Életem ​a kék buszon 0 csillagozás

Oster Markus: Életem a kék buszon

Negyvenkét rövid beszély
főleg a budapesti életről
szabadverses ajánlás után.

>!
Cseresznye könyvek, Drezda, 2014
94 oldal · puhatáblás · ISBN: 9783000470820

Kiemelt értékelések

>!
sophie P
Oster Markus: Életem a kék buszon

Egyrészt értékelhetetlen. Mintha egy csokor idegen nyelvű (persze kiderül, hogy mondjuk az a német) közepesnél gyengébb novellára ráengedték volna a google-fordítót. Azért lehet követni különben, egyedül arra nem bírtam rájönni, mi lehet az a „köznem”.

Másrészt bűbájos. Összesen 150 példányban kiadott füzetecske, az első lap világoskék, gondolom a címet illusztrálandó (bár a busz-kék nem ez). Úgy képzelem – úgy szűrtem le –, egy Dombiratosról jó régen Németországba (az NDK-ba még) elszármazott hazánkfia fiókjában összegyűlt, vonalas füzetlapokra rágott végű ceruzával rótt fogalmazványokat későnyugdíjas gépírónő – aki még tudja mi az betűhűen gépbe írni – tette „nyomdakésszé”. A végeredmény abszolút büszkeség.

A felszolgálónő és boltosnő portrék különben egészen jók. És némely esetben kifejezetten szórakoztatóra sikerült az az idegen szórend, akár szándékosnak is gondolhatnánk.


Népszerű idézetek

>!
sophie P

„Békéscsaba, Békéscsaba.” mindig kétszer kikiáltanak a vasútállomás nevét, csak Budapesten mondják: „Budapest, Keleti pályaudvar”. Békéscsaba nyitott város itten kezdődik, kezdődik a hangokkal, az ember eljárásaival. Békéscsabán mindenkinek van szerepe, mert itt tudnak az emberek a vén mindenséget. Úgy emberhez illik ember itten.

39. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Krúdy Gyula: Pest-budai séták
Hartay Csaba: Nem boci!
Lakatos Menyhért: Csandra szekere
Jártó Róza: Golgoták és kisdedek
Földes Anna: Egy parasztasszony útja
Klinkovics Márta: Vendégváró – Látnivalók Békés megyében
Dr. Szabó Ferenc – Pap Mária: Orosháza és térsége
Buzai Csaba – Törköly József: Kardoskút története
Heltai Jenő: Ismeretlen ismerősök
Debreczeni József: Húsz év