A ​titokzatos ház 10 csillagozás

Pálfalvi Dorottya: A titokzatos ház

Gondolt már arra, milyen izgalmas lenne bemenni egy bezárt régi házba? Mert minden ház rejt valami titkot, különösen a régi házak. A titokzatos ház is éppen attól titokzatos, hogy régóta üresen áll az ódon óvárosban. Ez a legöregebb ház az egész utcában. És a legszebb, kopott gipszangyalkáival, málló vakolatával együtt. Legalábbis Réka szerint, aki el nem mulasztja a napot, hogy iskolából hazafele menet rá ne pillantson, vágyódva, hogy megnézhesse egyszer belülről is. S mivel a dolgok, amiket kívánunk előbb-utóbb teljesülnek, Alpakka, a kandúr segítségével ő is bejut a házba. Bejutni még csak-csak, de ha egyszer bezárul egy kapu az ember mögött, nem biztos, hogy könnyű onnan kijutni…

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Media Nox, Budapest, 2000
86 oldal · ISBN: 9638611774 · Illusztrálta: Gaál Alma

Kedvencelte 2

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

papeerzsepi>!
Pálfalvi Dorottya: A titokzatos ház

Aranyos kis mese, de mindenképpen nagyobb, iskolás gyereknek olvasnám vagy adnám a kezébe.Réka és -nekem főleg- Alpakka hamar a szívembe lopták magukat.Kalandos kis könyvecske.

Timi98>!
Pálfalvi Dorottya: A titokzatos ház

Gyerekkorom egyik kincse, és a mai napig felejthetlen számomra. Köszönet jár Pálfalvi Dorottyának hogy megalkotta ezt a kalandos történetet és ezzel örömöt csempészett a gyerekkoromba (és még másokéba is).

Az első ami megfog ebben a könyvben: az a hangulata, mindaz amit az írónő felén közöl nagy részletességgel ki van dolgozva. A másik: a lapszéli „keret” illusztrációkkal. Ez szintén hozzásegít a hangulatteremtéshez, és közben a történetet köti hozzá. A könyvben számos fotó is van, amelyek rajzokkal vannak kiegészítve. Aranyosak bár szerintem ezek nélkül is ugyanolyan jó lett volna a könyv, a lapszéli rajzokkal. A történet izgalmas, csa néhány helyen az író nagyon egyszerűen, kicsit „bugyután” fogalmaz, de ez elnézhető, mert mégiscsak mesekönyvről van szó. Jó volt újra elolvasni :)

Candymandy>!
Pálfalvi Dorottya: A titokzatos ház

Gyerekkorom egyik kedvenc könyve. Nagyon tetszett az ötlet, hogy egy ház rejtélyeit kutatja fel egy hétköznapi lány, egy barátja segítségével.


Hasonló könyvek címkék alapján

Fehér Klára: Bezzeg az én időmben
Havas Zsigmond: Aranyos leányszív
Szegedy Ila: Jutkából Judit lesz
Tutsek Anna: Cilike bajtársai
Sárközi Márta: Zsófi könyve
Szili Leontin: Katinka
Győry-Kiss Mária: A kis kócos
Kertész Erzsébet: Testvérke
Altay Margit: Mókuska
Katalin néni: Szeleburdi Hilda