Holdpor 1 csillagozás

Pap Éva: Holdpor Pap Éva: Holdpor

"Bevallom, ​amikor 1967-ben Thornton Wilder A mi kis városunk című darabját rendeztem, melyben Pap Éva felejthetetlenül tiszta, költői, igaz tehetséggel játszotta Emilyt, nem gondoltam, hogy egyszer még az ő írói alkotását ajánlhatom az olvasók figyelmébe. Amikor jó egy éve, még kéziratként megismertem Pap Éva emlékregényét, egyszerre éreztem fájó megdöbbenést átélve a felidézett múlt tragédiáját és végtelen örömet, mert megismerhettem egy megrendítő írói alkotást.
S most tanúja lehetek annak, hogy a Vígszínház 1972-es, híres (Horvai István rendezte) Csehov: Három nővér-ének Irinája, az Akiket a pacsirta elkísér (Ranódy László), a Magyarok (Fábri Zoltán), a Megöltek egy lányt (Nádasy László), az Egy magyar nábob (Várkonyi Zoltán) és sok más film főszereplője – íróként mutatkozik be!
Úgy gondolom ennek a műnek a megjelenése különleges esemény! Színművészek világszerte ritkán írnak regényt, de a megjelenés igazi jelentőségét elsősorban az adja, hogy kevés mű szólt eddig… (tovább)

>!
Magyar Napló, Budapest, 2015
304 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155465550

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
MrBones
Pap Éva: Holdpor

Azt gondolom, hogy inkább nem kellett volna. Vagy nem így. A történet, amit elmesélt, megrázó, elgondolkodtató, és csodálatra méltó az, ahogyan a múlt, a gyerekkor nehézségei, veszteségei ellenére, illetve azokból építkezve, azokon túllendülve, kitartással, eltökéltséggel csodálatos színésznővé és emberré tudott érni az a kislány.
A könyv stílusa, szerkesztettsége, mondatai, megfogalmazásai azonban számomra gyengék, sablonosak voltak. Jobban el tudnám képzelni ezt egy riport könyvben lejegyezve.


Hasonló könyvek címkék alapján

Konrád György: Elutazás és hazatérés
Garaczi László: Hasítás
D. Tóth Kriszta: Jöttem, hadd lássalak
Kornis Mihály: Nekem az ég
Vári Fábián László: Tábori posta
Oláh Gábor: Hosszú élete titka
Osváth Péter: Apám utolsó fényképe
Rados Virág: A visszakapott élet
Rados Virág: Bipoláris
Kincses Marcell: Coming out könyv