Igazgyöngyök 78 csillagozás

Palotás Petra: Igazgyöngyök

Lélekmelengető történetek az ezerarcú szeretetről

Ki ne szeretne a rohanó, kapkodó világunkban olykor megpihenni néhány pillanatra, hogy egy csésze forró tea társaságában elmerüljön egy könyv lapjai között? Ez a kötet több tucatnyi, érzelmekkel teli novellát köt csokorba: melegséget, mosolyt vagy éppen könnyeket fakasztó írásokat, olyan érzelemkovácsoló történeteket, amelyeket a valós élet ihletett. Születésnapok, szentesték, szerelmek vagy éppen végső búcsúk… Remény, öröm, megbocsátás, vágy vagy akár félelem…

Palotás Petra jól ismert, kifinomult és érzelmes stílusában olyan hétköznapi csodákat, gondolatokat és pillanatképeket hoz el legújabb művében az olvasóknak, amelyek, mint a tenger mélyén lapuló igazgyöngyök, csak arra várnak, hogy megmutathassák a szépségüket.

Eredeti megjelenés éve: 2019

>!
Álomgyár, Budapest, 2019
272 oldal · ISBN: 9786156013644
>!
Álomgyár, Budapest, 2019
272 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786156013637

Kedvencelte 15

Most olvassa 8

Várólistára tette 44

Kívánságlistára tette 68

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Mariann_ P>!
Palotás Petra: Igazgyöngyök

Külsőre tetszetős borító , varázslatos tartalommal.
44 történet, nekem szívet melengető .
Annyira szeretem, hogy ebben a panaszkodásra hajlamos világunkban a jóra fókuszálva az írónő megtalálja mindig azt, amit érdemes észrevenni, amit át kell adni az olvasóknak.
Mert fordulhatna másik irányba is legtöbb történet vége, de így mosolyogva állunk meg egy-egy novella elolvasása után. Még az is előfordulhat, hogy nem állunk neki rögtön a következőnek, hanem dédelgetjük még egy kicsit .
Könyvtári volt, de olvasás közben már rendeltem magamnak egy saját példányt.

5 hozzászólás
Nono_ P>!
Palotás Petra: Igazgyöngyök

Váratlanul ért a könyv tartalmának erkölcsi értéke!
Amilyen kívül a borító, olyan a belseje is: csupa szín, kedvesség, vidámság és szeretet.
Nagyon tetszett az összes történt és a csattanók a végén! Egytől egyig nagyon humoros és szívmelengető.
Ha szeretnél egy könyvet, ami mosolyt csal az arcodra, könnyet a szemedbe és ráadásul gyönyörű a borítója, akkor mindenképp ajánlom figyelmedbe!

Könyves_polc>!
Palotás Petra: Igazgyöngyök

Kívül gyönyörű, belűl varázslatos! 44 szívet melengető történet, amelyeken nevettem, mosolyogtam vagy éppen könnyekig meghatódtam. Imádtam! Imádom ebben a könyvben azt, hogy ebben a rohanó világban megőrzi a valódi értékeket és csodákat. És az elején lévő vers is levett a lábamról, hiszen imádom az őszt!

Yvonne4 P>!
Palotás Petra: Igazgyöngyök

Kezdem az elején, rögtön az írónővel, Palotás Petrával. Sajnos vele kapcsolatban magamra vettem egy csúnya emberi szokást, még hozzá az ítélkezést anélkül, hogy valóban ismernénk valakit. Műsorvezetőként soha nem volt nekem szimpatikus sajnos az egész lénye valami miatt taszított és ezért elzárkoztam attól, hogy könyvet olvassak tőle. Most már tudom, hogy ez hiba volt!
Ugyan is ez a kötet egy valódi igazgyöngy. Nem csak kívülről csodálatos, hanem belülről is. Rövid történetei (szám szerint 42) hatalmasat ütnek az ember lelkén. Mindegyik történet érzéseket hagy maga után az olvasóban. Én azon kaptam magam, hogy olvasás közben görbül lefelé a szám, vagy könnyek gyűlnek a szememben. Egy-két vidámabb novella is el van rejtve, de nem ez
jellemzi a kötetet. Hihetetlen, de minden történet hatással volt rám.
Nem nagy filozofikus gondolatok ezek, hanem hétköznapi érzések, mindennapi csodák melyeket az írónő papírra vetett. Jó szívvel ajánlom. ♥
Én vettem még egy plusz kötetet is, amit
ajándéknak szánok, mert annak is tökéletes
választás! ;)

Tímea_Bernadett_Lőrinczné_Molnár P>!
Palotás Petra: Igazgyöngyök

Tetszettek a kötet rövid történetei, nehezen haladós olvasmány mellé választottam „könnyítőnek”. Rögtön az 1. történet (Akkor is) volt az, ami megdobogtatta az anyai szívem. Mindegyiknek volt valami mondanivalója, rejtett üzenete, tanulsága. Jól esett egy-egy írás után kicsit gondolkodni az olvasottakon, elmélázni, átértékelni dolgokat. Jó mesélő Petra!

>!
Álomgyár, Budapest, 2019
272 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786156013637
Pandaland P>!
Palotás Petra: Igazgyöngyök

Ez volt az első könyvem az írónőtől, de biztosan nem az utolsó. Nagyon tetszik a stílusa és kíváncsi vagyok a többi történetére.
Kicsit bajban vagyok ezzel a könyvvel, mert egyszerre nagyon szerettem, meg nem is. Sajnos, idővel kezdett zavarni a történetekben megtalálható visszatérő elemek, motívumok. Lehet ha részletekben olvastam volna ezt a könyvet, akkor annyira nem zavart volna. Ugyanakkor élveztem elveszni a különféle történetekben, mert gyönyörűen mutatta be általuk az írónő, hogy a szeretetnek mennyi arca van, mennyire átszövi az életet és mennyire fontos, csodálatos dolog. Sokszor csalt mosolyt az arcomra, néha pedig könnyeket is előcsalogatott. Megmelengeti az ember szívét, némelyik történet elgondolkodtat és kicsit talán emlékeztet is bizonyos dolgokra, hogy nem mindig minden vehető természetesnek. Mik az élet igazi értékei azzal szemben, amit néha hiszünk. Mindennek ellenére is azt tudom mondani, hogy nem csak a borítója gyönyörű, hanem belül is az.

Niki P>!
Palotás Petra: Igazgyöngyök

Olvasás közben annyi gondolat fogalmazódott meg bennem, hogy mit fogok majd írni az értékelésbe, most pedig ülök, és semmi nem jut eszembe azokból, amik már egyszer megfogalmazódtak bennem. :(
A meseszép borító szívhezszóló, gyönyörű történeteket rejt. Úgy terveztem, hogy minden napra hagyok egy kicsit a jóból, és reggel, az ébresztő szörnyű hangja után csempészek egy kis örömet a naponta, és elolvasok egy történetet, de nem jött össze. ár nagyon akartam, mégsem sikerült, mert ahogy a kezembe vettem, egyszerűen nem tudtam letenni.
Minden történetnek megvan a saját varázsa, és tényleg igaz az alcím, a szeretetnek ezer arca van…sőt, lehet még annál is több.
Minden történetben megfogott valami, egy mondat, egy gesztus, egy szó, vagy épp egy mosoly. Minden történetben volt egy parányi rész, ami könnyet csalt a szemembe, hol örömkönnyeket, hol kevéséb vidámat. Mégis a leginkább a Nagypapa volt az, ami magával ragadott, és megsiratott. spoiler

Éva_Mészáros_Kismanka>!
Palotás Petra: Igazgyöngyök

Olyanok ezek a történetek nekem, mintha sétát tennék a nosztalgikus békebeli világot idéző hangulatok között, noha nagyon is maiak és aktuálisak.
Olyanok, mint:
a forró csokoládé hideg estéken…. átforrósítanak
a leheletnyi porcukorral meghintett kuglóf…. megédesítik a napomat
nagymamám lágy érintése…. megmelengetnek
Léleksimogató dimenzióba repítenek Petra gyöngyszemei, ahova mindannyian elvágyódunk. Meleg pokrócba vackolva olvasni őket lélekgyönyörködtető. Kifinomult, érzékletes leírásai, mind-mind az igényes olvasásra, az apró részletek fontosságára tanítanak. Őszinteség, alázat, becsület-korunk kihalóban lévő fogalmai Petra történeteinek fontos elemei – ettől olyan igazak.
Az emberek egymás iránti tiszteletadása ez a 44 novella. Gyönyörű vintage külsőbe csomagolva igazi ajándék a szívnek és léleknek.


Népszerű idézetek

esztert91>!

A kora ősz zamata járta át a délelőtti esőtől párás levegőt. A nap nyári, bántó tüze simogató narancssárga sugarakká szelídült.

14. oldal

1 hozzászólás
BBetti86>!

– Igen, kisfiam… Sajnálom, tényleg. De előbb-utóbb úgyis megtudtad volna, hogy a mama rejti el a csokitojásokat, hogy a mama a húsvéti nyúl – húzta magához sajnálkozva a gyermekét.
Néhány pillanatnyi néma csend nehezedett rájuk, mielőtt Barnabás a vigasztaló apai ölelésből kibújva remegő hangon újra meg tudott szólalni:
– A mama a húsvéti nyúl. Az én anyukám a húsvéti nyúl… – formálta lassan a szavakat, majd hüldezve hozzátette: – És repülni is tud, vagy csak átmászik a kerítéseken?

109. oldal - A húsvéti nyúl

Adrienn_Kiss_6>!

Azért nem szabad hangoskodni, mert akkor felébrednek a halottak? Mert isten bizony, akkor én inkább kiabálni fogok, hogy végre megölelhessem a nagypapit!

Nagypapa c. novella

esztert91>!

Már tizenöt éve nem látták egymást, ami a nők életében különösen nagy idő.

27. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Czinkos Éva – Ripp Gábor (szerk.): 100 mini történet
Szilágyi Sándorné (szerk.): Kedves
Háy János: Sztreccs
Csapody Kinga (szerk.): Szívek dallama
Malota László: A remény éjszakái
Megyeri Judit: Rózsakő – Kezdetek
Ruby Saw: Valóság
Ruby Saw: Gázt neki, Család!
Ruby Saw: A pillangó öröksége
Ruby Saw: Csak két lépés a kertváros