Intimitás 36 csillagozás

A bizalom művészete
Osho: Intimitás Osho: Intimitás Osho: Intimitás

Bizalmas ​viszonyra vágyunk, de nem mutatjuk meg magunkat. Ez az egyik legfontosabb konfliktusforrás a barátok és a szerelmesek között: egyikük sem akar felhagyni a védekezéssel, egyikük sem mer teljesen pőrén, őszintén és nyitottan fordulni a másik felé, pedig mindketten vágynak rá. Ezért mindennapossá váltak a „cserbenhagyásos” kapcsolatok az olyan társadalmakban, mint a miénk, amely egyre inkább elfogadja az alkalmi szexet. Ebben a gyengéd és szeretetteljes útmutatóban Osho lépésről lépésre bemutatja, mit tehetünk annak érdekében, hogy ezt megváltoztassuk. Kiderül, mi teszi félelmetessé az intimitást, és hogyan győzhetjük le ezeket a félelmeket, miként erősíthetjük meg önmagunkat és kapcsolatainkat annyira, hogy bátran adjunk, és örömmel fogadjunk őszinteséget és bizalmat. Aki bízik és hisz önmagában, csak az tud megbízni másokban. Ez az intimitás alapja. Arra vágyunk, hogy a másik valóban intim viszonyba kerüljön velünk, lemondjon a védekezésről, feltárja előttünk sebeit,… (tovább)

>!
Édesvíz, Budapest, 2015
198 oldal · ISBN: 9789635293841
>!
Édesvíz, Budapest, 2006
240 oldal · puhatáblás · ISBN: 9635287623
>!
Édesvíz, Budapest, 2005
240 oldal · ISBN: 9635287623

1 további kiadás


Enciklopédia 9


Kedvencelte 3

Most olvassa 7

Várólistára tette 20

Kívánságlistára tette 23

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

zsuzsyb IP>!
Osho: Intimitás

Osho: Intimitás A bizalom művészete

Nagyon egyszerű gondolatok, dehát nem kell komplexek legyenek ahhoz, hogy igazaknak tudja, lássa őket az ember. Néha egyoldalú, meg nem is kicsit felszínes is, ezért egy csillagtól megfosztatik.

nyolcadikutas>!
Osho: Intimitás

Osho: Intimitás A bizalom művészete

Ötös.
Más erre nem adható.
Időnként jó Osho-t olvasni. Igaz, nincs olyan, hogy ne találna meg jó időben. Talán mert értem. És ha mindennel maradéktalanul nem is értek egyet – mert a gondolat egyedi és saját – mindig rávilágít valamire, ami kell a mindennapokra, az alapigazságok megértésére.
Az Intimitás egyfajta meghittség, bizalmasság, talán manapság sokan a testiséghez kapcsolják, nota bene, a szexhez, de a latin intima szó valójában legbelsőt jelent.
És, hogy mit ad ennek fényében eme remek könyv?
Rávilágít, hogy az élet misztérium. Mindig új és új célokat tűzünk ki magunk elé, amik elérése maguk alá teperik az embert teljesen feleslegesen, hiszen az Élet célja nem más, mint a Létezés maga. Kitűzni bármit botorság. A születés és halál közötti idő pedig nem más, mint utazás. Lélekfejlődés. Legalább is ha hagyod.
Rájössz, hogy lehet nevetni és sírni és mindkettő felemelő. Hogy az erős fa kitörik a viharban, de a gyenge csemete csak meghajlik és a vihar elültével felegyenesedik. Ha szemben úszol a folyó árjával, elfáradsz és megfulladhatsz, de ha elfogadod és hagyod, hogy vigyen a sodrás még élvezheted is a lebegést.
A múlt elment, megmásíthatatlan. A jövő meg kiszámíthatatlan. A jelen van csak. A most. Egyik pillanat a másik után. Ha szeretni akarsz, most szeress. Ha őszinte akarsz lenni, most légy őszinte. Ha boldog akarsz lenni, most legyél boldog. Mert a boldogság, a szeretet, a szépség mindenhol ott van. A párod mosolyában, egy érintésben, egy hangban, a nap akármelyik sugarában, egy virág színében, a kenyér illatában, egy falat húsban, egy pohár borban… Csak észre kell venni.
De mindig rohanunk, mert elhisszük, hogy az idő pénz. És a pénz hajkurászásában elveszítjük a lényeget, a mindig adott pillanat varázsát.
Hogy is fogalmazott Tim Robbins amerikai író: „Osho a legveszélyesebb ember Krisztus óta.” És hogy miért? Nos, a választ találja meg mindenki a könyvekbe rendszerezett 35 évnyi előadássorozata alapján!

Képopera P>!
Osho: Intimitás

Osho: Intimitás A bizalom művészete

Tényleg nem a címről beszél. Illetve aki szerkesztette, összeállította, adhatott volna más címet, hozzáillőt. Azzal is egyetértek, hogy jó meglátások és oltári baromságok váltakoznak benne – tudatosan, nem tudatosan; a lényeg, hogy vitára késztet, s szerintem ez számít. A Bátorság szerintem jobb volt.

metahari P>!
Osho: Intimitás

Osho: Intimitás A bizalom művészete

Elkezdtem, aztán letettem. Majd máskor, ha.

piccola>!
Osho: Intimitás

Osho: Intimitás A bizalom művészete

Nem tudom eldönteni, hogy bölcs vagy kókler :)

Mariannaa>!
Osho: Intimitás

Osho: Intimitás A bizalom művészete

Ez valóban egy olyan könyv, melyből bármikor, bármilyen élethelyzetben maximálisan lehet töltekezni! Nem olvastam korábban Osho könyvet, az Intimitás volt az első. Nagyon tetszett, és azt gondolom, hogy ez az a könyv ( a többi könyvéről még nem tudok nyilatkozni), melyet érdemes bizonyos időközönként újra elővenni és elolvasni. Leülni a magunk kis csendességébe, elmélyedni benne, távol a társadalom nyüzsgésétől, távol a város zajától a saját és Osho gondolataival.

agocs>!
Osho: Intimitás

Osho: Intimitás A bizalom művészete

Sokat adott, jókor került a kezembe.

Razide>!
Osho: Intimitás

Osho: Intimitás A bizalom művészete

Eléggé szétszórt, és igazából nem is a címben említett témáról beszél, hanem magáról az életről. De érdemes foglalkozni a gondolataival.

StAngela>!
Osho: Intimitás

Osho: Intimitás A bizalom művészete

Párom sokadik unszolásának engedve, végre a kezembe vettem egy Osho művet.
Hogy mi a véleményem? Engem személy szerint megosztottá tett a hol bölcs, hol bugyuta gondolataival! Tényleg jó meglátásai voltak, sok magvas elgondolása, de a címmel ellentétben ez a mű mindenféle témát érintett.
Tetszett, de nem volt Hűha!-érzésem!
Mindenesetre fogok még olvasni tőle.


Népszerű idézetek

Chöpp >!

Ne másokat figyelj, hanem önmagadat. És hagyd, hogy ami belül van, felszínre bukkanjon, bármilyen kockázattal is jár. Nincs nagyobb kockázat az elfojtásnál. Ha elfojtod az érzéseidet, elveszíted minden életörömödet, minden lelkesedésedet. Elvesztegeted az egész életedet. Az elfojtás mérgező; megmérgezi a létet. Hallgass a szívedre, és bármit találsz benne, hozd a felszínre.

47-48. oldal

Osho: Intimitás A bizalom művészete

Chöpp >!

Minden pillanat más, és egyik pillanatnak sem kell következnie semmilyen más pillanatból. Az élet szüntelen változás, az élet egy folyó: folyton-folyvást változik a hangulata. Ezért fölösleges aggódnod az állandóság miatt. Mindenki, aki az állandóság miatt nyugtalankodik, hamissá válik, mert csak a hazugság lehet állandó. Az igazság szüntelenül változik.

44-45. oldal

Osho: Intimitás A bizalom művészete

Chöpp >!

Az igazi szerelem sosem törődik a jövővel. Számára nem létezik a jövő problémája. Az igazi szerelemben nem létezik holnap; nem létezik idő. Ha szeretsz valakit, akkor szeretsz valakit. Mi történik holnap – kit érdekel? A ma rengeteg, ez a pillanat az örökkévalóság. Mi történik holnap? Majd meglátod… ha eljön a holnap. És a holnap sosem jön el. Az igaz szerelem maga a jelen.

203. oldal

Osho: Intimitás A bizalom művészete

Kapcsolódó szócikkek: szerelem
Chöpp >!

Nincs annál csodálatosabb, mint egyszerűnek és hétköznapinak lenni.

17. oldal

Osho: Intimitás A bizalom művészete

1 hozzászólás
Chöpp >!

Ha olyasvalakit szeretsz, aki gyűlöli önmagát, akkor megpróbálod tönkretenni a saját magáról kialakított képét. És senki sem mond le könnyen a saját magáról alkotott elképzeléséről; ez az ő identitása. Harcolni fog ellened, be fogja bizonyítani, hogy neki van igaza, és te tévedsz… Ez történik minden férj és feleség, minden férfi és nő között. Hogyan semmisíthetnéd meg az önmagáról alkotott képét? Ez az ő személyisége, ez az egója, ilyennek ismeri önmagát. Ha elveszed tőle, nem fogja tudni, ki is valójában. Ez túl veszélyes, nem mondhat le ilyen könnyen az énképéről. Be fogja bizonyítani neked, hogy nem érdemel szeretetet, csupán gyűlöletet.

60-61. oldal

Osho: Intimitás A bizalom művészete

9 hozzászólás
Chöpp >!

… egyedül is tudj örülni. Nagyon kevés ember képes arra, hogy minden ok nélkül boldog legyen – csak üldögéljen csendesen és boldogan!
Mások bolondnak nézik őket, mert a boldogságot úgy értelmezik, hogy valaki mástól kell érkeznie.

82. oldal

Osho: Intimitás A bizalom művészete

Chöpp >!

Élj úgy, hogy minden pillanatban szabad légy az előző pillanattól.

173. oldal

Osho: Intimitás A bizalom művészete

Chöpp >!

Az élet és a civilizáció teljesen más lenne, ha arra neveltük volna az embereket, hogy intelligensebbek legyenek.

142. oldal

Osho: Intimitás A bizalom művészete

Chöpp >!

Ha a szeretetet kérik, hűség lesz belőle. Ha a szeretet kérés nélkül adják, önkéntes ajándék.

144. oldal

Osho: Intimitás A bizalom művészete

Kapcsolódó szócikkek: szeretet
Jaumijau>!

… a lázadás azzal kezdődik, hogy valaki bízni kezd önmagában.

Osho: Intimitás A bizalom művészete

Kapcsolódó szócikkek: önbizalom

Hasonló könyvek címkék alapján

Drunvalo Melchizedek: A fény kígyója 2012 után
Danah Zohar – Ian Marshall: SQ Spirituális Intelligencia
Thorwald Dethlefsen: Az újjászületés élménye
A boldogság nagykönyve
Paul Misraki: A halál utáni élet
Rhonda Byrne: Az Erő
Carl Gustav Jung: A filozófusok fája
Rhonda Byrne: The Secret – A Titok
Angelus Silesius: Kerúbi vándor
Hamvas Béla: A világválság