Megjelölve (Éjszaka Háza 1.) 514 csillagozás

P. C. Cast – Kristin Cast: Megjelölve

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Te ​vajon mit tennél…
…ha egy élőhalott hirtelen a vámpírok félholdját rajzolná a homlokodra?
…ha az ex-pasid vérének szagától egyszerre összefutna a nyál a szádban?
…ha a napsugarak égetni kezdenék a bőröd, és már csak éjszaka éreznéd jól magad?
…ha olyan erő birtokába kerülnél, amelyről korábban álmodni sem mertél?

Zoey Redbird egy nap vámpírjelöltté válik, amikor középiskolájában váratlanul felbukkan egy élőhalott Nyomkereső, és a vámpírok zafírkék Jelét rajzolja a homlokára. Attól a pillanattól fogva az egész élete megváltozik. Alig néhány órája marad, hogy beköltözzön az Éjszaka Házába, a vámpírjelöltek bentlakásos iskolájába, a teste ugyanis azonnal megkezdi az Átváltozást. Az Éjszaka Házában azonban újabb nehézségekkel kell szembesülnie. Kiderül, hogy a homlokán lévő Jel más, mint a többieké, és ezzel akarata ellenére azonnal ellenségeket szerez magának. És amikor rádöbben, hogy a vámpírok istennője különleges képességekkel ajándékozta meg,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2007

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

>!
Kelly, Budapest, 2009
268 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639943087 · Fordította: Illés Róbert
>!
Kelly, Budapest, 2007
268 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639943087

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Zoey Redbird

Helyszínek népszerűség szerint

Starbucks


Kedvencelte 59

Most olvassa 31

Várólistára tette 158

Kívánságlistára tette 97

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
P. C. Cast – Kristin Cast: Megjelölve

Ez a történet nem romantikus, egy tini regény vámpírokkal fűszerezve.
Ez volt az első gondolatom miután leraktam a könyvet.
Elhiszem, hogy egyedibb a világképe, de megint elvan bagatellizálva a vámpír vonal. Bár nem csillognak, de azon kívül szinte mindent produkálnak, amiről egy bizonyos imádott könyvsorozat jutott eszembe. Érdekes hasonlat, de most őszintén, ettől nekem hidegrázásom van.
Pedig lehetett volna jobb is sokkal.
Zoey bár egyedinek van feltüntetve, ugyan olyan mocskos szájú liba, mint Aphrodité és mondhat nekem bárki bármit, sokkal jobban kedveltem az utóbbit.
Nem játszotta meg magát, adta ami volt.
A csapat tagjai közül az „ikrek” az agyamra mentek, de a többieket megkedveltem.
Kár, hogy nem ők kapták a főbb szerepet.
Neferet nekem fura, nem tudom mi bajom van vele, de nem veszem be ezt a rögtön segíteni akarok maszlagot.
A mostani „herceg” meg inkább lenne hercegnő, mert semmi férfias nincs benne. Egy kiherélt fiú Barbie baba jut róla eszembe
De mivel kezdő kötet elnézem esetleg ezeket.
Megvan az egész sorozat, remélem a következő kötet jobb lesz.
Ami viszont teljesen kiemelkedő, az a borító és a könyv maga. Rendkívül igényesen van összerakva és a külleme egyszerűen gyönyörű a számomra.
Egyszeri olvasásnak egyenlőre megfelelt.

4 hozzászólás
Illatos_Hópehely>!
P. C. Cast – Kristin Cast: Megjelölve

Nem szeretem a vámpíros könyveket. :)
Hogy akkor miért olvastam?
Kihívás, ezt dobta a gép, vagyis @gybarbii. Bocsi, de ez nekem nem jött be. Nem győzött meg, hogy a többi részt is elolvassam.
Azért így utólag, csak hogy kielégítsd a kíváncsiságomat, elárulod, hogy mi alapján kaptam ezt a könyvet ?
Annak idején az Alkonyatot sem a vámpírok miatt néztem meg ötször, ;) hanem a farkasok miatt :D Na jó, dr. Cullen miatt is ;)
Nem tartom magam prűdnek, maradinak, de nem tetszett, ahogy ezek a 16-17 évesek beszélnek egymással, egymásról, a szexről, meg úgy általában mindenről.
A sztori nem volt rossz,de nem fogott meg.
Ha jól bele húzok 1-1 1/2 nap alatt kiolvasok egy könyvet,megkockáztatva, hogy nem eszik a család. :) Ezen majd egy hetet rágódtam, pedig nem volt egy hosszú történet.
Azért köszi a kihívást !

2 hozzászólás
gabriel93>!
P. C. Cast – Kristin Cast: Megjelölve

Az elején olyan èrzesem volt mintha hiányozna egy előzetes rész. Aztán azt èreztem, mintha olvastam volna már valahol ilyet. Amúgy sokat nevettem. Alapvetően a tinik humora jó benne.
Azért kicsit sok volt nekem , hogy minden létező létezetlent furcsaságot vámpirnak titulálnak.
Összességében könnyű, gyorsan olvasható, vicces és izgalmas könyv. Ajánlom.

otaksa>!
P. C. Cast – Kristin Cast: Megjelölve

Mindig is különlegesnek tartottam azokat a könyveket, amelyeket szerzőPÁROS írt. Kedvencem Ilona Andrews, ahol férj és feleség hoz össze olyan egyedi történeteket, amelyek egyszerre női és férfi író jegyeit is viselik. Itt is páros, de – teljesen ledöbbentem rajta, amikor olvastam – ANYA és LÁNYA írta a könyvet. Egyszerre van benne a felnőtt írók bölcsessége, és egyszerre mutatja be a kamaszok bizonytalanságát, az első szerelem csodáját, az iskolai problémákat stb.
Ezen felül kifejezetten a kedvenceim azok a történetek, amikor a főhős bekerül egy bentlakásos iskolába, ahol boldogulnia kell, szocializálódnia, elvegyülni, de ki is tűnni. Barátokat és ellenségeket szerezni.
Ebben a könyvben pedig minden megvolt. A felépített világ nem annyira összetett, és pláne nem egyedi, de ez sem zavart, tökéletesen kikapcsol, és eléggé kamaszbarát (semmi erotikus tartalom, bár itt-ott egy kis káromkodás azért befigyelt). Zoey egy talpraesett, szerethető kamasz, a 16 évesek minden bizonytalanságával, mégis különleges, és igazából nem is tud először mit kezdeni a hirtelen jött figyelemmel. De aztán olyan könnyen boldogul, és elrendezi a problémáit, hogy az összes nyafogó 16 éves gyerek kezébe nyomnám a könyvet azzal, hogy „látod, megy ez, ha teszel is érte”.
Amivel nem tudtam mihez kezdeni, az Erik Night. Olyan semmilyen. Az iskola legdögösebb fiúja, ja, és még?? Ennél azért többet várnék egy első szerelemre, még csak nem is vicces, nem kifejezetten okos, tofu, felveszi a környezete ízét, semmilyen saját íze nincs…
Helyszín: Tulsa (USA)

Nikoletta_89>!
P. C. Cast – Kristin Cast: Megjelölve

Nekem tetszett,mert lekötött..mostanában az nálam jó jelnek számít. :)
Az alapötlet tetszik…vámpírsuli, ahol még nem vámpírok, csak szép lassan alakulnak át, HA sikerül nekik.
Furcsa volt, hogy rögtön „durr bele a közepébe” érzéssel indítunk. Megjelöltek, oké..Éjszaka háza oké…de WTF? Nem szeretem azt se, ha 80 oldalas előzmény van a könyvben, de itt azért egy pici elkélt volna.
Az egész cselekmény 2-3 nap alatt lezajlik…és mégis minden megváltozik, barátok, szerelem, ellenségek, új élet…3nap alatt???ne máár. :)
Tetszettek a szertartások,de sok volt belőle. Sok ismétlődés volt, ugye a szertartások, a szertartások alatt megélt érzések,minden nap ugyanazok az órák…
Rengeteg erkölcsi „tanítás” van benne a fiatalok számára, de ezek egy tizenéves szájából úgy hangzottak, mintha épp a nagymamám mondaná. Lehetnek egy tininek is ilyen véleményei a dolgokról, csak épp nem így fejezi ki magát.
Sztárok, költők vámpírok?! Azért ehhez pofa kell…
Ezek ellenére tetszett, és érdekel a folytatás. :)

12 hozzászólás
Lunèa_Charlotté>!
P. C. Cast – Kristin Cast: Megjelölve

Hát.. Közel se ilyenre számítottam… De nem csalódtam , mert kb. egy ilyen színvonalat vártam , talán egy kicsit jobbra.
Amúgy szerintem nagyon jó volt , néhol kicsit soknak éreztem , néhol pöppet untam , de olvastatta magát.
( Megérte fennmaradni… :D)

_Katie_ P>!
P. C. Cast – Kristin Cast: Megjelölve

Ez egy könnyed, szórakoztató, bár koránt sem hibátlan történet. Vannak eltérések az eddig megszokott vámpír világhoz képest, de ezt nem feltétlenül nevezném negatívumnak.
Az Éjszaka Háza jópofa gondolat, le merném fogadni, hogy ez lesz a bázis a későbbiekben, bármilyen „kaland” is vár Zoey-ra és a barátaira.
Zoey és a barátai tipikus 16 évesek és noha vámpírjelöltek, jó volt olyan kamaszokról olvasni akik normálisak. bámilyen furcsán is hangzik ez a szó ebben a mondatban. Olvastatta magát, kikapcsolt, szórakoztatott….most éppen erre volt szükségem, és ezt is kaptam.

lena91>!
P. C. Cast – Kristin Cast: Megjelölve

Határozottan pozitívan csalódtam.
Annyira nem rossz, mint ahogy elképzeltem. Az alapötlet egész jó, persze néha túl egyszerű és sablonos, a szereplők kidolgozása is hagy némi kívánnivalót maga után, Erik kimondottan irritált, egyáltalán nem éreztem hogy ő A Pasi. Néhol túl egyszerű a történet, kicsit sablonos, sok minden nincs megmagyarázva, csak el kell fogadni hogy ez van és kész.
Viszont abszolút olvastatja magát, nem unalmas, nem érzem azt hogy le kell tennem mert a fejem a falba verem. Zoey kimondottan szimpatikus, bírom a csajt. Egy olvasást mindenképp megér.

hypedne>!
P. C. Cast – Kristin Cast: Megjelölve

Hát… olvastam már ennél jobb könyvet is. Először is: a vámpír téma. Oké, hogy az írónők próbáltak valami újat kitalálni, de ez a megjelölés? Kicsit furcsa… Na mindegy, meg lehet szokni. Magával a történettel nem volt bajom, viszont Zoey nagyon idegesített. Nekem úgy tűnt, mintha kicsit el lenne szállva magától és lenézné az Elliotthoz hasonló „lúzereket”. Ami egyáltalán nem egy szimpatikus tulajdonság. De Nalát szerettem. :))

Sabinomi>!
P. C. Cast – Kristin Cast: Megjelölve

Ez a könyv szerintem sosem kerül a kezembe, ha bele nem vágok egy kihívásba. A kihívás lényege, hogy különböző fantasy műfajokban a legjobbakból (már pontosan nem rémlik mennyi közül lehet válogatni) kiválasszunk 5-5 könyvet, és olvassuk el egy év alatt. Én ugrottam erre a kihívásra, mert néha úgy érzem, bármekkora fantasy rajongó vagyok, sok alapművet nem olvastam még (bár igaz inkább epic és dark fantasy-n belül). Ez a könyv is benne volt a legjobbak között, és csak azért választottam ki olvasásra, mert sokat hallottam róla, és hiába nincs a legjobb értékelése, érdekelt, hogy miről is van szó.
Zoey-t egyik napról a másikra megjelölik, így arra a sorsra kárhoztattják, hogy bekerüljön az Éjszaka Házába és vámpírtanoncnak álljon. Első pillanatban lesújtja a hír a lányt, de végül örül, hogy egy olyan helyre mehet, ahol talál boldog is lehet. De Zoey nem egy átlagos lány, őt Nüx, az éjszaka istenője, kiválasztja, így hiába az a terve, hogy elvegyül a többiek között, már első pillanatban kitűnik különleges tetoválása miatt.
Az első dolog, ami szembetűnt, hogy az első pár fejezetben egyetlen egy karaktert sem találtam, aki egy kicsit is szimaptikus lett volna (Esetleg a nagymama). Aztán eljutottunk Éjszaka Házába, és még több antipatikus szereplőt kaptunk. Persze, volt egy-két karakter,a kit picit megkedveltem, de kedvenc egyik sem lett. Zoey-t is úgy-ahogy megkedveltem ahogy haladtam a könyvvel, de valahogy sok volt. Nagyon könnyen ítélkezett, és néha nagy volt az egója is. Eric sem lesz számomra álompasi. Egyik pillanatról a másikba belezúg Zoey-ba. Mondjuk, nekem végig gyanús volt, vajon a szupertehetséges színész, nem játszik-e szerepet, és Afroditénak dolgozik valójában.
Hiába voltak sablonosak a karakterek, én élveztem a könyvet. Az egész egy limonádé vámpíros YA könyv volt. Nem mondanám, hogy egy kötelező olvasmány, olvastam sokkal jobbakat is, és kötve hiszem, hogy a Vámpírakadémiától jobbat valaha is olvasok. Mégis élveztem olvasgatni, és érdekel mi lesz továbbiakban a szereplőinkkel.
Amúgy nekem tetszett, hogy a vámpírság alapja itt egy saját hit. A vámpírok itt nem szörnyek, habár vért isznak. Ugyannyira emberségesek, mint az emberek, kivéve egy-két virágszálat :)
Nem vártam sokat a könyvtől. Sőt, felkészültem arra is, hogy végig fogom szenvedni, de úgy voltam vele, hogy 300 sincs, majd kibírom… És végül élveztem, sőt folytatni is fogom a sorozatot.


Népszerű idézetek

Ancsúr>!

– A szekrényekben van néhány tábla nagyon drága csokoládé. A vámpírok szerint kis mennyiségben jót tesz.
Jó, de ki a fene akarja kis mennyiségben enni a csokit?

kávésbögre P>!

Éppen azt gondoltam, hogy ennél rosszabb már nem is lehetne a mai napom, amikor a szekrényem mellett megláttam a halott fickót.

(első mondat)

Ancsúr>!

– Tapasztalatom szerint abból, hogy valaki mennyire szereti a macskákat, illetve hogy azok ezt hogyan viszonozzák, kiválóan meg lehet ítélni valakinek a személyiségét.

Delena>!

Erőt kérek, de nem azért, hogy nagyobb lehessek másoknál, hanem hogy legyőzzem legnagyobb ellenségemet, a bennem lakozó kételyt.

219. oldal

aurorag>!

A lelked sokkal érettebb a korodnál, Zoeybird. Higgy önmagadban, és meg fogod találni az utadat! De ne feledd, hogy a sötétség nem egyenlő a gonosszal, mint ahogy a világosság sem jelent mindig jót!

209. oldal

Szelén>!

Először a kedvenc plüssállatomat, Otist, a szápát (kétéves koromban nem tudtam még kimondani azt, hogy "cápa") is a párnámon hagytam, de aztán rájöttem, hogy akár vámpír lesz belőlem, akár nem, nélküle nem tudok elaludni.

29. oldal

Szédültnapraforgó>!

Sajnálom, de semmi kedvem egy olyan sráccal járni, akinek az a legnagyobb problémája az életben, hogyan igyon meg egy hatos karton sört a nélkül, hogy lehányná a saját lábát. Arról nem is beszélve, hogy el fog hízni attól a rengeteg sörtől.

gabriel93>!

– A macskák választanak ki minket, nem uralkodhatunk felettük.

Kapcsolódó szócikkek: macska
5 hozzászólás
Andus>!

– Isten tudása felülmúlja a tudósokét, és istenkáromlás ennek az ellenkezőjét állítani, kisasszony.
– Egy szóval sem mondtam, hogy a tudósok okosabbak lennének Istennél! – Felemeltem a kezem, és közben megpróbáltam elfojtani egy köhögést. – Csak megpróbáltam elmagyarázni.
– Nincs szükségem magyarázatra egy tizenhat éves gyerektől.
Ami azt illeti, lehet, hogy mégis jobban tette volna, ha meghallgatja egy tizenhat éves „gyerek" tanácsait, az öltözéke ugyanis egyenesen katasztrofális volt. Ahhoz a nadrághoz, ami rajta volt, csak egy divatanalfabéta vette volna fel az ő ingét. Valami miatt azonban úgy éreztem, hogy nem ez a legmegfelelőbb időpont arra, hogy ezt szóba hozzam.


A sorozat következő kötete

Éjszaka Háza sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Richelle Mead: A halál csókja
Jennifer L. Armentrout: White Hot Kiss – Perzselő csók
Rainbow Rowell: Csak így tovább
Richelle Mead: Vérvonalak
Tracy Wolff: Vívódás
Rachel Vincent: Lélektolvajok
Joss Stirling: Misty
Holly Black – Cassandra Clare: A rézkesztyű
Csóti Lili: Hetedvérig
Cynthia Hand: Angyalsors