A ​vad (Éjszaka Háza 4.) 260 csillagozás

P. C. Cast – Kristin Cast: A vad

Zoey ​Redbird irigyelt kiválasztottból egyszerre kitaszítottá válik. Három pasijából egy meghalt, kettő pedig örökre meggyűlölte. Barátai hátat fordítottak neki, csak az emberré változott Aphroditében és a vörös vámpírrá lett Stevie Rae-ben bízhat. Az ő segítségük azonban kevés lesz Neferet ellen, aki hadat üzent az embereknek, és arra készül, hogy vérbe borítsa az egész világot. Zoey tudja, hogy ezt mindenáron meg kell akadályoznia, arról azonban fogalma sincs, hogyan. És amikor azt gondolja, hogy ennél rosszabb már nem jöhet, Aphroditének látomása támad, amelyből az derül ki, hogy egy ősi gonosz készül újra testet ölteni…

„És akkor meghallottam. Egy holló kezdett vartyogni olyan közel hozzám, hogy látnom kellett volna a hozzám legközelebbi fa árnyékos ágai közt. Kiáltására azonnal válaszolt egy másik, majd egy harmadik. Leírhatatlanul félelmetes volt a hangjuk. Hirtelen megértettem, miért hívják őket Hollómásoknak. Első hallásra könnyen össze lehet téveszteni a hangjukat… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2008

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Kelly, Budapest, 2010
314 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639943100 · Fordította: Illés Róbert
>!
Kelly, Budapest, 2007
314 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639943100

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Zoey Redbird · Shekinah


Kedvencelte 28

Most olvassa 20

Várólistára tette 56

Kívánságlistára tette 33

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Nikoletta_89>!
P. C. Cast – Kristin Cast: A vad

Ciki vagy nem ciki…nekem ez tetszett. :) Szerintem ez a legjobb rész az eddigiek közül. Lekötött, érdekelt, izgultam és még nevetni is tudtam pár helyen is. (és nem..nem attól,mert olyan kis gagyi)
Tény, hogy nem egy komoly irodalmi művet tartottam a kezembe, de azért jó kis laza, könnyű könyv.
Még mindig tartom magam ahhoz,hogy könnyen kiszámítható, előre lehet tudni, hogy kivel mi fog történni…de valamiért mégis fent tartják az érdeklődésem. Hmm..érdekes..
Aphrodité lett hivatalosan is a kedvenc szereplőm. :):)

Rémálom P>!
P. C. Cast – Kristin Cast: A vad

Úgy vettem a kezembe, hogy nosza, értsük meg mi a nagy felfordulás a sorozat körül, mivel az első három rész nem tetszett. Nos a fogalmazás gyatra, a mellékszereplők kidolgozatlan papírmasé figurák, és a romantika bődületesen rossz. VISZONT! Végre történt valami, és pörgött a cselekmény, és ha átnéztünk az iszonyatos nagy suta utalások felett, akkor egészen kikapcsolt. És a vége különösen tetszett.

16 hozzászólás
lena91>!
P. C. Cast – Kristin Cast: A vad

Az eddigi legjobb rész.
Habár az elején a Stark-os „azonnalszerelmeslettem” részt inkább nem méltatom, az volt a könyv mélypontja.
Zoey végre megkapta a büntetését a hazudozásért, aztán persze minden elsimul, úgyhogy teljes vállszélességgel vetette bele magát az eseményekbe. Ami kifejezetten jó volt, a hollómások ötlete zseniális, nem hittem hogy meg tud lepni ez a sorozat bármivel is. Erikkel még barátkozom, szeretnék neki szurkolni, de valahogy nem győzött meg. A bandát, különösen az ikreket nagyon bírom, főleg ahogy veszekednek Aphroditével:) Volt néhány jó poén is benne, egyik-másik résznél még fel is kuncogtam.

Paulina_Sándorné P>!
P. C. Cast – Kristin Cast: A vad

Egyre bonyolódik Zoey élete. A Stark gyerekkel nem kellett volna spoiler. Erik nem semmi volt, mikor spoiler. Reménykedem benne, hogy minden rendben lesz velük. Tetszik, ahogy alakul a történet. Örülök neki, hogy egyes szereplők változnak. :-)

otaksa>!
P. C. Cast – Kristin Cast: A vad

Az az érzésem, hogy az előző (harmadik) kötettel lezárult egy fejezet, és ezzel a negyedikkel új szintre emelték az írók az eseményeket. Neferet tovább ármánykodik, Zoey-nak végképp nincs könnyű dolga, de számíthat régi barátaira, és új szereplők is feltűnnek a színen. spoiler Az események a könyv közepétől elkezdenek gyorsulni, az embernek folyamatos balsejtelme van, és érzi a zsigereiben, hogy jön a végkifejlet, és az bizony mindenkinek fájni fog, de azért képtelen abbahagyni az olvasást.
Szerencsére szinte nulla a korábbi nyafogás szint, a szerelmi szál most teljesen háttérbe szorul, helyét az akció, cseroki legendák, a gonosz, és a világvége veszi át. Így egyszerűen…

3 hozzászólás
katka777>!
P. C. Cast – Kristin Cast: A vad

Végre elindult az igazi történet, jöhetnek a fordulatok és az izgalmak! :-) Kicsit sok az időhúzás, mint mindegyik részben… Zoey még mindig túl sokat szenved hülyeségeken. Aphrodité és Stevie Rae még mindig kedvenc.

abstractelf>!
P. C. Cast – Kristin Cast: A vad

Nagyon nyögve-nyelősen szántam rá magam erre a kötetre, igazából nem is értettem, miért veszem továbbra is a sorozatot, mikor nem épp pozitív emlékeket hagyott a 3. rész.
Hogy mi nem tetszett ebben a részben? Az első fele úgy teljes egészében… Pedig utána már tényleg fejlődött a kötet, ami az előnyére várt, de ez a rész is csak az általa okozott dührohamok miatt lett emlékezetes.

Sutha>!
P. C. Cast – Kristin Cast: A vad

Nagyon tetszett a könyv és a történet, ami a végén kialakult annak ellenére, hogy nagyon izgalmas volt számomra, kicsit furcsa is egyben… remélem azért a következő könyvre nem lesz nagy kihatással.

Anikó_Kádár P>!
P. C. Cast – Kristin Cast: A vad

Ez már sokkal jobban tetszett, mint az előző rész.Itt már nincs az, hogy van 3 pasi, akikért hihetetlen módon odavagyok és ezért nem tudok választani. Szóval megtartom az összeset. Ennek a fejleménynek nagyon örültem.
Viszont szörnyű, hogy a könyv elején mennyire elfordulna Zoey-tól a barátai, mintha ők tökéletesek lennének. Egyedül Aphrodité áll mellé. Örülök, hogy most már neki is megmutatkozik a jó oldala.
Szerencsére Zoey barátainak egy kis ráhatással, de megjön az eszük.
Az eddigi kötetek közül ez tetszett a legjobban. Itt végre nincs a pasis kínlódás és sokkal jobban pörögnek az események, mint az eddigiekben.

judit_asztalos>!
P. C. Cast – Kristin Cast: A vad

Könnyed, szórakoztató, nem túl drámai, nagyon jó elbeszélő stílussal. Továbbra is úgy vélem, hogy egy nehezebben könyv (-sorozat, lásd Üvegtrón, Tüskék és rózsák, Infernal devices) után kellemes időtöltés ez a kis sori. Persze, megvannak a maga gyermekbetegségei, lásd a rengeteg pasizós nyavalygás, ami a tinik sajátossága minden YA könyvben vagy a részenként egyre többször előforduló ismétlések (én értem, hogy ki kell tölteni a sorozat, de senki se kezdi a 4. résznél olvasni, tehát mindenki képben van)… de feldob a humorával, az események prögésével és még az is lehet, hogy tetszeni fog, hogy csak 150-250 oldalas.
Ez a rész jó zárás lenne az egész történetnek, megnézem, innen még hova lehet fejlődni/eljutni.


Népszerű idézetek

selene>!

– Igazad van, Aphrodité. – Felém fordult. – Életben kell tartanunk, Zoey. Nemcsak azért, mert szeretünk, hanem azért is, mert neked kell megmentened a világot.
– Nagyszerű! Szóval én mentsem meg a világot? – kérdeztem vissza. És én még a matek miatt aggódtam.

51. oldal

Anonyma>!

Emlékeztek még rám? Én vagyok az a dögös ribanc, akit annyira imádtok utálni.

19. oldal

Delena>!

Ősi erő szunnyad, rég ébredésre vár
Mikor a földerő szent vére kiömlik
Tsi Sgili királynő terve valóra vál'
S urunk börtönéből a felszínre szökik

216. oldal

selene>!

Nüx pontosan tudja, hogy milyen vagyok, és így szeret. És én ilyen vagyok. -Azzal végighúzta a kezét maga előtt a levegőben.-Szóval tényleg azt gondolod hogy tökéletes a frizurám?
Pont olyan tökéletes, mint amennyire idegesítő, sekélyes liba vagy–feleltem.
Ó,remek. Máris jobban érzem magam.

80. oldal

gabriel93>!

Ugyan kinek van bármi hatalma is egy macska felett?

Kapcsolódó szócikkek: Zoey Redbird
NoémiNóra>!

Mostantól nem Neferet a nevem. Ma éjszakától szólíts Tsi Sgili királynőnek.

302. oldal

Feketeszeder>!

Ősi erő szunnyad, rég ébredésre vár
Mikor a földerő szent vére kiömlik
Tsi Sgili királynő terve valóra vál'
S urunk börtönéből a felszínre szökik

Szabad lesz megint a holtak által
Irtóztató szépsége újra testet ölt
Senki nem dacolhat hatalmával
Asszonyok térdelnek ládai előtt

Kalona édes dala az égre száll
Nyomában hűs léptekkel jár a halál

MisssBee P>!

– Az ember azt gondolná, hogy ha valaki meghal, legalább a trágya ízlése megváltozik. De nem. A te szörnyű ízlésed elpusztíthatatlan – mondta Aphrodité.

39. oldal


A sorozat következő kötete

Éjszaka Háza sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: Éjfél kisasszony
Richelle Mead: Dermesztő ölelés
Richelle Mead: Vérvonalak
Rainbow Rowell: Csak így tovább
Joss Stirling: Lélektársak – Sky
Anna Banks: Poszeidón
Holly Black – Cassandra Clare: A rézkesztyű
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Rachel Vincent: Lélektolvajok
Csóti Lili: Hetedvérig