Férfiak ​Könyve 11 csillagozás

Osho: Férfiak Könyve Osho: Férfiak Könyve

Éles elméjű és gyakran humoros meglátások válogatása arról, mit jelent férfinak lenni a mai világban. Osho elmagyarázza a férfi különböző aspektusait, a férfiszerepeket, s megmutatja, hogy ezek a sajátságok hogyan formálják és befolyásolják a társadalmat. Arra is rávilágít, miként lehet az általában pusztításra és negatív irányba fordított energiákat kreativitássá és személyes fejlődéssé átalakítani, valamint olyan meditációs technikákat ajánl, amelyek a gyakorlatban is segítenek elindítani ezt a folyamatot.

>!
Édesvíz, Budapest, 2016
270 oldal · ISBN: 9789635295203 · Fordította: Horváth Beatrix
>!
Édesvíz, Budapest, 2016
278 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635295197
>!
Amrita, Budapest, 2004
334 oldal · ISBN: 963923415X · Fordította: Horváth Beatrix

Enciklopédia 2


Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 8

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

maxiropi>!
Osho: Férfiak Könyve

Kétszer is elolvastam egymás után. Bár sokszor nem kifejezetten csak a Férfiakról szól, hanem általánosságban az Emberekről, de így is nagyon elgondolkodtató és iránymutató írás.

nyolcadikutas>!
Osho: Férfiak Könyve

Osho könyve tökéletes elemzése a férfi lényének, gondolatainak, tettei mozgatórugóinak. Férfiak számára önismereti- , nők részére használati útmutató.

lupi4>!
Osho: Férfiak Könyve

Oshonak az életrajzát is érdemes elolvasni. Tudott bánni az emberekkel, mert ismerte őket. Aztán a hatalom megszédítette, ahogy sok mást is.
A könyvet ha másért nem is azért mindenképpen érdemes elolvasni, hogy a 40 év utáni férfi energiái hogyan alakulnak. Ez a rész amire igazán visszaemlékszem. A szerző röviden megfogalmazza (megválaszolja), amit az amerikaiak régóta kutatnak és igazán létező probléma, az élet-közepi válság.

VargaGyBrian IP>!
Osho: Férfiak Könyve

Nyitott vagyok az ezotériára, a meditációra, a lelki dolgokra, de ez a könyv számomra pusztító volt, és végig se tudtam olvasni, ami nálam ritka.

Sanya>!
Osho: Férfiak Könyve

Szerintem mindenkinek érdemes legalább egyszer elolvasnia:)


Népszerű idézetek

fowler P>!

A rózsa egyszerűen rózsa, fel sem merül, hogy bármi más lehetne. A lótusz pedig lótusz. A rózsa soha meg sem próbál lótusszá válni, ahogy a lótusz sem próbál meg rózsává válni. Éppen ezért nem is neurotikusak. Nincs szükségük pszichiáterre vagy pszichoanalízisre. A rózsa azért egészséges, mert egyszerűen megéli saját valóságát. És így van ez az egész létezéssel – kivéve az embert. Csak az embernek vannak ideáljai és kell-jei. „Ilyennek vagy olyannak kéne lenned” – ettől kettéhasadsz, és szembefordulsz azzal, ami vagy. A kell és a van ellenségek.

fowler P>!

A szeretet nem olyasmi, amit teszel, a szeretet valami olyan, ami te magad vagy. De a sok „kellene” súlyos teher a spontaneitásodon. A szeretet soha nem lehet „kellene” kérdése, nem lehet parancsolni neki. Nem kényszerítheted magad, hogy annyira szeress, amennyire csak tudsz. Pedig ez az, amit az emberek tesznek, és ezért hiányzik a világból a valódi szeretet.

48. oldal

Zsuzsa80>!

A férfinak meg kell tanulnia szeretni. A férfinak meg kell tanulnia, hogyan érheti el, hogy a szíve legyen az úr, miközben az elméje csak engedelmes szolga marad. A férfinak sok dolgot meg kell tanulnia. A nő ezeket a tulajdonságokat mind hozza magával, csak épp a társadalom ezeket mind a gyengeség jeleinek tekinti.

Zsuzsa80>!

Az élet csupán egy lehetőség a fejlődésre, a virágzásra, arra, hogy valóban legyél. Az élet önmagában üres: ha nem vagy elég kreatív, nem tudod megtölteni beteljesüléssel. A szívedben ott van egy dal, amit el kell énekelned, egy tánc, amit el kell táncolnod, de ez a tánc láthatatlan, és a dalt még csak nem is hallottad eddig. Lényed legbenső magjában van mélyen elrejtve. A felszínre kell hozni, ki kell fejezni. Ez az „önmegvalósítás”. De ritka az olyan ember, aki az életét növekedéssé változtatja, aki az életét az önmegvalósítás hosszú utazásává alakítja át, aki azzá lesz, akivé lennie kell.

Zsuzsa80>!

Hogyan is lehetnél boldog egy másik személlyel, ha még egyedül se vagy az?

Kapcsolódó szócikkek: boldogság
fowler P>!

Csak figyeld meg önmagad. Még a halál pillanatában is a régi, megszokott mintákat követed.

52. oldal

Kapcsolódó szócikkek: halál
1 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Hamvas Béla: Tabula Smaragdina / Mágia szutra
Baranyi Tibor Imre: Fejlődő létrontás és örök hagyomány
Lőrincz Gabriella (szerk.): Világokon át
Drunvalo Melchizedek: A fény kígyója 2012 után
Pierre Franckh: Kívánjunk egyszerűen!
P. D. Ouspensky: Egy ismeretlen tanítás töredékei
Tom Kenyon – Virginia Essene: A Hathorok üzenetei a Föld számára
Lee Carroll: Hazatérés
Julius Evola: A megvalósítás és a halál utáni akciók
Grandpierre Attila: Karácsony