Golfőrültek 31 csillagozás

P. G. Wodehouse: Golfőrültek

A Korelnök, a kötetben szereplő történetek narrátora mindent tud, ami a golfpályán valaha történt – nem is szólva mindarról, amire a golfpálya körül került sor.
Itt van például Cuthbert esete. Reménytelenül szerelmes Adeline-be, de Cuthbert hiába talál egy ütéssel a lyukba, ha a lány a kultúra megszállottja, és többre tart egy feltörekvő írót, mint a francia Open nyertesét. Ám felbukkan a Nagy Orosz Író, akinek igen sajátságos hobbija van, és Cuthbert kilátásai máris megváltoznak… Vagy vegyük az ifjú Mitchell Holmest, akit az is zavar az ütésben, ha a közeli réten repdesnek a pillangók. A pályafutása forog kockán – de vajon orvosolhat a golf minden problémát?

P. G. Wodehouse eddig magyarul meg nem jelent golftörténeteinek első kötetét tarthatja kezében az olvasó, amelyben az író szeretetteljes iróniával figurázza ki az angolok egyik „régi mániáját", a golf iránti elvakult rajongást.

Eredeti megjelenés éve: 1922

Ciceró, Budapest, 2010
220 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635397082 · Fordította: Kövesdi Miklós Gábor

nana1>!
P. G. Wodehouse: Golfőrültek

A tudásom a golfról ez idáig a nullával volt egyenlő, de hála e remek kis kötetnek kaptam egy bemutatót a golfról és annak játékosairól. Kikapcsolt, megnevettetett, jó kis szórakozás volt. Szerettem.

mdmselle I>!
P. G. Wodehouse: Golfőrültek

Ez most nagyon jólesett. Egy szót sem tudok a golfról, de Wodehouse még ezt is meg tudta írni úgy, hogy feszülten figyeltem, és teli szájjal hahotáztam rajta. Remek szófordulatokkal él.

kzsk>!
P. G. Wodehouse: Golfőrültek

Eddig a golfhoz annyi volt a közöm, hogy egyszer 10 éves koromban minigolfoztam egy menetet Balatonföldváron. Soha nem gondoltam volna, hogy életemben valaha is el fogok olvasni ennyi golffal kapcsolatos szakszót önszántamból, és közben ennyit fogok nevetni. Minden egyes Wodehouse regény befejezése után elgondolkozok, hogy hogyan tudtam élni a könyvei nélkül, amíg nem ismertem, és mi lesz velem, amikor befejezem az utolsót. De aztán mindig megnyugtatom magamat, hogy nem lesz gond, egyszerűen csak újrakezdem őket.

Kristóf_Kunya>!
P. G. Wodehouse: Golfőrültek

Ez a könyv olyan mint a golf, s ezt tudom játékosként:
Amikor az ember elkezd golfozni, már tud sírva vígadni.
Bár ez a könyv inkább humorral üti el az időt, egy kis
játéktörténelmet is kapunk. Minden kedves jövendőbeli
olvasónak ajánlom, s csak egyet mondhatok: FORE!

pipacstappancs>!
P. G. Wodehouse: Golfőrültek

Wodehouse mindig vicces és jó olvasni, de van, mikor kevésbé.. Na ez a könyv most olyan volt. Az eddig tőle olvasott regények százszor jobban tetszettek. (Nem tudom, ez műfaji ellenszenv-e tőlem, bár nem hiszem, mert szeretem a novellákat. :D)

Trillian>!
P. G. Wodehouse: Golfőrültek

Nagyon vidám kötet. Minden írás tetszett, nagyon jó Wodehouse stílusa. A legtöbb humoros és tanulságos történetet a Korelnök tolmácsolásában ismerhettem meg. Sok új (szinte csak új) dolgot megtudhattam a golfról, elméletben már biztos jobb vagyok, mint voltam. (Bár egyszer már voltam golfozni, de valószínűleg ennyi is marad a golfozói karrierem.) Az biztos hogy el fogom olvasni a többi golfozós könyvét is.

Bogas>!
P. G. Wodehouse: Golfőrültek

Azt olvastam az interneten, hogy 1904 óta ma először van ismét golf az olimpián. Hogy örülne most a Korelnök szíve.

PusKatus>!
P. G. Wodehouse: Golfőrültek

Első Wodehouse könyvem, de garantáltan nem az utolsó! Egy kihívás kapcsán fogtam hozzá pusztán kíváncsiságból, és nagyon megérte! Vicces, könnyed, repül vele az idő!

Timberwolfes>!
P. G. Wodehouse: Golfőrültek

Akárcsak a Dinka lelkében itt is minden egyes életeseményre ráhúzott golfanalógiával leírt bájos és kedves történetek szerepelnek. Nekem kellemes kikapcsolódások voltak :) Jók voltak a történetek és kedvet kaptam a mini golfhoz :)

mdmselle I>!

AJÁNLÁS

JOHN HENRIE ÉS PAT ROGIE EMLÉKÉRE,
AKIKET I. SZ. 1593-BAN EDINBURGH-BAN BEBÖRTÖNÖZTEK,
AMIÉRT „A LEITH-I GOLFPÁLYÁN
MINDEN VASÁRNAP (GOFWWOT) GOWFFOT JÁTSZOTTAK AZ ISTENTISZTELET HELYETT”.
TOVÁBBÁ ROBERT ROBERTSONNAK,
AKIT UGYANEZEN OK MIATT
VARRTAK BE 1604-BEN

ajánlás

Kapcsolódó szócikkek: 1593 · 1604
Sli P>!

A szerelem olyan taxisofőr, aki, hogy úgy mondjam, beletapos a gázba, mielőtt megmondanák neki a címet.

31. oldal, Az asszony ingatag (Ciceró, 2010)

Kapcsolódó szócikkek: szerelem
Etike P>!

Őszintén szólva, engem kiver a veríték a felfedezőktől. Mindig is az volt a benyomásom, hogy állítólagos viszontagságaikat eltúlozzák – leginkább ők maguk. Például egy olyan nagy helyen, mint Afrika, szerintem képtelenség, hogy az ember ne lyukadjon ki valahova, ha elég sokáig megy. Nekem olyan embert mutassanak, aki a Piccadilly Circusnél alászáll a föld gyomrába, és megtalálja a megfelelő földalattijáratot úgy, hogy csak egy csomó megtévesztő irányjelző tábla áll rendelkezésére.

Kapcsolódó szócikkek: Afrika · London · Piccadilly Circus
todd7>!

A világjáró a maga erős, szótlan módján megszorította a kezemet, majd tovább beszélt:
– A bennszülöttek barátságosnak tűntek, ezért úgy döntöttem, ott éjszakázom.
Megjegyeztem magamban: soha ne tűnj barátságosnak egy felfedezővel szemben. Mert ha igen, még úgy dönt, hogy nálad éjszakázik.

Bogas>!

– Tudja, ez lenni mienk nagy nemzeti sport, merényletet elkövetni Lenin ellen.

Kapcsolódó szócikkek: Lenin
kiA_S>!

Csináljatok úgy, mint a tojás, és buggyanjatok meg!

Etike P>!

– Egy író se jó rajtam kívül. Szovjetszki! Ah! Nasztikov? Bah! Én köp mindegyik. Egy író se jó kicsit sem, csak én. P. G. Wodehouse és Tolsztoj nem rossz. Nem jó, de legalább nem rossz. Egy író se jó, csak én.

Etike P>!

– Az igazán nagy embereikkel nem találkoztam – a maguk Arbmishelével, Arrevadonjával… nem találkozni velük. Ettől durcácsovics vagyok.

kiA_S>!

Az ember azt gondolná, inkább egy páncélos lovag vagy a hét tenger kalóza az ideálja. Persze az is igaz, hogy ha van olyan ágazata az angol iparnak, ahol különösen nagy hiány mutatkozik, az a lovag- és kalóztermelés. A mai lányoknak, bármilyen igényeik is vannak, be kell érniük azzal, amit találnak.

Volk P>!

A madarak vidáman csicseregtek a sövényben, és annyira jó kedvem támadt, hogy én magam is dalra fakadtam. Egészen addig, míg Arthur ingerülten meg nem kért, hogy hagyjam abba, mondván, ő is szeret háziállatokat utánozni a megfelelő helyen és időben, de a röfögésem zavarja az ütésben.