Érettség 6 csillagozás

Osho: Érettség

Légy ​az, aki vagy. Sose akarj más lenni, és akkor érett leszel. Az érettség nem más, mint hogy elfogadod az önmagaddá válással járó felelősséget, bármi legyen is az ára. Mindent kockára teszel, csak, hogy önmagad lehess – erről szól az érettség.
A Viagra és a plasztikai sebészet korában, egy olyan kultúrában, amely az ifjúság megszállottja, és minden áron el akarja kerülni az öregkort, nagy bátorságra vall feltenni a rég elfeledett kérdést: Mit nyerhetünk az öregedés folyamatával? Mi előnyünk származik abból, ha elfogadjuk ezt a természetes jelenséget, és nem törekszünk minden erőnkkel arra, hogy egész a sírig megőrizzük fiatalságunkat és annak minden gyönyörét?
Osho visszavezet bennünket a gyökerekig, és megmutatja, hogyan nőhetünk fel, hogyan válhatunk érett emberré ahelyett, hogy egyszerűen csak megöregednénk. Az érettség belső növekedés, szemben az öregedéssel, amely pusztán testi folyamat. Emlékeztet rá, milyen boldogság vár ránk kapcsolatainknak és személyes… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1999

>!
Édesvíz, Budapest, 2010
200 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635290758 · Fordította: Cziczelszky Judit

Enciklopédia 1


Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 9

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések


Népszerű idézetek

Chöpp P>!

A szeretet elengedhetetlen a szellemi fejlődéshez. Mert a szeretet tükör. Mindaddig nagyon nehéz meglátnod saját magad, amíg nem láttad valaki olyannak a szemében, aki szeret téged.

98. oldal

Kapcsolódó szócikkek: szeretet
Dormeck P>!

A folyó sem neked folyik; csak folyik, akár ott vagy, akár nem.

Chöpp P>!

Akik folyton másokkal és mások véleményével törődnek, azok éretlenek. Függnek mások véleményétől. Képtelenek bármi egyedit tenni, nem tudják őszintén kimondani, amit szeretnének – csak azt, amit mások hallani akarnak. A politikusaitok is mind azt mondják, amit hallani akartok. Megígérnek nektek mindent, amit csak akartok. Tökéletesen tisztában vannak vele, hogy nem tudják teljesíteni az ígéreteiket; de nem is akarják. Ha pontosan, őszintén elmondanák, hogy mi a helyzet, és rámutatnának, hogy egy sor dolog, amit szeretnétek, egyszerűen képtelenség, hogy nem lehet teljesíteni, akkor kidobnátok őket a hatalomból. Sosem választanátok meg egy olyan politikust, aki őszinte hozzátok.

43-44. oldal

Dormeck P>!

Meglehetősen furcsa dolog, hogy olyan emberek, akik nem tudják kicsodák, valakivé válni akarnak.

Dormeck P>!

Az emberek újra meg újra a vonattal álmodnak, és mindig lekésik.

Chöpp P>!

A gyermek vendég az ismeretlenből, a vendéget pedig tisztelettel kell fogadni. Azok a szülők, akik nem tisztelik a gyermeküket, elkerülhetetlenül tönkreteszik az életét. A te tiszteletedet, a te szeretetedet, a te háládat, amiért „Bennünket választottál szüleidül” a gyermek még mélyebb tisztelettel, még több hálával, még nagyobb szeretettel viszonozza.
És ha szeretsz egy embert, képtelen vagy kondicionálni. Ha szeretsz egy embert, szabadságot adsz neki, védelmet adsz neki. Ha szeretsz egy embert, nem akarod, hogy másodpéldányod legyen, azt szeretnéd, ha egyedi személyiség lenne. És minden feltételét megteremted, hogy segíts neki egyedivé válni, minden szükséges kihívás elé odaállítod, amelyek segítenek neki lehetőségei kibontakoztatásában.
Nem fogod leterhelni a tudásoddal, mert azt szeretnéd, ha magától jönne rá az igazságra. Minden kölcsönvett igazság hazugság. Semmi sem lehet igazság, amíg nem tapasztalod meg te magad.

92. oldal

Chöpp P>!

Ha rajtam múlna, két részre osztanám az egyetemeket: lenne egy a fiataloknak, egy pedig az öregeknek. A fiatalok azért járnának oda, hogy megtanulják az élet művészetét: a szexet, az ambíciót, a küzdést. Aztán, miután öregebbek lesznek, és betöltik a negyvenkettőt, újra visszajönnének, hogy a halálról tanuljanak. Istenről, a meditációról – mivel mindaz, amit a régi egyetemen tanultak, ekkor már nem szolgálja a javukat. Új képzésre van szükségük, új útmutatásra, hogy le tudják horgonyozni magukat életük új időszakában.

52. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Susan Kren: Kendra életei
Brian Weiss: Lélektársak
Lee Carroll: Az utolsó idők
Rhonda Byrne: A hős
Don Richard Riso – Russ Hudson: Az enneagram bölcsessége
Lee Carroll: Ne gondolkozz úgy, mint egy ember!
Popper Péter: Az Istennel sakkozás kockázata
Lee Carroll: Az emberi lélek alkímiája
Lee Carroll: Fellebben a fátyol
Neale Donald Walsch: Kérdések és válaszok a Beszélgetések Istennel alapján