Verseny ​a Halállal 3 csillagozás

Pap Endre: Verseny a Halállal

Artemis Brown világéletében szörnyvadászatból élt. Bajtársával járta az ismert világot a sivatag homokbuckáitól egészen az északi hegyek pereméig, hogy zsíros megbízatások során a legkülönfélébb teremtményeket ejtse el. Az élete azonban fenekestül felfordul, amikor szerelme, Elizabeth a gyógyíthatatlan dögpestissel fertőzve tér haza Északról. Ám Artemis ebbe nem nyugszik bele. Csapatot gyűjt és elindul meglelni az egyetlen ellenszert, amit a világ félezer éve elfeledett.

A kétségbeesett szerelmes és társai öngyilkos küldetésként vágnak neki a világ végéig vezető útnak. Aljas banditákkal, vérmes bestiákkal és belső akadályokkal küzdve futnak versenyt az idővel, miközben a tét egyre nő: végül már nem csupán egyetlen életet, hanem az élők egész közösségét kell megmenteniük.

>!
Könyv Guru, 2023
504 oldal · ISBN: 9786156440624
>!
Könyv Guru, 2023
504 oldal · ISBN: 9786156440631

Kedvencelte 1

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

Egy_Olvasó>!
Pap Endre: Verseny a Halállal

Fordulatokban bővelkedő, izgalmas, humoros kalandregény. 501 oldalon keresztül, egyszer sincs pihenő, veszély veszélyt követ, gyors egymásutánban.
Mint minden valamire való mesében, úgy itt is van szegénylegény, hős szerelmes, kitagadott nemes, ügyeskedő, vannak jók és gonoszak. Mindez kiváló érzékkel, éppen megfelelő arányban elosztva és fűszerezve meglepetésekkel, mert amint az életben, úgy regényünkben is kiderül néha, hogy a jó nem is olyan jó és a rossz nem is olyan rossz, mint amilyennek elsőre tűnt.
Történetünk színhelyeit nem biztos, hogy megtalálnánk a térképen, ha keresnénk (Na, jó: biztos, hogy nem.), már csak azért sem, mert egy vélhetően rég letűnt korban bolyongunk, olyan nagyon is mai és aktuális problémákkal, mint szerelem, világjárvány, csalók és fegyverek.
A középkori helyszínek és viseletek „porosságát” olykor kifejezetten mai szóhasználat söpri ki, és roppant érdekes, jövőbe (pontosabban: jelenbe) mutató „vernei” utalásokat is találunk (kosárlabda, ördögpatron, pisztoly…).
A Verseny a halállal egy üdítő, könnyed, szórakoztató olvasmány, de talán inkább a 16 éven felüli korosztály számára.

csillango>!
Pap Endre: Verseny a Halállal

Humorral átszőtt, meglepő fordulatokat tartogató lendületes történet, remek karakterekkel.

Artemis mellett számos különleges szereplővel elevenedik meg a történetet. Van itt mindenhez értő bájitalfőző tudós, üvegfújó léghajó tulajdonos, kártyamester kvarcdrog árus, özvegy Vérkalmár és egy erős hitű hajdani nemes is.

Kedvenceim: Roro – a kivételesen kedves fosztogató, a kékpikkelyes gyíkember, akinek mindössze egyetlen gyengepontja akadt: az „r” hang; és persze Zen – a letűnt korok kiművelt eszű, de laza állkapoccsal megáldott remetéje. A sosem hitelesített trubadúr dalt, pedig egyenesen imádtam

A történetben jó időzítéssel, jókor adódtak váratlan és meglepő események, amelyek fenntartották a kíváncsiságomat a küldetéssel kapcsolatban. Talán három nap kellett hozzá, hogy kivégezzem, és azt hiszem, újra fogom olvasni.
Egy kezdő szerző első regénye, ami véleményem szerint meglepően jól sikerült. Bátran ajánlom mindenkinek, aki kedveli a fantasy világát és annak is, aki most ismerkedne meg vele.

Külön gratulálok a könyv szerkezetéhez, a könnyen olvasható – nem túl apró –szemnek nem megerőltető betűmérethez, a fejezetek megfelelő hosszához. Ez a könyv úgy van megszerkesztve, hogy élmény legyen a történet olvasása még nekem is, aki már szemüveget használ.


Hasonló könyvek címkék alapján

George R. R. Martin: Kardok vihara
Mo Xiang Tong Xiu: A démoni kultiváció nagymestere 3.
Michael J. Sullivan: Percepliquis – Az elveszett város
Rebecca Yarros: Fourth Wing – Negyedik szárny
Robert Jordan – Brandon Sanderson: A Fény emlékezete I-II.
Szép Zsolt: Kárpát Walzer
Karen Marie Moning: Új nap virrad
Sarah J. Maas: Föld és vér háza
A. O. Esther: Megbocsátás
Brandon Sanderson: Tündöklő szavak I–II.