Ami ​igazán számít 122 csillagozás

Hogyan bánjunk jól magunkkal és másokkal?
Pál Ferenc: Ami igazán számít

Elborítanak ​minket az információk, a sürgős ügyek és a fontos feladatok. De mi a lényeg? A válasz az élet néhány ritka, kitüntetett pillanatában természetes módon tárul fel.
Amikor Ric Elias repülőgépe zuhanni kezdett a Hudson folyó felett, félelem helyett mély szomorúság lepte meg. „Elrontottam! Az életemet olyasmivel töltöttem, ami nem számít, azok helyett, akik számítanak!”
Amikor húszéves koromban – tele bizonytalansággal, kétségekkel, szorongással – azon töprengtem, hogyan érdemes élni, nem találtam a választ. Egyszer csak a metró peronján állva észrevettem egy párt. A férfi csúnyán bánt a nővel. Ebben a pillanatban elemi fölismerésem támadt: „Ne árts! Ne bánts másokat!”
Amikor egy hideg téli napon mentem az utcán, az egyik ház falának támaszkodva egy hajléktalan férfi ült, lehajtott fejjel. Föl sem nézett, csak így szólt, mintha magának mondaná: „Éhes vagyok.” Mi mást kellett volna még mondania? Ez a két szó önmagában is érvényes. Ahogy Viktor Frankl írta:… (tovább)

Tartalomjegyzék

>!
Kulcslyuk, Budapest, 2020
310 oldal · ISBN: 9786155932212
>!
Kulcslyuk, Budapest, 2019
426 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155932137

Enciklopédia 56

Szereplők népszerűség szerint

Alfred Adler


Kedvencelte 24

Most olvassa 61

Várólistára tette 130

Kívánságlistára tette 133

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Kkatja P>!
Pál Ferenc: Ami igazán számít

Pál Ferenc: Ami igazán számít Hogyan bánjunk jól magunkkal és másokkal?

Első könyvem Pálferitől és biztos, hogy nem az utolsó! Kicsit tartottam attól, hogy túlteng majd benne a keresztény vonal, de csak az emberi oldalát domborította ki a hite által meginkább.
Remekül összeállított meglátások, élettörténetek, tanácsok, példák, melyekből mindenki felfedezhet magábak olyan részeket, amikről nem tanultunk sem otthon, sem az iskolában, miszerint hogyan érdemes élnünk és egymással jól/jobban bánnunk, hogy elégedettebbek lehessünk az életünkkel és persze boldogabbak is.
Érthető, olvasmányos és nagyon tanulságos könyv, ajánlom mindenkinek, folyamatos tanulmányozásra is, hogy ha már megtaláltuk, ne is feledjük el többé a lényeget! :))

3 hozzászólás
Annamarie P>!
Pál Ferenc: Ami igazán számít

Pál Ferenc: Ami igazán számít Hogyan bánjunk jól magunkkal és másokkal?

Pál Feri atya egy zseniális előadó, sziporkázó, beszéde meggyőző és átható.
Könyvei számomra már nem voltak annyira egyértelműen jók. Nem azért, mintha mást írna, mint mondana, de valahogy ebben a formában nem tud megfogni a mondanivaló. Egyszerűen nekem így túl sok, túl tömény. Pedig a korábbi könyveihez képest ez egy kifejezetten közérthető, jól alkalmazható kiadvány.
Azt remekül végigvezeti, hogyan bánjunk jól magunkkal, hogyan alakítsuk ki egy olyan helyes önszeretetet, nevezzük „öntörődésnek”, melynek segítségével lelkileg egészségesebbek lehetünk, hasznosabbak önmagunk és mások számára, szóval szerethetőbbek.
A kötet az élet számos területén nyújthat segítséget, mindenki megtalálhatja benne az elakadásait. Szó van benne az önmegvalósításról, erőforrásainkról, kiégésekről, kommunikációról, sérelmeinkről, a lelkierő fejlesztéseiről. Életállapotának megfelelően mindenki találva érzi majd magát, és azt gondolom, hogy sok, eddig önmaga számára is homályban levő miértekre kap választ. Rám – talán ennek okán- az egyensúlyvesztés fejezet tetszett a legjobban.
A témák számomra túl strukturáltak, ez tankönyv jelleget kölcsönöz a könyvnek. Emiatt viszont többször is elő fogom venni, és egy-egy részt újból és újból elolvasok, mert a mondanivalójával teljesen egyetértek. Sok példával színesítve, mindenki számára érthető formában magyaráz a mentálhigiénés szakember.
Igen is sokat tudunk tenni önmagunkért; fejezzük be, hogy a helyzetünket, a környezetünket, a felmenőinket tesszük meg elsődleges bűnbaknak. Aki tenni akar magáért, az talál majd fogódzót, de a változás sohasem sétagalopp!

TarkaBarkaVilág>!
Pál Ferenc: Ami igazán számít

Pál Ferenc: Ami igazán számít Hogyan bánjunk jól magunkkal és másokkal?

Annyi infom volt régen Pál Feriről, hogy pap és mentálhigiénés szakember. Nekem önmagában már ez a két dolog is ellentmond, így nem mondhatnám, hogy nagyon követtem volna az ő munkásságát.

Minden jó történet így kezdődik nem? Egy szép hm.. téli?tavaszi? estén elcsaltak az egyik előadására. Úgy voltam vele, jó kis „énidő” meglátjuk mi lesz.

Emlékszem az előadásra iszonyú fejfájással érkeztem és egyszer csak a függöny mögül kiugrott egy iszonyú magas férfi aki ide oda pakolgatta a székeket. Na ő volt Pál Feri:)

Én pedig öt perc után azon kaptam magam, hogy már nem is figyelek a fejfájásomra. Csak rá koncentráltam, minden megszűnt körülöttem.

Az első előadást követe egy újabb és most rászántam magam és olvastam is tőle.
A könyv után rögtön az ugrott be, hogy nekem kell az ő jelenléte. Valahogy az előadást sokkal erősebbnek éreztem, mint a könyvet.

A könyvet nagyon lassan, hosszabb szünetekkel olvastam. Nem tudom, hogy lehet-e máshogyan?

Érdekes volt miközben olvastam hallottam a fejemben a hangját, sőt még olyan rész is volt amikor arra gondoltam na most ül át a középső részre.

Ez egy nagyon fontos könyv. Jó lenne ha mindenki polcán ott lenne. Amikor elbizonytalanodunk csak leemeljük a polcról és egy egy részt elolvashatunk.

Ami igazán számít…..

De mi az ami igazán számít?

Pál Feri nagyon jól érthetőn, egyszerű példákkal vezet minket végig a könyvön. Olvasás közben sokszor az villant be, hogy valóban ennyi az egész? Ez tényleg ilyen egyszerű lenne? Ha igen miért bonyolítunk túl mindent?

„Elhatározom, hogy többé nem hanyagolom el magam, még ha nem is tudok mindent megadni magamnak, amire szükségem van.”

Nagyon olvasmányosan ír. Én direkt törekedtem arra, hogy mindig tényleg csak egy két fejezetet olvassak, mert nagyon könnyű belefeledkezni és akkor túl hamar vége lenne:)

Számomra két nagyon fontos fejezet volt amit még biztosan jó sokáig ízlelgetni fokok:

ÉN, mi, mindenki – az önmegvalósítás lehetőségei
A lelkierő fejlesztése – éltető spiritualitás

Én mindenkinek ajánlom az előadásait, könyvet, mert rendkívül inspiráló személyiség.
https://tarkabarkavilag.blogspot.com/2022/06/pal-ferenc…

ibelieveinmyshelf P>!
Pál Ferenc: Ami igazán számít

Pál Ferenc: Ami igazán számít Hogyan bánjunk jól magunkkal és másokkal?

„Az élet akkor kezdődik, amikor az ember a halálos sebet megkapta.”

Pál Feri régóta nagy kedvencem, nagyjából minden írását olvastam, és több előadásán, miséjén is részt vettem. Ezt a könyvét már a megjelenése környékén elkezdtem, és el is jutottam több mint a feléig, de aztán különböző okokból abbahagytam.

Most, mikor úgy érzem, megkaptam azt a bizonyos „halálos sebet”, itt volt az ideje újra elővenni, elsősorban a mentálhigiénés szakember szavai érdekeltek, nem pedig a pap gondolatai, mégis olyan mély spirituális élményt kaptam a könyvtől, ami egészen szíven ütött.

Régebben is sokszor olvastam önsegítő könyveket, de ha mélyen a szívembe nézek, talán csak divatból, persze sok értékes gondolat tetszett akkor is bennük, de most, amikor az élet pofonja magamhoz térített, hogy ideje valóban változni, egészen más szemmel tudtam olvasni.

Az én élményem ellenére egyébként a könyv abszolút nem erőltet semmiféle vallási vonalat, kifejezetten a lelki egészséget kívánja javítani, a saját magunk és a kapcsolataink érdekében, de a Feri atyától megszokott fantasztikus stílusban. Ha az ember őt hallgatja, olvassa, úgy van vele, hogy na igen, ez az ember tényleg tud valamit. A könyv sokféle témát érint, párkapcsolati kommunikációt, függőségi problémákat, munkahelyi/magánéleti kiégést. Az egyetlen, ami nekem hiányzott, a kicsit több megoldási lehetőség, mert ott volt a sok homlokomra csapós élmény, hogy hát tényleg, ez én vagyok, na de hogy tudnék ezen változtatni? Ettől eltekintve ez egy abszolút jól használható önsegítő könyv, mégsem ajánlom külön senkinek, mert ami az egyiknek segítség, a másiknak nem biztos.

Nekem mindenesetre ez most nagyon kellett, és persze a változás nem megy egyik napról a másikra, de sok mindent elindított bennem, és ugye úgy szól a mondás, hogy „gyakorlat teszi a mestert”. Úgyhogy sok sikert nekem, az élményt pedig köszönöm.

melcsicsusz>!
Pál Ferenc: Ami igazán számít

Pál Ferenc: Ami igazán számít Hogyan bánjunk jól magunkkal és másokkal?

A lehető legjobbkor jött ez a könyv a kezembe. Ezekben az időkben, amikor az életünk fenekestül felfordul talán még nehezebb látnunk, hogy mi az, ami igazán számít. Több könyvét is olvastam már Pál Ferencnek és ebben sem csalódtam. Hétköznapi embereknek mesél arról, hogy mi az, ami igazán számít. Hogyan tudjuk a korábbi tapasztalatainkat legyőzni tudatosan, hogyan tudunk odafigyelni másokra és magunkra.

HarperLee>!
Pál Ferenc: Ami igazán számít

Pál Ferenc: Ami igazán számít Hogyan bánjunk jól magunkkal és másokkal?

Pál Feri jól ismert lényegretörő, közérthető stílusában megírt legújabb darabja egyfajta kivonat, összegzés az előadásaiból. Sok témát felölelő kerek egész, érdemes többször kis részletekben olvasni.

>!
Kulcslyuk, Budapest, 2019
426 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155932137
Dorothy_Gray P>!
Pál Ferenc: Ami igazán számít

Pál Ferenc: Ami igazán számít Hogyan bánjunk jól magunkkal és másokkal?

Több könyvet olvastam már Pál Feritől, de talán ez volt eddig a legjobb. Közel áll a szívemhez, hiszen nemcsak római katolikus pap, hanem mentálhigiénés szakember is, én pedig katolikus vagyok és falom a pszichológiai írásokat – mondjuk így nem volt nehéz dolga :D – amúgy emberileg is nagyon szimpatikus, csuda jó humora van ám! :) Na de a lényeg, hogy rendkívül informatív olvasmány, sok életszerű példával, történetekkel illusztrálva, megmagyarázza és alátámasztja a szakmai részeket, de mindezt úgy, hogy nem untat, és nem laposodik el sehol. Pont múlt csütörtökön voltunk egy előadásán, onnan visszaköszönt pár sztori a könyvből – és fordítva is – szépen megkoronázva az olvasottakat. Nagyon sok hasznos tanáccsal is ellátja az olvasót, hogy az otthoni, párkapcsolati, egyéb társas konfliktusokat hogyan kezeljük pl., beszél a sémákról, traumákról, fejlődéslélektanról, segít, hogy jobban megérthessük mit miért mondhat vagy tehet a másik, és kiemel – többek között – egy nagyon fontos alapigazságot szerintem, hogy a család, egy élő rendszer, nem az a hely, ahol bárkinek igaza lehet, illetve, hogy a kapcsolataink sem azért mennek tönkre, mert problémáink vannak, hanem azért, ahogyan bánunk egymással, amikor problémáink vannak. Kitér pár helyen az alkoholra és más szenvedélybetegségekre, ami rendkívül fontos, hiszen világelsők lettünk e téren, szinte nincs is már olyan család Magyarországon, ahol ne lenne alkoholbeteg személy…
Mindent összevetve rendkívül hasznos és informatív olvasmány, szeretettel ajánlom mindenkinek.

3 hozzászólás
Lovebooks>!
Pál Ferenc: Ami igazán számít

Pál Ferenc: Ami igazán számít Hogyan bánjunk jól magunkkal és másokkal?

Valóban benne van minden, ami igazán számít. Történeteken, példázatokon keresztül tárja elénk a szakember, hogyan érdemes és hogyan nem élni, létezni, bánni a másikkal és elsősorban saját magunkkal. Hasznos útmutatók sorozatát mutatja be Pál Feri atya, aki saját élményeit is beleszövi az elbeszélésbe. Higgyunk bizalommal, szeressünk tiszta szívvel, segítsünk lehetőségeink szerint, lássuk meg minden rossz napban a jót, a fejlődés, tanulás lehetőségét. Legyen jövőképünk, de ne ragaszkodjunk hozzá foggal-körömmel, kezeljük rugalmasan a dolgokat. Számomra ezek voltak a leghasznosabb tanulnivakók, melyeket kaptam az olvasás során.

Bővebben:
https://konyvkultura.blogspot.com/2021/01/pal-ferenc-am…

kaporszakall>!
Pál Ferenc: Ami igazán számít

Pál Ferenc: Ami igazán számít Hogyan bánjunk jól magunkkal és másokkal?

A csillagozás ebben az esetben kissé felfelé kerekedett a szerző iránti szimpátiám miatt. Ám a jövőben is inkább videón vagy élőben hallgatom őt.

Lucy_Saint>!
Pál Ferenc: Ami igazán számít

Pál Ferenc: Ami igazán számít Hogyan bánjunk jól magunkkal és másokkal?

Pál Feri atya ha csak életében ezt az 1 könyvet írta volna akkor is alapművet alkotott . Köszönöm .


Népszerű idézetek

greenatheart>!

Ezért állíthatjuk azt, hogy előbb-utóbb a kapcsolatainkat nem az teszi tönkre, hogy problémáink vannak, hanem az, ahogy egymással bánunk, amikor problémáink vannak.

341. oldal

Pál Ferenc: Ami igazán számít Hogyan bánjunk jól magunkkal és másokkal?

1 hozzászólás
Annamarie P>!

…a veszteségélményünk kétszer annyira fáj, mint amennyire a nyereségélményünk jólesik. Ha hozzájutunk valamihez, akkor feleannyira leszünk tőle boldogok, mint amennyire rosszul érint, ha nem kapjuk meg vagy később elveszítjük.

9. oldal

Pál Ferenc: Ami igazán számít Hogyan bánjunk jól magunkkal és másokkal?

2 hozzászólás
Kkatja P>!

[…] eszembe jutott Alfred Adler, a 20. század zseniális lélektani szakembere, aki azt írta, hogy a legtöbbünk elindul reggel a pofonjáért, addig-addig megy, míg valahol be nem szerzi, majd azt mondja: na, ugye megmondtam?!

54. oldal

Pál Ferenc: Ami igazán számít Hogyan bánjunk jól magunkkal és másokkal?

Kapcsolódó szócikkek: Alfred Adler
Kkatja P>!

Fontosabb vagy, mint hogy igazam legyen.

415. oldal Lelkierő fejlesztése - éltető spiritualitás

Pál Ferenc: Ami igazán számít Hogyan bánjunk jól magunkkal és másokkal?

1 hozzászólás
Kkatja P>!

Számít, hogy mit tettek velem mások, de a lényeg, hogy én mit teszek másokkal.

414. oldal Lelkierő fejlesztése - éltető spiritualitás

Pál Ferenc: Ami igazán számít Hogyan bánjunk jól magunkkal és másokkal?

Annamarie P>!

Azok a személyek vannak jól, akik tudatosan és elevenen őrzik magukban a múltjuk pozitív fordulatait.

90. oldal

Pál Ferenc: Ami igazán számít Hogyan bánjunk jól magunkkal és másokkal?

Annamarie P>!

Arthur Schopenhauer mondta: a legtöbb ember a saját korlátait a világ határainak tartja… Sokan a saját élményeiket, tapasztalataikat azonosítják az élettel.

186. oldal

Pál Ferenc: Ami igazán számít Hogyan bánjunk jól magunkkal és másokkal?

Kapcsolódó szócikkek: Arthur Schopenhauer
Kkatja P>!

A feltétel nélküli szeretetnek sok feltétele van.

415. oldal Lelkierő fejlesztése - éltető spiritualitás

Pál Ferenc: Ami igazán számít Hogyan bánjunk jól magunkkal és másokkal?

Kapcsolódó szócikkek: szeretet
Kkatja P>!

Nem Isten hallgat, én vagyok süket.

415. oldal Lelkierő fejlesztése - éltető spiritualitás

Pál Ferenc: Ami igazán számít Hogyan bánjunk jól magunkkal és másokkal?

Kapcsolódó szócikkek: Isten
Annamarie P>!

[…] hogy ha szeretnénk magunkat jobban érezni a bőrünkben, akkor a kezünkben van egy óriási lehetőség, ugyanis minden élettörténetünket saját magunk szabadon befejezhetjük – anélkül, hogy tagadnánk a realitást!

97. oldal

Pál Ferenc: Ami igazán számít Hogyan bánjunk jól magunkkal és másokkal?


Hasonló könyvek címkék alapján

Szondy Máté – Szabó-Bartha Anett: Démonaink
Bagdy Emőke: Relaxáció, megnyugvás, belső béke
Popper Péter: Lélekrágcsálók
John Teasdale – Mark Williams – Zindel Segal: Tudatos jelenlét a gyakorlatban
Michael Acton Smith: Belső csend
Rebecca E. Williams – Julie S. Kraft: A tudatos jelenlét a függőségből kivezető úton
Simon M. Laham: Miért jó, ha néha rosszak vagyunk?
Gary Chapman: A szerelem pszichológiája
Gary Chapman: Egymásra hangolva
Bagdy Emőke: Pszichofitness