Szerelem ​újraírva 67 csillagozás

Papp Csilla: Szerelem újraírva

Rebeka ​Simon saját lakberendező cégét vezeti Londonban. Egzisztenciája, kapcsolatrendszere messze felülmúlja korábbi elképzeléseit, sikert sikerre halmoz, mégsem tud igazán boldog lenni. Egy titkot hordoz 19 éves kora óta, mely ez idáig egész felnőtt életében fogságban tartotta.
Rebeka lánya, Tara és a barátja úgy döntenek, hogy fiatalkoruk ellenére eljegyzik egymást.
Rebeka elhamarkodottnak tartja ezt a lépést, de képes változtatni a hozzáállásán és igyekszik támogatni a lányát.
De az eljegyzés napján Rebeka rádöbben, hogy a féltve őrzött titka hamarosan napvilágra kerül.
Hány ember életét teheti tönkre egy ilyen, múltban gyökerező rejtély? Hogyan lehet megúszni a legkisebb sérülésekkel egy nem várt találkozást? És mi van, ha nem csak Rebekának vannak olyan titkai, melyek mindent megváltoztatnak?

Papp Csilla legújabb romantikus, izgalmas fordulatokban bővelkedő története az útról és az útkeresésről ezúttal olyan örökké aktuális témákat is… (tovább)

>!
Álomgyár, Budapest, 2019
500 oldal · ISBN: 9786155929281
>!
Álomgyár, Budapest, 2019
492 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155929274

Enciklopédia 2


Kedvencelte 10

Most olvassa 3

Várólistára tette 47

Kívánságlistára tette 48

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Ács_Milán>!
Papp Csilla: Szerelem újraírva

„Akartam őt mindenestül, nem számoltam a következményekkel.”

Nagyon szerettem az írónő A másik oldalról sorozatát, így egy percig sem volt kérdés, hogy olvasni fogom-e ezt a regényét is.

Már az elején meg kell jegyeznem, hogy a Szerelem újraírva minden elvárásomat túlszárnyalta és felülmúlta.

Egy nagyon intenzív és izgalmas történetet olvashattam. Ebben a történetben a romantika mellett több érdekes és még manapság is tabutémát feszegetett az írónő.
Nem egy mindennapi család életébe csöppenhettünk bele és nyerhettünk betekintést a napi dolgaikba főszereplőinken keresztül. Tara és Rebeka – anya és lánya – élete minden, csak nem unalmasnak és átlagosnak mondható és hatalmas titkok lapulnak a múltban, ami kihat a jelenlegi életükre is. Ezeket a titkokat pont a kellő időben fedte fel az írónő az olvasó előtt, így szinte letehetetlen ez a regény.

Nagyon tetszett, hogy három szemszögből íródott a regény. Ezáltal úgy érzem, hogy sokkal közelebb tudtak kerülni hozzám a szereplők. Tulajdonképpen nem is tudnék számomra negatív karaktert mondani. Egytől egyig mindenki szimpatikus volt és lett, ami nálam ritkaságszámba megy.

Egy érzelmes és gyönyörű történetet kaptam, melyet az utolsó lapokig élvezettel olvastam. Az utolsó fejezettel olyan befejezést kapott a történet, mint amit elképzeltem és vártam.
Egy epilógusban azért szívesen olvastam volna még, mondjuk egy „5 évvel később” részt.

Egy dolog miatt nem adok maximális csillagot, ami nem más, mint amikor kiderült Rebeka apjának valódi személye. Szerintem szükségtelen volt már ez a csavar a történetbe, enélkül is volt már elég izgalom a regényben. Illetve én a Bill – Milán incidenstől is el tudtam volna tekinteni. Ezeket egy kicsit soknak éreztem…

Ami viszont biztos, hogy saját példányt (mert ez most könyvtári volt) szeretnék a könyvből, mert nálam ez újraolvasós lesz!

7 hozzászólás
gabiica P>!
Papp Csilla: Szerelem újraírva

Papp Csilla regénye ismét belopta magát a szívembe. A stílusa számomra kiváló, nagyon jól olvastatta magát a történet. Nagyon tetszett a cselekményszál, a titkok, az érzelmek kavalkádja, remek könyvet vettem a kezembe.
Tetszett, hogy több szereplő szemszögéből ismerhettük meg az eseményeket, és így, vagy úgy, de összefonódtak a szálak, és így alkottak kerek egészet. Nagyon várom, hogy újra olvashassak Csillától, remek írónő!

Annie1416>!
Papp Csilla: Szerelem újraírva

Volt itt minden kérem szépen!
Még mindig tartok a magyar szerzőktől, de nem tudom miért. :) Mindig pozitívan csalódok.
Érdekes volt a cselekmény. Izgalmas, érzelmes. Letehetetlen volt a könyv.
Mindenképp plusz pont, hogy több szereplő szemszögéből is megismerhetjük a történetet.
Milán és Rebeka ❤

BarbyMalik0112 P>!
Papp Csilla: Szerelem újraírva

Papp Csilla ebben a kötetben is megmutatta, milyen művészien tudja megszólaltatni a tabunak bélyegzett témákat. Családi, emberközi kapcsolatainkra helyezte a hangsúlyt a Szerelem újraírva c. regényében, és bemutatta, milyen hatalmas ereje van múlt titkainak, melyek sosem maradhatnak rejtve. Pörgős cselekménnyel kápráztatja el az olvasót, mely mellett ugyanakkor nem törpülhetnek el az igazi mondanivalók. Azonnal beszippantott, rögtön a szívemen kezdtem viselni a szereplők sorsát, és reméltem, hogy húsz év után végre megtalálják mindannyian a boldogságot.
Hiszen a sorsot nem lehet kicselezni.
Felüdülés volt, kikapcsolt, de közben el is gondolkodtatott, ami egy igazán jó regény ismérve az én szememben. Kíváncsi vagyok, mit tartogat számunkra Csilla a következő, Minden életemben szerettelek c. regényében!

Azoknak ajánlom a Szerelem újraírva , akik egy lehengerlő történetre vágynak az életről, mélyre temetett titkokról, családi kötelékről és a szerelem dichotómiájáról – a megmagyarázhatatlan boldogságról és szomorúságáról.

Bővebb értékelés a blogon »http://barbyesakonyvek.blogspot.com/2021/05/papp-csilla…

Ella_Steel I>!
Papp Csilla: Szerelem újraírva

"Ha szeretnél megismerni emberi sorsokat, ha szeretnél a külső csillogás mögé látni ez a te regényed!
Ez a könyv segít átértékelni bizonyos élethelyzeteket, embereket… sosem tudhatod kinek miket kellett átvészelnie, véghez vinnie, hogy eljusson oda, ahol most tart. Hogy a ragyogás és a boldog élet tényleg annyi szépet rejt-e, mint az elsőre látszik.

Ez a könyv megtanít arra, hogy ne ítélkezz elhamarkodottan és bizonyos döntések meghozatalára ne másba keresd a választ, hanem önmagadban.

Szeretnéd tudni, hogy mi történik Rebekával, Milánnal és Tarával?

Olvasd el, éld át a történetet és a végén minden titokról lehull a lepel!"
Bővebb értékelés: https://ellasteel.blogspot.com/2019/02/papp-csilla-szer…

Tímea_Bernadett_Lőrinczné_Molnár P>!
Papp Csilla: Szerelem újraírva

Tetszett, kikapcsolt, szerettem olvasni, bele tudtam magam élni a szereplők helyzetébe, akik hétköznapi emberek voltak, hétköznapi problémákkal, érzelmekkel, emberi kapcsolatokkal, ám a titkaik, az ezeket körülölelő hazugságok már nem voltak mindennapiak. Nagyon jó volt a 3 szereplő váltott szemszöge, mindig izgatottan vártam a másik nézőpontjából a történetet. Szépen sorban bogozódtak ki a generációkon át összegabalyodott szálak, amik nem kevés lelki terhet róttak elkövetőikre, de az írónő zseniálisan szőtte írását és minden, mindenki a helyére került. Több, napjainkban is embereket sújtó problémát érint a regény: csonka család, mozaikcsalád, szexuális zaklatás, szülő elvesztése, örökbefogadás, de mindegyiket nagyon jól kezelik a szereplők, ami tán például is szolgálhat. Végig fenntartotta az érdeklődésem, kíváncsian vártam a megoldásokat, amikor egy titok kiderült, az biztos hozott magával egy másikat :-) Nagyon szép történet, amiben mindenkinek meg volt a maga szerepe, sorsszerű találkozások, szerelmek, elfogadás és megbocsátás hozták meg a végső lelki békét. Ajánlom mindenkinek, aki szereti a titkokat, hisz a sorsszerűségben és az igaz szerelem erejében!

>!
Álomgyár, Budapest, 2019
492 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155929274
2 hozzászólás
Lovebooks>!
Papp Csilla: Szerelem újraírva

Fantasztikus, eszelős, néhol megdöbbentő, fordulatos, enyhén pikáns, megható, szívszorító történet. Csodálatos embereket ismerhettem meg általa, a karakterábrázolások 5 csillagosak, a cselekmény minden elképzelésemet felülmúlta. Sokkal többet kaptam a könyv, történet által, mint gondoltam. Lenyűgöző könyv, amelyet érdemes kézbe venni, s magunkba szívni a szerző szavait! Éljenek a magyar szerzők!!! ♥

Bővebben:
https://konyvmoly95.blogspot.com/2020/02/papp-csilla-sz…

2 hozzászólás
pufivipi>!
Papp Csilla: Szerelem újraírva

Ez lendületes és eseménydús sztori volt. Érdekesen indult a történet, anya- lánya szemszögre gondolok, majd bekapcsolódik Milán gondolatvilága is. Végig fenntartotta az érdeklődésem, gyorsan beszippantott a történet, sikerült azonosulnom a szereplőkkel is. Bár néha már talán kicsit sok és nagyon hihetetlen csavarok keresztezték egymást. Fél csillag levonás a vége miatt van, nekem ez kicsit összecsapott lett, vártam volna egy epilógust.

_Katie_ P>!
Papp Csilla: Szerelem újraírva

(…) nem az eredmény a fontos, hanem az út, amin haladunk.

Ez a könyv pontosan egy út egy részéről szól, főleg Rebeka és Milán szemén keresztül. Na meg arról, hogyan lépünk akaratlanul is a szüleink lába nyomába és hogyan követjük el vagy éppen kerüljük el azokat a „hibákat” amikre megesküszünk, hogy mi nem fogjuk megtenni. Meg arról is, hogy spoiler Meg arról is, hogy a remény hal meg utoljára és hogy nem minden az, aminek látszik. bakker, kihozta a Coelhot belőlem ez a könyv :)))
Ha visszagondolok, akkor fényévekre vagyok attól az élettől, amit elképzeltem, csupán csak azért, mert bizonyos helyzetekben lefosiztam a bokám és mások véleménye fontosabb volt, mint saját magam, vagy éppen nem álltam ki magamért. Ergo tökre Rebeka voltam. Én ugyan nem tervezek se Caminoi gyalogtúrát, se mexikói magamba merülést, de talán jó lenne. Ismerős letolta a Caminot, totál jót tett neki
Tetszett, hogy megint itthon meg otthon játszódik a történet, az ismerős helyek s nevek.
Azt viszont meg nem mondom, hogy ennyi problémás és nem eccerű családi helyzetben levő emberből spoiler Vagyis tudom, mert elolvastam, de néha azért kiestem bizonyos kanyarokban. :))) Ez a család nem semmi, az egyszer biztos!

Annemary>!
Papp Csilla: Szerelem újraírva

Meglepő és fordulatos, igazán izgalmas történet. Nem tudtam előre mi fog történni, így még érdekesebbé vált a sztori.
(Bár néha kapkodtam a fejem, hogy akkor xy kinek a kicsodája és miért is lett megemlítve?)
Külön öröm volt, hogy kettő szemszög helyett hármat kaptunk. Valójában szívesen olvastam volna kicsit többet Rebeka és Milán között újra kipattant szikráról:)
Jó volt megismerni mindenki gondolatait a történtekről. Jó nagy család, néha nem igazán követhető rokoni kapcsolatokkal, de ettől is csak érdekesebb lett a történet.
Szívesen olvasok majd még az írónőtől!

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Ács_Milán>!

A legmerészebb forgatókönyvet mindig az élet írja.

419. oldal

Ács_Milán>!

Nehéz úgy élni, hogy folyton cipeljük a fájdalommal teli zsákunkat. Találni kell rá alkalmat, hogy bizonyos dolgokat kidobjunk vagy megjavítsunk, ezzel könnyítve a terheinken.

478. oldal

Harriet P>!

… ebben a felfoghatatlan méretű univerzumban, ahol mi csak apró csillagporok vagyunk, minden mindennel összefügg, akár tudunk róla, akár nem.

466. oldal

Harriet P>!

Még mindig fogta a kezem, és csak néztük egymást, mint két éhező, akik nem mernek az ételhez nyúlni, mert félnek, hogy ha hirtelen jóllaknak, fájni fog a hasuk.

118. oldal

_Katie_ P>!

(…) nem az eredmény a fontos, hanem az út, amin haladunk.

_Katie_ P>!

Nem könnyű az embernek szembenézni a saját félelmeivel.

_Katie_ P>!

„A szerelem fellángolásához egyetlen szó – pillantás – is elég.”

Kapcsolódó szócikkek: fellángolás · szerelem
Harriet P>!

Az önbizalmam rohamos sebességgel közeledett a padlószint felé.

83. oldal

pufivipi>!

a szerelem nem úgy működik, hogy fejbe vág, majd úgy maradsz.


Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: Nász és téboly
Marilyn Miller: Hozzád láncolva
B. Czakó Andrea: Pitypangtánc
J. K. Smith: Káosz a köbön
M. G. Brown: Bimbózó Rózsaszirmok
Anne L. Green: Arcátlan csábító
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál
A. O. Esther: Megbocsátás
Sienna Cole: Reményszimfónia