Taladinn 19 csillagozás

Pamela Kavanagh: Taladinn

Megint ott voltak a patanyomok a fodrozódó homokban, és egyenesen a tengerbe vezettek. Végigjártam a kihalt öblöt, majd visszaindultam a biztonságos szárazföld felé. Kerestem valamit, ami magyarázatot adhat erre a különös felfedezésre, de nem láttam sem újabb patanyomokat, sem elszabadult lovat, de még egy korán kelő lovast sem erre lovagolni. Megborzongtam, noha csodás, meleg júliusi nap volt. Még csak a harmadik napot töltöttem Falcondale-ben, de már harmadszorra fedeztem fel titokzatos patanyomokat…
Ceri a nővérénél, Leonie-nál tölti a nyarat a falcondale-i farmon. A lovaglás, a csodálatos lovak és egy új barát nyomban ígéretessé teszik a szünidőt. Ám a falut és környékét nyomasztó titok lengi körül. Sejtelmes legendák, furcsa látomások és egy eltűnt ló jelzik a hamarosan bekövetkező baljós eseményeket. Vajon Taladinn műve mindez, a kísértetlóé, akiről azt beszélik, balszerencsét hoz? Vagy talán valóságos veszély okozza a furcsa jelenségeket?

Eredeti megjelenés éve: 2004

Tagok ajánlása: 12 éves kortól

>!
PonyClub, Németország, 2005
150 oldal · ISBN: 8274285816

Kedvencelte 2

Most olvassa 3

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

Niitaa P>!
Pamela Kavanagh: Taladinn

Régen hatalmas vágyam volt egy PonyClubos előfizetés – elsősorban a könyvek miatt. Nem tudtam meggyőzni édesapámat, s mikor együtt utánaszámoltunk, én is megértettem, hogy erre most nincs keret. Ennek ellenére mégis eljutottak hozzám a történetek, mert egy barátnőmnek volt előfizetése és mindig kölcsönadta a részeket, így nagyon sok megfordult a kezeim között.
A Taladinn is köztük volt, s mindössze egyetlen benyomás maradt meg az azóta eltelt időszak alatt: nagyon szerettem.
Most, több, mint egy évtized távlatból nézve is hasonlóan élveztem. A nyelvezete egyáltalán nem gyerekes, teljesen jól lett megírva, fordítva. A történet aranyos, még mindig tetszett az alapfelállás, bár Taladinnról elég kevés szó esik.
Aranyos az egész, úgy, ahogy van. Nem vártam tőle világmegrengető csodákat, főleg nem 150 oldal alatt, de azért egy kicsit keveselltem a történet kifejtését. Egy picivel kellett volna többnek lennie, csak egy picikével.
Ugyanakkor nem én vagyok a célközönség és tizenegy-két évesen olvasva maradéktalanul tetszett. Szókincsbővítésre is jó volt, mellette meg lovas, álmaim netovábbja. Szóval egyértelmű az öt csillag!

btunde P>!
Pamela Kavanagh: Taladinn

Örülök, hogy nem néztem meg a címkéket (fantasy, misztikus), mert akkor nem izgultam volna. A végén még libabőrös is lettem, ami nem gyakori nálam. Különösen könyveknél nem az.

DianaSandford>!
Pamela Kavanagh: Taladinn

Emlékszem, ezt a könyvet anno nagyon el szerettem volna olvasni, totál szomorú voltam, hogy nem jutottam hozzá, mert azelőtt volt csomagban, mielőtt én PonyClubbos lettem. Aztán egyszer random megkaptam, fullra nem emlékszem, hogy egy volt alsós osztálytársamtól, vagy apum kollégájától-e, viszont teljesen úgy emlékeztem, hogy végül nem olvastam el. Épp ezért kellemes meglepetés volt, mikor láttam, hogy a moly szerint már olvastam, és ahogy belekezdtem, jöttek is vissza a dolgok, még ennyi év után is, pedig jó erős tíz évről beszélünk. :D

Egyértelműen a jobb PC-s könyvek köze tartozik, és még most is jónak, kalandosnak tartom így huszonegy éves fejjel. Az egész hangulata nekem picit nyomasztó volt, és szomorkás. Bár lehet ez csak azért volt így, mert kb azonnal beugrott, mi is van Joellel, és elszomorított. :( szóval számomra a vége egyértelműen keserédes. De örülök, hogy újraolvastam, és szerintem máskor is elő fogom venni, azthiszem azon kevés PC-s könyvek egyike, amit valószínű örökre megtartok. :D

MuseMortal>!
Pamela Kavanagh: Taladinn

Kicsi húgom egy időben sorra kapta a postán az ehhez hasonló rövidke lovas könyveket, ez volt az első (a kettőből), amit kölcsönkértem tőle. Aranyos volt, jópofa volt a misztikus szál is a szellemlóval, de úgy éreztem, hogy nem én vagyok ezeknek a könyveknek a célközönsége. :)


Népszerű idézetek

Niitaa P>!

Megint ott voltak a patanyomok a fodrozódó homokban, és egyenesen a tengerbe vezettek.

(első mondat)


Hasonló könyvek címkék alapján

Lucy Strange: A nővérek átka
Eleanor Jones: Lány a múltból
Maggie Stiefvater: A Skorpió Vágta
Eleanor Jones: A kék kör
Monika Felten: A sors őrzői
Angela Dorsey: Őszi búcsú
Angela Dorsey: A betolakodó
Angela Dorsey: Freedom
Gwenda Bond: Lány a kötélen
Rick Riordan: A villámtolvaj