Szárnyaszegett ​pillangók (Szárnyaszegett pillangók 1.) 125 csillagozás

Palotás Petra: Szárnyaszegett pillangók Palotás Petra: Szárnyaszegett pillangók

Bangkok piros lámpás negyedében hetek óta a félelem az úr. Laura, egy svéd fotóslány a helyszínre utazik, hogy újságíró kollégáit képanyaggal támogatva segítsen egy sorozatgyilkos nyomára bukkanni. Ám hamarosan ő maga is elmerül a város titokzatos, buja világában, ami nem csupán a nyomozást, de az ő már többször megsebzett szívét is veszélybe sodorja.
Bűn és bűnhődés, kegyes hazugságok, önző hiúság vagy a vak szerelem szövik a kusza szálakat? Esetleg mindezek együttesen?
A regény Ázsia egyik leglüktetőbb metropoliszába repíti az olvasót, hogy annak minden színével és illatával, vétkével és gyönyörével egy izgalmas történet részese lehessen.

Palotás Petra legújabb könyve a szerző első regényének, a Bangkok titkainak átdolgozott, bővített kiadása, amelyben a további fejezetek mellett új szereplők is meglepik majd a romantikus krimik kedvelőit.

Eredeti megjelenés éve: 2019

>!
Álomgyár, Budapest, 2019
280 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155929113
>!
Álomgyár, Budapest, 2019
280 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155929120
>!
Álomgyár, Budapest, 2019
296 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155929434

Kedvencelte 15

Most olvassa 8

Várólistára tette 73

Kívánságlistára tette 74

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

vikcs P>!
Palotás Petra: Szárnyaszegett pillangók

Palotás Petrától ez volt a második könyvem, hiszen számomra még csak most lett ismert a neve, hogy megjelent az Álomgyár kiadónál. Bevallom, a Vénasszonyok nyara közel sem volt rám olyan hatással, mint a Szárnyaszegett pillangók. Utóbbinál nagyon tetszik a cím választás, nagyon történethez illő és több jelentése is van, elgondolkodtatja az embert. Az írónő újabb csodálatos utazásra invitál minket, s kaptunk egy újabb, titkokkal körbefont, letehetetlen történetet!

Az ötlet és a kivitelezés csillagos ötös. Nagyon tetszett a gyilkosságok oka, a történések és őszintén, nem egyszer vezetett az orromnál fogva az írónő, mindig tévútra csalva a gondolataimat. Én magam sem tudtam eldönteni, hogy most akkor kire is gyanakodjak. Petra nagyon jól összekuszálta a szálakat, remekül építette fel és fonta össze azokat. Elég sok szereplőnk volt, néha picit ugráltunk is közöttük, de így legalább mindenkit megismerhettünk. Gyönyörű, bölcs gondolatokból sem volt hiány, az írónő csodaszép mondatokat fogalmazott meg az oldalakon, nagyon sokat idéztem is belőle, olyanokat, amelyek igazán megfogtak és elgondolkodtattak. Tájleírásból is elég gazdagon kaptunk, úgy éreztem, mintha magam is a tengerparton sétálgatnék a fülledt melegben. Az írónő nagyon szépen bánt ezzel a mértékkel, hiszen elegendő információt kaptunk a környezetről, a helyszínekről és teljesen átjöttek az érzések.

Ebben a könyvben minden megvan ami kellhet: izgalom, kaland, nyomozás és egy kis romantika! Azt hiszed felkészültél mindenre? Tévedsz! Kiszámíthatatlan fordulatokkal és trükkös csavarokkal találja szemben magát az olvasó.
Bővebben a blogomon: http://konyvmaniablog.blogspot.com/2019/02/eloolvasas-p…

Réka0128 P>!
Palotás Petra: Szárnyaszegett pillangók

„Ne szomorkodj, hogy véget ért, hanem légy hálás, hogy megtörtént.”

Egy kicsit én is így éreztem amikor befejeztem a könyv olvasását. Már tavaly óta szemeztem Petra regényeivel, mert a könyvek gyönyörű borítói igazán felkeltették az érdeklődésem. Örülök, hogy végül ezzel a történettel kezdtem, mert nagyon megfogott. Eleinte egy kicsit lassan haladtam vele, de aztán annyira beindult a cselekmény, hogy le se akartam tenni a könyvet. Ha több időm lett volna, szerintem egy délután alatt elolvastam volna. A krimis vonalnak köszönhetően izgalmakban és kalandokban nem volt hiány. Maga a helyszín leírása is tökéletes volt és szinte azt éreztem, hogy én magam is Thaiföldön vagyok a szereplőkkel együtt. Az írónőnek sikerült végig az orromnál fogva vezetnie, mert amikor azt hittem végre rájöttem valamire, akkor még tovább bonyolította a szálakat.
A főszereplő, Laura egy okos és bátor nő, akit nagyon megkedveltem. Laura mellett a másik főbb karakter Frank, aki eleinte szimpatikus volt, aztán a vége fele egyre jobban nem tudtam hova tenni. Malia és Dick-Lee nem igazán kerültek közel hozzám, viszont Dr. Edgar Lincoln karaktere nagyon érdekes volt.
A címválasztás igazán ötletes és tetszett, hogy a végére értelmet is nyert. Biztosan fogok még olvasni Petrától, úgyhogy igyekszem minél előbb beszerezni a Szárnyaszegett Pillangók 2-őt. :)

KönyvMoly_1989>!
Palotás Petra: Szárnyaszegett pillangók

A szerző előző, Vénasszonyok nyara című könyvét mindenképpen felülmúlja, érződik a regényen, hogy Petra tényleg élvezettel írta és itt is megtaláltam a rá jellemző stílusjegyeket, amik eddig is tetszettek.
Viszont magát a történetet illetően azt kell írjam, hogy még mindig nem kerek ez, kérem szépen… Unalmas volt számomra és nem volt eléggé csavaros, itt sem volt rendesen kibontva a cselekmény, úgy, ahogy az az olvasó számára élvezetessé tette volna az eseményeket. A szereplők ábrázolása sem volt elég alapos. Ugyanazok a hibák is fellelhetőek, mint az előző könyvnél, annyi a különbség, hogy itt azért volt egy csepp izgalom, némi lendület.
Nem fogom elolvasni a folytatást, szerintem az írónő repertoárjából ennyi elég volt nekem, vannak ennél sokkal jobb magyar könyvek. A borító viszont hívogató és gyönyörű lett.

1 hozzászólás
ria_konyvei>!
Palotás Petra: Szárnyaszegett pillangók

Hm, hát nem volt ez rossz könyv, de nekem valahogy túl jó sem. Nekem nagyon sokáig tartott, hogy kiolvassam, valahogy nem vitt a történet magával. Pedig annyira akartam szeretni.

Nem igazán olvasok krimi műfajban, így ez a kötet egy áttörés lett volna. Ha azt vesszük áttörés is volt. Mert, hogy én imádom a romantikus regényeket, de ebben a könyvben számomra túl sok volt. Engem inkább a krimi szál, a sorozatgyilkos kutatása, a nyomozás érdekelt volna. Még magamon is meglepődtem, de így volt.

A romantikus szálak nem nagyon nyertek meg maguknak, azt éreztem, hogy fontosabb számukra, hogy legyen valaki, mint kideríteni, hogy mi történt a lányokkal.

A krimi szál, a kultúra szál, és ez az újságíró/fotós szál nagyon tetszettek. Jó volt bele látni kicsit ebbe a kultúrába. Látni, hogy min mennek keresztül a prostituált lányok, mert ebbe a helyzetbe kerültek, érdekes volt.

Összességében a könyv nem volt rossz, csak azt hiszem rosszkor talált meg.

Mariann_ P>!
Palotás Petra: Szárnyaszegett pillangók

Ha olvastam egy könyvet, ami nagyon tetszett az írónőtől (ami nálam a Vénasszonyok nyara ) , akkor önkéntelenül is ahhoz hasonlítom, hogy adott-e annyi élményt mint az előző ?
Más világ ez az ázsiai prostituáltaké, sajnálaton kívül mást nem hozott ki belőlem.
A szerelmi szál…. nekem ez így erőltetett, nem biztos, hogy feltétlenül szükség volt rá.
Az elején sokszor letettem, már vagy 1 hete bele-beleolvastam, mit bejelöltem , hogy elkezdtem.
Amiért mégis ennyi csillagot kapott tőlem, az a különlegesen tetsző borító, hiszen az is a könyvhöz tartozik.

2 hozzászólás
lizzyke21>!
Palotás Petra: Szárnyaszegett pillangók

„Ez a gyönyörű borító egy csodás, elgondolkodtató, lebilincselő történetet takar. Az biztos, hogy mindenkinek el kell utaznia Bangkokba. És higgyétek el, ha elolvassátok a regényt, ti is jegyet válthattok erre a nem mindennapi és izgalmas kalandra. Nem szabad kihagyni! ”

Bővebben:
https://lizzy-olvasokuckoja.blogspot.com/2019/03/palota…

Harriet P>!
Palotás Petra: Szárnyaszegett pillangók

Palotás Petra egy nagyon izgalmas kalandregénnyel örvendeztetett meg minket, olvasókat. A Szárnyaszegett pillangók című könyvnek már a borítója is gyönyörű, a címe pedig figyelemfelkeltő és titokzatos. Az írónő a történetben szereplő – egyébként nagyon szerethető – emberek életét jól összekavarta, belecsempészett a sztoriba egy bűnténysorozatot, és megízesítette azzal, hogy olyan élethűen tárta elénk Bangkok városát, hogy aki még sosem járt Thaiföldön, az is tökéletes képet kapott erről az egzotikus világról. Amikor már azt hittem, hogy végre megoldódnak a dolgok és a rejtélyekre fény derül, akkor csavart rajta még egyet, megbonyolította a cselekményt, és egészen a végéig értek meglepetések. Igazán szórakoztató, eseménydús utazáson vehettem részt olvasás közben, szívből ajánlom mindenkinek ezt a szenzációs könyvet. Kíváncsian várom a folytatást.

dgdalma>!
Palotás Petra: Szárnyaszegett pillangók

(…) „Az egész történet természetesen áramlik, nincs benne semmilyen erőltetés, nincs túlbonyolítva, ugyanakkor izgalmas, és egyáltalán nem kiszámítható. Megismerjük belőle a piros lámpás negyed sötét, illetve emberi oldalát is. Bepillantást nyújt szomorú sorsokba, az európai ember számára elképzelhetetlen dolgokba. Elgondolkodtató, hogy látszólag, mennyire megvetett a társadalom körében ez a szakma, mégis a legtöbb kuncsaft európai.”
Bővebben: https://edeskiskonyvkritikak.hu/2019/02/01/palotas-petr…

Éva_Mészáros_Kismanka>!
Palotás Petra: Szárnyaszegett pillangók

Szárnyaszegett pillangók avagy „Ne zavarjatok, elrepültem Thaiföldre repjegy nélkül!”
Hogyan lehet úgy írni erről az idegen világról, hogy közben teljesen közel érezzük magunkhoz? Hogyan lehet olyan árnyaltan fogalmazni, hogy a jóízlés határát ne súrolja, de mégis értsük, hogy a bangkoki éjszaka fülledt erotikával átitatott világa mennyire kiszolgáltatott és sanyarú sorsokat takar?
Erre csak Petra tudna válaszolni, aki mesteri zsonglőre a szinesztéziának. Olyan nyelvi eszközöket használ, amelyek megmozgatják a fantáziát és az érzékszerveket egyaránt. A helyszínek atmoszférája magával ragadott- szinte láttam, éreztem, hallottam, szagoltam, ízleltem. Emóciókat, hangulatokat keltett bennem ez a könyv. Egy szövevényes detektívregény és egy mesteri útikönyv nászából született a Szárnyaszegett pillangók.
Máltára is elrepülök veled, Petra! ;)

1 hozzászólás
Kovács_Ági_3 P>!
Palotás Petra: Szárnyaszegett pillangók

Palotás Petrától a Vénasszonyok nyara c. könyvét olvastam el elsőként, már akkor megfogott az egyszerű és könnyen olvasható stílusa.
Szárnyaszegett pillangók 1. c. könyv pedig teljesen levett a lábamról.
Sajnos menetközben volt egy kis gondom a szememmel, így pihentetni kellett az olvasást. De nem sokáig tartott csak pár napot, így hamar ki is olvastam. Nagyon élveztem, letehetetlen és eseménydúsan telt az olvasás.
A vége meglepett, mert teljesen egészen másra számítottam… Pont ezért szeretem a csavaros, kiszámíthatatlan történeteket.

Bővebben itt olvashatod:
https://www.hungarybooks.hu/2019/04/palotas-petra-szarn…


Népszerű idézetek

vikcs P>!

A szerelem olyan, mint a tűz: elvarázsol, elvakít, majd eléget… A szeretet az, amely óvó melegével vigyáz rád, a szeretet az, amely tiszta szívvel, lágyan átölel…

vikcs P>!

Minden nőnek vannak olyan napjai az életben, amikor szépnek látja magát, máskor meg elbújna a világ elől.

1 hozzászólás
dgdalma>!

Ha minden pillanatban rá gondol, az azért van, mert nemrég lépett be az életébe, mert újdonságából adódóan minden mást háttérbe szorít. Ha szenvedélyesen egymás ruháit letépve szeretkeznek, vagy éjjel álmából ébresztve önti el a vágy, az még nem elég, az még csak a szerelem. Azt rá is vetítheti valakire. De el tudja-e képzelni, hogy hosszú évek múlva is, amikor szerelmüket felváltják az ismétlődő hétköznapok, amikor a másiknak már felfedezte olykor bosszantó, de megbocsátható hibáit, amikor a kitörő vulkánból már csak a langyos láva marad… El tudja-e képzelni, hogy akkor is ott van vele, jóban-rosszban, gyengéden, gondoskodva? Mert ez a szeretet. A szerelem elmúlik, ha ügyesek, olykor persze visszacsempészhetik a szenvedélyt, a romantikát, de ami megmarad, az sokkal értékesebb, azért érdemes küzdeni.

vikcs P>!

– Szavak, szavak… Milyen felesleges ócskaságok. A pillantás, az ölelés, a sokatmondó csend. Tudod, az mindennél többet ér. Az mindent elárul.

vikcs P>!

– Ne szomorkodj, hogy véget ért, hanem légy hálás, hogy megtörtént.

ria_konyvei>!

Nem lehet semmivé tenni a bűneinket, de meg kell próbálnunk legalább valamelyest orvosolni azokat.

230. oldal

vikcs P>!

– Vannak helyzetek, amikor csak az segít, ha mindent elölről kezdünk.

2 hozzászólás
vikcs P>!

Az újdonság varázsa sokszor kegyetlen ellenfél, megtéveszt, elkápráztat bennünket.

2 hozzászólás
ria_konyvei>!

Sajnálta a lányokat, és valahogy sajnálta azokat a férfiakat is, akik ennyivel beérik: egy megvásárolt kalanddal.

20. oldal, 2. Fejezet

ria_konyvei>!

Megégette magát, és azóta a tűz közelébe sem mert menni.

36. oldal, 4. Fejezet


A sorozat következő kötete

Szárnyaszegett pillangók sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Lakatos Levente: Szeress jobban!
Bleeding Bride: A téboly kertje
Borsa Brown: A maffia szívében
Fejős Éva: Száz Éjjel Ügynökség
Anne L. Green: Eltitkolt múlt
Tiszlavicz Mária: Duplacsavar
Borbás Edina: Hullámok csapdája
Marilyn Miller: A vezér
Robin O'Wrightly: Andrea & Andrea
Vavyan Fable: Jégtánc