A ​kiválasztott (Éjszaka Háza 3.) 290 csillagozás

P. C. Cast – Kristin Cast: A kiválasztott

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Zoey élete minden szempontból egyre bonyolultabbá válik. Más örülne, ha egyszerre három pasi üldözné a szerelmével, ő azonban szép lassan kezd beleőrülni, hogy képtelen választani Heath, Erik és Loren közül. De azzal ő is tisztában van, hogy ezt a hármas játékot nem sokáig űzheti…
Az is komoly problémát okoz neki, hogy barátaival nem oszthatja meg a gondjait, mert fél, hogy akaratlanul is elárulnák legnagyobb ellenségének. Retteg Neferet visszatérésétől az Éjszaka Házába, mert tudja, hogy a Főpapnő nem tűri, ha szembeszegülnek vele. Márpedig Zoey-nak pontosan ez a terve. Vissza akarja változtatni Stevie Rae-t, és ezért bármire hajlandó. Még arra is, hogy fegyverszünetet kössön Aphroditével…
És amikor azt hiszi, ennél rosszabb már nem lehet a helyzet, hirtelen történik valami, ami nem csak Zoey életét, de az Éjszaka Házát és az egész vámpírtársadalmat veszélybe sodorja…

Eredeti megjelenés éve: 2008

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Kelly, Budapest, 2010
266 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639943049 · Fordította: Illés Róbert
>!
Kelly, Budapest, 2008
266 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639943049

Kedvencelte 28

Most olvassa 18

Várólistára tette 55

Kívánságlistára tette 33

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

lena91>!
P. C. Cast – Kristin Cast: A kiválasztott

Hm.. ez már határozottan jó volt.
Először is beigazolódott a gyanúm Loren-nel kapcsolatban, másrészt Eriket végre kezdem megkedvelni, Heath pedig még mindig kedvenc. Zoey meg végre megkapta amit megérdemelt a hazugságai miatt.
Habár egy csomó minden kiszámítható volt most is, de legalább néhány dolog meglepett, szóval kifejezetten jól esett olvasni.
Olyan pörgős volt hogy egy vasárnap alatt el is olvastam a könyvet. Kíváncsian várom a folytatást, remélem a továbbiak is olyan izgalmasak lesznek mint ez volt.

Csirik_Adrienn>!
P. C. Cast – Kristin Cast: A kiválasztott

Évek óta halogattam a teljes sorozat elolvasását. Egyszer nekifutottam, hogy na majd most végig olvasom, de ha jól emlékszem akkor a hatodik rész után megakadtam, mert a folytatás hiányzott. Míg minden részt be nem szereztem el telt némi idő, ezáltal sokat felejtettem.
De idén mindenképpen el szerettem volna olvasni egybe a teljes sorozatot. Annyi évet vártam vele, hogy most már kicsit zavaró ez a sok tini iskolás sírám, ami a könyvben van. Ki kit utál és nem barizik vele néha idegesítő. Főleg az „ikrek”. Ki mennyire R vagy épp egy nagybetűs K.
Maga a történet nem is lenne rossz, viszont most már nem köt le úgy, mint mondjuk 10 éve.

hypedne>!
P. C. Cast – Kristin Cast: A kiválasztott

Ez a rész már jobban tetszett, főleg azért, mert Aphrodité egyre többet szerepel és ő a kedvenc szereplőm. :) Zoey-t viszont tényleg nagyon megcsapkodnám! HÁROM pasi??? Azért ez már kicsit sok…

Sutha>!
P. C. Cast – Kristin Cast: A kiválasztott

Még mindig lehet fokozni a történetet! Már hihetetlen számomra, viszont eléggé idegesítő is. Mindig találok magamnak szereplőket, akiket nagyon megutálok, de a következő könyv mindig szerethetővé teszi a számomra őket. Viszont annak ellenére mennyire jó a történet kifejezetten tudom, hogy ez nem lesz a kedvencem az eddig olvasottak közül és csak bízni tudok benne, hogy a kedvenc szereplőm továbbra is velünk marad.

Anikó_Kádár P>!
P. C. Cast – Kristin Cast: A kiválasztott

ÁÁÁÁÁÁ komolyan nem bírom…..Zoey állandó szenvedése a pasikkal hihetetlenül szörnyű. Remélem a következő részeknél ezt mellőzni fogják. Mivel ez jelentős mértékben ront a könyv okozta élvezetekben. Legszívesebben megcsapkodnám Zoey-t.
Viszont leszámítva a szerelmi sokszöget nekem tetszett. Végre többet láthatunk Aphroditéból is, aminek örülök, mert akármilyen is volt az előző részekben valahogy úgy éreztem, hogy több van benne.
Eriktől pedig az eddigi kötetek során sem voltam elájulva és szerintem ezután sem leszek.Olyan mintha állandóan színészkedne.
A többi szerepelővel nincs semmi bajom. Ők hozzák az elvárt színvonalat.

otaksa>!
P. C. Cast – Kristin Cast: A kiválasztott

A sorozat harmadik kötete. A történet bonyolódik, bár sok újdonságot nem hoz, spoiler, Zoey őrlődik a három pasi között spoiler. Nem igazán tudtam azonosulni ezzel a folytonos őrlődéssel, nekem igazából egyik fiú sem tetszett spoiler. Sajnáltam a haláleseteket spoiler, majd kiderül mi is van itt… Stevie Rae-nek viszont kifejezetten örülök, bár nem értem spoiler. Azt sem értem Zoey barátai spoiler Lehet, hogy túl öreg vagyok már… :-P
Folytatom, de most muszáj olvasnom valami alfa hímről, kell egy kis tesztoszteron, kicsit sok volt a 17 éves kamaszlány nyafogásból ebben a kötetben. Remélem a következőben több lesz az akció, és a felnőtt viselkedés…

9 hozzászólás
kovaeva>!
P. C. Cast – Kristin Cast: A kiválasztott

Elég idegesítő volt, hogy továbbra se szólt másról a könyv, mint Zoey-ról és a pasi ügyeiről és a folytonos ismétlésekről. Sajnos eben a részben sem tudhattunk meg többet Zoey barátairól. Örülök, hogy végül sikerült Steve Rea-t meggyógyítani, bár sajnáltam Aphroditét és itt kedveltem meg igazán a karakterét.

Barbi0613>!
P. C. Cast – Kristin Cast: A kiválasztott

Ez a rész nem tetszett, határozottan! Egyre „ribisebb” Zoey. A történet jó lenne, eddig sikerült is valamennyire kihozni belőle azt amit szerettek volna, de ebben a részben szerintem visszacsúsztak.

Paulina_Sándorné P>!
P. C. Cast – Kristin Cast: A kiválasztott

Tetszett. Sajnáltam Zoey-t, hogy ilyen helyzetekbe került, bár nagyrészt magának köszönheti. Erik-et sajnáltam, de örültem neki, hogy spoiler. Heath-t remélem jól van. Loren egy szemét. Örültem neki, hogy sikerült spoiler. Tetszik, az ahogy az író szövi a történetet, bár haladhatna gyorsabban. :-) Kíváncsian várom a folytatást.

klaraboglarka P>!
P. C. Cast – Kristin Cast: A kiválasztott

Utalom utalom utalom utalom Neferetet, es menjen a csudaba, haljon meg, hogy ilyen kegyetlen. Nekem Stevi Rae volt a kedvencem, ugy utaltam a tudatot, hogy meghalt, es Zoe nem tudott semmit tenni ellene. Varom a kovetkezo reszt.:)


Népszerű idézetek

Delena>!

– A hazugság semmit nem old meg. Sőt még csak könnyebbé sem teszi a dolgokat, legalábbis hosszú távon biztosan nem.

41. oldal

Veron>!

Az egész életem érdekes. Már amennyire egy autókarambol érdekes tud lenni.

198. oldal

Cheril>!

Ahogy anyám mondaná, nem könnyű megbízható illegális munkaerőt találni.

Szelén>!

A legjobb igazat mondani és szembenézni a problémákkal.

4. fejezet

Delena>!

– Hogy én mennyire utálom a születésnapomat! – panaszkodtam a macskámnak, Nalának.

(első mondat)

gabriel93>!

-Az, hogy nekik a legnagyobb a pofájuk, még nem jelenti azt, hogy igazuk is van!

gabriel93>!

Van egy bizonyos nőtípus, aki az évek múlásával egyre szebb és erősebb lesz, és te pontosan ebbe a típusba tartozol.


A sorozat következő kötete

Éjszaka Háza sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Richelle Mead: A halál csókja
Cassandra Clare: Éjfél kisasszony
Richelle Mead: Vérvonalak
Rainbow Rowell: Csak így tovább
Joss Stirling: Lélektársak – Sky
Anna Banks: Poszeidón
Holly Black – Cassandra Clare: A rézkesztyű
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Rachel Vincent: Lélektolvajok
Soman Chainani: Jótett helyébe