Elrendelve (Éjszaka Háza 9.) 79 csillagozás

P. C. Cast – Kristin Cast: Elrendelve

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Zoey-t ​hatalmas veszteség érte – édesanyja meghalt. Pontosabban meggyilkolták. A lány azonban nem zuhan magába, hanem mindent megtesz, hogy megtudja, mi is történt pontosan. Célja elérésében mindössze egyvalaki hátráltatja: Neferet legújabb szolgálója, Aurox, a megállíthatatlan fegyver, aki körül Zoey olyan furcsán érzi magát – mintha ismerné a fiút.
Eközben Kalona kezd rájönni, mekkora hibát vétett. Hiányzik neki Rephaim, az egyetlen olyan lény, akiben megbízhatott, a halhatatlan azonban túl büszke ahhoz, hogy fia bocsánatát kérje – vagy mégsem?
Persze Neferetről sem szabad megfeledkeznünk – a főpapnőből lett halhatatlan a Sötétséggel kacérkodik, és ravasz tervvel próbálja megtörni az Éjszaka Házának tanárait.
És ha mindez nem lenne elég, Erik megjelöl egy lányt, méghozzá rögtön vörös Jellel, ami már önmagában is különleges, ám úgy tűnik, a lányt különleges képességgel áldotta meg az Istennő, mert látja, mi rejlik igazából a körülötte levő vámpírok és emberek… (tovább)

Eredeti mű: P. C. Cast – Kristin Cast: Destined

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Kelly, Budapest, 2012
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633350379 · Fordította: Szujer Orsolya

Kedvencelte 13

Most olvassa 13

Várólistára tette 67

Kívánságlistára tette 49

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Lisie87 P
P. C. Cast – Kristin Cast: Elrendelve

Ááááá! Az utolsó 10 oldal…áááá! :D Az volt a legjobb! :)))))))
Kalona <3 Rephaim <3 :)))))))) Kedvenceim! :)
Tudom, tudom, sok itt a negatív komment, de nekem valahogy a szívemhez nőtt ez a sorozat, és nem tudom lehúzni! Jó volt újra találkozni a szereplőkkel, még ha néha kicsit idegesítőek is! :D De hát istenem, tinik…, és az emberek ilyen korban azok. Ennek ellenére nem zavart nagyon, sőt nagyon tetszettek azok a részek, amikor más könyvekre (True Blood), vagy sorozatokra (Trónok harca, Gyűrűk Ura) tettek utalást! :D Párszor hangosan fel is nevettem az abszurd szitukon/beszólásokon.
Tetszett, jó volt olvasni, és úgy gondolom, hogy ez a lényege a könyvnek! :) Ide a folytatást!!!!

10 hozzászólás
>!
wallery
P. C. Cast – Kristin Cast: Elrendelve

Csak azt tudnám, miért kell ezt a sorozatot ennyi kötetben megjelentetni- számomra annyira nem váltja meg a világot, sőt jól meg kellett tornásztatnom az agyamat, hogy emlékezni tudjak az előző részben történtekre.
Továbbra is lassan zajlanak az eseménynek -egy két váratlan fordulat sokat lendít az élvezhetősége. Zoeynak a felfogása és értelmezőképessége katasztrofális (na persze, ha nem így lenen belefért volna a történet 4 részbe is), továbbra sem szimpatikus nekem. Stevie Rae, Aphrodité és Rephaim a kedvenceim

>!
eme510
P. C. Cast – Kristin Cast: Elrendelve

Jaj! Akár még jó is lehetne ez a sorozat, ha Zoey nem lenne ennyire idegesítő, és nem nyúlna a történet, mint a rétestészta. Komolyan szükség van arra, hogy minden egyes részben ugyanazokat a köröket fussák le? Zoey annyira idegesítően és idiótán viselkedik, hogy az már fáj, de azért mindenki bele van esve. Mindenki extra szexi és extra tehetséges, mégsem tudnak értelmesen viselkedni. Megküzdenek Neferettel/Sötétséggel, meghal valaki, majd a következő részben megint ugyanúgy történik minden, mert kb mindenki olyan hülye, hogy nem veszik észre, hogy gond van.
Egyedül a vége volt valamennyire értékelhető, ezért is gondolom, hogy kevesebb kötetben még működhetne is a dolog.

1 hozzászólás
>!
Noncs21
P. C. Cast – Kristin Cast: Elrendelve

Mi a manó?! Nekem ennyi gonoszság egy két napra (szinte két nap alatt olvastam el a könyvet) kicsit sok volt…És Zoeyt továbbra sem kedvelem. Sajnálom, hogy a kedvenc szereplőim alig szerepeltek a könyvben. No de persze ettől függetlenül még nagyon tetszett a történet, végre igazán pörgős cselekmény volt. (És olyan régen olvastam az előző részt, hogy nem is emlékeztem, hogy ki Aurox…) Nagy kár, hogy nem jelent meg magyarul a folytatás, de amint több időm lesz, beszerzem angolul. :)

>!
kovaeva
P. C. Cast – Kristin Cast: Elrendelve

Tetszett érdekes és izgalmas volt. Végre más is látta, hogy mit művelt Neferet, végre fény derült a piszkos dolgaira. Kíváncsi vagyok a folytatásra. Ez volt talán az egyik legjobb rész.

>!
Evangelina
P. C. Cast – Kristin Cast: Elrendelve

Miért olvasom még mindig? Ezt kérdezem magamtól mindig.
MERT MÁR CSAK AZÉRT IS!
Meg az is egy szempont, hogy mindig betudom olcsón szerezni a köteteket, és úgy vagyok vele, hogy már kíváncsi vagyok a legvégére. Igazából az egész éjszaka háza egy huzavona, mert sokkal kevesebb részbe is belefértek volna az eddigi történések.
Folyton van cselekmény mindig történik valami, és mindig más, és mégse érzem úgy, hogy haladna a történet, még mindig az alaphelyzetbe áll szinte a főtörténet. Viszont fejlődött a sorozat, főleg az első néhány kötethez képest, és most már Zoey sem idegesít úgy, mint eleinte a pasi ügyei miatt.
Külön pozitívuma ennek a résznek, hogy nagyon tetszettek a Lenobiás részek, és jól is lett vége egyenlőre.

>!
Anita_Juhász
P. C. Cast – Kristin Cast: Elrendelve

Zoeyból már annyira elegem van, Stevie Ray és Aprodithé a kedvenceim. Neferetet is utálom. Nem kellett volna ezt eddig nyújtani, trilógia bőven elég lett volna belőle.

>!
dedori
P. C. Cast – Kristin Cast: Elrendelve

Őszintén, fogalmam sincs hogy az előző részben mi volt, bár egy-két rész derengett, miközben olvastam a könyvet. Nagyon szerettem ezt a sorozatot az elején, de ez már nagyon túl van nyújtva, komolyan mondom, hogy nagyon várom már a befejezést. Már várom, hogy mikor lesz vége…
Igazából nem volt rossz a történet, de voltak benne unalmas részek is, és KÁOSZ is (aki olvasta tudja miért írtam csupa nagy betűvel.)
Szerintem ezt meg lehetett volna írni 4-5 részesre, és akkor semmi gond nem lenne vele, nem lenne ez a szenvedés se (részemről és a szereplők részéről is).
Amiért mégis ennyi csillagot kapott, az a váratlan fordulat a végén, az utolsó két oldal miatt döntöttem úgy, hogy kicsit jobban értékelem a könyvet, mint ahogy eredetileg terveztem. Várom a folytatást, de most már igazán lehetne a következő rész a befejező rész is egyben.

>!
Nicole_Aladics
P. C. Cast – Kristin Cast: Elrendelve

Nagyon beszédes a borítója, szerintem nagyon el lett találva! Aurox megjelenését egyenlőre nem tudom megindokolni, volt már így is elég gonosz a sorozatban, persze várom a csavart mikor mindez kihámozódik, de gondolom csak az utolsó kötetben állnak majd össze a dolgok…persze nagyon bosszant, hogy nem fog a többi megjelenni magyarul, bár ez a kötet elég jól le lett zárva sztori szempontból, nem maradt szegény olvasó a drámai csúcsponton a padlóra ejtve. Az előzőekben utáltam, hogy gyakorlatilag az izgalom közepén ért véget a könyv, és vehettem kezembe a következőt, hogy a történet folytatódhasson és el tudjak aludni :D
A Rephaim szálat jobban élveztem mint az Aurox szálat, igaz többször kapott saját szemszöget is, bár gyakran sok értelme nem volt, inkább töltőszöveg volt számomra. Kezdtem bizakodni a kötet elején mikor az Igazlátással rendelkező lány felbukkant, de ezek után szinte meg sem jelent a könyv további részében… mégis mi értelme volt akkor beleírni?? Kalona teljesen kifordult önmagából, nekem kicsit olyan benyomásom volt, mintha az írónők meggondolták magukat a sorozat közben és most jutottak arra a döntésre, hogy a végére csak ki kell hozni valami hős, mártír marhaságot Kalonából…
Pozitívum, hogy sokkal többet megtudunk Lenobiáról, bár nem értem mi a pontos célja Neferetnek az emberek megjelenésével, mert a kerti káoszt még értem, illetve Travis tényleg eltereli Lenobia figyelmét, de vajon ez a végén happy end lesz, vagy az elején is már azt tervezi Neferet, hogy Lenobia beleszeret Travisbe és megöli, hogy Lenobia összeroppanjon? Az Ikrek szakítása váratlan fordulat, kiváncsi vagyok mi lesz belőle, eddig se kaptak túl sok önálló szerepet, most legalább picit megismerhettük Shauneet, de Erint allig említik…
Szeretem az írónők kitekintéseit, mikor utalnak egy-egy futó sorozatra vagy vámpír könyvre, ezeken én nagyon jól szórakoztam, tényleg közelebb hozza ezáltal számomra a valósághoz a karaktereket!
Összességében ez a kötet nagyon lassan haladt, túlságosan el lett nyújtva és az oldalszámokhoz képest nem történt benne semmi új, nem volt igazi fordulat, persze sok új szereplő lépett be, de nem kaptam túl sok igazi szerepet, a leleplezés a végén is inkább kegyelem morzsa, hogy az ember ne robbanjon fel.


Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: Üvegváros
Richelle Mead: A halál csókja
Rachel Hawkins: Demonglass – Démonüveg
Darren Shan: A Végzet fiai
Darren Shan: Gyilkos születik
Neil Gaiman: A temető könyve
Elizabeth Richards: A sötétség városa
Stephenie Meyer: Breaking Dawn – Hajnalhasadás
Rachel Caine: Az üvegház
Rebecca Maizel: Infinite Days – Végtelen napok