Megjelölve (Éjszaka Háza 1.) 452 csillagozás

P. C. Cast – Kristin Cast: Megjelölve

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Te ​vajon mit tennél…
…ha egy élőhalott hirtelen a vámpírok félholdját rajzolná a homlokodra?
…ha az ex-pasid vérének szagától egyszerre összefutna a nyál a szádban?
…ha a napsugarak égetni kezdenék a bőröd, és már csak éjszaka éreznéd jól magad?
…ha olyan erő birtokába kerülnél, amelyről korábban álmodni sem mertél?

Zoey Redbird egy nap vámpírjelöltté válik, amikor középiskolájában váratlanul felbukkan egy élőhalott Nyomkereső, és a vámpírok zafírkék Jelét rajzolja a homlokára. Attól a pillanattól fogva az egész élete megváltozik. Alig néhány órája marad, hogy beköltözzön az Éjszaka Házába, a vámpírjelöltek bentlakásos iskolájába, a teste ugyanis azonnal megkezdi az Átváltozást. Az Éjszaka Házában azonban újabb nehézségekkel kell szembesülnie. Kiderül, hogy a homlokán lévő Jel más, mint a többieké, és ezzel akarata ellenére azonnal ellenségeket szerez magának. És amikor rádöbben, hogy a vámpírok istennője különleges képességekkel ajándékozta meg,… (tovább)

Eredeti mű: P. C. Cast – Kristin Cast: Marked

Eredeti megjelenés éve: 2007

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Kelly, Budapest, 2009
268 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639943087 · Fordította: Illés Róbert

Enciklopédia 1

Helyszínek népszerűség szerint

Starbucks


Kedvencelte 65

Most olvassa 31

Várólistára tette 146

Kívánságlistára tette 90

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

>!
Krisztina_Németh_2
P. C. Cast – Kristin Cast: Megjelölve

Hát, nem is tudom. Nekem nem tetszik. Lehet azért van ez, mert más vámpiros könyvekhez szoktam. (romantikusabb, erotikusabb, véresebb, káromkodosabb)
Nem voltak szimpatikusak a szereplök sem. Ugy éreztem olvasás közben, mindha valami tiniregényt olvasnék, amiböl már kinöttem. Ez nem volt jo választás.

2 hozzászólás
>!
V_Ili P
P. C. Cast – Kristin Cast: Megjelölve

Nem szeretem a vámpíros könyveket. :)
Hogy akkor miért olvastam?
Kihívás, ezt dobta a gép, vagyis @gybarbii. Bocsi, de ez nekem nem jött be. Nem győzött meg, hogy a többi részt is elolvassam.
Azért így utólag, csak hogy kielégítsd a kíváncsiságomat, elárulod, hogy mi alapján kaptam ezt a könyvet ?
Annak idején az Alkonyatot sem a vámpírok miatt néztem meg ötször, ;) hanem a farkasok miatt :D Na jó, dr. Cullen miatt is ;)
Nem tartom magam prűdnek, maradinak, de nem tetszett, ahogy ezek a 16-17 évesek beszélnek egymással, egymásról, a szexről, meg úgy általában mindenről.
A sztori nem volt rossz,de nem fogott meg.
Ha jól bele húzok 1-1 1/2 nap alatt kiolvasok egy könyvet,megkockáztatva, hogy nem eszik a család. :) Ezen majd egy hetet rágódtam, pedig nem volt egy hosszú történet.
Azért köszi a kihívást !

2 hozzászólás
>!
otaksa
P. C. Cast – Kristin Cast: Megjelölve

Mindig is különlegesnek tartottam azokat a könyveket, amelyeket szerzőPÁROS írt. Kedvencem Ilona Andrews, ahol férj és feleség hoz össze olyan egyedi történeteket, amelyek egyszerre női és férfi író jegyeit is viselik. Itt is páros, de – teljesen ledöbbentem rajta, amikor olvastam – ANYA és LÁNYA írta a könyvet. Egyszerre van benne a felnőtt írók bölcsessége, és egyszerre mutatja be a kamaszok bizonytalanságát, az első szerelem csodáját, az iskolai problémákat stb.
Ezen felül kifejezetten a kedvenceim azok a történetek, amikor a főhős bekerül egy bentlakásos iskolába, ahol boldogulnia kell, szocializálódnia, elvegyülni, de ki is tűnni. Barátokat és ellenségeket szerezni.
Ebben a könyvben pedig minden megvolt. A felépített világ nem annyira összetett, és pláne nem egyedi, de ez sem zavart, tökéletesen kikapcsol, és eléggé kamaszbarát (semmi erotikus tartalom, bár itt-ott egy kis káromkodás azért befigyelt). Zoey egy talpraesett, szerethető kamasz, a 16 évesek minden bizonytalanságával, mégis különleges, és igazából nem is tud először mit kezdeni a hirtelen jött figyelemmel. De aztán olyan könnyen boldogul, és elrendezi a problémáit, hogy az összes nyafogó 16 éves gyerek kezébe nyomnám a könyvet azzal, hogy „látod, megy ez, ha teszel is érte”.
Amivel nem tudtam mihez kezdeni, az Erik Night. Olyan semmilyen. Az iskola legdögösebb fiúja, ja, és még?? Ennél azért többet várnék egy első szerelemre, még csak nem is vicces, nem kifejezetten okos, tofu, felveszi a környezete ízét, semmilyen saját íze nincs…
Helyszín: Tulsa (USA)

>!
Nicky_
P. C. Cast – Kristin Cast: Megjelölve

Nekem tetszett,mert lekötött..mostanában az nálam jó jelnek számít. :)
Az alapötlet tetszik…vámpírsuli, ahol még nem vámpírok, csak szép lassan alakulnak át, HA sikerül nekik.
Furcsa volt, hogy rögtön „durr bele a közepébe” érzéssel indítunk. Megjelöltek, oké..Éjszaka háza oké…de WTF? Nem szeretem azt se, ha 80 oldalas előzmény van a könyvben, de itt azért egy pici elkélt volna.
Az egész cselekmény 2-3 nap alatt lezajlik…és mégis minden megváltozik, barátok, szerelem, ellenségek, új élet…3nap alatt???ne máár. :)
Tetszettek a szertartások,de sok volt belőle. Sok ismétlődés volt, ugye a szertartások, a szertartások alatt megélt érzések,minden nap ugyanazok az órák…
Rengeteg erkölcsi „tanítás” van benne a fiatalok számára, de ezek egy tizenéves szájából úgy hangzottak, mintha épp a nagymamám mondaná. Lehetnek egy tininek is ilyen véleményei a dolgokról, csak épp nem így fejezi ki magát.
Sztárok, költők vámpírok?! Azért ehhez pofa kell…
Ezek ellenére tetszett, és érdekel a folytatás. :)

12 hozzászólás
>!
Katie_Sue P
P. C. Cast – Kristin Cast: Megjelölve

Ez egy könnyed, szórakoztató, bár koránt sem hibátlan történet. Vannak eltérések az eddig megszokott vámpír világhoz képest, de ezt nem feltétlenül nevezném negatívumnak.
Az Éjszaka Háza jópofa gondolat, le merném fogadni, hogy ez lesz a bázis a későbbiekben, bármilyen „kaland” is vár Zoey-ra és a barátaira.
Zoey és a barátai tipikus 16 évesek és noha vámpírjelöltek, jó volt olyan kamaszokról olvasni akik normálisak. bámilyen furcsán is hangzik ez a szó ebben a mondatban.
Olvastatta magát, kikapcsolt, szórakoztatott….most éppen erre volt szükségem, és ezt is kaptam.

>!
Lunèa_Charlotté
P. C. Cast – Kristin Cast: Megjelölve

Hát.. Közel se ilyenre számítottam… De nem csalódtam , mert kb. egy ilyen színvonalat vártam , talán egy kicsit jobbra.
Amúgy szerintem nagyon jó volt , néhol kicsit soknak éreztem , néhol pöppet untam , de olvastatta magát.
( Megérte fennmaradni… :D)

>!
lena91
P. C. Cast – Kristin Cast: Megjelölve

Határozottan pozitívan csalódtam.
Annyira nem rossz, mint ahogy elképzeltem. Az alapötlet egész jó, persze néha túl egyszerű és sablonos, a szereplők kidolgozása is hagy némi kívánnivalót maga után, Erik kimondottan irritált, egyáltalán nem éreztem hogy ő A Pasi. Néhol túl egyszerű a történet, kicsit sablonos, sok minden nincs megmagyarázva, csak el kell fogadni hogy ez van és kész.
Viszont abszolút olvastatja magát, nem unalmas, nem érzem azt hogy le kell tennem mert a fejem a falba verem. Zoey kimondottan szimpatikus, bírom a csajt. Egy olvasást mindenképp megér.

>!
hypedne
P. C. Cast – Kristin Cast: Megjelölve

Hát… olvastam már ennél jobb könyvet is. Először is: a vámpír téma. Oké, hogy az írónők próbáltak valami újat kitalálni, de ez a megjelölés? Kicsit furcsa… Na mindegy, meg lehet szokni. Magával a történettel nem volt bajom, viszont Zoey nagyon idegesített. Nekem úgy tűnt, mintha kicsit el lenne szállva magától és lenézné az Elliotthoz hasonló „lúzereket”. Ami egyáltalán nem egy szimpatikus tulajdonság. De Nalát szerettem. :))

>!
Carmina
P. C. Cast – Kristin Cast: Megjelölve

A Gossip Girl-t mixelték egy vámpíros-romantikus regénnyel, az írónőre megtermékenyítőleg hatott pár tipikus Mary-Sue fanfiction, mélységet adott a mondanivalónak a káromkodással, és hopp, kész is van a történet. De a sok hiányosság vagy nevetséges túlzás ellenére szórakoztatott a kötet, egy este alatt átrágtam magamat rajta, mert voltak nagyon ötletes megoldások benne: tetszett, hogy az Éjszaka Házába kerülő fiatalok még nem vámpírok, az átalakulás csak lassan megy bennük végbe – erről a tiniknek akad némi személyes tapasztalatuk, azt hiszem –, hogy folyamatosan ott lebeg a halál a fejük felett. Érdekes volt a vallási háttér, ahogy vegyítette Cast a természeti vallásokat az ókori mondavilággal. Az elemek első megidézése miatt toltam ki az estém az éjszakába, hogy a könyv végére érjek, a kötet vége viszont nekem semmiféle tényleges veszélyt nem sugallt, de értem, tiniknek íródott a könyv, idővel talán komolyabb konfliktusok is kialakulhatnak a sorozatban, mint némi csajos hajtépés, meg füstszerű szellemek.

Ami viszont nagyon sokat levont a regény értékéből, az a folyamatos erkölcsi oktatás, hogy mit tegyél, illetve ne tegyél, ha menő tizenéves lány vagy: ne füvezz, ne smárolj a barátnőiddel azért, hogy a pasik rád induljanak, legyél toleráns a másság iránt, ne feküdj le fűvel-fával, stb. De ehhez mérten a folyamatos káromkodás, az alaptalan előítéletek (hogy ki a ribanc, ki a barát, ki a jópasi, ki a lúzer), a család iránti tökéletes közömbösség (Zoey az öccsét trollnak, a nővérét kurvának hívja, és meg se próbál kötődni hozzájuk), meg a tény, hogy Zoey annnnnyira különleges, mégis a felületes dolgokon túl, mint pasik-ruhák-haverok-csoki-"hogynézekki?" más nem nagyon érdekli, némileg rossz úton jár Cast ezzel a népneveléssel.

Mary-Sue/Zoey egy tökéletesen átlagos lány, aki valamiért kiszakad a tökéletesen átlagos életéből, és az ő csodás erkölcsi tisztasága, lényeglátása, köteléke a transzcendens világokhoz arra predesztinálja őt, hogy az új életében kiválasztott legyen. Bullshit, de működik.

>!
Ency_moly P
P. C. Cast – Kristin Cast: Megjelölve

Pozitívan csalódtam ebben a könyvben, mivel a sok negatív kritika miatt sokkal rosszabbra számítottam. Igaz, korántsem hibátlan, számomra mégis kellemes kikapcsolódást nyújtott. Tetszett a vámpírsuli, érdekes volt az emberek vámpírrá alakulásának módja, az elemek megidézése. A szereplők többsége szimpatikus volt, főként Redbird nagyi. Nala cicát imádtam. Egyszerű kis történet kamaszproblémákkal, intrikával, némi izgalommal és egy kevés romantikával.


Népszerű idézetek

>!
kávésbögre P

Éppen azt gondoltam, hogy ennél rosszabb már nem is lehetne a mai napom, amikor a szekrényem mellett megláttam a halott fickót.

(első mondat)

>!
Delena

Erőt kérek, de nem azért, hogy nagyobb lehessek másoknál, hanem hogy legyőzzem legnagyobb ellenségemet, a bennem lakozó kételyt.

219. oldal

>!
Ancsúr

– A szekrényekben van néhány tábla nagyon drága csokoládé. A vámpírok szerint kis mennyiségben jót tesz.
Jó, de ki a fene akarja kis mennyiségben enni a csokit?

>!
Ancsúr

– Tapasztalatom szerint abból, hogy valaki mennyire szereti a macskákat, illetve hogy azok ezt hogyan viszonozzák, kiválóan meg lehet ítélni valakinek a személyiségét.

>!
aurorag

A lelked sokkal érettebb a korodnál, Zoeybird. Higgy önmagadban, és meg fogod találni az utadat! De ne feledd, hogy a sötétség nem egyenlő a gonosszal, mint ahogy a világosság sem jelent mindig jót!

209. oldal

>!
PandaSára P

Először a kedvenc plüssállatomat, Otist, a szápát (kétéves koromban nem tudtam még kimondani azt, hogy "cápa") is a párnámon hagytam, de aztán rájöttem, hogy akár vámpír lesz belőlem, akár nem, nélküle nem tudok elaludni.

29. oldal

>!
Szédültnapraforgó

Sajnálom, de semmi kedvem egy olyan sráccal járni, akinek az a legnagyobb problémája az életben, hogyan igyon meg egy hatos karton sört a nélkül, hogy lehányná a saját lábát. Arról nem is beszélve, hogy el fog hízni attól a rengeteg sörtől.

>!
Delena

Engedd, hogy meglássam a szépséget, szemem hadd pihenjen meg a lemenő nap vörös korongján, mely az éjszaka eljövetelét jelzi! Kezem hadd érintse tisztelettel az általad teremtett dolgokat, fülem hadd hallja a hangod! Adj bölcsességet, hogy megérthessem, amit népednek tanítottál!

219. oldal

>!
Andus

– Isten tudása felülmúlja a tudósokét, és istenkáromlás ennek az ellenkezőjét állítani, kisasszony.
– Egy szóval sem mondtam, hogy a tudósok okosabbak lennének Istennél! – Felemeltem a kezem, és közben megpróbáltam elfojtani egy köhögést. – Csak megpróbáltam elmagyarázni.
– Nincs szükségem magyarázatra egy tizenhat éves gyerektől.
Ami azt illeti, lehet, hogy mégis jobban tette volna, ha meghallgatja egy tizenhat éves „gyerek" tanácsait, az öltözéke ugyanis egyenesen katasztrofális volt. Ahhoz a nadrághoz, ami rajta volt, csak egy divatanalfabéta vette volna fel az ő ingét. Valami miatt azonban úgy éreztem, hogy nem ez a legmegfelelőbb időpont arra, hogy ezt szóba hozzam.

>!
piciszoszi007

Nem elég, hogy megváltozik az életem, más suliba kerülök és vámpír lesz belőlem, még itt van ez a kurvoid Miss Tökéletesség is.

68. oldal


A sorozat következő kötete

Éjszaka Háza sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Lisa Jane Smith: Sötét szövetség
Claudia Gray: Afterlife – Az életen is túl
Kami Garcia: Unbreakable – Törhetetlen
Richelle Mead: Vámpírakadémia
Cassandra Clare: A hercegnő
Brigid Kemmerer: Spark – Szikra
Maria V. Snyder: Poison Study – Méregtan
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Colleen Houck: A tigris küldetése