Kreativitás 24 csillagozás

Alkotó erőink felszabadítása
Osho: Kreativitás Osho: Kreativitás

A ​mai világban azt kívánják meg tőlünk, hogy rugalmasan, hatékonyan és gyorsan reagáljunk az új kihívásokra, legyünk akár vállalatvezetők vagy gyermeket nevelő édesanyák. Ha úgy próbálunk eligazodni a jelenben, hogy csupán a múltban tanultakra támaszkodunk, hátrányos helyzetbe kerülünk mind a kapcsolatainkban, mind a karrierünkben. Változtatnunk kell hozzáállásunkon, és meg kell értenünk, hogy az élet nincs előregyártva. Azt az életet kapjuk, amit teremtünk magunknak. Eddig egydimenziós emberekként éltünk, de ezt a lehetőséget már kimerítettük. Osho szerint most sokkal gazdagabb emberi lényekre van szükség, háromdimenziósokra. A három dimenzió pedig: a tudatosság, a részvét és a kreativitás. A kreatív ember olyan dolgokat lát, amelyeket előtte még senki, és olyan dolgokat hall, amelyeket előtte még senki – ez az igazi kreativitás. Osho részletesen elmeséli, mit kell tennünk, ha kreatívak szeretnénk lenni. Útmutatásait követve, képesek leszünk sokkal több játékosságot és… (tovább)

>!
Édesvíz, Budapest, 2016
208 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635295968 · Fordította: Kovács Ivett
>!
Édesvíz, Budapest, 2005
196 oldal · ISBN: 9789635288281 · Fordította: Kovács Ivett

Enciklopédia 1


Kedvencelte 5

Most olvassa 7

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 13

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

nyolcadikutas>!
Osho: Kreativitás

Osho: Kreativitás Alkotó erőink felszabadítása

Osho egyedi.
Jó olvasni.
Sajátos véleménye van mindenről, de elgondolkodva az általa elmondottakon, nehéz vitatkozni vele bármilyen témában.
Egyet nem kell érteni vele teljesen, ahogy senkivel sem, de az kijelenthető, vannak gondolatai, melyek képesek bármit más megvilágításba helyezni.
Mert hiába van az éremnek két oldala, ahány ember nézi, annyi oldalát látja. A pillanatnyi gondolattársítások száma pedig végtelen.
Lehet, hogy Osho misztikus volt?
Gondolkodom…
„Cogito ergo sum.”

Kkatja P>!
Osho: Kreativitás

Osho: Kreativitás Alkotó erőink felszabadítása

Nagyon Oshós volt, az az igazi megmondós, bele az arcodba a tutit, mindenféle szépítgetés, mellébeszélés nélkül sok kis tanmesével körítve és kiemelve a lényeget, miszerint a természettel harmóniában cselekedve légy önmagad, és engedd, hogy a cselekedet nem-cselekedet révén megtörténjen rajtad keresztül.Válj teljesen üres bambusszá és engedd, hogy Isten előtörjön belőled.:)

eclair1010>!
Osho: Kreativitás

Osho: Kreativitás Alkotó erőink felszabadítása

Határozott irányokat mutat és nincs benne kertelés. Alkalmanként ismétli önmagát, de értékesek a dolgai. Tetszik, hogy biztat és érdekes történeteken keresztül megtapasztaltatja a tudását. Szerintem érdemes elolvasni.

Alumnus>!
Osho: Kreativitás

Osho: Kreativitás Alkotó erőink felszabadítása

Minden sora hemzseg az érdekes meglátásoktól, gondolatébresztő bölcsességtől.

borsi>!
Osho: Kreativitás

Osho: Kreativitás Alkotó erőink felszabadítása

Érdekes. :) Egyelőre olyan gondolatoknál tartok,mint: „Érdekes. Olvasd el, dolgozd fel, alkoss róla véleményt és ha valakit érdekel, meséld el neki…” van benne pár jó gondolat

1 hozzászólás
StAngela>!
Osho: Kreativitás

Osho: Kreativitás Alkotó erőink felszabadítása

Osho mindig mintha a lelkem legmélyéből szólna. Olyan dolgokra ébreszt rá, amiket mindig is tudtam csak a külvilágra figyelés vakká tett rá.
Imádtam!


Népszerű idézetek

Kkatja P>!

A kreativitás a létező legnagyobb lázadás.

(első mondat)

Osho: Kreativitás Alkotó erőink felszabadítása

Kapcsolódó szócikkek: kreativitás
Kkatja P>!

    A hallgatás a passzívvá válás művészete. A Buddha nagyon sokat hangsúlyozta a helyes hallgatást. A fül szimbolikus. Észrevetted már? A füled nem más, mint folyosó, csupán egy lyuk, semmi más. A füled nőneműbb, mint a szemed; a szemed hímnemű. A füled Jin, a szemed jang. Amikor ránézel valakire agresszív vagy, amikor hallgatsz valakit, fogékony vagy.
    Ezért van, hogy túl sokáig nézni valakire közönséges dolog, udvariatlanság, modortalanság. Van egy bizonyos határ; a pszichológusok három másodpercet mondanak. Ha három másodpercig nézel valakit, az rendben van; az elviselhető. Ha annál tovább, akkor már nem nézel, hanem bámulsz, megsérted az illetőt; tilosba tévedsz. De mások hallgatásának nincs határa, mert a fül nem tud tilosba tévedni. Egyszerűen ott marad, ahol van.
    A szemnek pihenésre van szüksége. Észrevetted már? Éjszaka a szemnek pihenésre van szüksége. A fülnek nincs szüksége pihenésre; huszonnégy órán át nyitva van, évről évre. A szem egyetlen percig sem tud nyitva maradni – állandóan pislog, állandóan pihen. Az agresszió kifáraszt, mert az agresszió elveszi az energiádat, így a szemnek állandóan pislognia kell, hogy pihenjen. A fül mindig pihen.
    Ezért használja sok vallás a zenét közelítésül az imádsághoz – mert a zene vibrálóbbá, érzékenyebbé teszi a fület. Sokkal inkább füllé kell válnunk, és sokkal kevésbé szemmé.

73. oldal Öntudatosság

Osho: Kreativitás Alkotó erőink felszabadítása

B_Tünde P>!

Amikor azt mondom, légy kreatív, nem úgy értem, hogy mindenki menjen, és legyen nagy festő vagy nagy költő. Egyszerűen úgy értem, hogy engedd, hogy az életed festmény legyen, engedd, hogy az életed vers legyen.

137. oldal

Osho: Kreativitás Alkotó erőink felszabadítása

Kkatja P>!

    A szülők, a tanárok folyton megerősítenek abban, hogy elismertnek, elfogadottnak kell lenned. Ez nagyon számító stratégia arra, hogy irányítás alatt tartsák az embereket.
    Tanulj még egy alapvető dolgot: csináld azt, amit csinálni akarsz, amit szeretsz csinálni. És sose kérj elismerést, az koldulás. Miért kellene valakinek az elismerést keresnie? Miért kellene valakinek az elfogadás után sóvárognia? […] Az elismerés kelti majd benned az érzést, hogy jó cél felé haladsz?

111. oldal A Hírnévjáték

Osho: Kreativitás Alkotó erőink felszabadítása

Kkatja P>!

Próbálj valamit tökéletessé tenni és tökéletlen marad. Tedd természetesen, és mindig tökéletes lesz. A természet tökéletes; az erőfeszítés tökéletlen. Ezért mindannyiszor, ha túlságosan csinálsz valamit, tönkreteszed.

62. oldal Öntudatosság

Osho: Kreativitás Alkotó erőink felszabadítása

Kkatja P>!

    Az egyik nagy zen-mester ács volt, és minden egyes asztalban és székben, amelyet készített, volt valami kimondhatatlan minőség, valami mérhetetlen mágneses erő.
Megkérdezték tőle, hogyan készíti őket?
    Azt felelte:
– Nem én készítem őket. Én egyszerűen elmegyek az erdőbe… a legalapvetőbb dolog megkérdezni az erdőt, a fákat, melyik fa áll készen arra, hogy székké váljon.
    Most ezek a dolgok abszurdnak tűnnek, mert nem tudjuk, nem ismerjük a nyelvet. Három napig az erdőben maradt. Leült sz egyik fa alá, a másik fa alá, es beszélgetett a fákkal – őrült volt! De a fákat a gyümölcséről ítélik meg, es ezt a mestert is a teremtményeiről kell megítélni. A székeiből fennmaradt néhány Kínában – még mindig megvan a mágneses erejük. Egyszerűen magukhoz vonzanak.

107. oldal Meggyőződés

Osho: Kreativitás Alkotó erőink felszabadítása

Katan>!

Valójában soha senki nem mond semmit rólad-ha rólad mondanak valamit az emberek, azt mindig önmagukról mondják.

63. oldal

Osho: Kreativitás Alkotó erőink felszabadítása

Kkatja P>!

    Ne tekints semmilyen csodálatos élményt álomnak. Ha álomnak nevezed, azzal eltörlöd a valóságát. Az álmokat kell valóra váltani, nem a valóságot álommá változtatni.

140. oldal Légy álmodozó!

Osho: Kreativitás Alkotó erőink felszabadítása

Kkatja P>!

Az első tudatlanságunk, hogy azt gondoljuk, különállóak vagyunk. En azonban hangsúlyozom, hogy egyetlen ember sem sziget; mindannyian egy hatalmas kontinens részei vagyunk. Nagy a sokszínűség, de ettől nem leszünk különállóak. A sokszínűség gazdagabbá teszi az életet – egy részünk a Himalájában van, egy részünk a csillagokban, egy részünk a rózsákban. Egy részünk a madarak szárnyában, egy részünk a fák zöldjében. Mindenre kiterjedünk. Ennek a valóságként való megélése át fogja alakítani az élethez valóra hozzáállásodat, át fogja alakítani minden tettedet, át fogja alakítani az egész lényedet.

138. oldal Légy álmodozó!

Osho: Kreativitás Alkotó erőink felszabadítása

1 hozzászólás
Katan>!

Nagyon ébernek, nagyon figyelmesnek kell lenned minden egyes szituációra és annak árnyalataira, és a pillanatnak megfelelően kell válaszolnod a helyzetre, nem valamilyen másoktól kapott, előre gyártott válasznak megfelelően.

125. oldal

Osho: Kreativitás Alkotó erőink felszabadítása


Hasonló könyvek címkék alapján

Hamvas Béla: Tabula Smaragdina / Mágia szutra
Baranyi Tibor Imre: Fejlődő létrontás és örök hagyomány
Lőrincz Gabriella (szerk.): Világokon át
Drunvalo Melchizedek: A fény kígyója 2012 után
P. D. Ouspensky: Egy ismeretlen tanítás töredékei
Tom Kenyon – Virginia Essene: A Hathorok üzenetei a Föld számára
Lee Carroll: Hazatérés
Julius Evola: A megvalósítás és a halál utáni akciók
Grandpierre Attila: Karácsony
Danah Zohar – Ian Marshall: SQ Spirituális Intelligencia