Szörnyűségek ​szép szigete 10 csillagozás

P. D. James: Szörnyűségek szép szigete

A ​fiatal, bájos Cordelia Gray ütött-kopott nyomozóirodájában két ágrólszakadt alkalmazottjával kóbor macskák és ölebek felkutatására kényszerül, komoly megbízatások hiányában. Ám egy nap rámosolyog a szerencse, előkelő úr lép az irodába, és valóban komoly megbízást ad. Kísérje el Cordelia a feleségét a hét végén Courcy szigetére, legyen a titkárnője, mert az asszony oktalanul és hisztérikusan reszket, hogy valaki az életére tör. Cordelia rendkívüli ambícióval érkezik a csodaszép, furcsa legendákkal övezett sziget Viktória korabeli kastélyába, ám hiába iparkodik, hiába tartja nyitva a szemét, a színésznő életét nem sikerül megóvnia. Pedig oly kevesen tartózkodtak a szigeten: a gáláns házigazda, aki újjáépített színháza megnyitására hívta az asszonyt, a neves színikritikus, akit gyengéd szálak fűztek a színésznőhöz, a megbízható inas és a remek szakácsnő. Cordelia hamarosan rádöbben, valamennyiüknek oka lett volna meggyilkolni a dúsgazdag, szeszélyes asszonyt. A gyanúsítottak köre… (tovább)

Eredeti cím: The skull beneath the skin

Eredeti megjelenés éve: 1982

>!
Európa, Budapest, 1988
414 oldal · puhatáblás · ISBN: 9630743752 · Fordította: Fencsik Flóra

Enciklopédia 1


Várólistára tette 5


Kiemelt értékelések

>!
meseanyu MP
P. D. James: Szörnyűségek szép szigete

A legvége miatt kicsit levontam, azt lehetett volna másképp, ügyesebben, de egyébként az egész nagyon jó volt, izgalmas, hangulatos. Gyönyörű, szépirodalmi igényességű leírások, jól kidolgozott jellemrajzok, fondorlatos bűnügy.


Népszerű idézetek

>!
Jesper_Olsen 

Az a nemzet, amely nem tud megemlékezni halottairól, hamarosan érdemtelenné válik, hogy meghaljanak érte.

161. oldal

>!
Jesper_Olsen 

Az iskola jámbor tizenhetedik századbeli alapítóinak egyik legnagyobb fölismerése az volt, hogy naponta pár órát magányban tölteni fontos dolog.

56. oldal

>!
Jesper_Olsen

határozottan és föltartóztathatatlanul megfogalmazódott benne a gondolat, amelyet az elmúlt huszonnégy órában igyekezett elnyomni: „Itt vagyunk együtt, tízen, e kicsi és magányos szigeten. És egyikünk gyilkos.”

312. oldal

1 hozzászólás
>!
Jesper_Olsen

Szakmai felkészültségük hiányát hasznavehető pletykáikkal ellensúlyozták.

31. oldal

>!
Jesper_Olsen

Úgy tartotta: a külsőségekkel való túlméretezett foglalatosság a személyiség mélyén rejlő hiány ellensúlyozására vall.

67. oldal

>!
Jesper_Olsen

Elméletben mindenki azt akarja, hogy a gyilkost kapják el, éppúgy, ahogy elméletileg mindenki egyetért az elmebetegeknek létesítendő otthonokkal, feltéve, hogy azt nem az ő kertjük végében építik.

233. oldal

>!
Jesper_Olsen

Ügyes feladat lenne szakács-illemtanvizsgán: milyen menüt állítana össze egy gyilkosság után a gyanúsított vendégeknek, gondolta Cordelia.

299. oldal

>!
Jesper_Olsen

Az emberek általában azért rettegnek a haláltól, mert a lelkük mélyén érzik: megérdemlik a halált.

119. oldal

>!
Jesper_Olsen

Ha bármelyikük úgy döntene, hogy a következő napok során hal meg, minden szükséges lépés megtétetik, hogy a dolgot megkönnyítsük.

128. oldal

>!
Jesper_Olsen

Fizikai jelenlétük viszont jóval fenyegetőbb és nyomasztóbb, mint hitte. Olyan, mintha az embernek egér lenne a házában. Egy darabig az egerek is csöndesek és láthatatlanok, de mihelyt az ember tud róluk, képtelen megfeledkezni a jelenlétükről.

279. oldal

1 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Arthur Conan Doyle: Sir Arthur Conan Doyle összes Sherlock Holmes története I-II.
Martina Cole: A madám
Agatha Christie: Gyilkosság az Orient expresszen
Agatha Christie: Ferde ház
Terry Pratchett: Maszkabál
Frederick Forsyth: A Sakál napja
Arthur Conan Doyle: Sherlock Holmes emlékiratai
Agatha Christie: Az alibi
Joss Stirling: Storm és Stone