A ​kis boszorkány 33 csillagozás

Otfried Preußler: A kis boszorkány

A kis boszorkány csak 127 éves, és ezért a „nagy boszorkányok” nem veszik komolyan. De ha már nem lehet hatalmas, legalább jó boszorkány akar lenni. Egész évben igyekszik jót cselekedni, hogy részt vehessen a nagy Boszorkányünnepen, ahonnan azonban Bibircsók néne elkergeti. A kalandos történet során sok sejtelmes dolog történik, és a kis boszorka fantasztikus tetteinek és tréfáinak se szeri se száma.

A kis boszorka címen is megjelent.

Eredeti mű: Otfried Preußler: Die kleine Hexe

Eredeti megjelenés éve: 1957

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

>!
Ciceró, Budapest
118 oldal · ISBN: 9635391862 · Fordította: Szabó Mária · Illusztrálta: Winnie Gebhardt

Kedvencelte 3

Most olvassa 1

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

>!
Lulma
Otfried Preußler: A kis boszorkány

Nagyon szerettem!
A legrosszabb boszorkány ez a kis boszorkány… mert az átlagos boszorkák gonoszak, de ő jóságos! Mulatságos kalandokba keveredik, miközben tanulmányozza a mágiát. A kedvenc szereplőm Ábris volt, a kis okoskodó holló. Sokszor olvastam a könyvet és emlékszem, mindig akartam egy ilyen beszélő madarat… még most is elfogadnám :D

6 hozzászólás
>!
anni_olvas
Otfried Preußler: A kis boszorkány

Ez volt a kedvenc gyerekkönyvem a Torzonborzok, A kis szellem és a A kis boszorkány közül, talán ez volt a legártatlanabb is.

>!
Bogas P
Otfried Preußler: A kis boszorkány

Elismerem, már nem pont ugyanolyan, mint amikor még sok-sok évvel ezelőtt, kislányként apukám elvitt a nagy könyvtárba, ahol a Sárkányos Gyerekkönyvtár egyik polcán rátaláltam, és először elolvastam. Picit szájbarágós, picit túl jóságos… de még mindig a kis boszorkány a legmenőbb, akárhogy is nézem. A problémamegoldási készsége pedig önmagában is 5 csillag.

>!
loci93 IP
Otfried Preußler: A kis boszorkány

Bevallom őszintén, ez a könyv már a hátoldal első hat szava után megvett. Egy vérbeli meséről van szó, mely a kicsiknek íródott. Van benne mondanivaló a mások megsegítéséről, némi humor, és egy kevés varázslat. Tanítójellegű esti mesének első osztályú, főleg az utolsó mese csavarja miatt. Egyszerűen zseniális, bár kicsit hatásvadász. Meg kell még említenem a magyar fordítást. Meglepően választékos a nyelvezete, amiért jár piros pont, de sajnos vannak benne gépelési hibák is, főleg szóközök kimaradása, amiért viszont jár a fekete pont. Emellett a könyv végén van egy felhívás a magyar kiadótól, ami buzdítja a gyermekeket, hogy írjanak levelet a könyvről a szerzőnek, melyet a kiadó németre fordítva eljuttat neki. Mondanom sem kell, hogy ilyet még nem láttam, de nagyon jó ötletnek tartom.

Ezt a könyvet jó szívvel ajánlom minden gyermeknek, kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Aki viszont úgy gondolja, hogy már kinőtt a mesékből, annak nem tudom ajánlani, mert neki úgy sem fog tetszeni.

E könyv elolvasása nekem 78 percet vett igénybe.

3 hozzászólás
>!
Lahara ISP
Otfried Preußler: A kis boszorkány

Reggelihez kell valami reggeli olvasmány. Saját tapasztalataim alapján ezek túlnyúlnak a reggeli idején. Túl is nyúlt, de nem bírtam letenni, míg el nem fogytak a betűk. Ő a világon a legrosszabb rosszboszorkány és a legjobb jóboszorkány, ezt Ábris is tanúsíthatja.

>!
bfg3 P
Otfried Preußler: A kis boszorkány

Ezt a könyvet alighanem rosszkor olvastam. Történetesen előbb ismerkedtem meg a szerző Krabat című művével, és ez komoly hibának bizonyult.
Mert ha előbb olvasom, akkor azt mondtam volna rá, hogy egy ügyes, aranyos, rendhagyó gyerekmese, amit abszolút tudok ajánlani bármelyik kölöknek. Így, sajnos, kénytelen vagyok módosítani az értékelésemet. Kedves Preußler! Ez a könyv egész tűrhető, de tudsz te ennél sokkal jobbat is! Ne add alább, egyszer már sikerült!

>!
Zozii
Otfried Preußler: A kis boszorkány

Kiskoromban kedvencem volt, lehet ettől szerettem meg az olvasást. =) Első könyvem, amit többször is olvastam.

>!
könyvskorpió
Otfried Preußler: A kis boszorkány

Ez egy érdekes könyv a gyerekkoromból. Könyvtárba járkálásom meghatározó könyve, utána egy jó darabig mentem újabb könyvekért, aztán a könyvtár ide-oda költözött, úgyhogy abbamaradt a könyvszerzés e formája. (Most inkább kölcsön kapok másoktól, vagy én szerzem be magam.) A könyvvel kapcsolatban: igyekeztem húzni az olvasását, de annyira olvastatta magát, hogy hamar elolvastam végig…

>!
Szédeli_Futó_Tímea
Otfried Preußler: A kis boszorkány

Felnőttként másfél- két óra alatt elolvastam.
Nagyon aranyos, kellemes, vicces és persze tanulságos történet. Elképzeltem magam előtt, ahogy lányomék olvassák közösen az iskolában- mekkorákat kacagnak:)
Megkeresem az író más könyveit is:)
Egy kis boszorka:-)


Hasonló könyvek címkék alapján

Michael Ende: A sátánármányosparázsvarázs­pokolikőrpuncspancs­lódítóbódítóka
Neil Gaiman: Coraline
Michael Ende: A Végtelen Történet
Melissa de la Cruz: Az Elveszettek szigete
Bálint Ágnes: Az elvarázsolt egérkisasszony
L. Frank Baum: Óz, a csodák csodája
Roald Dahl: Boszorkányok
Michael Ende: Gombos Jim és a Rettegett 13
Valeria Screwy: Miss Screwy csavaros árvái
Szabó Magda: Tündér Lala