Szélszelidítő 17 csillagozás

P. R. Morrison: Szélszelidítő

Különös ​dolgok történnek a Szeles Gerinc nevű ház környékén, ahogy az ott lakó Archie Stringweed tizedik születésnapja közeleg. Derengő fények, égből aláhulló pehelytollak, rejtélyes postai küldemények jelzik, hogy szokatlan események vannak készülőben. Archie szülei pedig mintha tudnának valamit, mégis aggodalmaskodnak és érthetetlen módon titokzatoskodnak. A váratlan történések közepette betoppan a házba Rufus, a rég eltűnt nagybácsi, akitől a fiú végre megtudja, hogy fontos kihívásnak kell megfelelnie – neki kell megtörnie a családját évszázadok óta sújtó átkot. Archie-nak hamarosan kegyetlen csatába kell bocsátkoznia az elemekkel, és minden bátorságára, eszére és kitartására szüksége van, hogy ne csak saját magát hanem apját és nagyapját is megmentse a balsorstól.

A történet mesterien ötvözi a misztikumot a valósággal, a hihetőt a hihetetlennel – különleges hangulatú, lebilincselően izgalmas ifjúsági regény bátorságról, elszántságról, kitartásról. Fiúknak, lányoknak… (tovább)

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Orlando, Budapest, 2007
282 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789638693075 · Fordította: Borbás Mária

Enciklopédia 1


Kedvencelte 1

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

>!
Uzsonna 
P. R. Morrison: Szélszelidítő

Már az elejétől borzolja az olvasó idegeit a sok szél, izgalom, rejtély, nem beszélve főhősünk édesanyjáról, aki egy kicsit másképp borzol… A rövid fejezeteken átszelelve megismerhetjük a család titkát, izgulhatunk, hogy sikerül-e leállítani anyukát, és szembenézni a széllel, annyit ígérhetek, hogy a történet és az idegek szélcsendes állapotba kerülnek a végén.
A félcsillagot levontam, mert szívesen láttam volna a talizmánokat működés közben.
A jégsirályok meg nagyon sirályok! :-)

>!
Sicc
P. R. Morrison: Szélszelidítő

Magával ragadó, izgalmas történet! Jó a stílusa és letehetetlen…(najó, néha muszáj volt, de mindig visszavágytam) Csak azon gondolkoztam közben, hogy miért nem felkapottabb? És milyen látványos filmet lehetne belőle csinálni!

4 hozzászólás
>!
Gabye
P. R. Morrison: Szélszelidítő

Tökéletes ifjúsági irodalom kalanddal, misztikummal és csipetnyi borzongással. Nagyon jól szórakoztam olvasás közben, egyedül Cecille zökkentett ki időről időre. Az az igazán idegesítő karakter, akitől mielőtt még megszólal, már összeugrik a gyomrod. De jó volt ez így, szépen helyére került minden a végére. És a Jégsirályok nagy királyok :-)

2 hozzászólás
>!
esztie
P. R. Morrison: Szélszelidítő

Rég nem olvastam mesét, pedig mindig olyan jól esik. :)
Nagyon tetszett a könyv hangulata, ebben a mostani szeles, hideg időjárásban kifejezetten aktuális, könnyen akklimatizálódtam. :)
Izgalmas kis történet, jófej, de egyszerű karakterek, misztikus, picit borongós, de végig reményteli történetvezetés.
Cecille-t leütném.
Akarok egy jégsirályt.
Ennyi, jójszakát. ^^

>!
Lahara ISP
P. R. Morrison: Szélszelidítő

Jeffery és Cecille végtelenül idegesített, Rufust remek cinkostársnak éreztem – persze, tudom, ez annál sokkal komolyabb dolog. Archie Stringweed nevét meg örökre megjegyzem. Összességében remek könyv.

>!
JustABookishSoul P
P. R. Morrison: Szélszelidítő

Amikor megkaptam ezt a könyvet, kicsit meglepődtem, hogy túl nagy vagyok én már az ilyesfajta történetekhez, de meglepődve tapasztaltam, hogy izgultam néhány helyen féltem is miközben olvastam! Tetszett :)

>!
Aurinko
P. R. Morrison: Szélszelidítő

Érdekes dolog volt ez az átokspoiler.
Rufus és Archie jó szereplők voltak, csak a fiú szülei mentek az agyamra. Az apja nem annyira, de az anyja! Fű, de elegem volt belőle! De végülis érthető…
Kedves kis történet volt, a Jégsirályokat nagyon megszerettem, rendes katonáknak bizonyultak.
Először azt hittem nem fog tetszeni a történet, de mikor már én is belegabalyodtam a szálakba, akkor kezdett izgalmas lenni.

>!
Kooczka
P. R. Morrison: Szélszelidítő

Aranyos, izgalmas, ötletes. Többszöri olvasás után sem untam meg.


Népszerű idézetek

>!
imma AP

December tizennyolcadikán, alig valamivel éjfél előtt, Westervoe skóciai halászfalucskát megrohanta a nyugati szél.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: december

Hasonló könyvek címkék alapján

Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg
Mészöly Ágnes: Slutty az űrből
Michael Ende: A Végtelen Történet
Bogáti Péter: Az ágasvári csata
Sara Pennypacker: Tehetséges Klementin
Bálint Ágnes: Hajónapló
Theodore Taylor: A homokzátony
Varga Írisz Dóra: Örökség
Mark Twain: Tom Sawyer kalandjai
Jules Verne: Kétévi vakáció