Kanóc, ​az életművész (Kanóc 3.) 41 csillagozás

Padisák Mihály: Kanóc, az életművész

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Kanóc ​- aki az Éljen a száműzetés! és a Kanóc, az emberszelídítő című könyvből immár sok tízezer olvasó kedves barátja – fogadáson nyer egy isztambuli utat. Ott, az isztambuli Nagy Fedett Bazár forgatagában döbben rá, hogy török kortársai mennyi mindennel foglalkoznak a megélhetésükért. Beléhasít a felismerés: ahhoz, hogy megállja majd helyét az életben, az iskola csak tudást, ismereteket ad. A külkereskedő papa némi inspirációjára megalakítja osztálybeli barátaiból a FOGDAHOLÉRED kisvállalkozást, melynek célja: pénzt keresni az osztály nyári külföldi utazásához. Mint minden újnak, e vállalkozásnak is vannak hívei és ellenzői. Izgalmasan alakulnak az események. Hőseink még a szülői értekezlet „lehallgatását” is megszervezik, hogy útját állják a gáncsoskodóknak. A küzdelmes vállalkozás során ismét találkozhat az az olvasó Dinivel, az Észkombájnnal, Tohonyával, Boglyassal, Kefével, Pircsivel, a Szexbombával, valamint Pamacs és Ázalag tanár úrral, s tanúja lehet Kanóc és Móni kibomló… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1987

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Delfin könyvek Móra

>!
Móra, Budapest, 1987
204 oldal · ISBN: 9631152391 · Illusztrálta: Szecskó Tamás

Kedvencelte 2

Most olvassa 2

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

Porcsinrózsa>!
Padisák Mihály: Kanóc, az életművész

Padisák Mihályról, egy ország Miska bácsijáról ismét bebizonyosodik, hogy nagyszerű író. Remekül ért a gyerekek nyelvén, ismeri kamaszkori problémáikat, és úgy tűnik, könyvei nem csak a szórakoztatást szolgálják, hanem segítségnyújtást jelentenek ezek áthidalásában.
Hihetetlen, hogy élettapasztalattal a háta mögött mennyi szeretettel, empátiával, elnézéssel ír.
Nem oktatja ki a nebulókat, nem kínál megoldásokat. Egyszerűen bemutatja a serdülőkor nehézségeit, buktatóit,a háttérben pedig ott a biztató üzenet : Nyugi, gyerekek, túl lesztek rajta, menni fog ez !
Egy osztálynyi általános iskolás gyerek próbálgatja, mennyit ér a lelkesedése, elszántsága, amikor elérhető célokért, felnőtt módra , dolgozni akar. E közben, a felnőttek világához hasonlóan, gondokkal, gáncsoskodásokkal szembesül, kopogtat az ajtón egy bimbózó szerelem is.
Fél csillag levonás a nehézkes indulásért. Aztán felpörögnek az események, „zajlik az élet”. Nagyon szerethető, kedves olvasmány.

Greti26>!
Padisák Mihály: Kanóc, az életművész

Nagyon-nagyon tetszett! ❤ Ezt 2 éve már olvastam, de így is újként hatott, nem sok mindenre emlékeztem belőle. Emlékszem, akkor is nagyon tetszett, de akkor különösebben még nem voltam elájulva a könyvtől. Most viszont igen! Nagyon tetszett Kanóc leleményessége, kreativitása. Tetszett, hogy a gyerekek pénzt akartak keresni, és ez sikerült is nekik, elmehettek kirándulni külföldre! ^^
Nagyon szép Móni és Kanóc kibontakozó szerelme. Ebben a részben már összevesztek, de olyan jó hogy kibékültek! spoiler Pircsi teljesen tönkre akarta tenni a kapcsolatukat, ezért is örültem annyira, amikor Kanóc lerendezte. Dinit ebben a részben már szerettem, tök jó fej srác. :D
Összeségében nagyon imádtam, és igen, a 7.a legtöbb tagja tényleg életművész. ^^ Nagyon ajánlom mindenkinek, fantasztikus könyv. ❤

Dexter79 P>!
Padisák Mihály: Kanóc, az életművész

Ez az első könyvem a sorozatból, ezért nem ismertem Kanócot. Az első gondolatom az volt, hogy szerintem több, mint 13 éves, aztán persze voltak olyan dolgok, amikből egyértelművé vált, hogy még gyerek.
Tetszett, ahogy kitalálták a vállalkozást, és hogy mennyi ötletük volt, még ha némelyik sikertelennek is bizonyult. Mondjuk, lehet, hogy némelyik elfoglaltság a tanulás rovására ment, mint ahogy a regény közepén szó volt róla, de aztán ez feledésbe merült. Találkozhattunk benne mindenféle gyerekkel (jó tanuló, eminens, nagyszájú, primadonna, félénk, de dolgos lány, legkisebb gyerek, hangadó, erős fiú). Nagyjából ezek a típusok vannak a mai ifjúsági könyvekben is, de sokkal modernebb kivitelben. Jó kis nosztalgikus élmény volt olvasni, visszarepülni a gyermekkoromba.

Gáborr_Nagy>!
Padisák Mihály: Kanóc, az életművész

Az emberszelídítő egy kicsit jobb volt, ott nagyobb tétre mentek Kanóc szervezkedései, de ez a könyv is rendben van. Ilyen szavak bukkantak elő taknyos gyerekkoromból, mint: oroszóra, BASIC szakkör, úttörőtanács titkár, páros-páratlan hét stb.

Lahara IP>!
Padisák Mihály: Kanóc, az életművész

Most, hogy nemrégiben két teljesen különböző korból származú ifjúsági regényt is olvastam, felismertem, hogy ez megint különböző, de még mindig emberibb és életszerűbb, mint a Massza. Legalábbis a karakterekkel könnyű azonosulni, az ember felismeri önmagát vagy ismerőseit bennük. És úgy egy tízessel játszódik később, mint a Nevelem a családom, ugyanaz a korosztály, mégis mennyire mások, kevésbé önálló, jobban széthúzók.
Rövid és könnyű a nyelvezete, szerintem a mai tiniknek is, kicsit a fiúregény fajtájába tartozik (mát ha van ilyen), hiszen majdnem mindent Kanóc szemszögéből látunk.

Lady_Hope I>!
Padisák Mihály: Kanóc, az életművész

Csak engem zavar hogy nem tudom, hogy hívják valójában Kanócot?

ppayter>!
Padisák Mihály: Kanóc, az életművész

Kanóc egész jó arc, de a szocialista népnevelés sok egy kicsit. Törökországba meg el kéne menni :)

3 hozzászólás
kharoon>!
Padisák Mihály: Kanóc, az életművész

nekem anno nagyon tetszett. a napokban akadt a kezembe, lehet újraolvasom.


Hasonló könyvek címkék alapján

Dániel Anna: Hiányzik Szecső
Szabó Magda: Születésnap
Szilvási Lajos: Egymás szemében
Móricz Zsigmond: Légy jó mindhalálig
Rácz-Stefán Tibor: Téged kérlek karácsonyra
Sziklai Róbert: Lakli
Petrovácz István: Tavasz Óbudán
Dániel Anikó: Flóra
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Leiner Laura: Higgy nekem