Wrecking ​Ball – A romboló (Szeretni nehéz 1.) 335 csillagozás

P. Dangelico: Wrecking Ball – A romboló

Hogyan ​állj ki magadért?
Camilla DeSantis élete romokban hever. Hogy is lehetne másként nevezni azt az állapotot, amikor egyszerre veszted el a férjed, az állásod és minden vagyonodat? Nehéz időkben nagy a döntéskényszer, így mikor a megváltás egy kiállhatatlan alak képében jön – aki nem mellesleg az egekig magasztalt New York Titans kezdő hátvédje –, nincs más választása, mint elfogadni az ajánlatot, hogy bentlakásos nevelőnőként és tanárként egyengesse Calvin 8 éves unokaöccsének útját. Már csak annyit kell kitalálnia, hogyan fogja vissza magát minden egyes alkalommal, mikor lilára akarná pofozni a férfit, ami gyakran megesik.

Calvin Shaw-t egy fikarcnyit sem érdeklik a nők. Pillanat, pillanat, hadd fogalmazzam meg másképp: imádja a nőket, viszont jelenleg minden vágya az, hogy hagyják békén. Főleg miután kiderült, hogy a felesége – mára már ex-felesége – attól a pasastól terhes, akivel anno őt csalta meg. A probléma már csak annyi, hogy épp most fogadott a házába… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2017

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
376 oldal · ISBN: 9789635614134 · Fordította: Radosits Magdolna
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
376 oldal · ISBN: 9789635614141 · Fordította: Radosits Magdolna
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
376 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634576808 · Fordította: Radosits Magdolna

Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Calvin Shaw · Camilla Ava Maria DeSantis · Amber


Kedvencelte 52

Most olvassa 10

Várólistára tette 178

Kívánságlistára tette 180


Kiemelt értékelések

Naiva P>!
P. Dangelico: Wrecking Ball – A romboló

Azóta várom, hogy olvashassam ezt a könyvet, amióta láttam, hogy magyarul is meg fog jelenni. Többek között azért is, mert szeretem a lassú égésű sport-romantikus olvasmányokat. Ahogy azt már többet is említették, több tekintetben is hasonlít a Szívvel a falnak c. olvasmányhoz, de, akinek az lassú égésű volt, az készüljön fel arra, hogy ez még lassúbb lesz! (Viszont jóval rövidebb.)
Számomra ilyen egy közel tökéletes romantikus történet. Lassan kibontakozó, hihetően megírt romantika, a megfelelő helyeken humorral rendelkező és olykor érzelmi mélységeket is tartalmazó sztori. Szerethető, temperamentumos hősnő és szűkszavú, mogorva, nagydarab fickó. Szerettem a kémiát Cam és Calvin között. Láttam a könyv apróbb hibáit, de akkor is képtelenség volt nem szeretni ezt a könyvet.

22 hozzászólás
Hddorka P>!
P. Dangelico: Wrecking Ball – A romboló

Kezdem azzal, hogy maga a könyv nagyon hasonlít Mariana Zapata-The Wall of Winnipeg and Me c. könyvéhez. Szóval ha az tetszett, akkor ezt a könyvet ne hagyd ki!
Ez egy olyan történet, melyet a szívedbe zársz a szereplőkkel együtt. Gyönyörű, életszerű szerelmi történet két emberről, akik más-más okok miatt, de fiatalon már megtapasztalták az élet kegyetlen oldalát. Ez egy olyan könyv, mely egészen másként érint meg. Nem az események sokaságán van a hangsúly, hanem a lassan kibontakozó érzelmeken, Camilla és Cal kapcsolatának alakulásán.
Adott két szerethető főhős, akiket nem lehet nem szeretni. Cam annyira vicces, jó humorú, hogy teljesen kiegészíti Cal visszahúzódó, makacs természetét. Szerettem átélni velük, ahogy egyre jobban megismerik egymást, támaszt nyújtanak a másiknak.
Maga történet szerintem pörgős, hamar az események közepébe csöppenünk bele.
Egyszerűen nem tudok mást mondani rá, csak hogy tényleg jó volt és szerettem.

4 hozzászólás
pveronika >!
P. Dangelico: Wrecking Ball – A romboló

Aki régóta követője a blogomnak és a molyos tevékenységeimnek, azok számára talán nem ismeretlen Paola Dangelico neve. Az írónővel még 2016-ban hozott össze a sors, amikor megkért, hogy olvassam el a debütáló regényét . Azóta az írónő már 11 regényt tudhat maga mögött, és továbbra is nagyon szeretem a könyveit (képzeljétek, az egyiknek még a köszönetnyilvánításába is bekerültem!! link), a Wrecking Ball pedig az egyik kedvencem tőle.

A történet főszereplője Camilla DeSantis, akinek három éve nem csak azzal kellett szembenéznie, hogy 27 évesen özveggyé vált, de miután kiderült, hogy a férje milliókat sikkasztott el az ügyfeleitől, hónapok alatt nem csak a társát, hanem a munkáját, a házát és a méltóságát is elveszítette. Most három évvel később az élete még mindig leginkább egy vonatszerencsétlenségre hasonlít. Kénytelen volt visszaköltözni a szüleihez, és folyamatosan megpróbál a tanári diplomájához kapcsolódó munkát találni, eddig sikertelenül. De aztán érkezik egy visszautasíthatatlannak tűnő ajánlat. Egy 8 éves kisfiút kellene otthon tanítania, ami mellé lakhatás és egy meglehetősen zsíros csekk is jár, azonban azt egyelőre titok fedi, hogy kinek kellene dolgoznia. Mint kiderül, az új munkaadója nem más, mint a híres NFL játékos, Calvin Shaw, azonban az első találkozásuk közel sem sikerül zökkenőmentesre…

Szeretem a lassan épülő románcokat, és P. Dangelico nagy szakértője ennek a műfajnak. Nagyon tetszik az írónő stílusa és a karaktereket is nagyon megkedveltem. Nagyon tetszett a szereplők közötti évődés és adok-kapok, és jókat nevettem Camilla és a legjobb barátnője, Amber piszkálódásain. Shaw eleinte nehezen kiismerhető szereplő volt és kellett egy kis idő, hogy lebontsa a maga köré épített falakat, de a könyv végére őt is nagyon megszerettem. Bevallom, nekem a fordítással itt-ott akadtak problémáim, de ennek ellenére másodjára is nagyon tetszett a könyv.

A történet egy nagyon jó konfliktust vet fel. Mi van akkor, ha egy pár egyik fele szeretne családot, a másik viszont nem? Van, akinek nem tetszett a könyv lezárása, de szerintem jó megoldást választott az írónő, annak ellenére, hogy kicsit gyorsnak éreztem az utolsó oldalak történéseit.

Összességében én mindenképpen ajánlom ezt a történetet azoknak, akik szeretik a lassan épülő sport románcokat. Biztosan nem fognak csalódni!

http://veronikasreaderfeeder.com/p-dangelico-wrecking-%…

2 hozzászólás
Niitaa P>!
P. Dangelico: Wrecking Ball – A romboló

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
https://www.niitaabellvilaga.hu/2020/10/p-dangelico-wre…

"A Rubin pöttyös könyvek újra és újra meglepnek. Egy ideje már úgy éreztem, hogy az általuk képviselt irányvonal nem nekem való, de P. Dangelico könyve is bebizonyította, hogy nincs igazam. Szórakoztató, végtelenül humoros és ízig-vérig szerethető történetet alkotott, amely tökéletes kikapcsolódást nyújtott a számomra. Cam és Cal története nem az a tipikus rózsaszín fátyolba burkolt leányálom. Mindketten már a harmincas éveiben járnak, így túl vannak a tapasztalatlanságból fakadó, botladozó korszakon, mikor még oly sok helyzet félreérthető és felesleges konfliktust okoz. Mindketten tudják, mit várnak az élettől, a céljaikat tisztán kivehető formában tűzték ki maguk elé és úgy vélik, senki sem térítheti le őket az útról. Véleményem szerint becsülendő, hogy a szerző végig megtartotta a karakterek értékrendjét és csak a minimális, kompromisszumkészségből fakadó apró változtatásokat vezette át a történet felépítése során. Mindezek mellett pedig a teljes regényre is elmondható, hogy az utolsó pontig tudatos alkotás.
Nagyon szerettem a mondandóját, a karaktereket, a szituációkat és a humoros, lehetetlen helyzeteket. Olvasás közben úgy éreztem magam, mintha egy lennék a Bajnoknak szurkoló pomponlányok közül: vinnyogva, kacarászva figyeltem az eseményeket. Ilyen az, mikor a sport és a romantika tökéletes módon találkozik. Remélem, hogy a szerzőnek a későbbiekben is fognak még további könyvei érkezni, mert nem volt belőle elég. Számomra P. Dangelico az év egyik felfedezettje."

Réka0128 P>!
P. Dangelico: Wrecking Ball – A romboló

„Sokszor az ember nem is tudja, hogy mit akar, amíg ott nincs az orra előtt.”

Már akkor felkeltette a figyelmem ez a könyv, amikor megjelent, de nem mertem megvenni, mert féltem, hogy nagyon tucatsztori. Végül a sok pozitív vélemény meggyőzött és beadtam a derekam, amit igazán jól tettem. :) Alapjában véve a történet hasonlít a Szívvel a falnak című Zapata könyvre, de sokkal jobb a kivitelezés, főleg azért, mert nem olyan hosszú és nincs annyira elnyújtva. Ha több időm lett volna, akkor szerintem egy ültő helyemben elolvasom annyira rabul ejtett. :) Régebben nem igazán voltam oda a lassan kibontakozó romantikus történetekért, de most már inkább ezeket preferálom, mint azokat, ahol már a második fejezetben egymásnak esnek a szereplők. Nagyon könnyed és szórakoztató olvasmány volt, valamint tetszett, hogy nem volt tele felesleges drámázásokkal. A befejezés viszont nekem egy picit furcsa volt és túl gyorsnak éreztem.
Camilla karaktere nagyon szerethető volt és a humorát pedig egyenesen imádtam. Rengeteget nevettem olvasás közben, ráadásul Cam mellett még Ambernek is elég ütős beszólásai voltak. :D Calvin eleinte elég unszimpatikusan viselkedett, de aztán Cammel együtt én is beleszerettem. :)
Nagyon szívesen olvasnék még az írónőtől, úgyhogy remélem a kiadó elhozza nekünk Amber és Ethan sztoriját.

2 hozzászólás
Szilvi00 P>!
P. Dangelico: Wrecking Ball – A romboló

Második könyvem az írónőt és másodszor is azt tudom mondani: öröm és élvezet volt olvasni! Úgy ittam magamba a sorokat, hogy nekem nem tűnt lassú égésűnek. (Megváltozott a mércém Mariana Zapata: Kulti után. Akkor csaknem spoiler oldalt vártam az első csókra.) Rettentő szórakoztató és pont megfelelő mértékben, komoly is volt. Bár kizárólag Cam szemszögét ismerhettem meg, idővel Calvin apró rezdülései, illetve elejtett mondatai sokat elárultak a férfiról. Nem egyből, de végül a tehenes incidenst is meg tudtam bocsátani. Nem láttam még férfit, aki így imádta volna, ha simogatják. Elolvadtam ♡. Mivel nem „nagyítóval a kezemben” olvastam a könyvet, észre sem vettem apróbb hibáit.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
376 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634576808 · Fordította: Radosits Magdolna
Tünde1>!
P. Dangelico: Wrecking Ball – A romboló

Kicsit többet vártam.A borító hűen tükrözi Cal sokat emlegetett alakját.
Az eleje izgalmasan indult,aztán a szokásos „kínlódás".
A végén számomra hihetetlen volt a „fordulat".

zuna19 P>!
P. Dangelico: Wrecking Ball – A romboló

Élvezhető kis könnyed romantika, szerethető alappal és karakterekkel. Annyira 21. századi.
Stílusában nekem hasonlított Mariana Zapata könyvéhez. Alapjában ott is (The Wall of Winnipeg and Me – Szívvel a falnak ) és itt is tetszett az, hogy ennyire el lett nyújtva, hogy egymásnak essenek a főszereplők. (Szerintem alapjaikban van hasonlóság.) Ez a lassú izzás bejött. Kicsit nyugodtabb tőle a könyv. Túlbonyolítva legalábbis nem volt.
Iszonyatosan várom, hogy mi lesz a folytatásokban. Sam miatt izgulhatok. De a többi mellékszereplő is érdekes karakter.

Zso89 P>!
P. Dangelico: Wrecking Ball – A romboló

Akár honnan nézzük engem megvett kilóra.❤❤❤❤❤
Teljesen ismeretlen volt az írónő számomra.
Nagyon sokan hasonlították a Szivvel a falnak című könyvhöz.
Számomra viszont óriási különbség van a kettő között.
Ezt imádtam az elejétől a végéig míg a másik mű csak kínlódás volt.

Camilla azon női karakterek közé tartozik akiket hamar a szívembe zárok, ami ritkaság.
Egy határozott,kitartó,erős nő akit igencsak megviselt az élet,de próbál a felszínen maradni,és még a humora is a helyén van.

CalCalCal ❤❤❤
Nem is tudom hogy először felképeltem volna e azt a szexi pofádat vagy inkább körbe csókoltakak volna.❤❤❤
Hát vele sem volt kegyes az élet az már biztos.
Megértettem miért nem szeretett volna spoiler
Tetszett ahogy megnyílt Camilla felé.
Tetszettek az oda bújásai,ahogy igényelte a törődést ez a szexi morgós medve.☺❤
Tetszett hogy „lassan” haladt a kapcsolatuk,bár már alig vártam hogy megtörténjen a „DOLOG.”
Tetszett hogy össze csiszolódtak,egymásra hangolódtak.❤❤❤

Remélem jön majd a folytatás és nem kell sokat várni rá.
Új kedvencet avattam.❤❤❤

6 hozzászólás
Tóth_Orsolya_3 P>!
P. Dangelico: Wrecking Ball – A romboló

Ez most nagyon kellett.
Annyit nevettem, cukik voltak.
Nagyon várom a következő részeket.


Népszerű idézetek

csfannie P>!

Ez a pasas még akkor is megérne pár ajtócsapkodást, ha örök életre szüzességet fogadtam volna.

csfannie P>!

Ha az életed minden apró darabját szétcincálták, megtaposták vagy elvették már, akkor az utolsó darabkájába úgy fogsz kapaszkodni, mintha élet-halál kérdése lenne.

Kapcsolódó szócikkek: Camilla Ava Maria DeSantis
konyvmolyblog>!

– Neked elment az eszed? Ha megrongálódik a könyv, vagy elfelejted visszaadni, az kiköszörülhetetlen csorbát ejtene a barátságunkon. Nem, ezt nem engedhetem meg.

Kapcsolódó szócikkek: Amber · könyv
turanett P>!

– Nem tetszik a szakállam.
– Az lehet, viszont a rágcsáló, aki benne lakik, tuti odavan érte.

Kapcsolódó szócikkek: Calvin Shaw · Camilla Ava Maria DeSantis · szakáll
csfannie P>!

– (…) De ne engedd, hogy az eszed döntsön a szíved helyett.

shadowhunter1975 P>!

– Hogy van a vérnyomásod, apu?
Felnéz a rózsabokormetszésből.
– Anyád elzavart valami lassú, hadonászós tanfolyamra a veteránok egyesületébe.
– Mármint csikungra?
– Fogalmam sincs, az micsoda. Én a lassú hadonászást csinálom.

301. oldal, Huszonötödik fejezet (Könyvmolyképző, 2020)

csfannie P>!

– Nem értem, miért vagy még szingli.
– Azért mert van eszem! Na azért! – válaszolja tovább rágcsálva a pizzáját. – Ki a tökömnek kell ez a dráma?

Elisabeth_Montagu>!

Vannak pillanatok az életben, mikor nincs már mi mögé bújni, és az
ember igazi természete végre felszínre törhet. Az ember vagy tud élni
ezekkel a pillanatokkal, vagy beletörődik, hogy a lehetőség örökre
elveszett. Ezek a pillanatok formálják igazán az életedet. Az ilyen
pillanatok után mondhatod aztán magadnak, hogy „de legalább a lényegi
dolgokban helytálltam”.

Zso89 P>!

Ha az életed minden apró darabját szétcincálták, megtaposták vagy elvették már, akkor az utolsó darabkájába úgy fogsz kapaszkodni, mintha élet-halál kérdése lenne. Mintha a megmaradt méltóságod feladásával egyszerre megszűnnél létezni.


Hasonló könyvek címkék alapján

Heidi McLaughlin: Forever My Girl – Örökké a csajom
Emma Chase: Behálózva
Penelope Bloom: His Banana – Bekapnám
Carly Phillips: Forró szerelem
Susan Elizabeth Phillips: Csak Te kellesz!
Miranda Kenneally: Kivédhetetlen szerelem
Vi Keeland: Egomániás