Elárulva (Éjszaka Háza 2.) 337 csillagozás

P. C. Cast – Kristin Cast: Elárulva

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Zoey ​Redbird egyre jobban megszokja a vámpírjelöltek nem éppen hétköznapi életét, és úgy érzi, végre sikerült beilleszkednie, barátokra lelnie. Megválasztják a Sötétség Lányainak vezetőjévé, ráadásul a szerelmi élete is egyenesbe kerül, hiszen az iskola leghelyesebb pasijával, Erikkel jár. Az Éjszaka Háza felett azonban sötét viharfellegek gyülekeznek, és egyszer csak bekövetkezik az, amitől mindenki rettegett: holtan találnak egy fiút a városban, és minden jel arra mutat, hogy egy vámpír végzett vele. Rendőrök bukkannak fel az Éjszaka Házában, és Zoey hamarosan a gyanúsítottak között találja magát. Vajon ki akarja rá terelni a gyanút?Segítségre van szüksége, ám akkor történik valami, ami alapjaiban rengeti meg a világba vetett hitét, és már nem tudja, kiben bízhat meg és kiben nem, ki a barát és ki az ellenség…

„ – Várj! – szóltam rá, mielőtt megnyomta volna a playt. Le volt véve a hang, de megláttam Chera Kimikót a Fox News 23-on. Komor, szomorú arccal beszélt a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2007

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Kelly, Budapest, 2009
282 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639943094 · Fordította: Illés Róbert

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Zoey Redbird


Kedvencelte 36

Most olvassa 24

Várólistára tette 58

Kívánságlistára tette 33

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

reta09>!
P. C. Cast – Kristin Cast: Elárulva

Még egy sorozat, amiben csalódnom kellett. Kezdem azt hinni, hogy lassan „kinövök” az ifjúsági vonalból, aztán átgondolom, hogy mégis mivel volt a bajom, és rájövök, hogy nem. Ez szimplán nem az a könyv, amit nekem írtak. A sorozat első része nagyon is jó bevezető kötet volt. A történetszállal most sincs bajom, kifejezetten érdekesnek találom a világ mágiáját, Zoeyt, a jeleit, a jövőben betöltendő szerepét, az ifjonti bizonytalanságait, viszont ahol kell ott határozott és kiáll azért, amit fontosnak tart. Tetszett Neferet karaktere is, és a legvégén kettejük beszélgetése igazán jóra sikeredett. Még a halállal is ki tudok békülni, kellett bele, és meg is sirattam. Viszont, ami miatt így lehúztam a könyvet, az a szerelmi háremszög. Igen. Nem írtam el. Három férfi között vacillál főhősünk, és ez nekem nem okés. Ezek után elolvastam a többi rész fülszövegét is, és biztos vagyok benne, hogy nem fogom folytatni a sorozatot. Ha neked nem okoz sokkot a viszonyok ilyetén alakulása, nincs gondod a szerelmi sokszögekkel, akkor szerintem neked tetszeni fog, nekem ez már sok volt, ráadásul totál felesleges. E nélkül is lehetett volna jó sztorit írni. Értem én, hogy a fiatalok forrófejűek, és nem tudják még, mit akarnak, mit jelent igazán a szerelem, de szerintem ezt máshogy is lehetett volna tálalni. Elkaszáltam a sorozatot.

vadnarancs>!
P. C. Cast – Kristin Cast: Elárulva

Nekem nagyon tetszett!! Bár szegény Zoey 3 pasi között őrlődik… milyen rossz neki.. szívesen cserélnék vele.. és ahogy beleolvastam a kövi részbe húh mik lesznek még itt. Megyek is olvasni! :D

2 hozzászólás
Nita_Könyvgalaxis>!
P. C. Cast – Kristin Cast: Elárulva

Zoeynak szívesen lekevertem volna egy taslit, hogy végre beszéljen már normálisabban, és ne viselkedjen annyira idiótán. :P

3 hozzászólás
klaraboglarka P>!
P. C. Cast – Kristin Cast: Elárulva

Igy ujraolvasva, mar az elso konyvben is utaltam Neferetet, de ebben a reszben kifejezetten falhoz vagtam volna. Zoeval egyutt sirtam, mikor minden osszeomlott korulotte, es en biztos, hogy meg annyit sem tudtam volna tenni, mint zoe. Ketelkedem, hogy levegot is vettem-e volna ha ilyenek tortentek volna velem. Imadom Redbird nagyit.:)

Avely>!
P. C. Cast – Kristin Cast: Elárulva

EZ NAGYON NEM!
Az első kötettel még úgy ahogy ki voltam békülve.
DE EZ? MI EZ?
A végére belebolondultam a sok kis robbantgatásba. „A vére szinte felrobbant a számban.” Én tennék róla, hogy megtudja milyen, ha TÉNYLEG felrobban valami a szájában. Elő a sörétessel…Hmm, ahogy a puskapor és fém íze felrobban a szájában…hmm.
Nagyon gyerekes és kiforratlan az egész. A sok káromkodással nem kompenzálhatja azt az egyszerű tényt, hogy nem tud egyedi, különböző személyiségű szereplőket alkotni. A össze-vissza csacsogással és fecsegéssel is ugyanez a helyzet. Ha nem történik semmi akkor legalább ne tettessük, hogy mégis, könyörgöm!
Ez a „vámpírság” viszont egy vicc. Legalább adna ennek a fajnak valami új nevet, ne azt mocskolja be amit már örökérvényűnek megalkottak.
Már csak azért is elolvasom az összes többi részét!

5 hozzászólás
lena91>!
P. C. Cast – Kristin Cast: Elárulva

Az eleje határozottan unalmas volt, viszont szerencsére a végére beindultak az események.
A könyv felénél már tudtam hogy ki a gyilkos, és hogy valami gáz van a nem mondom meg kivel mert spoileres lenne. Szóval elég kiszámítható volt.
Persze minden pasi Zoey-ért van oda, Erik még mindig nem szimpatikus, ellenben Heath egyre inkább. Lorent nem tudom hova tenni, mert amúgy ő lenne az összes férfi közül a legszimpatikusabb, de van egy furcsán rossz érzésem vele kapcsolatban (ez most független az eseményektől). Majd meglátjuk igazam lesz-e.

1 hozzászólás
Ravey>!
P. C. Cast – Kristin Cast: Elárulva

Fogalmam sincs, hogy erre anno miért adtam ilyen sok csillagot…

otaksa>!
P. C. Cast – Kristin Cast: Elárulva

A sorozat második kötete. Amit sejteni lehetett az első kötetből spoiler spoiler spoiler az itt végre nyilvánvalóvá válik. Ugyanakkor jön egy csomó új fejlemény spoiler spoiler spoiler spoiler. Eric végre visszajön a Shakespeare monológ versenyről, és továbbra is túlságosan semleges nekem, nem tudom, nem ilyennek képzelnék el egy főhős fiút. Kíváncsian várom, hova fejlődik a történet, de érte egy cseppet sem fájna a szívem…
A Nagymami továbbra is kedvenc!

zsorzsi>!
P. C. Cast – Kristin Cast: Elárulva

Ez a könyv számomra a nagy várakozás könyve lett… vártam, vártam és csak vártam, hogy hátha végre történni fog valami. De csak nem akart semmi komoly kifejlődni az egész történetből. Kicsit olyan mintha még mindig fejlődés alatt állna és csak a következő részre vagy részekre való előkészítés lenne. Nyúlik, mint a rétestészta rendesen… :)
Zoey végig csak a három érintett pasin elmélkedik, nyűglődik, hogy melyiket kéne választania és néha csak úgy mellékesen belebotlik magába a történetbe is, amelyben szerepel…
A vége sem olyan, ahogy azt egy könyv (akár sorozatrész) végére várnánk… nincs semmi nagy akció (csak egy egészen pinduri), nem derül ki semmi nagy titok és egyáltalán semmi olyasmi, amit már előtte ne tudtunk volna. Ráadásul Zoey még csak a pasik közül sem választ… Szóval ez egy olyan vég volt, hogy nem sikerült felébresztenie a vágyat, hogy mindenáron el akarjam olvasni a következő részt… :)
Ennek ellenére nem jelentem ki végleg, hogy ezennel befejeztem, de az biztos, hogy most egy ideig annyi másik sokkal érdekesebb könyv vár rám… :)
Ezt a sok csillagot pedig csak azért kapja, mert legalább olvastatta annyira magát, hogy ilyen rövid idő alatt képes voltam elolvasni… :)

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

kávésbögre P>!

A sötétség nem egyenlő a gonosszal, mint ahogy a világosság sem jelent mindig jót.

231. oldal

Delena>!

Királynő ébred
Lepke bújik a bábból
Nyílnak szárnyaid?

70. oldal

Delena>!

Édes gyönyör.
Alig élt két napot.
Gyönyör, köszöntelek.
Csak mosolyogj…

191. oldal

Delena>!

– De azt a legnehezebb eldönteni, hogy ki az, akit neked teremtettek

138. oldal

Misscupcakedoll>!

Ropogott a hó a talpam alatt, és egy pillanatra úgy éreztem, egyedül vagyok egy olyan világban, ahol a fekete és a fehér egy sosem látott színné olvadt össze a kedvemért.

148. oldal

Noncs21>!

Nincs szükségem arra, hogy emberek, vámpírjelöltek vagy vámpírok higgyenek nekem, mert Nüx tudja az igazságot. Ez a játszma még nem ért véget kettőnk között.

282. oldal

Noncs21>!

Azt akarom, hogy a Sötétség Lányai ne csak egy elit csoport legyen. Azt akarom, hogy példát mutassanak. Ezért úgy gondoltam, hogy minden tagnak fel kellene esküdnie az öt elem jelképezte értékekre.

Andus>!

Kapcsolatot teremteni az öt elemmel elképesztő hatalmat jelent. Az életem mégsem egy X-Men epizód volt (bár Hugh Jackmannal szívesen eltöltöttem volna egy kis időt kettesben).

Kapcsolódó szócikkek: Zoey Redbird

A sorozat következő kötete

Éjszaka Háza sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Richelle Mead: Vérvonalak
Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen
Melissa de la Cruz: Leleplezés
Chanda Hahn: Bűbájtalan
Richelle Mead: A szukkubusz dala
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Rick Riordan: Athéné jele
Shannon Messenger: Vihar szeli ketté
Dan Wells: Fragments – Töredékek
Kelly Oram: Örökkön-örökké