Megkísértés (Sunshine 1.) 43 csillagozás

Paige McKenzie: Sunshine – Megkísértés

Nem ​sokkal azután, hogy Sunshine Griffith megünnepli a tizenhatodik születésnapját, édesanyjával, Kattel a napos Austinból a ködös, esős Washington állambeli Ridgemontba költöznek. Bár Sunshine örökbefogadott gyermek, mégis igazi bensőséges, anya-lánya kapcsolat van köztük Kattel. Az új otthon azonban olyan sötét és megfejthetetlen érzéseket vált ki Sunshine-ból, amelyekkel nem tud megbirkózni. És bár Kat látszólag nem vesz róla tudomást, Sunshine jól tudja, valami nem stimmel a házzal…
A Ridgemontban eltöltött első éjszakán Sunshine apró léptek neszezésére ébred, majd egy kísérteties gyermeki kacajt hall. Másnap mintha minden még félelmetesebb lenne. Kat meg van győződve arról, hogy csak a képzelete játszik a lánnyal. Hogy bebizonyítsa, Kat téved, Sunshine fotókat kezd el készíteni, abban a reményben, hogy dokumentálhatja a házban portyázó természetfelettit. Az új iskolában összebarátkozik Nolan Fosterrel, a a kedves – bár kissé könyvmoly – osztálytársával, akit szintén… (tovább)

Eredeti mű: Paige McKenzie: The Haunting of Sunshine Girl

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
GABO, Budapest, 2016
280 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634062073 · Fordította: Benedek Leila
>!
GABO, Budapest, 2016
280 oldal · ISBN: 9789634063407 · Fordította: Benedek Leila

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Nolan Foster · Sunshine Griffith


Kedvencelte 2

Várólistára tette 68

Kívánságlistára tette 62

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Nikolett0907 P
Paige McKenzie: Sunshine – Megkísértés

Elég vegyesek az érzéseim.
Az imént fejeztem be, és kicsit csalódott vagyok.
Izgalmasan indult a történet, kellemes borzongással olvastam éjszakánként.
De a könyv felétől, idegesíteni kezdet a főhősnő gyerekes hozzáállása, a tapasztalatlan huzavona, akarom e fiút vagy sem.
Az utolsó pár oldal viszont megint tetszett.
Számomra ez egy egyszeri olvasásnak felelt meg. Persze azt nem állítom, hogy nem olvasom el majd a folytatását is. :)

>!
smetalin
Paige McKenzie: Sunshine – Megkísértés

Én nagyon szeretem a paranormális jelenségekkel foglalkozó könyveket, filmeket. Sajnos nincs nagy választék ebben a témában (most rákerestem a címkére, és nem a vérfarkasos-vámpíros könyvekre gondolok, nekem az nem para)
Ez a könyv igaz, hogy egy tinilányról szól, de azt kell írjam, elég jól sikerült. Néha még a hideg is kirázott. Tetszett, hogy nem volt benne semmi felesleges „nyálaskodás” ami nem ritkán előfordul a YA könyveknél. Itt majdnem végig a tényekre szorítkozott, amiről szólni akarta a könyv, és az nem más minthogy S. a főszereplő leányzó, miután betölti 16. életévét , milyen változásokat tapasztal magában és környezetében. Lassan ráébred, ő más mint a többiek, és ebben segítségére lesz egy fiú is (és itt gondoltam azt, hogy majd jön a sok sóhajtozás, remegés, szikra pattog……de nem, szerencsére).
Közösen megfejtik a sok furcsaságot, és rájönnek ki is valójában S. és mi a feladata.
Kicsit olyan érzésem volt, mintha a Szellemekkel suttogó-ban szereplő lány, előzményeit olvashattam volna.
Voltak benne szellemek és démonok is, és nem a gagyibb fajtából. Kellemesen csalódtam a könyvben.

4 hozzászólás
>!
deen
Paige McKenzie: Sunshine – Megkísértés

Kellemesen borzongató volt ez a történet. Nem mondom, hogy tökéletes, de kellőképpen lekötött és izgultam, hogy hogyan fogja Sunshine megoldani a helyzetet. Nem mondom, hogy helyenként nem volt klisés, de voltak benne érdekes momentumok és meglepő dolgok is. A titokzatos, háttérben rejtőzködő mesélő ötlete szerintem kimondottan jót tett a cselekménynek. Ami viszont nem tetszett, az maga a főszereplő, Sunshine volt. Annyira nehezen forgott az agya és annyira sokáig tartott, míg kilépett a tagadásból, hogy azt éreztem Nolan viszi hátán az egész könyvet. Mert ő tényleg jelen volt, próbálkozott, segített a lánynak, aki csak állandóan ki akart bújni a dolgok alól. A történet vége azonban sokat dobott a hangulatomon, mert tényleg izgalmas volt. Talán éppen ezért egyszer elolvasom majd a folytatást is, ha megjelenik magyarul. Kíváncsi vagyok, milyen képességei lesznek még Sunshine-nak és mi a terve mentorának.

>!
Karcsika
Paige McKenzie: Sunshine – Megkísértés

Hűha…
Azt hiszem nehezen találok szavakat, mert ez a könyv egy nagyon furcsán kellemes csalódás lett. Nem olyan, mint amire számítottam (nincs benne túl nagy romantika vagy tinis viháncolás) inkább egy horror könyvvel állunk szemben, ami bevallom elég borzongatós volt éjjelente amikor olvastam.
A szereplők szépen kilettek bontva, bár Nolanról szívesen olvastam volna még, és izgalmas volt a történet is.
A két csillag levonás azért van, mert mégsem tudtam bele mélyedni, mindig le kellett tennem, nem tudtam órákig olvasni, mint ahogy az a jó könyveknél szokásom.

>!
mrsp
Paige McKenzie: Sunshine – Megkísértés

Ezt a könyvet, mint sok mást is, már évek óta nagyon várom és szeretném elolvasni, mert az eredeti borítója nagyon figyelemfelkeltő. Így mikor megláttam, hogy megjelenik magyarul, örömömben szinte ugráltam. És habár a külföldi borító le lett cserélve, nekem nagyon tetszik a magyar is, nagyon ötletes és jól ábrázolja a könyv hangulatát.

És hát a könyv! Fantasztikus volt, nem bírtam letenni. Imádom az ilyen szellemes, kicsit horroros ifjúsági könyveket, szerintem talán ez a kedvenc műfajom is most már, a YA horror. Miért? Mert nekem a „felnőtt” horror kicsit unalmas, száraz, a félelmetes cselekmény mellett más érdekesség igazából nincs is, csak a szereplők unalmas és lényegtelen élettörténete van benne. Viszont ebben a műfajban van egy alap YA cselekmény, amibe belekeverednek a horrorisztikus elemek, és ezért nagyon élvezhető. Szóval mostantól keresni fogom az ilyen könyveket.

Sunshine története nagyon tetszett, már az elején megkedveltem őt és az anyukáját, nagyon érdekes volt az élettörténetük és a személyiségük is. A cselekmény beindulására nem kellett sokat várni, szinte azonnal érdekesek lettek a dolgok és nem untatott a történet egy percig sem. Végig hátborzongató érzésem volt, amikor Sunshine a házról beszélt, amit tetézett a Sunshine-én kívül megszólaló másik elbeszélő, akinek a céljait és lényegét először nem értettem, ami még félelmetesebbé tette a mondanivalóját. A végkifejlet elég váratlan volt, nagyon kíváncsi vagyok, hogy hogy folytatja ezek után az írónő. :)

>!
EssentialHencsi P
Paige McKenzie: Sunshine – Megkísértés

Na jó, ez egy sorozat? Nem mintha érdekelne a többi része, csak kérdem. Igazi tinédzserhorror, ilyen démonos fajta. Pardon, YA horror. Viszont nem volt benne számomra indokolatlan nyálaskodás, hogy szeret, nem szeret, jajmostmilesz, meg ilyenek. És volt benne kettő darab olyan rész, amit éppen éjszaka olvastam, és egészen megilletődtem tőle, egyszóval para volt. A para szó túlzásba vitt használata egy kicsit idegesített. Meg egy kicsit elnyújtott is volt a sztori. Egyébként annyira nem volt rossz, de mondom, nem sírok a folytatások után.

1 hozzászólás
>!
White13
Paige McKenzie: Sunshine – Megkísértés

Sajnos en mar nagyon oreg vagyok ehhez. :(
Vitt a sztori, de nagyon felszines, kidolgozatlan es osszecsapott az egesz konyv. Sunshine pedig eleg idegesito karakter is. Ez van.

>!
Petrasek
Paige McKenzie: Sunshine – Megkísértés

A fülszöveg alapján egy nagyon jó kis szellemes történetnek ígérkezett a Megkísértés, de az aztán valahogy nagyon félresikerült ez a történet.
Az egész egy nagy klisé. Szószerint. Semmi váratlan, semmi ijesztő, semmi meglepő, csavar vagy bármi más. Unalmas volt.
A főszereplő csajszi meg egyenesen fura. Mármint, értem én, hogy a történet szempontjából egy kissé szokatlan lány kellett, de amit csinált, vagy épp nem csinált az nagyon messze áll a valóságtól és a normalitástól.
Ha, már itt tartunk, egy jó horror regényben az egyik legérdekesebb dolog, az ahogy a karakterek viselkednek ilyenkor. Sajnos itt is lehet elszúrni a regényt, mint például ennél a történetnél: ha egy szellem sakkozni vagy társasozni akar veled, miért az az első hogy szépen leülsz és játszol vele???? Ebből a szempontból semmi értelme a horror címkét ráaggatni a könyvre.

>!
Kókuszka 
Paige McKenzie: Sunshine – Megkísértés

Gonosz démonok, szellemek, két világ közt ragadt lelkek és egy 16 éves csupa szív, fényt hozó lány története. Különös hangulata, a karakterek sokszínűsége a kezdetektől magával ragadott.

>!
Niki_
Paige McKenzie: Sunshine – Megkísértés

Az elején le kell szögeznem, hogy a Megkísértés lényegében nem másabb, mint más hasonló szellemes történet. Igazi újdonságot nem tudott nyújtani, de a karakterekben és a cselekményben valami mégis van, ami miatt alig tudtam letenni. 2 nap alatt befaltam a szabadságom ideje alatt.
Amikor elkezdtem olvasni, épp egy hosszabb útra indultunk kocsival és annyira belemerültem, hogy amikor X idő után hozzám szóltak, mintha a víz alól tértem volna magamhoz, még a történet hatása alatt voltam és csak annyit tudtam kinyögni, hogy mégis megmagyarázzam miért nem vagyok képben, hogy „Hű basszus, ez a könyv nagyon jó!”
Imádtam a szereplőket.
Sunshine olyan, amilyennek egy 16 éves lánynak lennie kell. Nem játssza meg, hogy „felnőtt”, sőt elismeri, ha gyerekesen viselkedik.
A fiú főszereplőnk pedig végre nem a megszokott szépfiú, de nem kicsit agyatlan karakter. Okos, gondolkodik, kutat, egy igazi segítő.
Természetesen valami alakulóban van a két fiatal között, de ez annyira könnyed, lájtos, szinte semmi, csak a gondolat van meg Sunshine-ban, hogy mi lenne ha.

A cselekmény nagyon olvasmányos és kellőképpen zizis is. Nem az a fajta történetet, melyet olvasva tövig rágod a körmödet, de én kellőképpen megkaptam benne a feszültséget. Szellem, démon, mentor, egy nem kicsit fura tanár, akiről egyszerűen nem lehet eldönteni az elején, hogy ártani akar avagy sem, van ebben a történetben kérem szépen minden, ami egy izgalmas szellemtörténethez kell.
Bővebben: http://azajtom.blogspot.hu/2016/09/paige-mckenzie-megki…


Népszerű idézetek

>!
Nikii9125

– Micsoda? A különc öltözködési stílusom természetfeletti szuperhőssé tesz?

137. oldal

>!
mrsp

– Sunshine, van annak bármi értelme, amit most mondtál?
Megrázom a fejem.
– Nem, de tök jól hangzott – felelem.

106. oldal

>!
mrsp

A sebek tengerében az első vágás a legmélyebb.

110. oldal

>!
mrsp

Ez történik, amikor valaki megöregszik? Magányosan üldögélnek, és az összes, évtizedek alatt felhalmozott tudásból csak egy halandzsa marad?

130. oldal

>!
mrsp

Fiatalok és ragyogók vagyunk, mígnem az idő múlása el nem pusztítja a bennünk élő fényt.

49. oldal

>!
adrii01

– Nem félsz? – kérdezem.
– Dehogynem – feleli Nolan.
– Nem látszik rajtad.
Nolan ekkor rám néz, és kedvesen elmosolyodik.
– Elég jó a pókerarcom.

244. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Nolan Foster · Sunshine Griffith
>!
Sziszandria P

– (…) Minden ember megtalálja magában az erőt, ha az életéért küzd. Olyan dolgokra is képesek vagyunk, amelyekről álmodni sem mertünk volna.

240. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Nolan Foster
>!
adrii01

Körbesétálok a szobámban, a kést magam elé tartom, próbálok hadonászni vele, mintha értenék a kard-… ez esetben késforgatáshoz – En garde! – kiáltom.
Ha valaki most meglátna, biztosan őrültnek nézne. Ha anyu benyitna a szobámba, egyirányú jegyet válthatnék a zárt osztályra.

243. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Rachel Caine: Az üvegház
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Susan Ee: World After – Túlélők világa
Stephen King – Owen King: Csipkerózsikák
Ilsa J. Bick: Hamvak
Amy Plum: Álomcsapda
Maryrose Wood: Méregnaplók
Josh Malerman: Ház a tó mélyén
Madeleine Roux: Sanctum – A rejtélyes társulat