A ​Préda (Éjszaka Háza 5.) 206 csillagozás

P. C. Cast – Kristin Cast: A Préda

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Zoey ​és barátai a föld alá kényszerülnek, ahol Kalona és a Hollómások nem érhetik el őket. Ám az élet az alagutakban sem veszélytelen, a vörös vámpírjelöltek ugyanis korántsem olyan barátságosak, ahogyan azt Stevie Rae állítja. Egy balszerencsés találkozás Heath-szel aztán új fordulatot ad az eseményeknek, és Zoey-nak nem marad más választása, mint visszatérni az Éjszaka Házába, pedig jól tudja, hogy az egyre nagyobb hatalommal rendelkező Neferet végezni akar vele…

„Hirtelen felgyorsultak az események. A szörnyeteg elrugaszkodott a fától, én pedig abban a pillanatban előrelendültem. Láttam, hogy Heath meghúzza a ravaszt, és hallottam a fegyver fülsiketítő dörrenését, a Hollómás azonban emberfeletti sebességgel mozgott. Kitért a lövés elől, és a golyó csak az üres levegőt döfte keresztül, mielőtt belefúródott volna a jégpáncéllal borított fa egyik ágába. Ahogy a lény Heath felé repült, láttam, hogy éles karmai begörbülnek, és eszembe jutott, hogy egy ilyen szörnyeteg még… (tovább)

Eredeti mű: P. C. Cast – Kristin Cast: Hunted

Eredeti megjelenés éve: 2009

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Kelly, Budapest, 2010
332 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639943117 · Fordította: Illés Róbert

Kedvencelte 29

Most olvassa 20

Várólistára tette 56

Kívánságlistára tette 35

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Paulina_Sándorné
P. C. Cast – Kristin Cast: A Préda

Maga a történet szerintem jól alakul. Örülök, hogy Stevie Rae spoiler. Az egyelten, ami zavar az egész történetben Erik – Heath – Stark szerepe. Most muszáj volt ezt? Én Eriket szeretném, ha lehet. Aphrodité-t kezdem egyre jobban megkedvelni, tetszik, ahogy Dáriusz-szal viselkedik.

>!
lena91
P. C. Cast – Kristin Cast: A Préda

Egészen jó volt, sok-sok izgalmas dolog történt, szóval a cselekmény rendben van, de a szerelmi szállal nagyon nem vagyok kibékülve. Erik egy idióta, jó eddig se csíptem, de most aztán? Heath-ból túl kevés volt, ami volt az is inkább szánalmas. Stark és Kalona (régi munkahelyemen kolonnák voltak, egyszerűen nem bírok elvonatkoztatni az ipari desztillálóktól amikor meglátom a nevét:)) esetében a szerelmi szál egyszerűen borzalmas, nem is tudom hogy melyiket utálom jobban.
4 pontot azért kap, mert tényleg jó a cselekmény, nem unalmas, szeretem olvasni, és szerencsére inkább elnyomja Zoey a szerelmi életével kapcsolatos részleteket annyi minden történik körülötte. Miért nem lehet legalább még egy olyan normális férfi mint Dáriusz? Ő és Aphrodité a kedvenceim.

>!
Beriniki
P. C. Cast – Kristin Cast: A Préda

….és a történet folytatódik! Hihetetlen, hogy csak 2-3 nap eseményeiről szól a könyv, mégis annyi izgalom van benne, ami szerintem egy hónapra is elegendő lenne! :)
A könyv hozza az előzőekhez méltó színvonalat. Ismét van egy csomó dolog amin gondolkodni lehet, de Zoey és csapata természetesen mindent megoldanak :)
Stark nagy kedvenccé nőtte ki magát, remélem a továbbiakban is sokat találkozhatunk vele!
Most azonnal ide a következő részt!!!

>!
Nicky_
P. C. Cast – Kristin Cast: A Préda

Csak én nem érzem normálisnak a könyv felosztását?
200 oldalon keresztül gondolkodnak azon, hogyan kell megoldani az adott helyzetet, de soha nem jutnak semmire. Aztán 2 oldal alatt hirtelen megvilágosul minden..rájön Zoey, hogy mit kell tenni, a következő 2 oldalban meg is valósítják és hopp már vége is a könyvnek..a maradék 100 valamennyi oldalon pedig azon tanakodunk, hogy vajon Zoey-nak vajon melyik fiút kéne választania a(z ismét) 3-ra növekedett vámpír/vámpírjelölt/ember közül.
Ja nem..van ott egy plusz felünk is..hiszen ott van még Kalona is. Kifelejtettem valakit? Na..majd kiderül a következő részben.
Egyébként nem olyan rossz, de ez a rész nem lett a kedvencem.

25 hozzászólás
>!
otaksa 
P. C. Cast – Kristin Cast: A Préda

Határozottan lelassult a tempó, én is lassan haladtam az olvasással. Jön egy új gonosz, ami egy kis színt hozott, és tovább alakul Stevie Rae és Stark sorsa, Damien, Jack, Erin és Shaune (az ikrek), Aphrodite továbbra is ott van. A pasi szál viszont túl bonyolult lesz megint, újra három között örlődik Zoey, pedig azt hittem Loren halálával legalább kettőre csökken a létszám, de nem! :-( Rég volt, hogy ennyire ne szorítottam volna egy szerelmi szálnak egy regényben, de itt leginkább abban bízok, hogy minden pasi meghal, és végre nem kell róluk olvasnom :-P
A végkifejletre elfáradtam, az utolsó húsz oldalt is halogattam (azt várná az ember, hogy alig bírom letenni a végét, de inkább alig bírtam kézbe venni), gyors és gagyi a befejezés, elmarad a katarzis, mintha nem is a könyv végére érnék, csak egy fejezetet váltanék.

>!
vadnarancs
P. C. Cast – Kristin Cast: A Préda

Nem találom a szavakat… Nem tetszett ez a rész. Egyre jobban nem tudom elviselni Zoey-t és az ő pasi problémáit… A másik meg elvileg halálán van erre jön azzal, hogy melyik szexi pasik veszik körül, meg hogy melyik cuki a táskája. Én itt nagyon kiakadtam.. és elég sokáig is tartott, hogy kitudjam olvasni. Azt hiszem most egy jó ideig pihentetem a további könyveket.

>!
Magdileona
P. C. Cast – Kristin Cast: A Préda

Az Éjszaka Háza sorozat 5. könyve ez. Ez az egyik kedvenc vámpírsorozatom. Nem csak amiatt, hogy minden könyv bővelkedik a váratlan fordulatoktól, szinte áthidalhatatlan nehézségektől, a Jó és a Gonosz állandó harcától; de azért is, mert azzal, hogy egyes szám első személyben olvashatjuk a főszereplő Zoey szájából a történteket (kivéve, ha más szereplőkről szól a fejezet), ezáltal közvetlen élményt kapunk, olyan empátiával veti bele magát az olvasó a történetbe, mintha ő maga is ott élne benne, ő küzdene, neki kellene törnie a fejét a megoldásokon – egyszóval közvetlenül, egyenesen kapjuk a dózist. Ehhez véleményem szerint az is hozzájárul, hogy annyira passzolnak és annyira élethűek a fiatal csapat megnyilvánulásai: megfelelő stílus, szleng, jellegzetességek, lazaság, természetesség, hozzájuk illő szófordulatok, mimikák és gesztusok találó leírásai – melyek abszolút normális (értve itt: nem vámpír) mai fiatal csoportokban is ugyanígy történnének, ugyanilyenek lennének.
Egyfajta könnyed, lezser humor lengi át ezeket a könyveket, s az izgalom, a várakozás egy percre sem hagyja nyugton az olvasót, alig képes letenni ezeket a könyveket. Én nem érzek bennük lanyhulást vagy akár csak fejezetnyi hullámvölgyet – ritka nagy pozitívum, hogy végig egyenletesen vagy egyre inkább fogva tudja tartani az embert.

>!
katka777
P. C. Cast – Kristin Cast: A Préda

Na jó, most már tényleg nagyon unom Zoey pasi-mizériáját… Stark egész jófej, Heath-t mindig bírtam, Aphrodité is the best. Dehogy 300 oldal csupán 2 nap eseményét ölelje fel? Kiborító… Haladjunk már! :D

>!
kovaeva
P. C. Cast – Kristin Cast: A Préda

Ebben a részben több szerep jutott a többi szereplőnek, többet megtudhattunk róluk. Továbbra se történ változás Zoey és a pasijai ügyében, még mindig több sráccal kavar és nem tudja, hogy mit csináljon velük.

>!
MisssBee
P. C. Cast – Kristin Cast: A Préda

Már meg sem lepődöm azon, hogy még egy példánnyal bővült Zoey pasi-tára… :D

Még mindig olvasmányos kis sztori, hangulatában hasonló, mint az eddigi kötetek. El lehet vele lenni. Kicsit ilyen, kicsit olyan, jólesik, mint animéket nézni jó pár évvel ezelőtt. Eddig az összes Kelly kiadós könyv így hatott rám. Kíváncsi leszek a továbbiakra.


Népszerű idézetek

>!
Asteria

…akármekkora szívás is az élet, a barátaid mindig meg tudnak nevettetni.

>!
otello

Legutóbb, amikor találkoztunk, azt mondtam, túl fájdalmas dolog szeretni téged. De tévedtem. Az igazság az, hogy ha nem szeretlek, az még fájdalmasabb.

115. oldal

>!
Delena

Az álom szárnysuhogással kezdődött.

(első mondat)

>!
Mina

– Expasi nem nagyon bírja Eriket – jegyezte meg Shaunee.
– De milyen jó segge van – sóhajtott fel Erin.
– Hú, nektek is feltűnt? – kérdezte Jack.

Tizennegyedik fejezet

>!
IzzieThomas

Annyira csodálatosan szép volt a nevetése, hogy legszívesebben kitártam volna a karom, hogy magamhoz öleljem.

>!
IzzieThomas

Néha azok árulnak el, akik a legközelebb állnak hozzánk, és van, hogy eljön a nap, amikor az otthonunkban már nem lehetünk többé boldogok. Szomorú, de így van.


A sorozat következő kötete

Éjszaka Háza sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Richelle Mead: Vámpírakadémia
Lisa Jane Smith: Sötét szövetség
Rachel Hawkins: Hex Hall
Jeaniene Frost: Síri csendben
Sherrilyn Kenyon: Végzetes ölelés
Brigid Kemmerer: Spark – Szikra
Maria V. Snyder: Poison Study – Méregtan
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Colleen Houck: A tigris küldetése
Colleen Houck: A tigris átka