The ​Haunting of Sunshine Girl (The Haunting of Sunshine Girl 1.) 1 csillagozás

Paige McKenzie: The Haunting of Sunshine Girl Paige McKenzie: The Haunting of Sunshine Girl

Based on the wildly popular YouTube channel, The Haunting of Sunshine Girl has been described as “ Gilmore Girls meets Paranormal Activity for the new media age.” YA fans new and old will learn the secrets behind Sunshine—the adorkable girl living in a haunted house—a story that is much bigger, and runs much deeper, than even the most devoted viewer can imagine…

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
304 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781602862722
>!
Macmillan, London, 2015
304 oldal · ASIN: B00NLFVNNE
>!
Macmillan, London, 2015
puhatáblás · ISBN: 9781447286790

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

Amalthya P>!
Paige McKenzie: The Haunting of Sunshine Girl

A történetet Sunshine szemszögéből követhetjük végig, akiről azt kell tudni, hogy anyja örökbefogadta, kettesben élnek, és most költöztek egy másik államba. Az új házban mindenféle furcsaság történik, amelyeknek Sunshine a végére is szeretne járni. Ebben iskolatársa, Nolan lesz segítségére. Míg bizonyítékok és magyarázat után kutatnak, a dolgok rémisztőbbé és veszélyesebbé válnak, s már Sunshine anyukája sem a régi – mintha kicserélték volna, és nem a jó értelemben. Nolan alapos munkát végez, és kideríti, mi is Sunshine valójában: az ő feladata lesz megoldani a helyzetet, és ha kudarcot vall, azt az anyukája élete bánja.
A könyvet két szakaszra tudnám bontani: az első a tudatlanság időszaka, amíg a furcsaságok, paranormális jelenségek történnek, a második pedig az a szakasz, ahol Sunshine már tudja, mi a feladata. Először az elsőről beszélnék. A könyv feléig el voltam ájulva, milyen jó könyv akadt a kezembe (telefonomra). A parajelenségektől szabályosan betojtam (legfőképpen akkor, amikor Sunshine kitömött baglya az ablakon kifelé bámult, holott eddig a polcon volt). Számos ilyen szituáció volt, és olvasás közben mintha hallottam volna a „barna hangot”. (Nem vagyok horrorhoz szokva, de könyvben még mindig jobban bírom, mint filmben). Úgy éreztem, ilyennek kellett volna lennie a Bad Girls Don't Die-nak is, és elkönyveltem magamban, hogy öt csillagot fogok adni a könyvre.
Miután megtudjuk, mi áll a dolgok hátterében, kicsoda Sunshine és mi a feladata, az ijesztő jelenetek elpárologtak. A cselekmény lelassul, hiszen már nem a magyarázatot, csak a módszereket keresik a srácok, amit valahogy sehogy sem találnak. Már Sunshine sem az a szimpatikus lány, aki az elején volt: ebben a szakaszban rengeteget hisztizik, és megtagadja a feladatát. A végkifejlet sem az ő szerepvállalásának köszönhető, hanem kb. mindenki másnak körülötte. A második fele csak három csillagot érdemel, ha nem kevesebbet.
Ami még meglepett, hogy a regényben nincs semmi romantika: ugyan Sunshine az iskolatársával, Nolannel jár a dolgok végére, de az érintések köztük mégis természetellenesek (ezt nem én gondolom így, hanem maga a főszereplő, és a miértjére magyarázatot is kapunk végül).
Összességében így négy pontot kap tőlem, hiszen a paráztatós jelenetek kimondottan élvezetesek voltak, csak a megoldás sikerült laposra.


A sorozat következő kötete

The Haunting of Sunshine Girl sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Stephen King: Doctor Sleep
Anya Allyn: Dollhouse
Madeleine Roux: House of Furies
Rachel Caine: Glass Houses
Dan Wells: I Don't Want to Kill You
Jamie McGuire: Red Hill (angol)
Amy Harmon: Slow Dance in Purgatory
Sarah Fine: Sanctum (angol)
Neal Shusterman: Everlost (angol)
Gail Carriger: Changeless