Szerelem ​újraírva 98 csillagozás

Papp Csilla: Szerelem újraírva

Rebeka ​Simon saját lakberendező cégét vezeti Londonban. Egzisztenciája, kapcsolatrendszere messze felülmúlja korábbi elképzeléseit, sikert sikerre halmoz, mégsem tud igazán boldog lenni. Egy titkot hordoz 19 éves kora óta, mely ez idáig egész felnőtt életében fogságban tartotta.
Rebeka lánya, Tara és a barátja úgy döntenek, hogy fiatalkoruk ellenére eljegyzik egymást.
Rebeka elhamarkodottnak tartja ezt a lépést, de képes változtatni a hozzáállásán és igyekszik támogatni a lányát.
De az eljegyzés napján Rebeka rádöbben, hogy a féltve őrzött titka hamarosan napvilágra kerül.
Hány ember életét teheti tönkre egy ilyen, múltban gyökerező rejtély? Hogyan lehet megúszni a legkisebb sérülésekkel egy nem várt találkozást? És mi van, ha nem csak Rebekának vannak olyan titkai, melyek mindent megváltoztatnak?

Papp Csilla legújabb romantikus, izgalmas fordulatokban bővelkedő története az útról és az útkeresésről ezúttal olyan örökké aktuális témákat is… (tovább)

>!
Álomgyár, Budapest, 2019
500 oldal · ISBN: 9786155929281
>!
Álomgyár, Budapest, 2019
492 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155929274

Enciklopédia 1


Kedvencelte 10

Most olvassa 2

Várólistára tette 55

Kívánságlistára tette 54

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Ács_Milán>!
Papp Csilla: Szerelem újraírva

„Akartam őt mindenestül, nem számoltam a következményekkel.”

Nagyon szerettem az írónő A másik oldalról sorozatát, így egy percig sem volt kérdés, hogy olvasni fogom-e ezt a regényét is.

Már az elején meg kell jegyeznem, hogy a Szerelem újraírva minden elvárásomat túlszárnyalta és felülmúlta.

Egy nagyon intenzív és izgalmas történetet olvashattam. Ebben a történetben a romantika mellett több érdekes és még manapság is tabutémát feszegetett az írónő.
Nem egy mindennapi család életébe csöppenhettünk bele és nyerhettünk betekintést a napi dolgaikba főszereplőinken keresztül. Tara és Rebeka – anya és lánya – élete minden, csak nem unalmasnak és átlagosnak mondható és hatalmas titkok lapulnak a múltban, ami kihat a jelenlegi életükre is. Ezeket a titkokat pont a kellő időben fedte fel az írónő az olvasó előtt, így szinte letehetetlen ez a regény.

Nagyon tetszett, hogy három szemszögből íródott a regény. Ezáltal úgy érzem, hogy sokkal közelebb tudtak kerülni hozzám a szereplők. Tulajdonképpen nem is tudnék számomra negatív karaktert mondani. Egytől egyig mindenki szimpatikus volt és lett, ami nálam ritkaságszámba megy.

Egy érzelmes és gyönyörű történetet kaptam, melyet az utolsó lapokig élvezettel olvastam. Az utolsó fejezettel olyan befejezést kapott a történet, mint amit elképzeltem és vártam.
Egy epilógusban azért szívesen olvastam volna még, mondjuk egy „5 évvel később” részt.

Egy dolog miatt nem adok maximális csillagot, ami nem más, mint amikor kiderült Rebeka apjának valódi személye. Szerintem szükségtelen volt már ez a csavar a történetbe, enélkül is volt már elég izgalom a regényben. Illetve én a Bill – Milán incidenstől is el tudtam volna tekinteni. Ezeket egy kicsit soknak éreztem…

Ami viszont biztos, hogy saját példányt (mert ez most könyvtári volt) szeretnék a könyvből, mert nálam ez újraolvasós lesz!

7 hozzászólás
gabiica>!
Papp Csilla: Szerelem újraírva

Papp Csilla regénye ismét belopta magát a szívembe. A stílusa számomra kiváló, nagyon jól olvastatta magát a történet. Nagyon tetszett a cselekményszál, a titkok, az érzelmek kavalkádja, remek könyvet vettem a kezembe.
Tetszett, hogy több szereplő szemszögéből ismerhettük meg az eseményeket, és így, vagy úgy, de összefonódtak a szálak, és így alkottak kerek egészet. Nagyon várom, hogy újra olvashassak Csillától, remek írónő!

Annie1416>!
Papp Csilla: Szerelem újraírva

Volt itt minden kérem szépen!
Még mindig tartok a magyar szerzőktől, de nem tudom miért. :) Mindig pozitívan csalódok.
Érdekes volt a cselekmény. Izgalmas, érzelmes. Letehetetlen volt a könyv.
Mindenképp plusz pont, hogy több szereplő szemszögéből is megismerhetjük a történetet.
Milán és Rebeka ❤

BarbyMalik0112 P>!
Papp Csilla: Szerelem újraírva

Papp Csilla ebben a kötetben is megmutatta, milyen művészien tudja megszólaltatni a tabunak bélyegzett témákat. Családi, emberközi kapcsolatainkra helyezte a hangsúlyt a Szerelem újraírva c. regényében, és bemutatta, milyen hatalmas ereje van múlt titkainak, melyek sosem maradhatnak rejtve. Pörgős cselekménnyel kápráztatja el az olvasót, mely mellett ugyanakkor nem törpülhetnek el az igazi mondanivalók. Azonnal beszippantott, rögtön a szívemen kezdtem viselni a szereplők sorsát, és reméltem, hogy húsz év után végre megtalálják mindannyian a boldogságot.
Hiszen a sorsot nem lehet kicselezni.
Felüdülés volt, kikapcsolt, de közben el is gondolkodtatott, ami egy igazán jó regény ismérve az én szememben. Kíváncsi vagyok, mit tartogat számunkra Csilla a következő, Minden életemben szerettelek c. regényében!

Azoknak ajánlom a Szerelem újraírva , akik egy lehengerlő történetre vágynak az életről, mélyre temetett titkokról, családi kötelékről és a szerelem dichotómiájáról – a megmagyarázhatatlan boldogságról és szomorúságáról.

Bővebb értékelés a blogon »http://barbyesakonyvek.blogspot.com/2021/05/papp-csilla…

KBCsilla P>!
Papp Csilla: Szerelem újraírva

Már amikor szóba került, hogy ezt a könyvet nekem el kell olvasnom, éreztem, ahogyan a hátamon szépen lassan, de nagyon határozottan elkezdenek felállni a szőrszálak. Keményen álltak ottan, úgy éreztem magam, mint egy sündisznó.
Megláttam a piros ruhás borítót, a tűsarkokon lábát keresztező hölgyeményel, és már a víz is csorgott rólam.
Aztán a szemem elé ötlött a romantikus címke, és az ájulás határán voltam, hogy én ezt nem, ezt azért már mégsem.
De kellett az a fránya plecsni, és ha már ilyen ritka szép nevem lett anno, hát mit volt mit tennem, hozzá kellett szoknom az elolvasás gondolatához. Próbálhattam volna csukott szemmel, de azt nem tudom megvalósítani.
Még.
Hát belekezdtem.
És nem tudtam letenni.
És még néha a könnyem is kicsordult.
Ami az érdekes a könyvben, hogy rengeteg része olyan, mintha én magam írtam volna, pontosabban rólam szólna.
A válás, a kapcsolat a gyerekekkel, a véletlenek egybeesése, és még sorolhatnám.
Mondtam is a lányaimnak, hogy ezt a könyvet mindenképpen el kell olvasniuk, mert sok esetben megtudják belőle, hogy anno mit miért is tettem.
Aztán utánanéztem az írónőnek, és még az arca is szimpatikus.
De nem tudom hány életet élt már meg, olyan tudástára van a csalódásokból, sokkszerű véletlenekből, és mindenből, amit ez a fránya élet nem a jódolgában szór az emberre, hogy az kész tanulmány.
Egy fiatal nő hihetetlen életbeli tudással.
Sajnálom, hogy a könyvnek nincs folytatása, bár igazából teljes, lezárt a cselekmény, de az biztos, hogy most már tudatosan keresni fogom a könyveit.

Ella_Steel I>!
Papp Csilla: Szerelem újraírva

„Ha szeretnél megismerni emberi sorsokat, ha szeretnél a külső csillogás mögé látni ez a te regényed!
Ez a könyv segít átértékelni bizonyos élethelyzeteket, embereket… sosem tudhatod kinek miket kellett átvészelnie, véghez vinnie, hogy eljusson oda, ahol most tart. Hogy a ragyogás és a boldog élet tényleg annyi szépet rejt-e, mint az elsőre látszik.

Ez a könyv megtanít arra, hogy ne ítélkezz elhamarkodottan és bizonyos döntések meghozatalára ne másba keresd a választ, hanem önmagadban.

Szeretnéd tudni, hogy mi történik Rebekával, Milánnal és Tarával?

Olvasd el, éld át a történetet és a végén minden titokról lehull a lepel!”
Bővebb értékelés: https://ellasteel.blogspot.com/2019/02/papp-csilla-szer…

Tímea_Bernadett_Lőrinczné_Molnár P>!
Papp Csilla: Szerelem újraírva

Tetszett, kikapcsolt, szerettem olvasni, bele tudtam magam élni a szereplők helyzetébe, akik hétköznapi emberek voltak, hétköznapi problémákkal, érzelmekkel, emberi kapcsolatokkal, ám a titkaik, az ezeket körülölelő hazugságok már nem voltak mindennapiak. Nagyon jó volt a 3 szereplő váltott szemszöge, mindig izgatottan vártam a másik nézőpontjából a történetet. Szépen sorban bogozódtak ki a generációkon át összegabalyodott szálak, amik nem kevés lelki terhet róttak elkövetőikre, de az írónő zseniálisan szőtte írását és minden, mindenki a helyére került. Több, napjainkban is embereket sújtó problémát érint a regény: csonka család, mozaikcsalád, szexuális zaklatás, szülő elvesztése, örökbefogadás, de mindegyiket nagyon jól kezelik a szereplők, ami tán például is szolgálhat. Végig fenntartotta az érdeklődésem, kíváncsian vártam a megoldásokat, amikor egy titok kiderült, az biztos hozott magával egy másikat :-) Nagyon szép történet, amiben mindenkinek meg volt a maga szerepe, sorsszerű találkozások, szerelmek, elfogadás és megbocsátás hozták meg a végső lelki békét. Ajánlom mindenkinek, aki szereti a titkokat, hisz a sorsszerűségben és az igaz szerelem erejében!

>!
Álomgyár, Budapest, 2019
492 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155929274
2 hozzászólás
BBetti86 >!
Papp Csilla: Szerelem újraírva

Először is, imádtam a borítóját. Ahogy a vörös kitűnik a fehérből, és ahogy a két város elterül Rebeka lábai előtt: London és Budapest, hiszen a kettő között oszlik el a cselekmény is. Ha nem ismertem volna az írónő munkáját korábbról, ezen akkor is megakadt volna a szemem.

Másodszor, felmerült bennem, hogy utána kellene olvasnom a szerző könyveinek, és hogy miképpen kapcsolódnak össze. Ugyanis olvastam már tőle, és rá kellett jönnöm, hogy időben ez után játszódik annak a cselekménye. Aki itt mellékszereplő, Dalma, abban főszerepet kap, míg a mostani főszereplők ott mellékalakként voltak jelen. Igazság szerint önálló regény mindkettő, nem is egy sorozat, csak egy regényverzum részei. A bajom csak az, hogy abból már sok mindent tudtam arról, ebben mi lesz a végeredmény, a szerelmi kapcsolatok alakulása és nem volt meglepetés.

Pedig nem rossz maga a cselekmény sem. Miközben van benne nem kevés rossz szappanoperás húzás, az egész mégsem érződik gagyinak. Pedig aztán van itt olyan, hogy spoiler és még sorolhatnám.

Talán azért tud felülemelkedni azon, hogy ilyen húzások vannak benne, mert érzelmileg és lélektanilag érzékenyen és alaposan fel van építve. Erős nők állnak a középpontban, akik küzdenek a démonjaikkal és általában nyernek. Rebeka sikeres üzletasszony, de a szívét bezárta – míg valaki vissza nem tér a múltjából. Tara keresi a helyét, a jövőjét és egy szerelem lesz az alap, amire majd mindent fel tud építeni. Kételkednek, veszteségek érik őket, de harcolnak, és nem adják fel. Szerethetőek. Ráadásul a szerző nem csak őket építi, hanem a köröttük levőket is: barátnőket, rokonokat. Simán van benne még 3-4 olyan női alak, aki saját regény hőse is lehetne. Dalma meg is kapta a sajátját, ahogy már jeleztem.

Nem egy szereplő hoz megkérdőjelezhető döntést, akár most, akár a múltban, és ezzel tekerednek a cselekmény szálai. Ettől van benne meglepetés, és miközben sejti az ember, hogy merre felé haladunk, még talán meglepődni is lehetne – nekem ezt a lehetőséget vette el, hogy Dalma történetét korábban olvastam.

Jó értelemben csajos ez a könyv és nagyon olvastatta is magát. Elsősorban karakterközpontúnak mondanám és női regénynek. Olyan témákat vesz sorra, mint a karrier, anyaság, család, megbocsátás. Tele van érzelmekkel, de nem érzelgős. Ezt szerettem is benne.

Talán kissé ’a sors mindent elrendez’ és ahogy utólag válnak érthetővé a múlt eseményei, ami nem igazán tetszett benne. Véletlenek persze vannak, de ne akarjanak utólag ok-okozatot látni abban, hogy ki kit hagyott el és ki kivel találkozott össze később… Az, hogy később helyre jönnek a dolgok, nem tesz automatikusan jóvá régi bűnöket. spoiler

De mindezzel együtt lekötött a kötet, elszórakoztatott, ha néha azért fogtam is a fejem rajta.

Lovebooks>!
Papp Csilla: Szerelem újraírva

Fantasztikus, eszelős, néhol megdöbbentő, fordulatos, enyhén pikáns, megható, szívszorító történet. Csodálatos embereket ismerhettem meg általa, a karakterábrázolások 5 csillagosak, a cselekmény minden elképzelésemet felülmúlta. Sokkal többet kaptam a könyv, történet által, mint gondoltam. Lenyűgöző könyv, amelyet érdemes kézbe venni, s magunkba szívni a szerző szavait! Éljenek a magyar szerzők!!! ♥

Bővebben:
https://konyvmoly95.blogspot.com/2020/02/papp-csilla-sz…

2 hozzászólás
pufivipi>!
Papp Csilla: Szerelem újraírva

Ez lendületes és eseménydús sztori volt. Érdekesen indult a történet, anya- lánya szemszögre gondolok, majd bekapcsolódik Milán gondolatvilága is. Végig fenntartotta az érdeklődésem, gyorsan beszippantott a történet, sikerült azonosulnom a szereplőkkel is. Bár néha már talán kicsit sok és nagyon hihetetlen csavarok keresztezték egymást. Fél csillag levonás a vége miatt van, nekem ez kicsit összecsapott lett, vártam volna egy epilógust.


Népszerű idézetek

Ács_Milán>!

A legmerészebb forgatókönyvet mindig az élet írja.

419. oldal

Ács_Milán>!

Nehéz úgy élni, hogy folyton cipeljük a fájdalommal teli zsákunkat. Találni kell rá alkalmat, hogy bizonyos dolgokat kidobjunk vagy megjavítsunk, ezzel könnyítve a terheinken.

478. oldal

Harriet P>!

… ebben a felfoghatatlan méretű univerzumban, ahol mi csak apró csillagporok vagyunk, minden mindennel összefügg, akár tudunk róla, akár nem.

466. oldal

_Katie_ P>!

Nem könnyű az embernek szembenézni a saját félelmeivel.

Harriet P>!

Még mindig fogta a kezem, és csak néztük egymást, mint két éhező, akik nem mernek az ételhez nyúlni, mert félnek, hogy ha hirtelen jóllaknak, fájni fog a hasuk.

118. oldal

_Katie_ P>!

[…] nem az eredmény a fontos, hanem az út, amin haladunk.

_Katie_ P>!

„A szerelem fellángolásához egyetlen szó – pillantás – is elég.”

Kapcsolódó szócikkek: szerelem
pufivipi>!

a szerelem nem úgy működik, hogy fejbe vág, majd úgy maradsz.


Hasonló könyvek címkék alapján

Rácz-Stefán Tibor: Éld át a pillanatot!
N. Simon Barbara: A szerelem üzlete
Corinne Michaels: Mondd, hogy megvársz
Megyeri Judit: Holttest az Ambróziában
Karina Halle: Az elérhetetlen uralkodó
Sarah J. Maas: A Court of Silver Flames – Ezüst lángok udvara
Leiner Laura: Mindig karácsony
Rácz-Stefán Tibor: Nincs hozzád hasonló
Guillaume Musso: Holnap
Sarah Morgan: Hóvarázs