Bújj ​– Bújj 43 csillagozás

Pálffy Gergő (szerk.): Bújj – Bújj

Közösségünk tehetséges, szárnypróbálgató és tapasztalt, már publikáló írókból áll. Ami azonos bennünk, hogy mindannyian elkötelezett rajongói vagyunk az irodalomnak, a műveinkkel igyekszünk színt csempészni az olvasók mindennapjaiba.
Terveink szerint négy témakörben kalauzoljuk az érdeklődőket a fantázia világába, legelőször a sötétség hívó szavának engedtünk.
A Muselière csoport első novelláskötete Bújj-bújj! címmel jelenik ingyenesen letölthető e-bookban március 31-én.
A kötet horror/thriller zsánerben íródott és nyolc vérfagyasztó novellát tartalmaz.

A művek szerzői: Alan Dave Darel, Remy Dalmore, Ronnie W. A., Szemán Zoltán, M. Z. Chapelle, Anita Boza, Estell Ivy

Tartalomjegyzék

>!
PublishDrive, 2021
134 oldal · ISBN: 9786150109039
>!
134 oldal · ISBN: 9786150109022

Kedvencelte 2

Most olvassa 2

Várólistára tette 24

Kívánságlistára tette 16


Kiemelt értékelések

Mulán>!
Pálffy Gergő (szerk.): Bújj – Bújj

Nem igazán azt kaptam amit vártam bár őszintén nem tudom mire számítottam csak nem pont erre. Helyenként nem értettem hogy miről olvasok szóval ez nem nekem volt megírva most. Ettől függetlenül biztos hogy van és még nagyon sok olyan olvasó veszi majd a kezébe aki imádni fogja.

Molymacska>!
Pálffy Gergő (szerk.): Bújj – Bújj

lapvetően szeretek amatőr írók novellásköteteit olvasni, mert érdekes megközelítésekkel lehet találkozni, illetve érdekes az is, hogy a csoport, amiben megszületett az adott kötet, mennyire segít az alkotásban. Ez a kötet pedig ilyen szempontból is egy érdekes tünemény.
Ha a kötetre gondolok, akkor egy borotvapengét képzelek el, a novellák edig vagy egyik, vagy másik odlalára estek le. A kötet novellái alapvetően megütnek egy szintet, nem mondhatom azt, hogy ebben gyenge vagy a szónak rossz értelmében amatőr írásokat kapunk. Megvan egy bizonyos szintje, és ez nagyjából stabilon tartja. Ellenben a novellák között van, ami inkább rosszabb, aminél még nagyon sokat csiszolgatni, javítgatni, és ami inkább negatívabb érzéseim vannak vele, illetve vannak az inkább pozitívabb novellák,amiknek alapja erős, és egy-két apró javításon kívül én ezt mondom, hogy jó, igényes novellák.
Az, hogy a szerzők hogyan fogják fel a horrorr és a thriller fogalmát, nagyon változó. Mondhatom, hogy a kötet diverz, több megoldása is van egy-egy koncepciónak. Egyes novellák nagyon brutálisak, vérgőzösek, és ez nekem pozitív volt, mások inkább feszültséget teremtenek, és a kilátastalanság érzést mutatják meg.
Amin szerintem lehetett volna dolgozni, hogy a sehova nem futó mellékszálakat azt hamar lemetsze a szerző (és szerkesztő), és hogy csak a lényegre, a mű különféle rétegeire koncátroljon. Illetve hogyha valami tárgyi tudást leírunk, akkor azt érdemes úgy leírni, hogy az helytálljon.
A novelláskötetet ajánlom, mert nem rossz kötet. Egyes novellákon lehet még javítani, mások viszont szerintem teljesen korrektek, élvezetesek. Jó borzongást a vérgőzös téli estéken!

susannahskiethen I>!
Pálffy Gergő (szerk.): Bújj – Bújj

Az a megtiszteltetés ért, hogy előolvashattam a Muselière alkotói csoport hamarosan megjelenő első novelláskötetét, amit ezúton is szeretnék megköszönni.
A Bújj-bújj című kötet nyolc novellát tartalmaz, amelyek fantasy/thriller/horror zsánerben íródtak. Bevallom, ezek a műfajok távol állnak tőlem, ezért is volt különleges újdonság számomra, hogy elolvashattam az írásokat.
Mind a nyolc novella egyedi, a saját nemében különleges történet. Mindegyikre jellemző a változatos megfogalmazás, a részletekbe menő szemléltetés. A jól kidolgozott és megszerkesztett leírásoknak köszönhetően az olvasó könnyen bele tudja magát élni a történésekbe, a szereplők helyzetébe.
Az írók különböző világokba kalauzolják el az olvasókat, fantáziadús helyszínekre, hátborzongató, fordulatos történetekkel, amelyek végig fenntartják az érdeklődést. Minden sornál vártam a következőt, hogy vajon, mi fog történni és nem minden esetben az lett a végkimenetel, amire számítottam. Lebilincselő, eseménydús cselekményvezetés, sokat sejtető mondanivaló, megdöbbentő fantáziaélmény – ez kivétel nélkül mindegyikre jellemző.
Egyes novellák esetében figyelemreméltó a kutatómunkának köszönhető ismeretek beépítése, ami felettébb érdekessé, valóságossá, ezáltal még borzongatóbbá teszi a történeteket.
Kellemes meglepetés volt, hogy a romantika szinte mindegyikben szerepet kap hol kisebb, hol nagyobb mértékben.
Van szerző, akit már ismertem romantikus művei alapján, így még kíváncsibbá tett, hogy ebben a műfajban mit sikerül alkotniuk. Azok a szerzők pedig, akiktől eddig nem olvastam, azért tettek kíváncsivá, mert szerettem volna megismerni őket. Remekeltek a novelláikkal, amelyek mesterien megfogalmazott és megszerkesztett írások. Rendkívüli képzelőerőről tettek tanúbizonyságot mindannyian. Remélem, még sok ilyen és ehhez hasonló alkotást olvashatunk tőlük.
Amikor elkezdtem olvasni, félve vágtam bele, mert nem tudtam, pontosan mire számítsak. A végén egy hatalmas wow-élménnyel gazdagodtam. Ezek után izgalommal várom az alkotócsoport további műveit.

bemese05 P>!
Pálffy Gergő (szerk.): Bújj – Bújj

Estelle Ivy – Bújj-bújj
Nagyon érdekes és figyelemfelhívó bevezetőt kaptunk ebben a novellás kötetben! Csak úgy kapkodtam a fejem amikor döglött kutyákról és béldarabokról olvashattam :D

Boza Anita – Trip
A végén egy kicsit elszontyolodtam, nem igazán úgy alakult, ahogy én szerettem volna. Kicsit sok volt benne a gomba és leírásaik. Egyébként a történet nagyon érdekes volt, amíg kiderült, h mi és hogyan történt!

Estelle Ivy – Elmecsapda
Nagyon izgalmas volt, tele rejtélyes és érdekes dolgokkal. Nagyon ritkán olvasok sci-fit, nem az én világom, de most ezt olvasni jól esett. Vicces volt az eleje, h itt is szinte a gombákkal nyitott Marcus jelenete :D Nem tudom, h csak véletlen volt, vagy direkt ez jött Anita katonás novellája után, de elgondolkoztam, h mi lehet ez a gomba mánia :D Utána persze már többet nem hallottunk róla. Cserébe kaptunk egy izgalmas űrlényes történetet!

M. Z. Chapelle – Noir et Blanche
Ez is nagyon izgalmasra sikerült! Jó volt látni ahogyan kibontakozik a cselekmény, h mennyire a sötétben tapogatóztam én is, h vajon mi sül ki belőle! Imádtam a végét, nagyon jó kis csavar volt benne! Szivesen olvasnék még Sophieról és h mi hogyan történt! :)

Szemán Zoltán – A fogoly
Nagyon tetszett ahogy szép lassan kiderül, h mi is történik a főhősünk körül. Sok-sok furcsaság után a végén kiderül, h hol is vagyunk! :) Érdekes volt és felkeltette a kiváncsiságom, szivesen olvasnék még Charlesról, de egyébként egyáltalán nem éreztem lezáratlannak a végét!

Ronnie W. A. – A bárd
Hűha! Nagyon örülök, h nem éppen evés közben olvastam. Az én izlésemnek kicsit sok volt benne a lerágott húscafat és egyebek. Reméltem, h kiderül, h ez esetleg egy beteg elme képzelgései vagy ilyesmi. Érdekes írás volt, nem olvastam még ehhez hasonlót!

Alan Dave Darel – A sötétség ura
Romantika kedvelőként ez lett az egyik kedvencem :) Nagyon tetszett ez a világ amit az író megmutatott nekünk! Szivesen olvasnék még erről a szerelemről, mivel még könnyeket is sikerült kicsalnia belőlem :D

Remy Dalmore – Dühös lélek
Imádtam! Fantasztikus volt! Ebben a novellában rengeteg minden volt belesűrítve és mégsem volt sok! Volt itt gyilkosság, öngyilkosság, őrült emberek, szerelmi cívódás, féltékenység! Annyira tetszett a végén a csavar, h fülig ért a szám :D

Szerintem a maga műfajában ez egy remek alkotás lett! Sci-fi, horror és krimi fanoknak ez a kötet jó kis kikapcsolódás lehet 2 könyv között :) Én inkább azokat a történeteket szeretem, ahol van egy kis romantika, de még én is rendkívül élveztem egyik-másik novella olvasását! Gratulálok mindenkinek aki részt vett a megalkotásában! ♥

Criala P>!
Pálffy Gergő (szerk.): Bújj – Bújj

Nem vagyok egy novella rajongó, de ez a kötet olyan írók irományait tartalmazza, akiket ismerek és nagyon szeretek; akiket nem ismerek, de szeretnék és akikkel idáig még nem találkoztam, de szívesen adok esélyt nekik is. :)
Fantasztikus, érdekes és izgalmas írásokat tartalmaz – igaz, akadtak gyengébbek is köztük, de olyan egy sem, aminek az olvasását megbántam volna. Mindenképpen ajánlom! :) És nagyon remélem, hogy hamarosan egy újabb válogatást olvashatok a Muselière Alkotói Csoport-tól! :)

luthienlovemagic IP>!
Pálffy Gergő (szerk.): Bújj – Bújj

A Muselière Alkotói Csoport felkérésére olvastam el a Bújj – Bújj című horror/thriller antológiát, amit a leírás alapján rögtön érdekesnek találtam. Már abból érződött, hogy a kötet nem finomkodik, ami nagyon fekszik nekem, így nagy elánnal vágtam bele, és így előjáróban annyit, hogy egyáltalán nem bántam meg, sőt tele van jobbnál jobb írásokkal.

Ezzel át is térnék magára a kötetre, ami hét szerző nyolc novelláját tartalmazza. A történetek a horror/thriller műfaj elég széles skáláját lefedik, más zsánerek elemeivel is keverednek a sci-fitől a fantasy elemekig, a történelmitől a lélektani pszichothrillerig, ami nagyon sokszínűvé teszi a könyvet. Ezt fokozza az írások nagyon gyors olvashatósága, hála a jól megválasztott sorrendnek és az olvasmányosságuknak. A szerzők ugyanis maximálisan kihozták a szövegükből, amit lehetett, az esetleges hibák pedig nem voltak túl hangsúlyosak vagy csak néhány műnél rontottak az olvasásélményen. Ezek némely történet lezárásánál vagy történetvezetésénél érhetők tetten, ezeknél jobb is lehetett volna a kivitelezés. Ettől eltekintve azonban egy korrekt, jól megírt és ötletes antológiát kapunk, aminek helye van a horror/thriller zsáner palettáján.

A teljes kritika a linken olvasható:
https://www.luthienkonyvvilaga.hu/2021/09/palffy-gergo-…

Viktória_Erdei P>!
Pálffy Gergő (szerk.): Bújj – Bújj

Mivel szeretem a horrort/thrillert, ráadásul ingyenesen letölthető volt, így úgy döntöttem, hogy megszerzem.
8 novellát tartalmaz ez a könyv. Mindegyik érdekes volt valamilyen szempontból.

Boza Anita – Trip
A történetnek félig jó, félig rossz vége lett. Emily Woodrow egy katonai támaszpontra megy, ahol az emberek megőrültek és ki kell derítenie, hogy mi történt velük. Tetszett a történet, de az, hogy amint kiderítette a titkot, azonnal el is tessékeltek a támaszpontról, na az már nem. Bár ha jól sejtem, így is megkapták a büntetésüket.
A legjobban a Remy Dalmore – Dühös lélek novella tetszett a legjobban.

Dorka50 P>!
Pálffy Gergő (szerk.): Bújj – Bújj

Azért szeretem az antológiákat, mert nagyon változatosak. Ebben a kötetben is van horror, fantasy, thriller és még sci-fi is. Nagyon szerettem a novellákat. A bevezető novella remekül megadta a hangulatot a kötethez. A Trip nagyon érdekes volt, egy kis tudománnyal fűszerezve. Az Elmecsapda egy remek sci-fi volt, fordulatokkal, izgalmakkal. És lehetne még sorolni. De a nagy kedvencem a Dühös lélek volt. Rég olvastam ennyire jó thrillert. Egy igazi gyomorforgató és izgalmas történet volt, ahogy egy jó pszicho-trhillernek lennie kell. És a vége.. Na hagyjuk! Imádtam!

TiszlaviczMarcsi I>!
Pálffy Gergő (szerk.): Bújj – Bújj

Érdekes kötet, sokféle stílust és elgondolást foglal magában, mégis egy vonalon marad.

inci81 P>!
Pálffy Gergő (szerk.): Bújj – Bújj

Pálffy Gergő kért fel a Muselière alkotói csoport szerzői által írt Bújj – Bújj című novelláskötet megjelenés előtti olvasására, aminek örömmel tettem eleget, mert szeretem a horror/thiller műfajban íródott történeteket.

Bár legtöbbször megvisel, felkavar a horror, mégsem bírom megállni, hogy ne vegyek a kezembe ilyen műfajban írodott műveket. Az mondjuk igaz, hogy viszonylag ritkán olvasok ilyesmit, hagyok időt a lelkemnek megnyugodni.

Úgy gondolom, a novellák fantasztikusak a maguk nemében.

Mindenképpen szeretném megemlíteni a borítót, ami már az első pillanatban megtesztett nekem. Egyszerű, mégis hangulatában nagyszerűen visszadja a mögötte rejlő olvasmányok világát.

A Bújj – Bújj egy olyan kötet, amelyben jól lettek összeválogatva meghatározott témákban a történetek. Összességében azt mondhatom, hogy elég színvonalas gyűjtemény. Egyik-másik jobban felkavart, de ettől még mind nagyon tetszett.
A feszültségkeltés, borzongatás mellett a történetek bőven adnak gondolkodnivalót. Minden novella úgy zárul, hogy az írója az olvasó fantáziájára hagyja az események továbbgondolását. Megadva ezzel a lehetőséget, hogy arra kanyaríntsuk a cselekményt, amerre szeretnénk.
Az összes novella esetében azt éreztem, hogy szívesen olvastam volna hosszabban, akár egy könyv formájában.

Ajánlom a horror, a thriller és a fantasy műfaj kedvelőinek ezt a borzongató gyűjteményt, mert remek történeteket olvashatnak. Az érzékenyebb lelkűek és a durvább sztorik kedvelői is megtalálhatják az ízlésüknek megfelelőt.

Bővebb vélemény a blogomon:
https://konyvszenvedely.blog.hu/2021/03/25/palffy_gergo…


Népszerű idézetek

bambali >!

A konyhaasztal mellett a macska etetőtálja felborítva hevert, a száraz táp szétszóródott a helyiségben. Sophie megpróbált nem rálépni a darabkákra, miközben óvatos tekintettel kutatta a betörésre utaló jeleket. Ekkor pillantása megakadt a konyhapulton. Sötétvörös, nedvesen fénylő rongykupacot vett észre. Aztán a tekintete továbbsiklott, vissza az ajtóra, amin semmi sem utalt arra, hogy felfeszítették volna. Épp szóra nyitotta a száját, hogy lehordja Mrs. Levine-t a nyilvánvalóan ostoba és sötét színjátékért, amikor tudatába villant a felismerés.
Nem rongy volt…

M. Z. Chapelle: Noir et Blanche

bambali >!

– Maga azért van itt – folytatja pattogó hangon –, mert a közelmúltban történt pár furcsa haláleset a bázison. Ki kell vizsgálnia, mi áll ezek hátterében.
Megtorpanok, a szavai a földhöz szegeznek. Észreveszi, hogy lemaradtam, megáll, és amikor visszafordul felém, arcán ingerültség feszül.
– Őrnagy – emelem fel kissé a hangomat –, az én szakterületem a vegyi fegyverek és…
– Tudjuk. Pontosan ezért magát hívtuk.

Anita Boza: Trip

bambali >!

Az orvosi váró kihalt volt, a fényes csempe bántóan verte vissza a lámpák fényét. Odakint szélrohamok tépázták a fákat, a hó hol gyenge, hol erősebb ostromot indított a kihalt utak ellen. Már csaknem dél volt, de a városban olyan félhomály honolt, mintha még hajnal lenne, a sápadt napkorong erőlködve próbált fényt csempészni a járdákra.

Remy Dalmore: Dühös lélek

bambali >!

Éhes vagyok. Mindig éhes, Anya éhségét érezzük, ő susog a fülünkbe. Egyél, még egyél! Ellenszegülök neki, csak azt a falatot veszem magamhoz, amit már végképp muszáj. Tudom, hogy ma engedek a csábításának. Vágyakozva nézek le a mélybe. Néha azt kívánom, bárcsak átférnék a rács résein, hogy ott végezzem a vadak közt.

Ronnie W. A.: Bárd

bambali >!

A négyfős csapat a hajó hívójelével ellátott, szürke űrruhákat viselt. Mivel nem tudhatták, milyen szűk járatokra számítsanak, mindenki ruháját a leghelytakarékosabb oxigénpalackkal szerelték fel. A lapos tartály kényelmesen a hátukhoz simult, azonban csak pár órányi levegőtartalék fért bele. A zsilipkamrába érve sorban aktiválták a mágnesbakacsukat.
– Rajpati, indíthatod Runnyt.
Minden tekintet a technikus mellett lebegő szerkezetre tapadt. A tojásdad keramittest vaskos vezetékekkel csatlakozott Rajpati oldalához. A nő bekapcsolta kesztyűje haptikus érzékelőjét, és kézmozdulataival a sisakmonitoron megjelenő kezelőfelületen navigált.
– Ééés… Runny online! – jelentette győzedelmesen, amikor a robot közepén végigfutó szenzorsor sárgán körbevillant, majd egyesével felvillantak az állapotjelzői.

Estell Ivy: Elmecsapda

bambali >!

Szokatlan csend rántotta ki az emlékből. Hirtelen azt hitte, talán megsüketült egy túl közel becsapódó gránát légnyomásától, ám amikor óvatosan körülkémlelt, döbbenten felmordult. Az esőt mintha elvágták volna, és a kora hajnali órához képest szokatlanul világosnak tűnt a környék. Már amennyit látott belőle a tájat ellepő, lustán gomolygó ködben.

Szemán Zoltán: A fogoly

bambali >!

Az istenek előtt a semmi volt az úr. A semmi, ami magába ölelt huszonhat démont, a gyermekeit. Ők voltak a Huszonhatok, az anyagtalanok. Tizenhárom közülük, a Fehérek az ősi fényt, a semmi fényét hordták a lelkükben, míg a másik tizenhárom, a Feketék a semmi ősi sötétjét lehelték az ürességbe. A teremtés után ők lettek Jouwen démonai, a Fehér és a Fekete Tizenhármak. A Fehérek idővel elhagyták a világot, de a Feketék maradtak. Ők határozzák meg az itt élők félelmeit. Mindörökké.

Alan Dave Darel: A sötétség ura

Detty77>!

Nyugodtan cigiztek, beszélgettek, talán még viccelődtek is, és fogalmuk sem volt, hogy a levegővel együtt a halált lélegzik be.

Detty77>!

Eljön a rákövetkező évben is, és újra, minden évben, és bár egymáshoz nem érhetnek, fényessége és mosolya elég erőt ad majd Aantarion szívének ahhoz, hogy boldogságra leljen a reménytelenségben.

Detty77>!

Keserű vigasz, hogy mind megbűnhődtek azért, amit tizennyolc évvel ezelőtt tettek.


Hasonló könyvek címkék alapján

Czinkos Éva – Ripp Gábor (szerk.): 100 mini történet
Stephen King: Rémálmok bazára
Sam Weller – Mort Castle (szerk.): Árnyak és rémek
Stephen King: A búra alatt
Dean R. Koontz: Virrasztók
Dean R. Koontz: Az eljövetel
Frank Herbert: Védett nők
Veres Attila: Éjféli iskolák
Stephen King: Minél véresebb
Képtelen történetek, másvilági mesék