Dr. ​Sally 19 csillagozás

P. G. Wodehouse: Dr. Sally

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Dr. Sally Smith med. univ. egy hivatása magaslatán álló ifjú doktorkisasszony – igazi kékharisnya. Mentségéül csak az szolgálhat, hogy ugyanakkor kitűnő golfozó is. Ez persze csak Sir Hugo – hivatásos orvos és amatőr (nagyon amatőr) golfjátékos – számára mentség. Sir Hugo unokaöccse, Bill Bannister – elhivatott gazdálkodó és amatőr aranyifjú – számára cseppet sem.

A fontosabb szereplők között találunk még egy Sallyhez képest kevésbé ifjú, kevésbé csinos és sokkal kevésbé orvos hölgyet, és egy enyhén ütődött de roppant segítőkész arisztokratát is. Mindenki együtt van hát, hogy elkezdődhessen ez az üdítő kisregény, melyben vidám kalandok és az ily regényekben szinte kötelező félreértések után mindenki megkapja a magáét, még a tehenek is. Azaz bocsánat! A tehenek érdekében csupán reménykeltő előkészületek történnek…

Eredeti megjelenés éve: 1932

>!
Haxel, Budapest, 2000
134 oldal · ISBN: 8528527145 · Fordította: Vitéz Ágnes

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

klaratakacs P>!
P. G. Wodehouse: Dr. Sally

Egy könnyed kis ujjgyakorlat Wodehouse-tól, ami ismét hibátlanra sikerült. Kevés a szereplő, két helyszínen játszódik szinte az egész történet, könnyedén színpadképes lehet. Dr. Sally, a főszereplő pedig egy karakán orvosnő, akinek nem kell a szomszédba mennie egy kis határozottságért, bármely területen, legyen az orvoslás, vagy golfjáték.
Természetesen itt is cserélődnek szerelmesek, végül mindenki megtalálja a párját, mi pedig szórakozhatunk az ilyen mondatokon: „Holnap lesz a második feleségem első gyerekének a harmadik születésnapja.”

alexxy>!
P. G. Wodehouse: Dr. Sally

Wodehouse műveiből régóta szeretnék olvasni, féltem, hogy túl nagyok lesznek az elvárásaim és nem fog tetszeni, de hiábavaló volt minden félelmem. A helyzetkomikumban semmi új. Igazából sejthető a dolgok kimenetele már kezdettől, semmi váratlan fordulat vagy csavar. Viszont a párbeszédek rendkívül szórakoztatóak, humorosak. S nagyon angol.

Zoltán_Buka>!
P. G. Wodehouse: Dr. Sally

Kellemes kis könyv, kissé kiszámítható fordulatokkal, és rengeteg csodás párbeszéddel. Azt hiszem, olvasok még majd Wodehouse-t.

Sziszi>!
P. G. Wodehouse: Dr. Sally

1-2 órás kellemes kikapcsolódásnak jó. Vígjátékokban szokásos félreértések, szokásos módon megírva, semmi különleges.

niksi>!
P. G. Wodehouse: Dr. Sally

Könnyed stílusú, tényleg szórakoztató könyv, sajátos humorral. Nem is kell ennél több.

Timberwolfes>!
P. G. Wodehouse: Dr. Sally

Bájos, rövid, tömör és persze egy kis golf. Wodehouse egyik siker receptje. Nem változtat a jól megszokott fogásokon, de most valahogy ez még rövidre is sikerült és ezáltal kevésnek is.

Vikica05>!
P. G. Wodehouse: Dr. Sally

Első Wodehouse olvasmányom. Összességében tetszett, de annyi jó értékelést olvastam a többi Wodehouse-könyvről is, hogy még szeretnék más művet is elolvasni az írótól. Kíváncsi vagyok, azok a könyvek mennyire fognak nekem tetszeni. :)

Lornka>!
P. G. Wodehouse: Dr. Sally

Egész egyszerű történet. Sally és Bill szócsatái elég jók voltak. :)


Népszerű idézetek

alexxy>!

– Megnősültél újra?
– Igen. Itt-ott. A második feleségem egy franciával szökött meg.
– Elváltál tőle?
– Igen, és újra megnősültem. A harmadik feleségem egy spanyollal ment el.
– Te szegény!
– Amikor pedig elvettem a negyedik feleségemet
– Az kivel ment el?
– Egy brazillal.
– Úgy látszik, az otthonod a nemzetek találkozóhelye volt az utóbbi néhány évben.

alexxy>!

A tizennyolcadik lyuk az Anglia déli partjain fekvő, festői Bingley-on-Sea nevű üdülőhely golfpályáján, a golfozók Mekkájában afféle elrettentő lyuk volt.

(első mondat)

alexxy>!

A férfiak mind egyformák, az olyanok pedig, mint Bill Bannister még egyformábbak. Egy kis fájdalom az ujjuk hegyén, és már azt gondolják, a halálukon vannak.

alexxy>!

Szeretem a munkámat, és ez igazán nem okoz senkinek semmi bajt. Legalábbis eddig még soha sem öltem meg egyetlen betegemet sem. Így aztán azt mondogatom magamnak – miért is ne lehetnék én orvos?


Hasonló könyvek címkék alapján

Tom Sharpe: Kertész a vártán
Hugh Laurie: A balek
Monty Python – Tóth Tamás: Gyalog-galopp
Lana Millan: Átkozott Hannah Brown
James Herriot: A repülő állatorvos
Gerald Durrell: Állatkert a kastély körül
Gareth Roberts – Douglas Adams: Shada
Douglas Adams: Galaxis Útikalauz stopposoknak – A világ leghosszabb trilógiája öt részben
Agatha Christie: A Hét Számlap rejtélye
Sue Townsend: Adrian Mole újabb kínszenvedései