.

>!
szilva81
Papp Diána: Szerdán habcsók

Hat ez szo szerint habcsok volt, a lehetö legedesebb formaban, mondhatni tulsagosan is cukisag. Könnyen olvashato, mély tartalmak nelküli, izgalomtol mentes, teljes happy end, ami mar a masodik fejezetnel boritekolhato. Az tulzas, hogy lekötött, viszont szorakoztato volt, de az egyszer olvasando kategoriaba tartozik. Az ironötöl a Bodza Bisztro sokkal jobban tetszett.

>!
Judiii
Papp Diána: Szerdán habcsók

Nagyooon aranyos könyv. :)
Rég olvastam már magyar szerzőtől nem is értem miért, ilyen stílusú magyar könyvet még talán egyáltalán nem is nagy hiba volt részemről.
Tetszett a történet, szimpatikusak voltak a szereplők, na meg az ételek.. Szépen végigkóstoltam volna majdnem mindet, amit említettek benne :P
Amikor befejeztem, olyan jó érzés töltött el. spoiler

>!
Avilda
Papp Diána: Szerdán habcsók

A könyv maga egy nagyon kellemes limonádé.
Az érzelmek kicsit felszínesek, pedig vannak ám konfliktusok, amik lehetővé tennék, hogy komolyabb legyen az egész. Eléggé elrugaszkodott, minden szép és jó, érzem, hogy tényleg van ilyen, de mégis olyan habos-babos az egész.
A fogalmazás is egyszerű, olyan kis aranyos, pedig egyébként lehetne egy jó kis hangulata a könyvnek, hiszen nem egy szép helyszín jelenik meg. Főleg ezeknél vártam volna egy kis tájleírást, vagy ilyesmit.
A főszereplő lány mindenhez ért, mindenben sikeres lesz, néha elég önző is, de legalább tudja magáról. A vége természetesen totális happy end, hiszen mi más lehetne?
Tehát, erre értem azt, hogy limonádé, de ez nem negatívum, sőt. Imádtam ezt a kis regényt, mert nem akart több lenni, mint ami, és ez így volt jó.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
sünmalac

Örülök, hogy megfogadtat a tanácsomat, és mázoltál a falra. Csak a nyugtatóra ne igyál túl sokat, drágám, mert a Helyszínelők majd nem győzik megfejteni a feliratot. Persze tudod, hogy csak viccelek, édesem.

29. oldal

>!
Trudiz

(…) ez itt már a való világ, innen nem lehet következmények nélkül elmenekülni…

181. oldal

>!
janette1002

Pasizz féktelenül, de ne állj le nős férfival, még bosszúból sem. Ráérsz 75 évesen. Akkor már nem lesz miből válogatni.

>!
Trudiz

Nem szeretem a nagy szavakat, végleges dolgokat.

19. oldal

>!
Trudiz

Én ugyanezekre gondoltam volna. Bár ez biztos csak azért van, mert mi valójában ikrek vagyunk öt év korkülönbséggel.

97. oldal

>!
Trudiz

Megfogadta, ezentúl a legelőnyösebb ruháiban jár sütni és árulni a cukiba, nehogy akkor jöjjön a herceg a lován, amikor ő topikirálynőt játszik.

192. oldal

>!
Trudiz

(…) ugye tudod, mennyire boldog vagyok, hogy látom a szemeden, hogy érzel és értesz mindent?

198. oldal

>!
Trudiz

Ha gondolod, most már megalakíthatjuk azt a zenekart, amiről annyit beszéltél. Tudod, te egy pódiumon hárfázol meztelen, én pedig megpróbállak kitakarni, és verseket énekelek szüntelen.

173. oldal

>!
agivagyok

Még véletlenül se higgye azt Balázs, hogy azért hívta el, hogy újra elcsábítsa… Pedig de.

164. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Emri Nóra: Szerelmem, Kefalónia
J. K. Smith: Szerelem hirdetésre
Bálint Szabina: Péntek? Csajok!
Borsa Brown: A férj prostija
Baráth Viktória: Első tánc
Okváth Anna: Más állapotok
Fejős Éva: Karácsony New Yorkban
Vass Virág: Sokszor csókol, India!
Vass Virág: Vulévu
Jodi Picoult – Samantha van Leer: Sorok között