Egy ​darab a szívemből 45 csillagozás

Paige Toon: Egy darab a szívemből

A munkájában sikeres Bridget igazán mozgalmas életet él: utazási beszámolók írójaként számtalan helyen megfordult, és bejárta a világot, azt a férfit azonban, akit teljes szívéből szerethetne, még nem találta meg. Úgy érzi, erre csak akkor van esélye, ha a szíve apró darabkáit, amelyeket élete során elosztogatott, vissza tudja szerezni egykori szerelmeitől. Kalandjait egy blogon dokumentálja, amelyből idővel könyvet szeretne írni, ám amikor szembesül a kiadók érdektelenségével, elvállal egy munkát, amely új útra tereli az egész vállalkozását.

Amikor Nicole Dupré váratlanul meghal, egy bestsellert és egy félkész folytatást hagy maga után – ennek a befejezésével bízzák meg Bridgetet. A lány hálás a lehetőségért, mert abban reménykedik, hogy így hasznos kapcsolatokra tehet szert a könyvkiadás világában, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy a nyarat Cornwallban kell töltenie, és Nicole gyászoló férjének, Charlie-nak az otthonában kell berendeznie az irodáját…

>!
General Press, Budapest, 2018
380 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634521020 · Fordította: Frei-Kovács Judit
>!
General Press, Budapest, 2018
378 oldal · ISBN: 9789634521037 · Fordította: Frei-Kovács Judit

Kedvencelte 4

Várólistára tette 74

Kívánságlistára tette 51

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Málnika 
Paige Toon: Egy darab a szívemből

Megvallom, ennél nagyobb csalódást még sosem okozott számomra könyv. Lehet, hogy más történetet raktak be nekem ugyanabba a borítóba? Átvert volna a kiadó vagy a könyvtár? :D Vagy csak túl jó volt az előző olvasmányom? Bármi is az oka, ennek a könyvnek a jelenlegi, kiemelkedően magas %-át egyáltalán nem tudom hova tenni, pedig igazán értékelem a jó romantikus és chick lit regényeket.

A történet két bugyuta alapötlettel indul, az első a főszereplő, Bridget elmélete, mely szerint minden exünknél hagyunk egy darabot a szívünkből, tehát kizárólag a legelső szerelmünket szerethetjük teljes szívünkből. Ezen oknál fogva elindul felkeresni régi szerelmeit, hogy visszaszerezze szíve elvesztett darabkáit. Ha ez nem lenne elég, egy szellemírói munkára kap megbízatást, ahol bár a halott írónő számítógépes feljegyzéseiből és naplóiból dolgozik, ezeket a józan ész ellenére nem viszi magával, hanem Cornwallba megy kempingezni, és közben a gyászoló férjhez jár dolgozni, aki pár hónapos gyermekét gondozza. Az együgyű párbeszédek pedig egyre hangosabban sikítottak hozzám: „tegyél már le”. Mindezek ellenére nem hagytam abba a könyv olvasását, csak vártam és vártam arra, hogy végre beinduljon a történet, amiről eddig mindenki igen elismerően nyilatkozott. Sajnos, ez a vágyott pillanat, bármennyire is kitartó voltam, sosem következett be. Sőt, a legvége is pontosan az lett, amit az első fejezetekből rögtön sejtettem. A bárgyú, kiszámítható történetet feldobhatták volna a szereplők, akik azonban egytől egyig iszonyúan idegesítőek, beleértve a főszereplőt is. Értetlenül állok a hype előtt, mindenesetre az írónő új regénye, az Akit mind szerettünk villámsebességgel lerepült a várólistámról.

>!
Tünde_JLT IP
Paige Toon: Egy darab a szívemből

Az a baj, hogy ha az ember odaadja valakinek a szívét, sohasem kapja vissza maradéktalanul.

IMÁDTAM minden sorát!
Ennél jobb regényt talán nem is olvastam még.

10 hozzászólás
>!
Trice29 P
Paige Toon: Egy darab a szívemből

Nagyon meglepett ez a regény, az előző könyvéhez képest, mintha nem is ugyanazt az írót olvasnám (pedig az sem volt rossz). Ez a könyv számomra közel tökéletes. Nem tudok semmit sem mondani, amit másképp csinálnék. A stílus pedig nagyon kiforrott és művelt.
KEDVENC lett a javából, hogy miért:
– nagyon szerethetőek a főszereplők
– realisztikus, mégis különleges a történet
– hatalmas a személyiség fejlődés
– végig azt éreztem, hogy nem a szív darabkái, hanem a sors darabkái lassan a helyükre kerülnek
– April teljesen lenyűgözött
– gyönyörű helyeken játszódik, annyira jól leírva a környezetet, hogy legszívesebben útra kelnék
– igazi lélek simogató könyv, a mély fájdalmak ellenére is
– én is kérek egy sokszor 7mp-est Charlietól …. ♥♥♥
Olvassátok, megéri!

1 hozzászólás
>!
Violet_Finch_PMónika
Paige Toon: Egy darab a szívemből

Nem tudtam mit kapok,de ez így volt tökéletes. :)
Imádtam!!
Belopta a szívembe magát a történet és a szereplők is.
Tényleg imádtam! :D
mast nem is tudok mondani

>!
kocybaba P
Paige Toon: Egy darab a szívemből

Miért nincs több könyve Paige Toon-nak kiadva magyarul?! Bár csak ez volt a második amit olvastam tőle, szerintem nagyon jó érzéke van az íráshoz. Ennek sem volt szokványos az alapja és élvezetes volt olvasni, akárcsak az előzőt kötetét. A történetének nagyon tetszett a komplexitása, az üteme, ahogy apránként épült, mégis egy pillanatra sem untam el. Az érzelmeké volt a főszerep és gyönyörű helyszíneké, ami pezsdítően hatott. Bridget-tel hamar tudtam azonosulni és szerettem a gondolatai közt járni. Charlie is szimpatikus fickó volt, és sokat megadnék érte, ha legalább egy fejezetet kaphattam volna a szemszögéből. Kedves párost alkottak és Aprillal együtt váltak egy egésszé. Nem szívesen váltam meg tőlük.

3 hozzászólás
>!
Anarchia_Könyvblog P
Paige Toon: Egy darab a szívemből

Csodálatos könyv, ami tele van érzelmekkel és fordulatokkal. Egyszerűen nem lehet letenni, rabul ejt és nem ereszt, amíg a végére nem érsz. (..) Csalódás, gyász, fájdalom, barátság, szerelem és remény. Minden benne van, amire egy igazi letehetetlen történethez szükség van!

Teljes ajánló: https://anarchiakonyvblog.wordpress.com/2018/04/03/paig…

>!
perpetua P
Paige Toon: Egy darab a szívemből

Figyelemfelkeltő a cím, egy romantikus rajongó hamar kiszúrja magának és jó eséllyel kézbe is veszi és ha így tesz, szerintem nem fog csalódni. :)
A chic-lit címke nagyon helyesen ott virít az adatlapon és eleget tett a kritériumainak. Együtt éltem meg Bridget-tel a kalandjait, együtt gyűjtöttem szíve darabjait, és együtt keressük a végső helyét. Tetszett a történet alapja, hogy elvállal egy szellemírói munkát, mert még nem olvastam hasonlót. Nem vártam sokat a szereplőktől, de könnyen megszerettem őket, és itt elég is volt ennyi. Nagyon jó kikapcsolódást nyújtott a regény, és sokszor ennyi is pont elég. :)

>!
Evika82 P
Paige Toon: Egy darab a szívemből

Gyönyörű történet volt. Szerettem minden egyes sorát. Charlie-val pedig hivatalosan is bővült a könyves álompasi háremem.
♥♥♥

1 hozzászólás
>!
Mariann_Czenema
Paige Toon: Egy darab a szívemből

Ez egy igazi csajos könyv, tökéletes hétvégi kikapcsolódást nyújt, nem sietős, lassúdad, és elég sok érdekes melléktémát boncolgat. Mivel felnőtteknek készült, nincsen benne dráma, hiszti, a young adultra emlékeztető fordulatok, sablonok, szóval elismerésre méltó, színvonalas, igényes mű lett.
(bővebben:
https://czenema.blogspot.hu/2018/04/paige-toon-egy-dara… )


Népszerű idézetek

>!
Málnika

Az a baj, hogy ha az ember odaadja valakinek a szívét, sohasem kapja vissza maradéktalanul.

(első mondat)

4 hozzászólás
>!
Anarchia_Könyvblog P

A markában tartja a szívemet, és egyre erősebben szorítja.

>!
Anarchia_Könyvblog P

Olyan csupaszív és szeretetteljes fiú volt! Csodáltam. Szerettem. És most elment.
Nem hiszem el, hogy elment.

>!
Anarchia_Könyvblog P

– Mi az?
– Csak… Ez a darabokban lévő szív dolog. Hogy azt írod, szeretnél valakit teljes szívedből szeretni.
– Igen?
– Tényleg azt hiszed, hogy képes leszel rá, pusztán attól, hogy találkozol az összes volt barátoddal, és visszaköveteled tőlük a szíved egy darabkáját?

>!
Mariann_Czenema

Nem vagyok egy
Sok kis darabból állok
Töredékek egészeként
Az egyiket neked adtam
És egy része most halott
Valahányszor megbántasz
Valahányszor sírok
A darabka, mely a tiéd
Lassan elenyész
Egyelőre még él
Nem veszítettél el
De mások igen
És ez olyasmi, amit jó lenne
Ha nem felejtenél el

288. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Lucinda Riley: Gyöngynővér
Sándor Anikó: Thaiföldi feleség
Kaiser Attila László: Sziámi délibáb I-II.
Michel Houellebecq: A csúcson
Evelyn Marsh: A Siva ölelése
Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek
Jojo Moyes: Páros, páratlan
Sophie Kinsella: Csörögj rám!
Kate Eberlen: Miss You