Régi ​receptek, mai desszertek 3 csillagozás

30 klasszikus kreatívan
Ötvös Zsuzsanna: Régi receptek, mai desszertek

Dobos-torta, ​mákos guba, zserbó, hókifli és isler – mindenki ismeri és szereti őket, és óhatatlanul emlékeket idéznek fel. A nagymama utánozhatatlan, pihepuha mézes krémese; a kókuszkocka, amelyet kisgyerekként is boldogan mártogattunk a csokiba, majd meghempergettünk a kókuszreszelékben; a családi ünnepek elmaradhatatlan Esterházy-tortája…

A szerző 30 jól ismert, klasszikus receptet alakít át a mai ízlésnek megfelelően, nagyrészt a francia cukrászatra épülő technikákkal, többféle izgalmas textúrával, légiesebb állaggal, a megszokottnál kevesebb cukorral, de annál több természetes alapanyaggal. Az egyszerű pohárdesszertektől kezdve az aprósütemények és komplex torták alapreceptjei mellett izgalmas ízbeli variációs lehetőségeket is találunk.

„Zsuzsi számomra a desszertek egyik hazai királynője. Lenyűgöz az az elegancia és finom arányérzék, ahogyan alkot, és pont ugyanilyen módon tudja felfrissíteni és vonzóvá tenni a klasszikus süteményeket is.”

Mautner… (tovább)

>!
HVG Könyvek, Budapest, 2020
172 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635650149

Kedvencelte 1

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 13


Kiemelt értékelések

nana1>!
Ötvös Zsuzsanna: Régi receptek, mai desszertek

Csodás szakácskönyv, szép fényképekkel, tökéletesen precíz leírásokkal. A szerző több éve tesz közzé remek recepteket blogján, de jobbára csokoládés recepteket. Ez a kötet régóta ismert recepteket öltöztet új köntösbe, pontosan követhető leírásokkal. Nagyon jó szakácskönyv.


Hasonló könyvek címkék alapján

Lajos Mari – Hemző Károly: 66 karácsonyi édesség
Péter Jánosné: Süteményeskönyv
Iklódi Dóra: Cukormentes édességek
Gabula András – Halmos Monika – Korpádi Péter – Patyi Árpád: Nagy Süteménykönyv
Lénárt Gitta: Élő édességek könyve
Kárai Dávid: 50 édesség, amit el kell készítened
Márk Szonja: Édesem süteményei
Horváth Ilona: Karácsonyi desszertek
Bereznay Tamás: Süteményeskönyv
Elek Mária: Aprósütemények