Ami ​igazán számít 94 csillagozás

Hogyan bánjunk jól magunkkal és másokkal?
Pál Ferenc: Ami igazán számít

Elborítanak ​minket az információk, a sürgős ügyek és a fontos feladatok. De mi a lényeg? A válasz az élet néhány ritka, kitüntetett pillanatában természetes módon tárul fel.
Amikor Ric Elias repülőgépe zuhanni kezdett a Hudson folyó felett, félelem helyett mély szomorúság lepte meg. „Elrontottam! Az életemet olyasmivel töltöttem, ami nem számít, azok helyett, akik számítanak!”
Amikor húszéves koromban – tele bizonytalansággal, kétségekkel, szorongással – azon töprengtem, hogyan érdemes élni, nem találtam a választ. Egyszer csak a metró peronján állva észrevettem egy párt. A férfi csúnyán bánt a nővel. Ebben a pillanatban elemi fölismerésem támadt: „Ne árts! Ne bánts másokat!”
Amikor egy hideg téli napon mentem az utcán, az egyik ház falának támaszkodva egy hajléktalan férfi ült, lehajtott fejjel. Föl sem nézett, csak így szólt, mintha magának mondaná: „Éhes vagyok.” Mi mást kellett volna még mondania? Ez a két szó önmagában is érvényes. Ahogy Viktor Frankl írta:… (tovább)

>!
Kulcslyuk, Budapest, 2020
310 oldal · ISBN: 9786155932212
>!
Kulcslyuk, Budapest, 2019
426 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155932137

Enciklopédia 59

Szereplők népszerűség szerint

Alfred Adler


Kedvencelte 21

Most olvassa 52

Várólistára tette 113

Kívánságlistára tette 118

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Kkatja P>!
Pál Ferenc: Ami igazán számít

Pál Ferenc: Ami igazán számít Hogyan bánjunk jól magunkkal és másokkal?

Első könyvem Pálferitől és biztos, hogy nem az utolsó! Kicsit tartottam attól, hogy túlteng majd benne a keresztény vonal, de csak az emberi oldalát domborította ki a hite által meginkább.
Remekül összeállított meglátások, élettörténetek, tanácsok, példák, melyekből mindenki felfedezhet magábak olyan részeket, amikről nem tanultunk sem otthon, sem az iskolában, miszerint hogyan érdemes élnünk és egymással jól/jobban bánnunk, hogy elégedettebbek lehessünk az életünkkel és persze boldogabbak is.
Érthető, olvasmányos és nagyon tanulságos könyv, ajánlom mindenkinek, folyamatos tanulmányozásra is, hogy ha már megtaláltuk, ne is feledjük el többé a lényeget! :))

3 hozzászólás
Annamarie P>!
Pál Ferenc: Ami igazán számít

Pál Ferenc: Ami igazán számít Hogyan bánjunk jól magunkkal és másokkal?

Pál Feri atya egy zseniális előadó, sziporkázó, beszéde meggyőző és átható.
Könyvei számomra már nem voltak annyira egyértelműen jók. Nem azért, mintha mást írna, mint mondana, de valahogy ebben a formában nem tud megfogni a mondanivaló. Egyszerűen nekem így túl sok, túl tömény. Pedig a korábbi könyveihez képest ez egy kifejezetten közérthető, jól alkalmazható kiadvány.
Azt remekül végigvezeti, hogyan bánjunk jól magunkkal, hogyan alakítsuk ki egy olyan helyes önszeretetet, nevezzük „öntörődésnek”, melynek segítségével lelkileg egészségesebbek lehetünk, hasznosabbak önmagunk és mások számára, szóval szerethetőbbek.
A kötet az élet számos területén nyújthat segítséget, mindenki megtalálhatja benne az elakadásait. Szó van benne az önmegvalósításról, erőforrásainkról, kiégésekről, kommunikációról, sérelmeinkről, a lelkierő fejlesztéseiről. Életállapotának megfelelően mindenki találva érzi majd magát, és azt gondolom, hogy sok, eddig önmaga számára is homályban levő miértekre kap választ. Rám – talán ennek okán- az egyensúlyvesztés fejezet tetszett a legjobban.
A témák számomra túl strukturáltak, ez tankönyv jelleget kölcsönöz a könyvnek. Emiatt viszont többször is elő fogom venni, és egy-egy részt újból és újból elolvasok, mert a mondanivalójával teljesen egyetértek. Sok példával színesítve, mindenki számára érthető formában magyaráz a mentálhigiénés szakember.
Igen is sokat tudunk tenni önmagunkért; fejezzük be, hogy a helyzetünket, a környezetünket, a felmenőinket tesszük meg elsődleges bűnbaknak. Aki tenni akar magáért, az talál majd fogódzót, de a változás sohasem sétagalopp!

AKR P>!
Pál Ferenc: Ami igazán számít

Pál Ferenc: Ami igazán számít Hogyan bánjunk jól magunkkal és másokkal?

Annyi infom volt régen Pál Feriről, hogy pap és mentálhigiénés szakember. Nekem önmagában már ez a két dolog is ellentmond, így nem mondhatnám, hogy nagyon követtem volna az ő munkásságát.

Minden jó történet így kezdődik nem? Egy szép hm.. téli?tavaszi? estén elcsaltak az egyik előadására. Úgy voltam vele, jó kis „énidő” meglátjuk mi lesz.

Emlékszem az előadásra iszonyú fejfájással érkeztem és egyszer csak a függöny mögül kiugrott egy iszonyú magas férfi aki ide oda pakolgatta a székeket. Na ő volt Pál Feri:)

Én pedig öt perc után azon kaptam magam, hogy már nem is figyelek a fejfájásomra. Csak rá koncentráltam, minden megszűnt körülöttem.

Az első előadást követe egy újabb és most rászántam magam és olvastam is tőle.
A könyv után rögtön az ugrott be, hogy nekem kell az ő jelenléte. Valahogy az előadást sokkal erősebbnek éreztem, mint a könyvet.

A könyvet nagyon lassan, hosszabb szünetekkel olvastam. Nem tudom, hogy lehet-e máshogyan?

Érdekes volt miközben olvastam hallottam a fejemben a hangját, sőt még olyan rész is volt amikor arra gondoltam na most ül át a középső részre.

Ez egy nagyon fontos könyv. Jó lenne ha mindenki polcán ott lenne. Amikor elbizonytalanodunk csak leemeljük a polcról és egy egy részt elolvashatunk.

Ami igazán számít…..

De mi az ami igazán számít?

Pál Feri nagyon jól érthetőn, egyszerű példákkal vezet minket végig a könyvön. Olvasás közben sokszor az villant be, hogy valóban ennyi az egész? Ez tényleg ilyen egyszerű lenne? Ha igen miért bonyolítunk túl mindent?

„Elhatározom, hogy többé nem hanyagolom el magam, még ha nem is tudok mindent megadni magamnak, amire szükségem van.”

Nagyon olvasmányosan ír. Én direkt törekedtem arra, hogy mindig tényleg csak egy két fejezetet olvassak, mert nagyon könnyű belefeledkezni és akkor túl hamar vége lenne:)

Számomra két nagyon fontos fejezet volt amit még biztosan jó sokáig ízlelgetni fokok:

ÉN, mi, mindenki – az önmegvalósítás lehetőségei
A lelkierő fejlesztése – éltető spiritualitás

Én mindenkinek ajánlom az előadásait, könyvet, mert rendkívül inspiráló személyiség.
https://tarkabarkavilag.blogspot.com/2022/06/pal-ferenc…

Lovebooks>!
Pál Ferenc: Ami igazán számít

Pál Ferenc: Ami igazán számít Hogyan bánjunk jól magunkkal és másokkal?

Valóban benne van minden, ami igazán számít. Történeteken, példázatokon keresztül tárja elénk a szakember, hogyan érdemes és hogyan nem élni, létezni, bánni a másikkal és elsősorban saját magunkkal. Hasznos útmutatók sorozatát mutatja be Pál Feri atya, aki saját élményeit is beleszövi az elbeszélésbe. Higgyunk bizalommal, szeressünk tiszta szívvel, segítsünk lehetőségeink szerint, lássuk meg minden rossz napban a jót, a fejlődés, tanulás lehetőségét. Legyen jövőképünk, de ne ragaszkodjunk hozzá foggal-körömmel, kezeljük rugalmasan a dolgokat. Számomra ezek voltak a leghasznosabb tanulnivakók, melyeket kaptam az olvasás során.

Bővebben:
https://konyvkultura.blogspot.com/2021/01/pal-ferenc-am…

HarperLee>!
Pál Ferenc: Ami igazán számít

Pál Ferenc: Ami igazán számít Hogyan bánjunk jól magunkkal és másokkal?

Pál Feri jól ismert lényegretörő, közérthető stílusában megírt legújabb darabja egyfajta kivonat, összegzés az előadásaiból. Sok témát felölelő kerek egész, érdemes többször kis részletekben olvasni.

>!
Kulcslyuk, Budapest, 2019
426 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155932137
melcsicsusz>!
Pál Ferenc: Ami igazán számít

Pál Ferenc: Ami igazán számít Hogyan bánjunk jól magunkkal és másokkal?

A lehető legjobbkor jött ez a könyv a kezembe. Ezekben az időkben, amikor az életünk fenekestül felfordul talán még nehezebb látnunk, hogy mi az, ami igazán számít. Több könyvét is olvastam már Pál Ferencnek és ebben sem csalódtam. Hétköznapi embereknek mesél arról, hogy mi az, ami igazán számít. Hogyan tudjuk a korábbi tapasztalatainkat legyőzni tudatosan, hogyan tudunk odafigyelni másokra és magunkra.

kaporszakall>!
Pál Ferenc: Ami igazán számít

Pál Ferenc: Ami igazán számít Hogyan bánjunk jól magunkkal és másokkal?

A csillagozás ebben az esetben kissé felfelé kerekedett a szerző iránti szimpátiám miatt. Ám a jövőben is inkább videón vagy élőben hallgatom őt.

farkaspeeter>!
Pál Ferenc: Ami igazán számít

Pál Ferenc: Ami igazán számít Hogyan bánjunk jól magunkkal és másokkal?

A negatívumokkal kezdem az értékelést, mert kevés van belőle: abból az anyagból, ami ebben a kötetben van, legalább 2-3 könyvet meg lehetne tölteni. Ezt különösen így éreztem az első 2-3, illetve az utolsó fejezetnél, nagyon szétszabdaltnak éreztem ezeket a részeket, tengernyi, épp csak megemlített gondolattal, amelyeket ki sem bontott a szerző, de igazából nem is keltette fel az érdeklődést, hogy komolyan utánanézzek. (Azt azért zárójelben hozzátenném, hogy eszméletlen mennyiségű és minőségű szakirodalom van a könyv mögött)
Azokban a fejezetekben viszont, ahol a mű megtalálja a fókuszát, és egy-két elméletet vagy gondolatot mutat be, azt viszont részletesen, folyamatában és kifejtve, egyszerűen lenyűgöző olvasmány. Csak pár dolog, amit fontosnak tartok kiemelni:
1. A személyes történetek rövidek és ütősek, bevonzzák az olvasót, életközeliséggel és (a releváns esetekben) sajátosan magyar nyelvezettel és kultúrával töltik meg a mögöttes elméleteket.
2. A könyv nagyon erősen pozitív hangvételű végig.
3. Egészen az utolsó fejezetig talán egyszer vagy kétszer kerül csak szóba Isten – lévén a szerző katolikus pap, olvasás előtt tartottam ennek a témának a túlsúlyától.
4. És hogy az üzenet minél jobban bevésődjön, a mű esszenciája, a legerősebb mondatai a végén egy 29 pontos listában kerültek összegyűjtésre. Szívem szerint ezt a teljes listát beírnám a könyvhöz az Idézetek pontba, de az nagyon hosszú lenne. Ezzel együtt is az erős tételmondatokhoz megfelelő kontextust biztosít a mű gerince.

Ez volt az első Pál Feri-könyv, amivel találkoztam, és ha csalódtam is, többnyire kellemesen. Személyes, megrendítő, helyenként már-már megríkató, és mégis életigenlő és lelkesítő iromány. Szívesen ajánlom bárkinek.

Hajni125>!
Pál Ferenc: Ami igazán számít

Pál Ferenc: Ami igazán számít Hogyan bánjunk jól magunkkal és másokkal?

Ezt a könyvet több ember is ajánlotta számomra, és érdekelt is, mivel Pál Ferenc neve nekem eddig semmit se mondott. A könyvben szereplő témák elgondolkodtatják az embert és önvizsgálatra késztetnek. Boldogságunk alakulásáért csakis mi magunk vagyunk a felelősek és ez a könyv ebben nagy segítség lehet.

Lucy_Saint>!
Pál Ferenc: Ami igazán számít

Pál Ferenc: Ami igazán számít Hogyan bánjunk jól magunkkal és másokkal?

Pál Feri atya ha csak életében ezt az 1 könyvet írta volna akkor is alapművet alkotott . Köszönöm .


Népszerű idézetek

greenatheart>!

Ezért állíthatjuk azt, hogy előbb-utóbb a kapcsolatainkat nem az teszi tönkre, hogy problémáink vannak, hanem az, ahogy egymással bánunk, amikor problémáink vannak.

341. oldal

Pál Ferenc: Ami igazán számít Hogyan bánjunk jól magunkkal és másokkal?

1 hozzászólás
Annamarie P>!

…a veszteségélményünk kétszer annyira fáj, mint amennyire a nyereségélményünk jólesik. Ha hozzájutunk valamihez, akkor feleannyira leszünk tőle boldogok, mint amennyire rosszul érint, ha nem kapjuk meg vagy később elveszítjük.

9. oldal

Pál Ferenc: Ami igazán számít Hogyan bánjunk jól magunkkal és másokkal?

2 hozzászólás
Kkatja P>!

Fontosabb vagy, mint hogy igazam legyen.

415. oldal Lelkierő fejlesztése - éltető spiritualitás

Pál Ferenc: Ami igazán számít Hogyan bánjunk jól magunkkal és másokkal?

1 hozzászólás
Kkatja P>!

[…] eszembe jutott Alfred Adler, a 20. század zseniális lélektani szakembere, aki azt írta, hogy a legtöbbünk elindul reggel a pofonjáért, addig-addig megy, míg valahol be nem szerzi, majd azt mondja: na, ugye megmondtam?!

54. oldal

Pál Ferenc: Ami igazán számít Hogyan bánjunk jól magunkkal és másokkal?

Kapcsolódó szócikkek: Alfred Adler
Annamarie P>!

Arthur Schopenhauer mondta: a legtöbb ember a saját korlátait a világ határainak tartja… Sokan a saját élményeiket, tapasztalataikat azonosítják az élettel.

186. oldal

Pál Ferenc: Ami igazán számít Hogyan bánjunk jól magunkkal és másokkal?

Kapcsolódó szócikkek: Arthur Schopenhauer
Kkatja P>!

Számít, hogy mit tettek velem mások, de a lényeg, hogy én mit teszek másokkal.

414. oldal Lelkierő fejlesztése - éltető spiritualitás

Pál Ferenc: Ami igazán számít Hogyan bánjunk jól magunkkal és másokkal?

Annamarie P>!

Azok a személyek vannak jól, akik tudatosan és elevenen őrzik magukban a múltjuk pozitív fordulatait.

90. oldal

Pál Ferenc: Ami igazán számít Hogyan bánjunk jól magunkkal és másokkal?

Annamarie P>!

[…] hogy ha szeretnénk magunkat jobban érezni a bőrünkben, akkor a kezünkben van egy óriási lehetőség, ugyanis minden élettörténetünket saját magunk szabadon befejezhetjük – anélkül, hogy tagadnánk a realitást!

97. oldal

Pál Ferenc: Ami igazán számít Hogyan bánjunk jól magunkkal és másokkal?

Kkatja P>!

A feltétel nélküli szeretetnek sok feltétele van.

415. oldal Lelkierő fejlesztése - éltető spiritualitás

Pál Ferenc: Ami igazán számít Hogyan bánjunk jól magunkkal és másokkal?

Kapcsolódó szócikkek: szeretet
Kkatja P>!

Nem Isten hallgat, én vagyok süket.

415. oldal Lelkierő fejlesztése - éltető spiritualitás

Pál Ferenc: Ami igazán számít Hogyan bánjunk jól magunkkal és másokkal?

Kapcsolódó szócikkek: Isten

Hasonló könyvek címkék alapján

Szondy Máté – Szabó-Bartha Anett: Démonaink
Bagdy Emőke: Relaxáció, megnyugvás, belső béke
Popper Péter: Lélekrágcsálók
John Teasdale – Mark Williams – Zindel Segal: Tudatos jelenlét a gyakorlatban
Michael Acton Smith: Belső csend
Rebecca E. Williams – Julie S. Kraft: A tudatos jelenlét a függőségből kivezető úton
Simon M. Laham: Miért jó, ha néha rosszak vagyunk?
Gary Chapman: A szerelem pszichológiája
Gary Chapman: Egymásra hangolva
Bagdy Emőke: Pszichofitness