Klasszikus ​fizika 3 csillagozás

Öveges József: Klasszikus fizika Öveges József: Klasszikus fizika

A fizika közismert népszerűsítője, Öveges József írta ezt a könyvet, amely az úgynevezett klasszikus fizikát; a mechanikát, a hangtant, a fénytant és a hőtant tartalmazza.
A szerző módszere kiválóan alkalmas arra, hogy mindenki számára érthetővé tegye ezt a korunkban annyira fontos tudományt. A mindennapi élet gyakran tapasztalt jelenségeiből kiindulva mutat rá a jelenségek okára, elemzi azokat, beszél a gyakorlati alkalmazásokról és számos példával teszi szemléletessé mondanivalóját. A magyarázó ábrák mindenek előtt elősegítik a szöveg megértését.
Ezt a kötetet követi majd a II. rész, amely a modern fizikával foglalkozik.

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Minerva zsebkönyvek Minerva

>!
Aranyhal, Budapest, 2000
246 oldal · puhatáblás · ISBN: 9638366710
>!
Minerva, Budapest, 1968
246 oldal

Várólistára tette 1


Kiemelt értékelések

Sceurpien I>!
Öveges József: Klasszikus fizika

Öveges professzor műsorairól én már lemaradtam, és élesben is nagyon kevés kísérletét próbáltam ki, de az összes meglévő könyvet elolvastam, vagy inkább úgy mondom, hogy végigtanulmányoztam. Az internet világában már nem az igazi, szinte felesleges ez, mert a youtube tele van ezeregy érdekes kísérlettel, ahol ha nem is magyarul, de talán még jobban, és leginkább interaktívabban elmagyarázzák azt, amit érdemes tudni. Ennek ellenére a maga korában, és internet hiányában egytől egyig jó és hasznos könyvek.

spektrumy>!
Öveges József: Klasszikus fizika

A maga korában még nagyon jó könyvnek számíthatott. A hétköznapi jelenségek magyarázatai még tetszettek, de a kidolgozott példák már nem. Valamikor elkezdi és csak egy megoldást ír, a levezetés közepét átugorja. Ráadásul még az SI mértékrendszer 1976-os kötelező bevezetése előtt íródott a könyv, így az olvasott CGS rendszerről mindig át kellett fejben állnom SI-re, hogy értsem, mi is a végeredmény.
A klasszikus fizika az egész fizikának az alapja, mely a kísérleti fizikát felhasználva fekteti le az alaptörvényeket, axiómákat. Tehát a tartalma nem avul el, csak a mai társadalom számára ebben a köntösben már nem igazán fogyasztható.

ppayter>!
Öveges József: Klasszikus fizika

Öveges hatására akartam egy időben fizikus lenni, aztán mégis bölcsészkaron találtam magam…


Hasonló könyvek címkék alapján

Robin Kerrod – Sharon Ann Holgate: A tudás felfedezése
Rainer Köthe: Kísérletek könyve
Hervé This: Az atomoktól a sajttortáig
1000 kérdés a tudományok világából
Lisa Burke: A konyhában
Tom Tit: Tom Tit száz kisérlete és produkcziója
Gerald Durrell – Lee Durrell: Az amatőr természetbúvár
Boleslaw Orlowski – Zbigniew Przyrowski: Találmányok könyve
Amy Cuddy: Jelenlét
Lovas Béla: Kísérletezz mikroszkóppal!