Fuss, ​Artemisia, fuss! 14 csillagozás

Pam Muñoz Ryan: Fuss, Artemisia, fuss!

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Mayának ​nem maradt más emléke anyjáról, mint kopott játék lovacskák, és néhány töredezett emlékfoszlány. Nagyanyja kaliforniai házában fogolyként él, szigorú szabályok szerint: nem is beszélhet az anyjáról, nem lehetnek barátai, szó sem lehet semmilyen ostobaságról. amíg egy tragikus esemény mindent meg nem változtat. Egy egészen másik világban, Wyoming vad pusztaságában egy vad musztáng, Artemisia szabadon él, csak a csillagokhoz kötődik. Egy olyan világban, ahol pumák és a pompás vadlovakat betörő csikósok jelentenek állandó veszélyt, a kancának nem könnyű vigyáznia csikójára. amíg egy katasztrófa el nem választja őket a csapatuktól. S akár egy fonott gyeplő, Maya meg Artemisia élete végül összefonódik: Ketten együtt jelentik a kulcsot egymásnak a túléléshez. Ebben az őszinte és sugárzó könyvben Pam Muñoz Ryan sétál, üget, vágtat ezen az új terepen; páratlan prózája emlékezetes refrén ütemét veri szívünkben. Ryan több mint harminc könyvet írt fiatal olvasóinak. Regényei több… (tovább)

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2009
204 oldal · ISBN: 9789632451312 · Fordította: Tótisz András

Kedvencelte 3

Most olvassa 1

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

>!
ercypici
Pam Muñoz Ryan: Fuss, Artemisia, fuss!

Valamikor, a KMK küldte ajándékba az egyik Luxen mellé. :P
Most anyukáméknál voltam,gondoltam olvasni kéne valamit, ezt találtam. :D
Hát tény ,hogy nem én vagyok a korosztály XD Persze szoktam ifi könyveket olvasni,de ez kicsit még fiatalabbaknak szól. A történet aranyos, a szereplő aranyos, a stílus jó. Akik szeretnek lovagolni,azoknak még plussz pont. De sajna ez tényleg nem nekem való :P

>!
Luna24
Pam Muñoz Ryan: Fuss, Artemisia, fuss!

Még kisebb voltam, amikor olvastam, nekem nagyon tetszett, azóta is ez a kedvenc lovas könyvem. A vége kicsit szomorú, de ettől függetlenül jó. Az tény, ma már biztosan nem tudna lekötni, de fiatalabbaknak ajánlom.

>!
BMargaréta
Pam Muñoz Ryan: Fuss, Artemisia, fuss!

A kedvenc lovas könyvem. :) Annyira megfogott a táj, a vadlovak titokzatossága, a sátoros élet…
Maya az elején nagyon kibírhatatlan szerintem, de hát nem is csoda. A vadonban viszont teljesen megváltozik. Artemisiával varázslatos a kapcsolatuk, és azért megsajdult a szívem a végén, de végül is belátom, hogy így kellett lennie.

>!
Dorka_olvas
Pam Muñoz Ryan: Fuss, Artemisia, fuss!

Összességében tetszett a könyv, bár az biztos, hogy fiatalabb korosztálynak való.
Nagyon valósághű, én mégis inkább meseregénynek mondanám, néhány dolog miatt.

>!
Destinee
Pam Muñoz Ryan: Fuss, Artemisia, fuss!

Nagyon izgalmas olvasmány volt számomra. A kalandok kezdett előtt sem volt unalmas a regény, ami más könyvekről nem mindig mondható el. Különösen tetszett az az út, ahogyan Maya egyre jobban kötődni kezdett Artemisia-hoz. Az írónő tökéletesen hitelesen vissza tudta adni a vad musztángok életformáját. És bár a történet egy tragédiával kezdődik, természetesen a vége happy end lett :D


Népszerű idézetek

>!
BMargaréta

Maya átvetette a gyeplőt a szarvon, és szárnyként tárta ki két karját. Hirtelen, minta a föld eltűnt volna, és már nem kötődne hozzá, hanem az élénk csillagok között vágtatna egyre gyorsabban és gyorsabban. Csak vágtatott, és vágtatott, és vágtatott. Az idő megállt. Semmi nem számított, ami ezelőtt történt, vagy történhet majd. Fölemelte az arcát.
Ő volt aló, a csillagok és a szél.

194-195. oldal

>!
Destinee

Maya elmosolyodott. Azért hengergetik magukat a porban, hogy távol tartsák a legyeket. A sok könyvtárbéli látogatása során ezernyi tényt jegyzett meg a lovakról. De hiába látott minden könyvben képeket, össze sem lehetett hasonlítani azzal, hogy most közelről látja őket. Elkerekedett szemmel bámult, még pislogni sem mert félelmében, hogy eltűnik a látvány.

72. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah Bosse: Anna hamis nyomon
Andrea Wandel: Doktor Haflingi
Michael Morpurgo: Hadak útján
Francis Kálnay: Chúcaro
Jenny Oldfield: Éjkirálynő
Gabi Adam: A félelem szorításában
Nele Neuhaus: Minden akadályon át
Angela Dorsey: Freedom
Jane Ayres: Két jómadár
Thomas Brezina: Mentsük meg a pónikat!