Egy ​provokatív misztikus önéletrajza 7 csillagozás

Osho: Egy provokatív misztikus önéletrajza

Egy ​provokatív misztikus önéletrajza

Osho a huszadik század egyik legismertebb és egyben legprovokatívabb spirituális tanítója. Több mint egy évtizeddel 1990-ben bekövetkezett halála óta tanításának hatása nőttön nő, és mára elér minden korosztályt a világ jóformán minden táján.

Az indiai születésű mester először az 1960-as években, mint lázadó filozófiatanár vált ismertté. Ebben az időszakban rengeteget utazott Indiában, hogy előadásokat tartson, különböző vallási vezetőkkel nyilvánosan vitázzon, valamint nem utolsó sorban, hogy bemutassa az általa kifejlesztett, forradalmian új, aktív meditációs technikát, a Dinamikus Meditációt. 1974-ben az indiai Pune-ban megalapított egy meditációs és önfejlesztő központot, ami egy különleges kísérlet volt arra, hogy megteremtse az „új ember” megszületésének feltételeit. Ez az „új ember” nincs többé teletömve elavult ideológiákkal, életét nem terhelik merev doktrínák – ő már felkészült arra, hogy önmagában egyesítse a kelet… (tovább)

>!
Amrita, Budapest, 2005
378 oldal · ISBN: 9639234214 · Fordította: Bujdosó István

Enciklopédia 1


Kedvencelte 2

Most olvassa 2

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 6

Kölcsönkérné 2


Népszerű idézetek

>!

Az én anyám is hétéves korában ment férjhez. Apám sem volt több tíz évesnél, és persze nem tudott semmit arról, hogy mi is az a házasság. Egyszer megkérdeztem tőle:
– Mi tetszett legjobban az esküvődben?
– Az, hogy felülhettem egy lóra!

19. oldal (Amrita, 2005)

Dormeck P>!

A világon vagy háromszáz vallás létezik – nevetséges! Ha csak egy igazság van, akkor hogyan létezhet háromszáz vallás? Tudományból csak egy van, vallásból meg háromszáz?

Kapcsolódó szócikkek: vallás
Dormeck P>!

Aki már meghallgatta a világ összes zenéjét, aki már látta a világ minden szépségét, egyszer csak rádöbben, hogy mindez csak álom. Aki már elolvasta az összes gyönyörű verset, egy nap ráébred, hogy a költészettel elkábíthatja ugyan magát, de az egész nem vezet sehová. Aki már látta az összes nagy művész festményét, aki már kiszórakozta magát… felteszi a kérdést: „Na, és akkor mi van?” A keze ugyanolyan üres, sőt, talán még üresebb, mint előtte volt.

4 hozzászólás
Dormeck P>!

Soha nem felejtek el semmit, hiszen csak az felejthet el bármit is, aki korábban észben tartott valamit.

Dormeck P>!

Én sem adhatom kezetekbe az igazságot, de felkelthetem az igazság iránti vágyat. Nem adhatom a kezetekbe az igazságot, de rámutathatok a holdra… De kérlek, ne az ujjamat nézzétek, amellyel a holdra mutatok. Az ujjam el fog tűnni, a hold pedig ott marad, és a keresés tovább folytatódik.


Hasonló könyvek címkék alapján

Swami Shivanando: George, a tantrabetyár
Mercedes Reinberger: A tükörben: Marilyn Monroe
Shirley MacLaine: Találd meg önmagad
Richard Bach: Illúziók
Puskely Mária: Avilai Teréz
Lisieux-i Szent Teréz: Lisieux-i Szent Teréz önéletrajza
Horváth Róbert – Murányi Tibor (szerk.): Láthatatlan rezgéseim tánca minden
Jacques Lusseyran: És lőn újra Világosság
Tiziano Terzani: A vég nekem a kezdet
Elizabeth Gilbert: Eat, Pray, Love – Ízek, imák, szerelmek