Wrecking ​Ball – A romboló (Szeretni nehéz 1.) 625 csillagozás

P. Dangelico: Wrecking Ball – A romboló

Hogyan ​állj ki magadért?
Camilla DeSantis élete romokban hever. Hogy is lehetne másként nevezni azt az állapotot, amikor egyszerre veszted el a férjed, az állásod és minden vagyonodat? Nehéz időkben nagy a döntéskényszer, így mikor a megváltás egy kiállhatatlan alak képében jön – aki nem mellesleg az egekig magasztalt New York Titans kezdő hátvédje –, nincs más választása, mint elfogadni az ajánlatot, hogy bentlakásos nevelőnőként és tanárként egyengesse Calvin 8 éves unokaöccsének útját. Már csak annyit kell kitalálnia, hogyan fogja vissza magát minden egyes alkalommal, mikor lilára akarná pofozni a férfit, ami gyakran megesik.

Calvin Shaw-t egy fikarcnyit sem érdeklik a nők. Pillanat, pillanat, hadd fogalmazzam meg másképp: imádja a nőket, viszont jelenleg minden vágya az, hogy hagyják békén. Főleg miután kiderült, hogy a felesége – mára már ex-felesége – attól a pasastól terhes, akivel anno őt csalta meg. A probléma már csak annyi, hogy épp most fogadott a házába… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2017

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
376 oldal · ISBN: 9789635614134 · Fordította: Radosits Magdolna
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
376 oldal · ISBN: 9789635614141 · Fordította: Radosits Magdolna
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
376 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634576808 · Fordította: Radosits Magdolna

Enciklopédia 10

Szereplők népszerűség szerint

Calvin Shaw · Camilla Ava Maria DeSantis · Amber


Kedvencelte 104

Most olvassa 11

Várólistára tette 159

Kívánságlistára tette 175

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Finn_Hudson>!
P. Dangelico: Wrecking Ball – A romboló

Már régóta halogattam az olvasását, és mivel épp egy könnyedebb romantikus történetre volt hangulatom, gondoltam belevágok. Egy meglepően jó könyvvel találkoztam, amelynek bár voltak kisebb hibái, mégis képes volt kikapcsolni és szórakoztatni.
Camilla szimpatikus főhősnő volt, aki nyafogás helyett inkább az életét szerette volna rendbe hozni. Calvinnal való kapcsolata is üdítő volt számomra, az írónő hagyott időt a kapcsolatuk és érzelmeik kibontakoztatására. A kettejük közti konfliktus is élethűen lett bemutatja, amire mindketten emberien reagáltak.
Azonban néhol már zavaró volt a sok ismétlés, Camilla például minden egyes alkalommal megjegyezte, hogy mennyire imádja a gyereket, amikor Sam épp valami kedveset mondott vagy tett, így fejezetenként ismételte magát. A vége felé előfordult egy-két jelenet, amelyek nem igazán illettek szerintem a történethez, és erőltetettnek hatottak spoiler. Ezek ellenére nagyon élveztem az olvasását, könnyed kikapcsolásnak tökéletes választás.

8 hozzászólás
Naiva >!
P. Dangelico: Wrecking Ball – A romboló

Azóta várom, hogy olvashassam ezt a könyvet, amióta láttam, hogy magyarul is meg fog jelenni. Többek között azért is, mert szeretem a lassú égésű sport-romantikus olvasmányokat. Ahogy azt már többet is említették, több tekintetben is hasonlít a Szívvel a falnak c. olvasmányhoz, de, akinek az lassú égésű volt, az készüljön fel arra, hogy ez még lassúbb lesz! (Viszont jóval rövidebb.)
Számomra ilyen egy közel tökéletes romantikus történet. Lassan kibontakozó, hihetően megírt romantika, a megfelelő helyeken humorral rendelkező és olykor érzelmi mélységeket is tartalmazó sztori. Szerethető, temperamentumos hősnő és szűkszavú, mogorva, nagydarab fickó. Szerettem a kémiát Cam és Calvin között. Láttam a könyv apróbb hibáit, de akkor is képtelenség volt nem szeretni ezt a könyvet.

22 hozzászólás
MissFortune>!
P. Dangelico: Wrecking Ball – A romboló

Ennél döcögősebben nem is nagyon indulhatott volna. Azonban, a főszereplő csajszit, Camet, az első pillanattól kezdve kedvelem. Sok nehézségen ment át, a könyv elején igazán belecsapunk a lecsóba. Nagyon lassú lefolyású romantikus, ami igazán tetszett. Nem volt elkapkodva, hűen, valódian ábrázolta az érzelmek kialakulását, nem egyről a kettőre. Mégsem tudta magát igazán belopni a szívembe, sőt, annyira nem is olvastatta magát. Calvin, a dörmögő mackó eleinte nagyon durván unszimpatikus volt nekem, nehezen sikerült megbarátkoznom a személyével.
Sam bearanyozta a könyvet, jó lett volna kicsit több szerep neki.
Összességében jó kikapcsolódás, de erős hiányérzetem van, valami nem az igazi.

Hddorka>!
P. Dangelico: Wrecking Ball – A romboló

Kezdem azzal, hogy maga a könyv nagyon hasonlít Mariana Zapata-The Wall of Winnipeg and Me c. könyvéhez. Szóval ha az tetszett, akkor ezt a könyvet ne hagyd ki!
Ez egy olyan történet, melyet a szívedbe zársz a szereplőkkel együtt. Gyönyörű, életszerű szerelmi történet két emberről, akik más-más okok miatt, de fiatalon már megtapasztalták az élet kegyetlen oldalát. Ez egy olyan könyv, mely egészen másként érint meg. Nem az események sokaságán van a hangsúly, hanem a lassan kibontakozó érzelmeken, Camilla és Cal kapcsolatának alakulásán.
Adott két szerethető főhős, akiket nem lehet nem szeretni. Cam annyira vicces, jó humorú, hogy teljesen kiegészíti Cal visszahúzódó, makacs természetét. Szerettem átélni velük, ahogy egyre jobban megismerik egymást, támaszt nyújtanak a másiknak.
Maga történet szerintem pörgős, hamar az események közepébe csöppenünk bele.
Egyszerűen nem tudok mást mondani rá, csak hogy tényleg jó volt és szerettem.

5 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
P. Dangelico: Wrecking Ball – A romboló

Első olvasásom a szerzőtől, és tetszett. Humoros volt, kellően romantikus és aranyos. Szeretem az olyan könyveket, ahol a főszereplők az elején nem kedvelik egymást, de a történet végére egymásba esnek. Cal morcosságát jól ellensúlyozta Camilla cserfessége és vidámsága. Az erotikus jelenetek sem voltak túltolva, szépen építette fel kettőjük románcát a szerző. A babaprojektes dolog egy kicsit túlzás volt, túlrugózta a hősnő. A mellékszereplők viszon nagyon szimpik, Babaarc Harper meg Ethan Tökéletes Vaughn és persze nagyszájú Amanda. A második rész pont az övéké lesz. Vajon olvashatjuk magyarul?

2 hozzászólás
Pati28 P>!
P. Dangelico: Wrecking Ball – A romboló

”De hát, ilyen a szerelem. Fogja a megszokott kis világodat, a feje tetejére állítja, megforgatja és nézi, ahogy mosolyogva hagyod, hogy a centripetális gyorsulás elvegye az eszedet.”

Imádom az olyan történeteket, melyben fontos szerepet kap a humor, hiszen egy jó nevetés mindig gyógyír a lélek számára.
A Romboló -ban pont azt szerettem, hogy a szerencsétlen események dacára, egy laza és könnyed stílusú történetet olvashattam, melyet letenni is alig bírtam.
Lassan kibontakozó, romantikus regény, melynek abban rejlik a varázsa, szépsége, hogy érzelmi szinten kellőképp azonosulni tudunk a szereplőkkel.
Camilla és Calvin nagyon édesek együtt. Már az első pillanattól kezdve vonzódnak egymáshoz, és a kémia is nagyon jól működik közöttük.
Bár Calvin az elején még egy dörmögő dömötör, de később megnyílik és egy szeretetre méltó fickó válik belőle.
Cam volt a kedvenc szereplőm, mivel egy erős jellem mutatkozott meg benne, aki akkor sem adta fel, mikor a legkilátástalanabb volt a helyzete. Igazi poéngyáros lány, és bevallom némely mondatán hülyére röhögtem magam.

DarknessAngel>!
P. Dangelico: Wrecking Ball – A romboló

Gyorsan olvasható lassú románc :) Nagyon szeretem az ilyen stílusú könyveket, ha jól meg vannak írva, és Dangelico szerencséjére (plusz az enyémre), ez nagyszerűen alkotás lett.
Az elején egy kicsit felhúzott, hogy milyen röhejes indokkal könyörög a munkaadó a potenciális alkalmazottnak, azzal az ürüggyel, hogy Cal unokaöccse „kedveli”. Persze egy fél percet töltöttek csak együtt, de igen, Camilla kell nekünk, mert ő a gyereksuttogó. Ugyanmár!
Ezen a szemforgatós akadályon túllépve viszont máris beindult a sztori, és egy-kettő meg is kedveltem mindenkit a szereplők közül. Camilla és Cal lassan, de biztosan haladtak a barátság, majd a szerelem felé. Jó volt közöttük a kémia, hát még a vége felé!♡
Sam is nagyon cuki volt. Bárcsak többet szerepelt volna. Cam barátnője Amber aztán nem semmi egy személyiség. Jókat szórakoztam a vérmérsékletén :D Kíváncsi vagyok ezek után nagyon az ő könyvére is.
Természetesen tudni lehetett, hogy merre is vezet a sokszor felhozott tabu téma, de ez mit sem rontott a történetből, sőt! spoiler

pveronika>!
P. Dangelico: Wrecking Ball – A romboló

Aki régóta követője a blogomnak és a molyos tevékenységeimnek, azok számára talán nem ismeretlen Paola Dangelico neve. Az írónővel még 2016-ban hozott össze a sors, amikor megkért, hogy olvassam el a debütáló regényét . Azóta az írónő már 11 regényt tudhat maga mögött, és továbbra is nagyon szeretem a könyveit (képzeljétek, az egyiknek még a köszönetnyilvánításába is bekerültem!! link), a Wrecking Ball pedig az egyik kedvencem tőle.

A történet főszereplője Camilla DeSantis, akinek három éve nem csak azzal kellett szembenéznie, hogy 27 évesen özveggyé vált, de miután kiderült, hogy a férje milliókat sikkasztott el az ügyfeleitől, hónapok alatt nem csak a társát, hanem a munkáját, a házát és a méltóságát is elveszítette. Most három évvel később az élete még mindig leginkább egy vonatszerencsétlenségre hasonlít. Kénytelen volt visszaköltözni a szüleihez, és folyamatosan megpróbál a tanári diplomájához kapcsolódó munkát találni, eddig sikertelenül. De aztán érkezik egy visszautasíthatatlannak tűnő ajánlat. Egy 8 éves kisfiút kellene otthon tanítania, ami mellé lakhatás és egy meglehetősen zsíros csekk is jár, azonban azt egyelőre titok fedi, hogy kinek kellene dolgoznia. Mint kiderül, az új munkaadója nem más, mint a híres NFL játékos, Calvin Shaw, azonban az első találkozásuk közel sem sikerül zökkenőmentesre…

Szeretem a lassan épülő románcokat, és P. Dangelico nagy szakértője ennek a műfajnak. Nagyon tetszik az írónő stílusa és a karaktereket is nagyon megkedveltem. Nagyon tetszett a szereplők közötti évődés és adok-kapok, és jókat nevettem Camilla és a legjobb barátnője, Amber piszkálódásain. Shaw eleinte nehezen kiismerhető szereplő volt és kellett egy kis idő, hogy lebontsa a maga köré épített falakat, de a könyv végére őt is nagyon megszerettem. Bevallom, nekem a fordítással itt-ott akadtak problémáim, de ennek ellenére másodjára is nagyon tetszett a könyv.

A történet egy nagyon jó konfliktust vet fel. Mi van akkor, ha egy pár egyik fele szeretne családot, a másik viszont nem? Van, akinek nem tetszett a könyv lezárása, de szerintem jó megoldást választott az írónő, annak ellenére, hogy kicsit gyorsnak éreztem az utolsó oldalak történéseit.

Összességében én mindenképpen ajánlom ezt a történetet azoknak, akik szeretik a lassan épülő sport románcokat. Biztosan nem fognak csalódni!

http://veronikasreaderfeeder.com/p-dangelico-wrecking-%…

2 hozzászólás
Niitaa P>!
P. Dangelico: Wrecking Ball – A romboló

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
https://www.niitaabellvilaga.hu/2020/10/p-dangelico-wre…

"A Rubin pöttyös könyvek újra és újra meglepnek. Egy ideje már úgy éreztem, hogy az általuk képviselt irányvonal nem nekem való, de P. Dangelico könyve is bebizonyította, hogy nincs igazam. Szórakoztató, végtelenül humoros és ízig-vérig szerethető történetet alkotott, amely tökéletes kikapcsolódást nyújtott a számomra. Cam és Cal története nem az a tipikus rózsaszín fátyolba burkolt leányálom. Mindketten már a harmincas éveiben járnak, így túl vannak a tapasztalatlanságból fakadó, botladozó korszakon, mikor még oly sok helyzet félreérthető és felesleges konfliktust okoz. Mindketten tudják, mit várnak az élettől, a céljaikat tisztán kivehető formában tűzték ki maguk elé és úgy vélik, senki sem térítheti le őket az útról. Véleményem szerint becsülendő, hogy a szerző végig megtartotta a karakterek értékrendjét és csak a minimális, kompromisszumkészségből fakadó apró változtatásokat vezette át a történet felépítése során. Mindezek mellett pedig a teljes regényre is elmondható, hogy az utolsó pontig tudatos alkotás.
Nagyon szerettem a mondandóját, a karaktereket, a szituációkat és a humoros, lehetetlen helyzeteket. Olvasás közben úgy éreztem magam, mintha egy lennék a Bajnoknak szurkoló pomponlányok közül: vinnyogva, kacarászva figyeltem az eseményeket. Ilyen az, mikor a sport és a romantika tökéletes módon találkozik. Remélem, hogy a szerzőnek a későbbiekben is fognak még további könyvei érkezni, mert nem volt belőle elég. Számomra P. Dangelico az év egyik felfedezettje."

Nixii P>!
P. Dangelico: Wrecking Ball – A romboló

„Egyvalamit tudok: mindenki a saját tempójában tanul. Megmutathatod te az ajtót, de benyitni nekik kell rajta.”

Sok figyeltem olvasta már ezt a könyvet és csupa jót nyilatkoztak róla, így mikor a kezembe akadt egy helyi antikváriumban (!) nem haboztam, hanem gyorsan megvettem. A gond már inkább ott kezdődött, hogy nem kezdtem bele hamarabb. Visszagondolva sokkal korábban elolvastam volna, ha tudom, hogy ez is olyan, mint a Szívvel a falnak c. könyv, ami hatalmas kedvencem.

De sajna fogalmam sem volt, hogy miről szól a könyv, valamikor a megjelenése körül elolvastam a fülszövegét, de azóta már ki is ment a fejemből, és olvasás előtt sem futottam át a hátoldalt, úgy voltam vele, majd felveszem a fonalat fejezetről-fejezetre. Kissé megdöbbentem a könyv elején, mert szerintem egy elég erős kezdéssel indított az írónő. Egy olyan eseménybe csöppenünk, ami engem teljesen letaglózott, már az elején belecsobbanunk a mély vízbe, a legrosszabb már megtörtént a főszereplőnkkel, de még sok idő elteltével is annak az eseménynek a hatása alatt van, sőt most forrja ki magát igazán, mikor spoiler Ezután Camilla off a szüleihez költözik és próbál kiutat találni a gödörből. Megindító volt olvasni a nő gyászát, félelmeit, küzdeni akarását. Ugyanakkor a pánikrohamok és a megtört özvegy képe mögött egy bátor, büszke lélek élt, aki nem hagyta magát elnyomni, kiállt magáért és nyers őszintesége sokszor megmosolyogtatott. Nagyon szeretem a hozzá hasonló karaktereket.

Calvin egy nagy mackó, aki rengeteg terhet cipel, fájdalmai mélyről és régről erednek, sokszor elszorult érte a szívem. A történet lassú folyása miatt mi olvasók is lapról-lapra szeretünk bele a sztárfocistába, akinek önzetlen szíve tele volt reménnyel és félelemmel. Camilla és Calvin egymást gyógyították meg, tudtukon kívül, jó volt velük lenni, megismerni őket. Volt rengeteg vicces helyzet, sokszor hangosan felnevettem, Camilla barátnője, Amber nem semmi teremtés volt. Annyira tetszett a könyv, hogy még a tipikus „rubin pöttyös klisé” helyzetek sem zavartak, amik a történeteben voltak. Így kell kérem szépen tálalni egy finom, ugyanakakkor izgalmas romantikus történetet.

Annyira tetszett és annyira magával ragadott, hogy a kedvenceim közé raktam. Újraolvasós lesz a jövőben, az fix. Remélem a későbbiekben előbb felfedezem magamnak az ehhez hasonló történeteket.

5 hozzászólás

Népszerű idézetek

csfannie P>!

Ez a pasas még akkor is megérne pár ajtócsapkodást, ha örök életre szüzességet fogadtam volna.

turanett P>!

– Nem tetszik a szakállam.
– Az lehet, viszont a rágcsáló, aki benne lakik, tuti odavan érte.

Kapcsolódó szócikkek: Calvin Shaw · Camilla Ava Maria DeSantis · szakáll
konyvmolyblog>!

– Neked elment az eszed? Ha megrongálódik a könyv, vagy elfelejted visszaadni, az kiköszörülhetetlen csorbát ejtene a barátságunkon. Nem, ezt nem engedhetem meg.

Kapcsolódó szócikkek: Amber · könyv
Elisabeth_Montagu>!

Vannak pillanatok az életben, mikor nincs már mi mögé bújni, és az
ember igazi természete végre felszínre törhet. Az ember vagy tud élni
ezekkel a pillanatokkal, vagy beletörődik, hogy a lehetőség örökre
elveszett. Ezek a pillanatok formálják igazán az életedet. Az ilyen
pillanatok után mondhatod aztán magadnak, hogy „de legalább a lényegi
dolgokban helytálltam”.

csfannie P>!

Ha az életed minden apró darabját szétcincálták, megtaposták vagy elvették már, akkor az utolsó darabkájába úgy fogsz kapaszkodni, mintha élet-halál kérdése lenne.

Kapcsolódó szócikkek: Camilla Ava Maria DeSantis
csfannie P>!

– Nem értem, miért vagy még szingli.
– Azért mert van eszem! Na azért! – válaszolja tovább rágcsálva a pizzáját. – Ki a tökömnek kell ez a dráma?

Kapcsolódó szócikkek: Amber · Camilla Ava Maria DeSantis
shadowhunter1975 P>!

– Hogy van a vérnyomásod, apu?
Felnéz a rózsabokormetszésből.
– Anyád elzavart valami lassú, hadonászós tanfolyamra a veteránok egyesületébe.
– Mármint csikungra?
– Fogalmam sincs, az micsoda. Én a lassú hadonászást csinálom.

301. oldal, Huszonötödik fejezet (Könyvmolyképző, 2020)

csfannie P>!

– […] De ne engedd, hogy az eszed döntsön a szíved helyett.

konyvmolyblog>!

– Kincsem… Higgy egy öregember szavának: a dolgok soha nem olyan bonyolultak, mint hiszed.

Kapcsolódó szócikkek: Camilla Ava Maria DeSantis

Hasonló könyvek címkék alapján

Vi Keeland: Vonzó hagyaték
Vi Keeland: A beosztott
Vi Keeland: Hívatlan vendég
L. J. Shen: Az ördög feketét visel
Ella Maise: Imádlak, Jason Thorn
Penelope Bloom: His Banana – Bekapnám
Vi Keeland: Csak szex