A ​kiválasztott (Éjszaka Háza 3.) 281 csillagozás

P. C. Cast – Kristin Cast: A kiválasztott

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Zoey élete minden szempontból egyre bonyolultabbá válik. Más örülne, ha egyszerre három pasi üldözné a szerelmével, ő azonban szép lassan kezd beleőrülni, hogy képtelen választani Heath, Erik és Loren közül. De azzal ő is tisztában van, hogy ezt a hármas játékot nem sokáig űzheti…
Az is komoly problémát okoz neki, hogy barátaival nem oszthatja meg a gondjait, mert fél, hogy akaratlanul is elárulnák legnagyobb ellenségének. Retteg Neferet visszatérésétől az Éjszaka Házába, mert tudja, hogy a Főpapnő nem tűri, ha szembeszegülnek vele. Márpedig Zoey-nak pontosan ez a terve. Vissza akarja változtatni Stevie Rae-t, és ezért bármire hajlandó. Még arra is, hogy fegyverszünetet kössön Aphroditével…
És amikor azt hiszi, ennél rosszabb már nem lehet a helyzet, hirtelen történik valami, ami nem csak Zoey életét, de az Éjszaka Házát és az egész vámpírtársadalmat veszélybe sodorja…

Eredeti megjelenés éve: 2008

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Kelly, Budapest, 2010
266 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639943049 · Fordította: Illés Róbert
>!
Kelly, Budapest, 2008
266 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639943049

Kedvencelte 31

Most olvassa 20

Várólistára tette 55

Kívánságlistára tette 36

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

barbikaunatkozik>!
P. C. Cast – Kristin Cast: A kiválasztott

Most már biztos, hogy Redbird nagyi és Steve Rae mellé Aphrodité is bekerült a kedvenceim közé ebben a sorozatba.
Szerintem sokkal inkább ő vált Zoey legjobb barátjává, mint a többiek. „Megértőbb” is a lány „problémáival” kapcsolatban (3 pasi plusz egy önmagából kifordult legjobb barátnő nem kevés probléma :D), mindezt teszi úgy, hogy a stílusa megmaradt olyannak, amilyen eddig is volt.
Szóval Zoey irritáló, mint mindig, a fiújaival együtt. Amit Loren (akkor is női név XD) és Eric művel (ki-ki a maga dolgát) az végképp minősíthetetlen. Szegény Heath pedig fellélegezhet. Egy biztos: Neferet valami nagy sunyiságra készül.

7 hozzászólás
lena91>!
P. C. Cast – Kristin Cast: A kiválasztott

Hm.. ez már határozottan jó volt.
Először is beigazolódott a gyanúm Loren-nel kapcsolatban, másrészt Eriket végre kezdem megkedvelni, Heath pedig még mindig kedvenc. Zoey meg végre megkapta amit megérdemelt a hazugságai miatt.
Habár egy csomó minden kiszámítható volt most is, de legalább néhány dolog meglepett, szóval kifejezetten jól esett olvasni.
Olyan pörgős volt hogy egy vasárnap alatt el is olvastam a könyvet. Kíváncsian várom a folytatást, remélem a továbbiak is olyan izgalmasak lesznek mint ez volt.

hypedne>!
P. C. Cast – Kristin Cast: A kiválasztott

Ez a rész már jobban tetszett, főleg azért, mert Aphrodité egyre többet szerepel és ő a kedvenc szereplőm. :) Zoey-t viszont tényleg nagyon megcsapkodnám! HÁROM pasi??? Azért ez már kicsit sok…

Sutha>!
P. C. Cast – Kristin Cast: A kiválasztott

Még mindig lehet fokozni a történetet! Már hihetetlen számomra, viszont eléggé idegesítő is. Mindig találok magamnak szereplőket, akiket nagyon megutálok, de a következő könyv mindig szerethetővé teszi a számomra őket. Viszont annak ellenére mennyire jó a történet kifejezetten tudom, hogy ez nem lesz a kedvencem az eddig olvasottak közül és csak bízni tudok benne, hogy a kedvenc szereplőm továbbra is velünk marad.

kicsiboszi P>!
P. C. Cast – Kristin Cast: A kiválasztott

Nekem nem tetszett nagyon. Zoey nagyon ribis lett, Eric nagyon gyerekesen veiseli a szakítást, nincs benne semmi férfias tartás, az anyuka émelyítően kiborítő.
Nekem meg lassan masszív hányingerem van az állandó "barna üccsi ivástól, meg a zárójelben lévő olvasónak szövegeléstől. Az egy dolog, hogy E/1-ben van a könyv, de nem kéne az olvasónak szövegelni, főleg ennyi sületlenséget. Maga a történet tetszik, a kidolgozása kevésbé.

Noncs21>!
P. C. Cast – Kristin Cast: A kiválasztott

Második olvasásra ez is sokkal jobban lekötött, bár az elején egy kicsit nehézkesen haladtam vele. Attól függetlenül, hogy nem sok a pozitív történés benne, azért örülök, hogy a végén csak jó gondolatai vannak Zoeynak. :)
Régi értékelés:
Az Elárulva elolvasása után azt hittem, ennél izgalmasabb, pörgősebb könyvet aligha találok. Hát elég hamar sikerült ráakadni-még aznap. Véres, pörgős, szexi, szerintem igazán egy csajos könyv.
A kiválasztott… Azt hiszem, a kedvenc könyvem lett. Leírhatatlanul jó könyv. Remélem a folytatása is legalább ilyen jó lesz.

Nikoletta_89>!
P. C. Cast – Kristin Cast: A kiválasztott

Ribi regény?! Kb. végig arról olvashatunk, hogy 3 pasi között vacillál egy lány, aki egy olyan lányt nevez rib@ncnak, aki még mindig a volt pasija után vágyakozik…
Kiszámítható a cselekmény, untat a sok siránkozás..de még mindig érdekel a folytatás…ki érti ezt?!

3 hozzászólás
Sivatagirózsa>!
P. C. Cast – Kristin Cast: A kiválasztott

Zoey idegesítő viselkedése ebben a részben érte el nálam a csúcspontját. Állandóan azon nyavalyog, hogy jaj, nem mondhatom ezt sem el a barátaimnak és azt sem, mikor őszintén szólva most miért nem? Annyira gyerekesen viselkedik, hogy az már fáj, egyáltalán nem gondolkodik racionálisan. Aztán meg végre jön egy újabb pasi, akibe belezúghat, mert kettő egyszerre nem volt elég.

3 hozzászólás
Dolorien>!
P. C. Cast – Kristin Cast: A kiválasztott

Nem világmegváltó sorozat ez, de ha valaki fogékony arra, hogy minél többféle vámpírokról szóló regényt megismerjen, és csak kikapcsolni szeretné az agyát, hogy csak egy könnyű, laza szókinccsel megáldott, bár ez miatt néha már zavaró, limonádé mellé nagyon illő történetet olvasson, akkor arra épp megfelel. Ez a rész inkább azért vonzotta magához az érdeklődésemet, mert egy kicsit bele tudtam képzelni magam Z szerelmi életébe, így hogy most már végre nálam is van valami. Máskülönben nem ez a legjobb eddig. Minden túl egyszerű volt, főleg a vége, amikor valami nehéz megpróbáltatásra számítottam. Persze a késztetés fennmaradt, hogy olvassam el a következőt is.

Perszephoné>!
P. C. Cast – Kristin Cast: A kiválasztott

Jó, hogy nőuralom van, de hogy három pasi is Zoey után folyassa a nyálát, az már kicsit sok. Viszont kezdem megkedvelni Aphroditét. Közel a „legnormálisabb” szereplő az Éjszaka Házában.


Népszerű idézetek

Delena>!

– A hazugság semmit nem old meg. Sőt még csak könnyebbé sem teszi a dolgokat, legalábbis hosszú távon biztosan nem.

41. oldal

Veron P>!

Az egész életem érdekes. Már amennyire egy autókarambol érdekes tud lenni.

198. oldal

Cheril>!

Ahogy anyám mondaná, nem könnyű megbízható illegális munkaerőt találni.

Szelén>!

A legjobb igazat mondani és szembenézni a problémákkal.

4. fejezet

Delena>!

– Hogy én mennyire utálom a születésnapomat! – panaszkodtam a macskámnak, Nalának.

(első mondat)

Delena>!

Magam vagyok a csend… senki sem láthat… senki sem hallhat… néma vagyok, mint a köd… az álmok… a szellemek…

163. oldal

Delena>!

Nem akarunk a sötétség bálványimádóival együtt élni! Jól jegyezzétek meg a szavaimat… eljön még az idő, amikor vezekelni fogtok bűneitekért.

39. oldal

Delena>!

Varázsló asszonyt ne hagyj életben. Exodus 22:18

144. oldal

Delena>!

Az éjszaka óvjon minden árnyat;
a sötétség borítson ránk fátylat!

191. oldal

Delena>!

Ki belép vagy távozik,
legyen vámpír, növedék vagy ember,
válasszal tartozik.
Ha fenyegetést jelent,
színen előtt feleljen!

191. oldal


A sorozat következő kötete

Éjszaka Háza sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Richelle Mead: Vérvonalak
Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen
Melissa de la Cruz: Leleplezés
Chanda Hahn: Bűbájtalan
Richelle Mead: A szukkubusz dala
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Rick Riordan: Athéné jele
Shannon Messenger: Vihar szeli ketté
Dan Wells: Fragments – Töredékek
Kelly Oram: Örökkön-örökké