Szárnyaszegett ​pillangók (Szárnyaszegett pillangók 1.) 71 csillagozás

Palotás Petra: Szárnyaszegett pillangók Palotás Petra: Szárnyaszegett pillangók

Bangkok piros lámpás negyedében hetek óta a félelem az úr. Laura, egy svéd fotóslány a helyszínre utazik, hogy újságíró kollégáit képanyaggal támogatva segítsen egy sorozatgyilkos nyomára bukkanni. Ám hamarosan ő maga is elmerül a város titokzatos, buja világában, ami nem csupán a nyomozást, de az ő már többször megsebzett szívét is veszélybe sodorja.
Bűn és bűnhődés, kegyes hazugságok, önző hiúság vagy a vak szerelem szövik a kusza szálakat? Esetleg mindezek együttesen?
A regény Ázsia egyik leglüktetőbb metropoliszába repíti az olvasót, hogy annak minden színével és illatával, vétkével és gyönyörével egy izgalmas történet részese lehessen.

Palotás Petra legújabb könyve a szerző első regényének, a Bangkok titkainak átdolgozott, bővített kiadása, amelyben a további fejezetek mellett új szereplők is meglepik majd a romantikus krimik kedvelőit.

>!
Álomgyár, Budapest, 2019
280 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155929113
>!
Álomgyár, Budapest, 2019
280 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155929120

Kedvencelte 8

Most olvassa 4

Várólistára tette 52

Kívánságlistára tette 62

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

>!
vikcs P
Palotás Petra: Szárnyaszegett pillangók

Palotás Petrától ez volt a második könyvem, hiszen számomra még csak most lett ismert a neve, hogy megjelent az Álomgyár kiadónál. Bevallom, a Vénasszonyok nyara közel sem volt rám olyan hatással, mint a Szárnyaszegett pillangók. Utóbbinál nagyon tetszik a cím választás, nagyon történethez illő és több jelentése is van, elgondolkodtatja az embert. Az írónő újabb csodálatos utazásra invitál minket, s kaptunk egy újabb, titkokkal körbefont, letehetetlen történetet!

Az ötlet és a kivitelezés csillagos ötös. Nagyon tetszett a gyilkosságok oka, a történések és őszintén, nem egyszer vezetett az orromnál fogva az írónő, mindig tévútra csalva a gondolataimat. Én magam sem tudtam eldönteni, hogy most akkor kire is gyanakodjak. Petra nagyon jól összekuszálta a szálakat, remekül építette fel és fonta össze azokat. Elég sok szereplőnk volt, néha picit ugráltunk is közöttük, de így legalább mindenkit megismerhettünk. Gyönyörű, bölcs gondolatokból sem volt hiány, az írónő csodaszép mondatokat fogalmazott meg az oldalakon, nagyon sokat idéztem is belőle, olyanokat, amelyek igazán megfogtak és elgondolkodtattak. Tájleírásból is elég gazdagon kaptunk, úgy éreztem, mintha magam is a tengerparton sétálgatnék a fülledt melegben. Az írónő nagyon szépen bánt ezzel a mértékkel, hiszen elegendő információt kaptunk a környezetről, a helyszínekről és teljesen átjöttek az érzések.

Ebben a könyvben minden megvan ami kellhet: izgalom, kaland, nyomozás és egy kis romantika! Azt hiszed felkészültél mindenre? Tévedsz! Kiszámíthatatlan fordulatokkal és trükkös csavarokkal találja szemben magát az olvasó.
Bővebben a blogomon: http://konyvmaniablog.blogspot.com/2019/02/eloolvasas-p…

>!
Mariann_ P
Palotás Petra: Szárnyaszegett pillangók

Ha olvastam egy könyvet, ami nagyon tetszett az írónőtől (ami nálam a Vénasszonyok nyara ) , akkor önkéntelenül is ahhoz hasonlítom, hogy adott-e annyi élményt mint az előző ?
Más világ ez az ázsiai prostituáltaké, sajnálaton kívül mást nem hozott ki belőlem.
A szerelmi szál…. nekem ez így erőltetett, nem biztos, hogy feltétlenül szükség volt rá.
Az elején sokszor letettem, már vagy 1 hete bele-beleolvastam, mit bejelöltem , hogy elkezdtem.
Amiért mégis ennyi csillagot kapott tőlem, az a különlegesen tetsző borító, hiszen az is a könyvhöz tartozik.

2 hozzászólás
>!
KönyvMoly_1989
Palotás Petra: Szárnyaszegett pillangók

A szerző előző, Vénasszonyok nyara című könyvét mindenképpen felülmúlja, érződik a regényen, hogy Petra tényleg élvezettel írta és itt is megtaláltam a rá jellemző stílusjegyeket, amik eddig is tetszettek.
Viszont magát a történetet illetően azt kell írjam, hogy még mindig nem kerek ez, kérem szépen… Unalmas volt számomra és nem volt eléggé csavaros, itt sem volt rendesen kibontva a cselekmény, úgy, ahogy az az olvasó számára élvezetessé tette volna az eseményeket. A szereplők ábrázolása sem volt elég alapos. Ugyanazok a hibák is fellelhetőek, mint az előző könyvnél, annyi a különbség, hogy itt azért volt egy csepp izgalom, némi lendület.
Nem fogom elolvasni a folytatást, szerintem az írónő repertoárjából ennyi elég volt nekem, vannak ennél sokkal jobb magyar könyvek. A borító viszont hívogató és gyönyörű lett.

>!
Harriet P
Palotás Petra: Szárnyaszegett pillangók

Palotás Petra egy nagyon izgalmas kalandregénnyel örvendeztetett meg minket, olvasókat. A Szárnyaszegett pillangók című könyvnek már a borítója is gyönyörű, a címe pedig figyelemfelkeltő és titokzatos. Az írónő a történetben szereplő – egyébként nagyon szerethető – emberek életét jól összekavarta, belecsempészett a sztoriba egy bűnténysorozatot, és megízesítette azzal, hogy olyan élethűen tárta elénk Bangkok városát, hogy aki még sosem járt Thaiföldön, az is tökéletes képet kapott erről az egzotikus világról. Amikor már azt hittem, hogy végre megoldódnak a dolgok és a rejtélyekre fény derül, akkor csavart rajta még egyet, megbonyolította a cselekményt, és egészen a végéig értek meglepetések. Igazán szórakoztató, eseménydús utazáson vehettem részt olvasás közben, szívből ajánlom mindenkinek ezt a szenzációs könyvet. Kíváncsian várom a folytatást.

>!
dgdalma
Palotás Petra: Szárnyaszegett pillangók

(…) „Az egész történet természetesen áramlik, nincs benne semmilyen erőltetés, nincs túlbonyolítva, ugyanakkor izgalmas, és egyáltalán nem kiszámítható. Megismerjük belőle a piros lámpás negyed sötét, illetve emberi oldalát is. Bepillantást nyújt szomorú sorsokba, az európai ember számára elképzelhetetlen dolgokba. Elgondolkodtató, hogy látszólag, mennyire megvetett a társadalom körében ez a szakma, mégis a legtöbb kuncsaft európai.”
Bővebben: https://edeskiskonyvkritikak.hu/2019/02/01/palotas-petr…

>!
lizzyke21
Palotás Petra: Szárnyaszegett pillangók

„Ez a gyönyörű borító egy csodás, elgondolkodtató, lebilincselő történetet takar. Az biztos, hogy mindenkinek el kell utaznia Bangkokba. És higgyétek el, ha elolvassátok a regényt, ti is jegyet válthattok erre a nem mindennapi és izgalmas kalandra. Nem szabad kihagyni! ”

Bővebben:
https://lizzy-olvasokuckoja.blogspot.com/2019/03/palota…

>!
Éva_Mészáros_Kismanka
Palotás Petra: Szárnyaszegett pillangók

Szárnyaszegett pillangók avagy „Ne zavarjatok, elrepültem Thaiföldre repjegy nélkül!”
Hogyan lehet úgy írni erről az idegen világról, hogy közben teljesen közel érezzük magunkhoz? Hogyan lehet olyan árnyaltan fogalmazni, hogy a jóízlés határát ne súrolja, de mégis értsük, hogy a bangkoki éjszaka fülledt erotikával átitatott világa mennyire kiszolgáltatott és sanyarú sorsokat takar?
Erre csak Petra tudna válaszolni, aki mesteri zsonglőre a szinesztéziának. Olyan nyelvi eszközöket használ, amelyek megmozgatják a fantáziát és az érzékszerveket egyaránt. A helyszínek atmoszférája magával ragadott- szinte láttam, éreztem, hallottam, szagoltam, ízleltem. Emóciókat, hangulatokat keltett bennem ez a könyv. Egy szövevényes detektívregény és egy mesteri útikönyv nászából született a Szárnyaszegett pillangók.
Máltára is elrepülök veled, Petra! ;)

1 hozzászólás
>!
Kovács_Ági_3 P
Palotás Petra: Szárnyaszegett pillangók

Palotás Petrától a Vénasszonyok nyara c. könyvét olvastam el elsőként, már akkor megfogott az egyszerű és könnyen olvasható stílusa.
Szárnyaszegett pillangók 1. c. könyv pedig teljesen levett a lábamról.
Sajnos menetközben volt egy kis gondom a szememmel, így pihentetni kellett az olvasást. De nem sokáig tartott csak pár napot, így hamar ki is olvastam. Nagyon élveztem, letehetetlen és eseménydúsan telt az olvasás.
A vége meglepett, mert teljesen egészen másra számítottam… Pont ezért szeretem a csavaros, kiszámíthatatlan történeteket.

Bővebben itt olvashatod:
https://www.hungarybooks.hu/2019/04/palotas-petra-szarn…

>!
Rebbencs
Palotás Petra: Szárnyaszegett pillangók

Milyen egyedi és különleges történet ez! Első könyvem az írónőtől, ezért nem is tudtam, hogy mire számítsak, de el kell, hogy mondjam, sikerült meglepnie és izgalomban tartania egész végig.

Az elejét kicsit döcögősnek éreztem, és nehezen rázódtam bele, de aztán ahogyan teltek az oldalak, a fejezetek egyre jobban elmerültem a történetben és egyre jobban magába is szippantott a könyv.

Ami nagyon tetszett már az elejétől kezdve, hogy egy számomra eddig ismeretlen helyre vitt el, Bangokokba. Tetszett, hogy sok leírás és különlegesség volt megemlítve benne, így a hely is közelebb került hozzám olvasás közben.

Aztán pedig maga a rejtély is egy nagy fogás. Hasonlót már olvastam, de ilyet még nem. Tetszett az is, hogy igazából nem Laura a nyomozó, de fontos szerepe van benne.
Néhol ugyan azt éreztem, hogy a nyomozás nem halad, a végén mégis rájöttem, hogy igenis mindig történt benne valami, csak nem mindig vettem észre. Nagyon ügyesen el voltak rejtve benne az utalások, a horgok, és csak a végén teljesedett ki a történet, ami így nagy hatást ért el nálam és az kell, hogy mondjam, ettől jobb megoldás nem is létezhetne. Az írónőnek sikerült meglepnie, még hozzá nem is kicsit. Amikor előre kitaláltam egy csavart, akkor következett még egy, amire nem számítottam. Nagyon tetszett, ahogyan a szálak elő voltak készítve, majd ahogyan egymásba értek. Már csak ezért is megérte elolvasni a könyvet.

Ráadásul még egy szerelmi szál is akadt benne. Azt ugyan nem nevezném a történet erősségének, mert számomra az érzelmek nem jöttek át annyira, de attól még aranyos volt és színesítette a regényt.

Végtére is elégedett vagyok ezzel a regénnyel, mert színes újdonság, ami izgalomban tart, távoli helyre visz és jó végkifejlete van, amire nem biztos, hogy számítanak az olvasók. Én legalábbis nem számítottam.

>!
Tóth_Petra
Palotás Petra: Szárnyaszegett pillangók

Milyen lehet az, amikor nem saját magad vagy a sorsod irányítója? Amikor nem rendelkezel saját magad fölött, amikor nem lehetnek saját álmaid, mert előre rendelkeznek feletted?

Számunkra ez mind idegen lehet, hiszen úgy növünk föl, hogy kiskorunkban is bíztatnak arra, jogy „törjünk a csillagokig!” mindegy mennyire komoly, vagy komolytalan is az. Amikor pedig már érettebbek leszünk és a továbbtanuláson, munkán, esetleg egy új állás meglépésén gondolkodunk, mindig batorítást kapunk a családunktól és a bsrátainktól.

Azonban vannak olyanok akiknek még a szabad akarat se, nemhogy a vágyakozas megadatott golna. Banhok piroslámpás negyedében rengeteg olyan prostituált él akik egyáltalán nem ezt a sorsot szánták maguknak. Nekik is voltak céljaik, más elképzeléseik az életükről, de valahogy saját vagy erőszakkal, de ide kerültek és nekik abba az életbe kell belenyugodniuk. Más választásuk nincs.

Érdekes és megosztó mondanivalót fogott meg Palotás Petra legújabb regénye a: Szárnyaszegett pillangók, méghozzá az éjjeli pillangók veszélyes és lenézett életét.

Általában ha valaki ha meghallja ezt a szót, egy olyan nő jut eszébe, aki önként és dalolva adta át magát ennek a mocskos világnak és bele se gondol, hogy ők is emberek, érzésekkel, félelmekkel. Valakinek ők csak szórakozást jelentenek, valakinek megvetést, de kétségtelenül egyiküket se érdekli az igasság!

A könyvben gyönyörűen bontakoznak ki a piroslámpás negyed lakónak az élete. Érdekes megismerni ezt a világot, minden mocskával és kevés szépségével együtt.

Az írónő ismét egy új, számomra eddig, ismeretlen helyre utaztatott el a könyve által. Banhok varázslatos városa és annak minden lüktetése magávalragadott, pedig csak a könyv lapjai által jutottam el oda, mégis annyira gazdagon és életteltelten íródtak a sorok, mintha én is ott barangolnék a fülledt, parás utcákon, ilyesztően vezető tuk-tuk-kat kerülgetve.

Eddig Petrátó még, csak egy nagyon szép, mély mondanivalójú, romantikus könyvet olvastam, a Vénasszonyok nyarát, link: https://mctothh.wixsite.com/mertolvasniminigjo/blog/v%C…

De ez az újfajta váltás a krimi felé, valami fantasztikusan sikeredett. Kezdjük azzal, hogy nem is csak egy krimi, hanem kisebb szerelmi szálak is átszövik a történetet, mint magát az életet. Maga az egész nagyon magával ragadó és fogva tartó, hiszen az izgalmakat egészen a történet végéig fentattja az olvasóban és az utolsó mondhatni nem engedi.

A könyv olyna hihetetlen és fordulatokban gazdag volt, hogy az számomra szinte felfoghatatlan!!! A szálak olyan bonyolultak, hogy az utolsó fejezetekben is az ember csak kapkodja a fejét és magában, vagy jelen esetben mint én, hangosan, ordítja, hogy: „Mi a franc???? EZ HOGY????” Az egész törtenet az elejétől a végéig, izgalmakkal teli, hangulatos és magával ragadó.

A végén azt az elrejtett szimbolikát a címmel, a lányokkal és a gyilkosságokkal imádtam!!! Hihetetlen ez a történet és kicsit megrazó is ha az ember belegondol. Egy újabb elgondolokodtató és mély érzésű remekmű Palotás Petra tollából.

Kedvenc idézetem a könyvből:

„-Szerelem… A szerelem olyan mint a tűz: elvarázsol, elvakít, majd eléget… A szeretet az amely óvó melegségével vigyáz rád, a szeretet, az amely tiszta szívvel, lágyan átölel…”


Népszerű idézetek

>!
vikcs P

A szerelem olyan, mint a tűz: elvarázsol, elvakít, majd eléget… A szeretet az, amely óvó melegével vigyáz rád, a szeretet az, amely tiszta szívvel, lágyan átölel…

>!
vikcs P

Minden nőnek vannak olyan napjai az életben, amikor szépnek látja magát, máskor meg elbújna a világ elől.

1 hozzászólás
>!
dgdalma

Ha minden pillanatban rá gondol, az azért van, mert nemrég lépett be az életébe, mert újdonságából adódóan minden mást háttérbe szorít. Ha szenvedélyesen egymás ruháit letépve szeretkeznek, vagy éjjel álmából ébresztve önti el a vágy, az még nem elég, az még csak a szerelem. Azt rá is vetítheti valakire. De el tudja-e képzelni, hogy hosszú évek múlva is, amikor szerelmüket felváltják az ismétlődő hétköznapok, amikor a másiknak már felfedezte olykor bosszantó, de megbocsátható hibáit, amikor a kitörő vulkánból már csak a langyos láva marad… El tudja-e képzelni, hogy akkor is ott van vele, jóban-rosszban, gyengéden, gondoskodva? Mert ez a szeretet. A szerelem elmúlik, ha ügyesek, olykor persze visszacsempészhetik a szenvedélyt, a romantikát, de ami megmarad, az sokkal értékesebb, azért érdemes küzdeni.

>!
vikcs P

– Ne szomorkodj, hogy véget ért, hanem légy hálás, hogy megtörtént.

>!
vikcs P

– Szavak, szavak… Milyen felesleges ócskaságok. A pillantás, az ölelés, a sokatmondó csend. Tudod, az mindennél többet ér. Az mindent elárul.

>!
vikcs P

Az újdonság varázsa sokszor kegyetlen ellenfél, megtéveszt, elkápráztat bennünket.

2 hozzászólás
>!
vikcs P

– Vannak helyzetek, amikor csak az segít, ha mindent elölről kezdünk.

2 hozzászólás
>!
vikcs P

– A szimpátia kialakulásához elég egyetlen pillantás.

>!
vikcs P

Egy kapcsolat kezdeti szakaszában minden történés, minden mozzanat fontos.

>!
vikcs P

– Nem hinném, hogy külső adottságokon múlik, hogy ki mikor megy férjhez, és hogy mennyire jó a házassága.


A sorozat következő kötete

Szárnyaszegett pillangók sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Lakatos Levente: Szeress jobban!
Bleeding Bride: A téboly kertje
Borsa Brown: A maffia szívében
Fejős Éva: Száz Éjjel Ügynökség
Anne L. Green: Eltitkolt múlt
Tiszlavicz Mária: Duplacsavar
Borbás Edina: Hullámok csapdája
Marilyn Miller: A vezér
Robin O'Wrightly: Andrea & Andrea
Vavyan Fable: Jégtánc