Ördögök ​ügyvédei (Ördögök ügyvédei 1.) 9 csillagozás

P. Gál Judit: Ördögök ügyvédei

Kik azok az emberek, akik brutális gyilkosságok, fegyveres rablások vagy több százmilliós gazdasági ügyek vádlottjait védik? Milyen szempontok vezetik a büntetőügyvédeket, amikor elvállalnak vagy épp visszautasítanak egy ügyet? Előfordult-e, hogy pontosan tudják, védencük embert ölt, és mégis mindent megteszek azért, hogy a bíróság felmentő ítéletet hozzon? Ezekre a kérdésekre keresi a választ az Ördögök ügyvédei című könyv, amelyben tizennégy, országosan ismert büntetőügyvéddel készített interjút a kötet szerzője, P. Gál Judit. A beszélgetésekben Fenyő János médiacézár meggyilkolásától a Tasnádi- vagy a Császár Előd-ügyön át a móri mészárlásig a rendszerváltozás utáni évek legvitatottabb eljárásairól vallanak a védők.

Tartalomjegyzék

>!
Alexandra, Pécs, 2003
302 oldal · puhatáblás · ISBN: 963368613X
>!
Alexandra, Pécs
300 oldal · ISBN: 963368613X

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

ügyvéd


Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 17


Népszerű idézetek

RaavNaan P>!

– Számít, hogy a bíró nő vagy férfi?
– Azt kell mondanom, hogy talán nem. Sok bírónő van, akit nagyra tartok, és ismerek olyan férfi bírót, akit – enyhén szólva – kevésbé tartok nagyra. Talán az egyetlen tapintható különbség a férfi és női bírók között az, hogy a nők – azért mert nők – emocionálisabbak. De ez nem biztos, hogy baj, hiszen emberek felett ítélkeznek. Ugyanakkor szakmai szempontból nem látok semmi különbséget.

107. oldal

Kapcsolódó szócikkek: bíróság · ügyvéd
RaavNaan P>!

Biztos, hogy a bírónak is van belső meggyőződése, minden üggyel kapcsolatban. Ő is érzékeli, hogy az előtte lévő vádlott vagy vádlottak mit tettek vagy mit nem. Őt azonban ugyanúgy kötik a jogszabályok és az az egyébként nagyon fontos alapelv, hogy kétséget kizáró módon nem bizonyított tényt a vádlott terhére értékelni nem lehet. Az ártatlanság vélelme egy olyan alapvető garanciális szabály, amely épp a törvényességet biztosítja, és ez így jó.

135. oldal

Kapcsolódó szócikkek: bíróság · jog · ügyvéd

A sorozat következő kötete

Ördögök ügyvédei sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Moldova György: A jog zsoldosai
Scott Turow: Ártatlanságra ítélve
Scott Turow: Ártatlan
Fekete Gy. Attila – Szántó Gábor: Csecsemők a kukában
Tíz igaz történet
John Grisham: A magányos farkas
John Grisham: Csodatévő
John Grisham: Siralomház
John Grisham: A csodatévő
Fenyvesi Csaba: A kriminalisztika tendenciái