Orwella ​árnyéka (Legendák és enigmák) 11 csillagozás

Pálinkás Imre (szerk.): Orwella árnyéka

Orwella északi lovagrendje végnapjait éli: Reag ostromgyűrűben, az áruló papnők a lovagok áldozótőrei alatt pusztulnak el; a rend felemészti önmagát. Páran mégis megvetik lábukat, és igyekeznek az ork törzsek megújuló támadásai ellenében kitartani, míg az orwellánus Fekete Lobogó nagymestere ismét összerendezi az elforgácsolódott erőket. Eközben az orkok új, ismeretlen ösvényre, a szabadság útjára lépve teljesítik be héroszaik bosszúját teremtőjük, a Kitaszított szolgáin.

A Kard-lovagrend pusztulásával új időszámítás kezdődik Orwella északi hívei számára, mely új kor hajnalát Alan O'Connor, Adrian Caine, Luis Saul és Henry Lagharen novelláiból ismerhetik meg az olvasók.

A művek szerzői: Luis Saul, Alan O'Connor

Tartalomjegyzék

>!
Tuan, Budapest, 2009
320 oldal · ISBN: 9789639940062

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

>!
lianihikawa
Pálinkás Imre (szerk.): Orwella árnyéka

Az elején nehezen vettem fel a fonalat, többször vissza kellett lapoznom, de annyira tetszett a stílus és a megírt cselekmény, hogy még ez sem igazán zavart. Olvastam volna tovább az első történetet, mármint folytatásként, ezért akadtam meg, végül kiestem a MAGUS-világból, ezért dobtam. De feltett szándékom végigolvasni.

>!
talisen
Pálinkás Imre (szerk.): Orwella árnyéka

Négy novella egy kötetben. A Bosszúhozó és az Éjszaka kardja jó átlagos (bár a Bosszúhozót kicsit érdekesebbé teszi az ork nézőpont). A Démonhegedűs tetszett, csak kicsit félbehagyottnak érzem, az Orwella árnyéka se lenne rossz, de a tördelése egyszerűen botrányos – az egyes részek teljesen összefolynak, jócskán rontva a történet élvezhetőségét.

>!
Melchiadesian
Pálinkás Imre (szerk.): Orwella árnyéka

A Gro-Ugon farkasai novelláskötet folytatása. Nagyon jó kis novellagyűjtemény, előrevetíti a Nyolcadkor történéseit, jól illeszkedik Ynev világképébe.


A sorozat következő kötete

Legendák és enigmák sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kornya Zsolt (szerk.): Alidax gyöngyei
Galántai János (szerk.): A világ közepe
Gáspár András (szerk.): A Kos és a Kobra éve
Kornya Zsolt (szerk.): Ármányok és álcák
Erdélyi István (szerk.): Merész álmok, sötét titkok I.
Pálinkás Imre (szerk.): Lobogók hajnala
Kornya Zsolt (szerk.): A sötétség szíve
Wayne Chapman: Garmacor címere
Wayne Chapman: A bárd és a démonok
Jan van den Boomen: Toroni krónikák