A ​másik oldalról (A másik oldalról 1.) 102 csillagozás

Papp Csilla: A másik oldalról

Vajon mi, nők és férfiak tényleg szemben állunk egymással?

Papp Csilla regényéből megtudhatjuk, milyen a másik oldalról nézni önmagunkat.
A történetben Hanna és Olivér nem hétköznapi megismerkedését, kapcsolatuk alakulását kísérhetjük figyelemmel – cukormáz és szirup nélkül. Egy mámoros éjszakán egy közös ismerősük révén telefonos szexbe bonyolódnak. Mindkettőjükben mély nyomot hagy az első „találkozás", annak ellenére, hogy lehetetlen szituációból fakadt. Az egymáshoz vezető út pedig sok meglepetést tartogat.

A regény komoly társadalmi problémákat is feszeget: nők bántalmazása, válás, haláleset feldolgozása, mindezt azonban könnyed, szórakoztató stílusban. Ezekben az élethelyzetekben Hannának egy különleges segítője is akad, az autóbalesetben elhunyt gyermekkori barátjának, Péternek a szelleme. Végül megbizonyosodhatunk arról is, hogy nincsenek véletlenek. Hannának is döntenie kell: melyik oldalt választja…

Eredeti megjelenés éve: 2015

>!
Álomgyár, Budapest, 2015
326 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155252891
>!
Álomgyár, Budapest, 2015
306 oldal · ISBN: 9786155252907

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Dr. Varga Olivér · Joó Hanna


Kedvencelte 16

Most olvassa 2

Várólistára tette 64

Kívánságlistára tette 80

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Naiva>!
Papp Csilla: A másik oldalról

Először a borítója ragadta meg a figyelmem, majd a fülszöveg, de már pár oldal után tudtam, hogy ez nekem nagyon tetszeni fog. Könnyen és gyorsan olvasható. Nem volt tele közhelyekkel, (konkrétan eggyel se találkoztam), amit valójában sokan bölcsességnek gondolnak, illetve a szerző eredetileg annak szánt (volna). Nagyon bírtam a két szereplő összejövetelének történetét. Bár körülményes volt a megismerkedésük, mégis életszerűnek tűnt, és még humorosnak is. Nagyon bírtam a történetben résztvevő baráti társaságot és kicsit irigyeltem Hannát a barátnői miatt. Ritka az ilyen barátság felnőtt korban. A barátok szolgáltatták a könyv kellemes légkörét, szórakoztató párbeszédeit. Még Tamást is kedveltem. spoiler Bár itt-ott kicsit túlzónak éreztem a trágár szavakat, de különösebben nem volt zavaró.
Hanna és Péter kapcsolata volt a legérdekesebb, legmélyebb. Nagyon jó barátok lehettek.
Összességében kellemes meglepetést okozott. Rajtam ne múljon, megadom rá az 5 csillagot. Érdekel a folytatás.

4 hozzászólás
P_C_Harris I>!
Papp Csilla: A másik oldalról

Le a kalappal az írónő előtt! Ha tehetném, tíz csillagot adnék :)
A könyv eleje számomra nehézkesen indult, (nem voltam még eléggé ráhangolódva), de utána sikerült elkapni a fonalat, és csak úgy faltam a sorokat.
Nagyon elhittem a történetet és azt, hogy itt vannak velem a szereplők. Olyannyira, hogy egyik reggel majdnem kávét is készítettem nekik… :-D Tényleg beférkőztek a bőröm alá, mert a hiteles párbeszéd, és a hétköznapi történet elhitette velem, hogy ez valahol, egy párhuzamos világban valóban megtörténik. Nagyon szimpatikusak voltak a szereplők, még Tamás is, aki úgy érzem – annak ellenére, hogy az egyik mellékszereplő –, ő az egyik alap pillére a történetnek. Nagyon szépen volt felépítve a történet, a pábeszédek zseniálisak, a humor fantasztikus. Azt hiszem egy újabb magyar szerző került be a kedvenceim közzé. Köszönöm Csilla, hogy megírtad nekünk ezt a gyönyörű történetet!
Azoknak ajánlom, akiknek elegük van a domináns him példányokból, akik szeretik a humor és a romantika ötvözetét, és hisznek az igaz szerelemben. Valamint abban, hogy a sorsunk már előre eldöntetett.

2 hozzászólás
gabiica P>!
Papp Csilla: A másik oldalról

Engem végérvényesen és teljesen megnyert ez a történet. Papp Csilla stílusa magával ragadó, könnyed, de mégis komoly, megnyerő stílusban tárja elénk a legegyszerűbb és a legnehezebb témákat is.
Nagyon könnyeden indul a történet, ahogy megismerjük a szereplőket, azonnal érzi az olvasó, hogy itt nem nagyon talál majd olyan karaktert, akit nem fog kedvelni. Nagyon örültem, hogy bár Hanna és Olivér körül forog az egész, mégsem csak róluk szól a történet. Nagyon megkedveltem minden egyes szereplőt, a barátokat, akik összetartanak és egymás mellett állnak.
Aztán a történet átlép egy sokkal komolyabb és nehezebb dimenzióba. Amilyen könnyeden indít, olyan lendülettel vált és vág bele az igazi témába. Igen, ilyen egy igazán jó könyv! Le a kalappal!
A lezárás pedig.. szép fogás, nálam elérte, hogy azonnal kezdjem a folytatást!

2 hozzászólás
J_K_Smith I>!
Papp Csilla: A másik oldalról

Döntött… De hogy döntött? Jesszusom! Csilla!!! Hogy döntött?
A kifakadásomat tudjuk be annak, hogy ebben a pillanatban fejeztem be az olvasást.
Izgalmas sztori, és még izgalmasabb, letaglózó befejezés. Romantika, erotika, titkok… Épp amennyi kell. ;)
De most komolyan. Gratulálok Csilla! Marha jót alkottál.
Viszont most légyszi… Hogy döntött????

1 hozzászólás
Laura_Bakos P>!
Papp Csilla: A másik oldalról

Minden tiszteletem az írónő előtt!
Egyszerűen megszerettem Hanna és Olivér történetét.
Kettejük közül leginkább Olivér nőtt a szívemhez, és nagyon boldog voltam, amikor az ő szemszögéből „láthattam" az események alakulását.
Hétköznapi történet, mégis annyival több plusz van benne, amire az olvasónak szüksége lehet.
Hanna egy fiatal nő, aki bulizik, dolgozik, a barátnőivel van, és éli az életét úgy, ahogyan ő akarja. Olivér karaktere sokban hasonlít hozzá. Ők ketten tökéletesen kiegészítették a másikat.
A beszélgetéseiket jó volt olvasni, olyan aranyosak voltak együtt.
A mellék karakterek közül leginkább Tamást muszáj kiemelnem.
Az ő karaktere sokkal jobbá tette a könyvet. Jó, volt olyan húzása, amivel nem értettem egyet, de talán még Olivérnél is jobban megkedveltem.

https://krvilagakonyvek.blogspot.hu/2017/03/papp-csilla…

Annie1416>!
Papp Csilla: A másik oldalról

Kicsit kétkedve veszek a kezembe olyan könyvet, ami magyar író tollából származik.
Most viszont új kedvencet avattam.
A történet, a szereplők, mind-mind zseniálisan ki lettek dolgozva.
Mindenkit bírtam, kivéve azt a spoiler, szívesen olvastam mindegyikük életéről, örömről, bánatról. Még a csúnya beszéd sem zavart spoiler.
Sokat nevettem a beszólásokon, a helyzeteken. Gyorsan haladtam vele, érdekelt is nagyon így hamar a végére értem, de ott a vérnyomásom az egekbe szökött, így gyorsan el is kezdtem a 2. részt. :)

1 hozzászólás
V_rita P>!
Papp Csilla: A másik oldalról

Nagyon szomorú vagyok. Nekem ez a könyv az irónőtől nem igazán tetszett. Egy baráti társaságba csöppentünk. Visszaemlékezések sorozata. Vontatott volt számomra. Két főszereplő Hanna és Olivér kiemelten szerepel de még ők sem igazán nyerték el tetszésemet. A szerelem újraírva könyv nagyon tetszett ezért bátorkodtam elövenni a korábban megjelent könyvet. A függővég nagyon csábit továbbolvasásra még nem tudom ,hogy elengedjen -e .

2 hozzászólás
Nefi>!
Papp Csilla: A másik oldalról

Kedves kis romantikus történet, az eleje kicsit szájbarágós, kicsit túlírt, de a könyv harmadik harmada nagyon jó, lendületes, dinamikus. Tetszett :)

Vuccyy>!
Papp Csilla: A másik oldalról

Fantasztikus ez a könyv. Már az első mondatok után beszippantott a könyv és nem engedett. Olvasás közben teljes mértékben úgy éreztem, mintha nekem írták volna, hiszen tényleg ilyen a mostani huszonévesek/harmincasok tábora. Szuper történet, imádnivaló karakterek. Tetszett, ahogy Hanna és Olivér felveszik a kapcsolatot, ahogy találkoznak. Sokat nevettem, de persze voltak megdöbbenéseim is. Tudnék húsz oldalt is írni erről a könyvről, annyira fel vagyok dobva, viszont száz szónak is egy vége: FANTASZTIKUS! Abszolút kedvenc! :) Na és persze bekerül abba a csoportba is ez a könyv, hogy "miért nem olvastam én ezt el hamarabb??!!"". Meg is kérem a második kötetet. :)

3 hozzászólás
Bagheera70 P>!
Papp Csilla: A másik oldalról

Őszintén szólva nemigen tudom, mit írjak. Nem rövid alkotás, de egyenlőre még azt sem tudom eldönteni, tetszik-e, vagy sem.
Valahogy elég idegen tőlem, és ezideig egyik karaktert sem sikerült megkedvelnem. Valahogy távoli nekem az egész, nagyon nem tudok néhány elgodnolással azonosulni.
Épp ezért úgy vélem az lenne a fair tőlem, ha nem ítélkezem elhamarkodottan, és némely viselkedésforma ellen bármennyire is hadakozom, előbb elolvasnám a történet folytatását, hogy teljesebb képet alkothassak róluk.
Ugyan „találkoztam” olyan megnyilvánulással, vagy véleményekkel benne, amit – legalábbis az én értékrendem szerint – semmivel nem lehet jóvá tenni. (Gondolok itt arra, mikor a lányok „véleményét” közvetítette, hogy lényeg az, hogy jó legyen a pasi, mindegy van-e felesége, majd elválik tőle. Az ilyen hozzáálást számomra semmivel nem lehet már semmissé tenni.) Nekem egyenlőre rettenetesen furcsa dolgokkal kell szembesülnöm, de tényleg nem akarok elhamamarkodni bármit is, úgy hiszem tisztább kép alakul majd ki bennem, ha jobban megismerem őket.


Népszerű idézetek

Naiva>!

[…] a szerelmet nem lehet irányítani, vagy van, vagy nincs.

110. oldal

Ács_Milán>!

Soha nem tudhatjuk, mit szán nekünk a sors.

111. oldal

evelin0317>!

Magadat kell először megtalálnod. Akit neked rendel az ég, az egyszer csak ott lesz. Az csak jön, majd ott marad. Akkor már tudni fogod.

299. oldal, 22. fejezet Olivér

Trudiz >!

Az emberi létünk mértékegysége a szívdobbanás…

7. oldal

AnneLGreen IP>!

Tanúsíthatom, hogy a női vezetőkről szóló vicceknek van alapja. Ha más nem, akkor én és a bénázásaim. […]
A forgalmi vizsgám is csak azért sikerült, mert a „Lakott területen kívüli vezetés”-t húztam, és semmi forgalom nem volt. A vizsgabiztos a végén még meg is dicsért, hogy milyen jól döntöttem a traktorral kapcsolatban. Amikor már csak az oktató volt ott, halkan megkérdeztem, hogy mire gondolt a vizsgabiztos traktorügyben.
– Kedves Hanga! – a nevemet nem sikerült megjegyeznie. – Mint tudja, a lakott területen kívül 90-nel lehet haladni, hacsak más tábla nincs. Na, most, amikor mi Pallag felé haladtunk, láttunk egy 60-as táblát, épp ott, ahol a traktor kifordult. – Mondjuk én nem láttam, de erről mélyen hallgattam. – Szóval, haladt a traktor 58-cal, maga meg nem előzte meg. Ez helyes, ugyanis a rutinos sofőrök közül tízből kilencen megelőzték volna. Jó sokáig követtük a lassan haladó járművet, egészen addig, amíg el nem kanyarodott. Épp ott ért végett a 60-as korlátozás is.
– Húh, hát én azért nem előztem meg, mert nem mertem – vallottam be.
– Tudom – mondta lesajnálóan. – Maradjunk ennyiben.

206. oldal

Ács_Milán>!

Az az én nagy bajom, hogy mindig azt keresem, hogy miért nem jó valami. Hiába trenírozom magam az önsegítő könyvekkel, hogy éljem meg a pillanatot, mindig ott motoszkál a fejemben, hogy az a rohadt pillanat, ami lehet, hogy a legszebb, egyszer csak elillan.

271. oldal

Ács_Milán>!

Bevallom, nem így terveztem a mai napot. Hajnalban aludtam el, mert Hannával egész éjjel beszélgettünk. Délután, amikor Zoli felhívott, még euforikus állapotban voltam amiatt, hogy hamarosan újra velem lesz ez a kis bestia, aki megnevettet, majd egy perc alatt leoszt. Ennek ellenére szemernyi kétségem sincs afelől, hogy boldoggá fog tenni. A vérkeringésem is felgyorsult az éjjeli beszélgetés óta. Küldtem a majmoknak körüzenetet, hogy sínen vagyok, már nem úgy, mint József Attila.

318. oldal

Naiva>!

Ahogy elnéztem ezeket a törpéket önfeledten ugrándozni, az jutott eszembe, hogy vajon ők milyen impulzusokat kapnak majd ettől az elkorcsosult világtól. A Való Világtól és az idióta reklámoktól, a szexista klipektől és a színvonaltalan reality show-műsoroktól. Nem beszélve azokról a mesékről, amikkel tele vannak a kereskedelmi csatornák. A bulvármédia botrányos igénytelensége mennyire lesz hatással rájuk?

40. oldal

Kapcsolódó szócikkek: reklám · Való Világ · videóklip (klip)
Ács_Milán>!

Tamás felvilágosított, hogy dr. House-nál sokkal jobb faszi vagyok, szerinte a Grace Klinika Derekje vagy Markja lehetnék, ha nem lennék ilyen balfácán.

74. oldal

Laura_Bakos P>!

A fájdalom szaga már olyan erősen beleivódott az érzékszerveimbe, hogy nem tudtam nem érezni. Lassan emésztett el, mint ahogyan bekebelezi a fuldoklót a mérges gáz.


A sorozat következő kötete

A másik oldalról sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

B. E. Belle: Árvák
Hugyec Anikó: Túl hosszú út
Anne L. Green: Csábító vallomások
Mimi Taylor – Abby Winter: Az utolsó kívánság
Ruby Saw: Fordulj a Nap felé!
B. E. Belle: Megtörtek
Belinda Alexandra: Zafír égbolt
Marilyn Miller: Bűnös érintés
Ella Steel: Érzéki rabság
Lakatos Levente: A hatalom szabályai