The ​Windup Girl 10 csillagozás

Paolo Bacigalupi: The Windup Girl Paolo Bacigalupi: The Windup Girl Paolo Bacigalupi: The Windup Girl Paolo Bacigalupi: The Windup Girl Paolo Bacigalupi: The Windup Girl

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Anderson Lake is a company man, AgriGen's calorie representative in Thailand. Under cover as a factory manager, he combs Bangkok's street markets in search of foodstuffs long thought to be extinct. There he meets the windup girl – the beautiful and enigmatic Emiko – now abandoned to the slums. She is one of the New People, bred to suit the whims of the rich. Engineered as slaves, soldiers and toys, they are the new underclass in a chilling near future where oil has run out, calorie companies dominate nations and bio-engineered plagues run rampant across the globe. And as Lake becomes increasingly obsessed with Emiko, conspiracies breed in the heat and political tensions threaten to spiral out of control. Businessmen and ministry officials, wealthy foreigners and landless refugees all have their own agendas. But no one anticipates the devastating influence of the Windup Girl.

Eredeti megjelenés éve: 2009

>!
480 oldal · ASIN: B00RM48IAG
>!
480 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781597808217
>!
Orbit, London, 2010
544 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780356500539

3 további kiadás


Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

>!
Marcus
Paolo Bacigalupi: The Windup Girl

Ha esetleg a Hugo- és Nebula-díj alapján ez nem lenne nyilvánvaló, Bacigalupi olyan író, akire érdemes lesz odafigyelni.
A The Windup Girl a 23. évszázad Thaiföldjén játszódik, egy olyan világban, ahol az olaj és a szén rendkívül ritka ásványkinccsé változott, az energiát speciális rugók, vitorlák, génmódosított állatok, és persze más megújuló energiaforrások adják. Ennél is fontosabbak a genetikai változások: a növényeken és az embereken újabb és újabb, előre megtervezett vírusok söpörnek végig, amely ellen maguk a tervezők, az ún. kalóriacégek adják a védelmet. A kalóriacégek a génmódosítás kegyetlen kihasználói, akiktől minden évben újra és újra meg kell vásárolni a terményeket, így gyakorlatilag az egész világ tőlük függ. Kivéve Thaiföldet, amely történelmi függetlenségét (ez az egyetlen ország Ázsiában, amelyet sosem gyarmatosítottak) ebben a disztópikus, biopunk jövőben is megtartotta.
Az évekig Ázsiában dolgozó, az agráriumban is jártas Bacigalupi (ejtsd: becsájgelúpi) kitűnően adagolja ezt az időben és helyben is távoli jövőt, de a történet is összetett, fordulatos, és hihető. A karakterekről pedig annyit, hogy a The Windup Girl azon nagyon kevés regény közé tartozik, amelynél elolvasás után is fel tudom sorolni a szereplőket, beleértve a mellékfigurákat is – úgy, hogy a többségük ázsiai.
Ez a regény valóban érdemes a díjesőre. A spekulatív fikció rajongóinak pedig kötelező.

>!
Orbit, London, 2010
544 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780356500539
>!
PAStheLoD
Paolo Bacigalupi: The Windup Girl

Értem, de … értem.

Nagyon jó a miliő, a világ, a „szetting”, de jobban meg kell(ett volna) alapozni neki, mert így az ember állandóan azon gondolkodik, hogy na jó-jó, de miért nem napenergia, meg atom.

Más kérdés, hogy a könyvben az a jó, hogy ez a legnagyobb baja! Na meg, hogy rövid :)


Hasonló könyvek címkék alapján

Vonda N. McIntyre: Dreamsnake
Frederik Pohl: Gateway
Ann Leckie: Ancillary Justice
Orson Scott Card: Ender's Game
Frank Herbert: Dune
Joe Haldeman: The Forever War
Connie Willis: All Clear
Larry Niven: Ringworld
N. K. Jemisin: The Stone Sky
Arthur C. Clarke: Rendezvous With Rama