A sertés az amatőr és profi szakácsok számára egyaránt csodálatos állat: minden felhasználható belőle, ami a bőrén belül és a belén kívül van. A Kárpát-medencében máig divatos sőt újra egyre divatosabb házi disznóvágásokon a tökéletességig fejlesztették ennek különböző módozatait. Hiszen nem mindegy, melyik alkatrészét mire, illetve mibe szánjuk. A fagyasztóládák korában pedig nem csak a disznótoros hurkáról és kolbászról, vagy a füstölt sonkáról és szalonnáról kell gondoskodnunk. Az elraktározott alapanyagokból számtalan izgalmas fogást főzhetünk a levesektől egészen a desszertekig az év bármelyik időszakában. A szerző kamaszkorában került először a disznóvágás közelébe, azóta járt sváb disznóvágáson, erdélyi disznóvágáson, szabolcsi disznóvágáson, spanyol disznóvágáson. Megtanulta, mit mikor kell felvágni és levágni, kivenni és berakni, megmelegíteni és kihűteni nem hentesként, hanem a konyhában sokat mozgó civilként. Ennek a tudásnak jó része, és nyolcvan hagyományos és… (tovább)
100% disznó 1 csillagozás
A legjobb disznóvágós és disznós receptek
Várólistára tette 1
Kívánságlistára tette 7
Kiemelt értékelések
pável>!
Pálinkás Norbert – Szabó Gábor: 100% disznó A legjobb disznóvágós és disznós receptek
Ez itt nem tartalomjegyzék lesz, bár lehetne annak esszenciája is, inkább csak nyálelcsöppenős olvasónapló:
Véromlett. Pálinka. Rémfa. Töltött szív. Tüdőgombócleves. Tüdőfelfújt. Mocskos tokány. Pálinka. Agyas káposztaléleves. Nyelvkocsonya. Hájas krémes. Pálinka. Sör. Gyergyócsomafalvi poékaleves. Csülök vs. szőke nő. Pálinka. Mustban sült császárhús. A karaj, a tarja és a szűz. Búbos hús. A csontok. Citromos kolbász mentás borsófőzelékkel. Pálinka. Konyakos-narancsos szelőmájas. Tejes májas. Almás véres hurka. Szedres pite zsírral. Egresleves füstölt hússal. Pálinka.
Dagadó (mármint az olvasó. Ha együtt evett a könyvvel.)
Végül ennyi maradt a megboldogult gyisznyóból: a könyv.
Hasonló könyvek címkék alapján
- Váncsa István: Lakoma 2. 92% ·
Összehasonlítás - Halmos Monika: Levendula, rózsa, ibolya ·
Összehasonlítás - Mautner Zsófia: Így főzünk mi ·
Összehasonlítás - Molnár B. Tamás – Bittera Dóra: Konyhauniverzum ·
Összehasonlítás - Radvánszky Béla: Régi magyar szakácskönyvek ·
Összehasonlítás - Kútvölgyi Mihály – Csizmadia András – Nyers Csaba: Gabonakonyha ·
Összehasonlítás - Terebess Gábor: Ezerízű Kína ·
Összehasonlítás - Váncsa István: Évszakok ízei ·
Összehasonlítás - Frank Júlia: Európa konyhája ·
Összehasonlítás - Vrábel Krisztina: Főzd magad! 87% ·
Összehasonlítás