100% ​disznó 1 csillagozás

A legjobb disznóvágós és disznós receptek
Pálinkás Norbert – Szabó Gábor: 100% disznó Pálinkás Norbert – Szabó Gábor: 100% disznó

A ​sertés az amatőr és profi szakácsok számára egyaránt csodálatos állat: minden felhasználható belőle, ami a bőrén belül és a belén kívül van. A Kárpát-medencében máig divatos sőt újra egyre divatosabb házi disznóvágásokon a tökéletességig fejlesztették ennek különböző módozatait. Hiszen nem mindegy, melyik alkatrészét mire, illetve mibe szánjuk. A fagyasztóládák korában pedig nem csak a disznótoros hurkáról és kolbászról, vagy a füstölt sonkáról és szalonnáról kell gondoskodnunk. Az elraktározott alapanyagokból számtalan izgalmas fogást főzhetünk a levesektől egészen a desszertekig az év bármelyik időszakában. A szerző kamaszkorában került először a disznóvágás közelébe, azóta járt sváb disznóvágáson, erdélyi disznóvágáson, szabolcsi disznóvágáson, spanyol disznóvágáson. Megtanulta, mit mikor kell felvágni és levágni, kivenni és berakni, megmelegíteni és kihűteni nem hentesként, hanem a konyhában sokat mozgó civilként. Ennek a tudásnak jó része, és nyolcvan hagyományos és… (tovább)

Tartalomjegyzék

>!
Geopen, Budapest, 2016
220 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155331756
>!
Corvin, Déva, 2014
284 oldal · ISBN: 9789736228872

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

pável>!
Pálinkás Norbert – Szabó Gábor: 100% disznó

Pálinkás Norbert – Szabó Gábor: 100% disznó A legjobb disznóvágós és disznós receptek

Ez itt nem tartalomjegyzék lesz, bár lehetne annak esszenciája is, inkább csak nyálelcsöppenős olvasónapló:
Véromlett. Pálinka. Rémfa. Töltött szív. Tüdőgombócleves. Tüdőfelfújt. Mocskos tokány. Pálinka. Agyas káposztaléleves. Nyelvkocsonya. Hájas krémes. Pálinka. Sör. Gyergyócsomafalvi poékaleves. Csülök vs. szőke nő. Pálinka. Mustban sült császárhús. A karaj, a tarja és a szűz. Búbos hús. A csontok. Citromos kolbász mentás borsófőzelékkel. Pálinka. Konyakos-narancsos szelőmájas. Tejes májas. Almás véres hurka. Szedres pite zsírral. Egresleves füstölt hússal. Pálinka.
Dagadó (mármint az olvasó. Ha együtt evett a könyvvel.)
Végül ennyi maradt a megboldogult gyisznyóból: a könyv.


Hasonló könyvek címkék alapján

Váncsa István: Lakoma 2.
Halmos Monika: Levendula, rózsa, ibolya
Mautner Zsófia: Így főzünk mi
Molnár B. Tamás – Bittera Dóra: Konyhauniverzum
Radvánszky Béla: Régi magyar szakácskönyvek
Kútvölgyi Mihály – Csizmadia András – Nyers Csaba: Gabonakonyha
Terebess Gábor: Ezerízű Kína
Váncsa István: Évszakok ízei
Frank Júlia: Európa konyhája
Vrábel Krisztina: Főzd magad!