Wrecking ​Ball – A romboló (Szeretni nehéz 1.) 107 csillagozás

P. Dangelico: Wrecking Ball – A romboló

Hogyan ​állj ki magadért?
Camilla DeSantis élete romokban hever. Hogy is lehetne másként nevezni azt az állapotot, amikor egyszerre veszted el a férjed, az állásod és minden vagyonodat? Nehéz időkben nagy a döntéskényszer, így mikor a megváltás egy kiállhatatlan alak képében jön – aki nem mellesleg az egekig magasztalt New York Titans kezdő hátvédje –, nincs más választása, mint elfogadni az ajánlatot, hogy bentlakásos nevelőnőként és tanárként egyengesse Calvin 8 éves unokaöccsének útját. Már csak annyit kell kitalálnia, hogyan fogja vissza magát minden egyes alkalommal, mikor lilára akarná pofozni a férfit, ami gyakran megesik.

Calvin Shaw-t egy fikarcnyit sem érdeklik a nők. Pillanat, pillanat, hadd fogalmazzam meg másképp: imádja a nőket, viszont jelenleg minden vágya az, hogy hagyják békén. Főleg miután kiderült, hogy a felesége – mára már ex-felesége – attól a pasastól terhes, akivel anno őt csalta meg. A probléma már csak annyi, hogy épp most fogadott a házába… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2017

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
376 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634576808 · Fordította: Radosits Magdolna

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Amber · Camilla Ava Maria DeSantis


Kedvencelte 18

Most olvassa 21

Várólistára tette 149

Kívánságlistára tette 209

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Hddorka P>!
P. Dangelico: Wrecking Ball – A romboló

Kezdem azzal, hogy maga a könyv nagyon hasonlít Mariana Zapata-The Wall of Winnipeg and Me c. könyvéhez. Szóval ha az tetszett, akkor ezt a könyvet ne hagyd ki!
Ez egy olyan történet, melyet a szívedbe zársz a szereplőkkel együtt. Gyönyörű, életszerű szerelmi történet két emberről, akik más-más okok miatt, de fiatalon már megtapasztalták az élet kegyetlen oldalát. Ez egy olyan könyv, mely egészen másként érint meg. Nem az események sokaságán van a hangsúly, hanem a lassan kibontakozó érzelmeken, Camilla és Cal kapcsolatának alakulásán.
Adott két szerethető főhős, akiket nem lehet nem szeretni. Cam annyira vicces, jó humorú, hogy teljesen kiegészíti Cal visszahúzódó, makacs természetét. Szerettem átélni velük, ahogy egyre jobban megismerik egymást, támaszt nyújtanak a másiknak.
Maga történet szerintem pörgős, hamar az események közepébe csöppenünk bele.
Egyszerűen nem tudok mást mondani rá, csak hogy tényleg jó volt és szerettem.

4 hozzászólás
Tóth_Orsolya_3 P>!
P. Dangelico: Wrecking Ball – A romboló

Ez most nagyon kellett.
Annyit nevettem, cukik voltak.
Nagyon várom a következő részeket.

zuna19>!
P. Dangelico: Wrecking Ball – A romboló

Élvezhető kis könnyed romantika, szerethető alappal és karakterekkel. Annyira 21. századi.
Stílusában nekem hasonlított Mariana Zapata könyvéhez. Alapjában ott is (The Wall of Winnipeg and Me – Szívvel a falnak ) és itt is tetszett az, hogy ennyire el lett nyújtva, hogy egymásnak essenek a főszereplők. (Szerintem alapjaikban van hasonlóság.) Ez a lassú izzás bejött. Kicsit nyugodtabb tőle a könyv. Túlbonyolítva legalábbis nem volt.
Iszonyatosan várom, hogy mi lesz a folytatásokban. Sam miatt izgulhatok. De a többi mellékszereplő is érdekes karakter.

ap358 P>!
P. Dangelico: Wrecking Ball – A romboló

Könnyed kis romantikus történet. Olvastatja magát. Komor, barátságtalan sportoló izompacsirta, aki csak arra vár, hogy valaki felolvassza jéggé fagyott szívét. A szerelemből kiábrándult 30-as nő, aki kora ellenére csak úgy sziporkázik a humoros és fiatalos gondolatoktól. Ebből vajon mi lehet?
A karakterek és a végkifejlett adott, az út, amit addig megtesznek, az a lényeges.
És számomra az nem lett kiemelkedő. Mostanában egyre több ilyen könyv található (vagy csak most lelem meg őket), és ez rádöbbentett, hogy az öltönyös Mr. Greyek ideje leáldozott, pár éve a sportoló, izomtól duzzadó férfiak vették át a helyét. A sérült múlt és a parancsolgató jellem persze maradt. Kicsit túl sokszor is megemlítik a könyvben Cal termetét, de számomra nem lett zavaró.
A Szívvel a falnak után ezt a történetet kevésbé tudtam élvezni, sokkalta többet is ki lehetett volna hozni belőle, egyedibbé lehetett volna varázsolni. Ellenben egyszeri olvasásnak, kikapcsolódásnak tökéletes, nem bántam meg, hogy sort kerítettem rá.

KöfférTzitzah P>!
P. Dangelico: Wrecking Ball – A romboló

Cam és Cal története igazi aranyos kis romantikus olvasmány, mely két ember nehéz egymásra találásról szól. Szívmelengető történet családról, szerelemről és bizalomról.

Cal egy autóbalesetben elveszítette csaló férjét, akit bár hiába szeretett szívből, mégsem az volt, akinek gondolta. A férfi éveken át eltitkolta előle mocskos kis üzleteit, melyek során rengeteg pénzt sajtolt ki emberekből, az ezzel járó szégyen és megaláztatás pedig mit sem sejtő feleségére hárult halála után. A nőt az évekkel ezelőtt történt események még mindig kísértik, ehhez pedig még hozzátesz az is, hogy rengetegen nem hiszik el, hogy nem volt tudomása férje életének bűnös oldaláról.

Cal profi sportoló, akit egy nyolc évig tartó kapcsolat után megcsalt a felesége, testvére pedig elvonón van, így őt terheli a feladat, hogy keressen egy megfelelő nevelőt Mandy fiának, Samnek. A kisiú nála lakik, míg alkoholista édesanyja össze nem szedi magát, és mit ad a sors, így találkoznak Cammel, akinek humora és sugárzó egyénisége mindenki hétköznapjait felderíti. A nő hosszas győzködés után beleegyezik, hogy segít a családnak, ezzel pedig megkezdődik lassú, de annál mélyebb összemelegedése Callel.

A borítót nem szoktam figyelni, ha olvasok egy könyvet, úgy vagyok vele, hogy maximum figyelemfelketésnek szolgál, de most jobban belopózott a tudatalattimba, mint hittem, és sajnos befolyásolta a várakozásaimat. Az izmos, félmeztelen pasi láttán valahogy arra számítottam – ahogy a hasonló könyveknél –, hogy az első 100 oldalt elhagyva a két főszereplő egymásnak esik, majd kezdődik a dráma, aztán a végén mindenki boldogan, míg meg nem. Ehhez képest nem ez történik a könyvben, és kicsit csalódott is voltam, hogy nemár, hogy ennyi ideig húzódik a dolog, és csak faltam a sorokat, hogy na mikor omlanak már egymás karjaiba, holott nem a kedvencem a gyors lefolyású összemelegedés, mert egyre több ilyen könyvet dobnak piacra – ha olvasunk egyet, olvastuk az összeset. Szeretem megkedvelni a szereplőket, megismerni őket, érezni az érzelmeiket és nem csak a kémiát. Aztán, ahogy letettem a könyvet, kis mosollyal nyugtáztam, hogy ez így volt jó, és a végén mégiscsak pozitív csalódást eredményezett a dolog. Természetesen van szexualitás a könyvben, nem is kevés, de nagyon össze tudja zavarni az embert, hogy mostanában minden második könyvet úgy akarnak eladni, hogy ráraknak egy félmeztelen pasit. Ezzel az erős vizuális hatással az olvasó akaratlanul is tömény erotikára fog számítani, és meglepődik, mikor nem azt kapja.

Tehát, mint azt kifejtettem, Cal és Cam fokozatosan szűrik össze a levet, és nagyon aranyosan próbálkoznak „csak barátok” maradni, miközben mindketten vad csatát vívnak önmagukkal, hogy engedjenek-e a vágyaiknak, vagy sem, mert pontosan tudják, mekkora bukás lehet a kapcsolatuk vége, ha nem tartják maguktól távol az érzelmeiket. Mindkettejük határozott elképzeléssel rendelkezik a jövöről, és sajnos nem ugyanazok a vágyaik, így komoly lelki sérülést okozhatnak egymásnak. Annyira meglepő fordulat vagy egetrengető dráma nem történik a könyvben, és nincs is rá szükség, mert így is folyamatosan megy az első sorból való szurkolás, hogy ez a két ember végre elfogadja a másik iránti érzéseit.

Az írónő stílusa egyedi, humoros és szórakoztató, amitől a könyv hangulata még a szívfacsaró részeknél is vidám tud maradni. Cam és legjobb barátnője, Amber dumája belevaló és frappáns, ami igazán kedvelhető szereplőkké teszi őket. A bajnok férfiállat, Cal is felettéb szeretnivaló, még akkor is, amikor kivillantja az agyarait, és a viselkedésétől még egy oroszlán is fejhangon sikítozva menekülne.

A romboló kedves, mosolyogtató romantikus történet, ahol a szexualitás nem megy az érzelmek kifejeződésének rovására. Így azoknak meleg szívvel ajánlom, akik már unják azokat a könyveket, ahol a hősnő 3 szó után azt se tudja, hol hagyta el a bugyiját – ha egyáltalán volt rajta –, de még mindig vágynak a könnyed szerelmi történetekre.

Trice29 P>!
P. Dangelico: Wrecking Ball – A romboló

Lehengerlő ♥
Nehéz egy szóban összefoglalni, hogy mitől jó ez a könyv, de ha kellene azt mondanám, van stílusa.
Olyan mérhetetlen bájjal tudta a szart is megfogalmazni, hogy ezáltal elviselhetőbbé vált. Két az élet által leharcolt ember egymásra találásáról szólt a történet. Kicsit makacs és macsó Calt néha megsimogattam, néha megráztam volna, nagyon közel került a kedvenc pasi karakterhez. Camilla még ennél is jobban elvarázsolt. Az előtörténetet tekintve hihetetlen, hogy mivé vált a korábban elnyomott nő. Nagyon tetszettek a párbeszédek. A humor áthatotta ezt a történetet, kedvenc poénjaim Amberhez köthetőek, így már nagyon várom a következő részt.
A kémia is teljesen a helyén volt. Tökéletes példa ez a könyv arra, hogy nem kell ahhoz azonnal egymásnak esni, hogy az erotikus hevület magával ragadjon ♥
Az írónő már most felkerült a figyeltjeim listájára. Profi ♥

Silverlight>!
P. Dangelico: Wrecking Ball – A romboló

Nagyon nagy kedvencem lett ez a könyv. Korábban csak egy könyvél éreztem úgy, hogy a testiség elhanyagolható egy történetben, hiszen annyira jó a sztori, hogy teljesen lekötött. Szerettem a történetet, a szereplőket. Egy makacs, morgós sportoló a főszereplő, aki a látszat ellenére törődik a körülötte élőkkel és a családjával is. A félreértések és a titkok itt is nagy hangsúlyt kapnak. Én az elejétől a végéig nagyon élveztem, s cseppet sem bántam meg, hogy immáron a könyvtáram részévé vált. :) Újraolvasós, s biztosan kezembe veszem még a jövőben.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
376 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634576808 · Fordította: Radosits Magdolna
Tibi_Sorok_Között_Könyves_Blog P>!
P. Dangelico: Wrecking Ball – A romboló

Tudjátok, vannak azok a könyvek, amiket elkezdünk olvasni és a kezünkhöz ragadnak, mert annyira jók. Na A romboló is ilyen volt, egy nap alatt kivégeztem, mert annyira imádtam a történetét. Sőt, bátran ki merem jelenteni, hogy ez az egyik legjobb Rubin Pöttyös, amit valaha olvastam.

Bővebben a blogomon:
» http://sorok-kozott.hu/2020/07/konyvkritika-p-dangelico…

turanett P>!
P. Dangelico: Wrecking Ball – A romboló

Ez baromi cuki volt! Eleve nagyon szeretem a sporttal kapcsolatos könyveket, és ez megint levett a lábamról. Végre egy rubin pöttyös, ami nem csak a szexről szól, hanem inkább két megtört szív egymásra találásáról. Cam, annak ellenére, hogy mennyi szörnyű dolog történt vele, mégis talpra állt és kiállt magáért. Cal fura egy figura, de már az elejétől imádtam. Szeretem az ilyen nehezen kezelhető pasikat. Jókat kacagtam a csatározásaikon. A nagy kedvencem viszont Sam volt. Olyan aranyos. spoiler Calt a vége felé jól felpofoztam volna, hogy gondolhat olyat, hogy Cam spoiler Értem én, hogy rossz tapasztalat, de olyan jól ismerték egymást.. A vége cuki volt. A telhetetlen Shaw :D

csfannie P>!
P. Dangelico: Wrecking Ball – A romboló

„Hogy nekem mennyire hiányzott már egy ilyen kötet! A Szívvel a falnak olvasása óta odáig vagyok a Calvinhoz hasonló "keményfiúkért”, legyenek akármennyire klisések is az ilyesfajta szereplők. Bevallom, kicsit tartottam is attól, hogy nagyon hasonlítani fog az előbb említett könyvhöz, de szerencsére nem éreztem azt, hogy így lett volna.
A két főszereplő végérvényesen is elnyerte a szimpátiámat, tökéletes párost alkotnak. Camilla és Calvin életében egyaránt voltak nehézségek, de jó volt látni, hogy szép lassan mindketten előbújnak a maguk köré épített fal mögül, és utat engednek az érzelmeiknek. Számomra nagyszerű élmény volt ez a közel 400 oldal, egyáltalán nem éreztem túlnyújtottnak, sőt, legszívesebben olvastam volna tovább is. Remélem, hamarosan kézbe vehetjük a sorozat következő részét is."

Bővebben:
https://fannislibrary.blogspot.com/2020/07/p-dangelico-…


Népszerű idézetek

csfannie P>!

Ez a pasas még akkor is megérne pár ajtócsapkodást, ha örök életre szüzességet fogadtam volna.

csfannie P>!

Ha az életed minden apró darabját szétcincálták, megtaposták vagy elvették már, akkor az utolsó darabkájába úgy fogsz kapaszkodni, mintha élet-halál kérdése lenne.

konyvmolyblog>!

– Neked elment az eszed? Ha megrongálódik a könyv, vagy elfelejted visszaadni, az kiköszörülhetetlen csorbát ejtene a barátságunkon. Nem, ezt nem engedhetem meg.

csfannie P>!

– (…) De ne engedd, hogy az eszed döntsön a szíved helyett.

shadowhunter1975 P>!

– Hogy van a vérnyomásod, apu?
Felnéz a rózsabokormetszésből.
– Anyád elzavart valami lassú, hadonászós tanfolyamra a veteránok egyesületébe.
– Mármint csikungra?
– Fogalmam sincs, az micsoda. Én a lassú hadonászást csinálom.

301. oldal, Huszonötödik fejezet (Könyvmolyképző, 2020)

csfannie P>!

– Nem értem, miért vagy még szingli.
– Azért mert van eszem! Na azért! – válaszolja tovább rágcsálva a pizzáját. – Ki a tökömnek kell ez a dráma?

csfannie P>!

Egy hajszál választ el tőle, hogy olyan hisztérikus röhögésben törjek ki, mint az Oroszlánkirály egyik dilinyós hiénája. Eközben az ő arca olyan nyugodt, mintha legalábbis a Downton Abbey évadzáró részét beszélnénk át éppen.

turanett P>!

– Nem tetszik a szakállam.
– Az lehet, viszont a rágcsáló, aki benne lakik, tuti odavan érte.

csfannie P>!

– Öregem, kitől kérsz te stílustippeket? A Ku Klux Klán Birodalmi Varázslójától?


Hasonló könyvek címkék alapján

Heidi McLaughlin: Forever My Girl – Örökké a csajom
Emma Chase: Behálózva
Penelope Bloom: His Banana – Bekapnám
Carly Phillips: Forró szerelem
Susan Elizabeth Phillips: Csak Te kellesz!
Miranda Kenneally: Kivédhetetlen szerelem
Vi Keeland: Egomániás