Bátorság 40 csillagozás

Osho: Bátorság

Osho szerint a bátorság nem azonos a félelem hiányával, inkább szembenézés a jelenlétével. Bemutatja, honnan erednek a félelmeink, miként érthetjük meg ezeket, és honnan meríthetünk bátorságot szembesülni velük. Arra biztat minket, hogy örüljünk minden bizonytalanságnak és változásnak, amelyek lehetőséget teremtenek az új élményekre, s önmagunk és a bennünket körülvevő világ megértésére. Útmutatást ad belső bátorságunk fejlesztéséhez, képessé tesz hitelesen és elégedetten élni mindennapjainkat.

Édesvíz, Budapest, 2014
210 oldal · ISBN: 9789635293292 · Fordította: Kovács Ivett
Édesvíz, Budapest, 2014
210 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635293834 · Fordította: Kovács Ivett
Édesvíz, Budapest, 2006
240 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635287734 · Fordította: Kovács Ivett

Lovebooks>!
Osho: Bátorság

Ez az első Osho élményem, de még szeretnék sok sok hasonlót.
Már az első oldaltól tudtam azonosulni a szerző gondolataival, tanmeséivel. Elgondolkodtató,hogy mi az igazán fontos az életünkben, miért mit áldozunk be, mennyire merünk önmagunk lenni. Számomra az a megerősítés a legerősebb Osho szavaiból, hogy merjünk változtatani, nyitni az új felé, beleugrani a bizonytalanba. Az a legfontosabb,hogy éljünk, úgy igazán, nem pedig napról napra rutinszerűen. Boldogok, kiegyensúlyozottak pedig ne csak egy társ mellett, hanem egyedül is tudjunk lenni, éljünk meg minden pillanatot, örömet, utazzunk, próbáljunk ki újabb és újabb dolgokat. Élvezzük a szabadságunkat egyedül és párkapcsolatban is. Maradjunk önazonosak, de soha ne féljünk kilépni a komfortzónánkból.

Bővebben:

minett>!
Osho: Bátorság

Vegyes érzéseim vannak a könyvvel kapcsolatban, egyes gondolatai valóban követendő példaértékűek, néhol már-már azonban erőszakosnak éreztem az író stílusát, s átment megmondóemberbe, ami semmiképpen sem jó

Képopera P>!
Osho: Bátorság

Vegyes. Ha minden szavát komolyan venném, egyest kapna. Ha felesen veszem és engedem magamat vitatkozni egy-egy bődületes hülyeséggel benne, akkor kifejezetten „interaktív” mű. Kár, hogy van, aki vakon elhiszi minden szavát (remélem, az írója önmagunkkal folytatott vitaként írta, nem fogd-meg-olvasd-és-higgy-el-mindent-nek szánta).
Azért nem kap négyest, mert aki tanít, ne akarja a számba rágni a látásmódját, engedjen elfogadni – sajnos sokszor előtűnik az utasító hangnem. (Néhol meg éppen az ellenkezőjét állítja; furcsa is ez a kettősség).

KoŁibri>!

A nagy tömeg közepén az emberek úgy érzik, igazuk van, nem tévedhetnek, hiszen millióan vannak mellettük. De ha egyedül maradnak, kétségeik támadnak: „Senki sincs velem. Mi a biztosíték arra, hogy igazam van?” Ezért mondom, hogy ebben a világban ahhoz kell a legnagyobb bátorság, hogy önálló személyiségként éljünk.

Szelén>!

A fej a múltra gondol; a szív a jövőről álmodik.

Dormeck>!

Minél nagyobb a kockázat, annál nagyobb a fejlődés lehetősége.

Kapcsolódó szócikkek: fejlődés · kockázat
KoŁibri>!

És minél erősebben szeretsz, annál szeretetre méltóbbá válsz. Minél kevesebb benned a szeretet, én minél több érzelmet követelsz másoktól, annál kevésbé leszel szeretetre méltó, annál zárkózottabbá válsz, az egódra korlátozódsz. És sértődékeny leszel: még ha valaki szeretettel közelít feléd, attól is rettegsz, mert minden szeretetben ott rejlik a visszautasítás, a meghátrálás lehetősége.

KoŁibri>!

… a szeretet vágy nélkülivé tesz, de a vágyak az elégedetlenségből születnek. Vágyakozol, mert hiányolsz valamit. Vágyakozol valami után, mert azt hiszed, ha azt megkapnád, elégedetté válnál. A vágyak az elégedetlenségből születnek.

Kapcsolódó szócikkek: szeretet · vágy
Szelén>!

A tapasztalat nem függ a tárgytól. A tapasztalat az azt átélő személytől függ, és a tapasztalás minőségétől.

Kapcsolódó szócikkek: tapasztalat
Dormeck>!

A vágyaid teljesültek – de mit nyertél vele? Nem teljesültek a vágyaid és szenvedtél, de mit nyertél, amikor teljesültek? Ez egy furcsa játék, amelyben mindig veszítesz: hiszen egyre megy, hogy nyersz-e vagy sem.

KoŁibri>!

A szeretet nem más, mint erős vágy, hogy áldjuk a létezés egészét.

Szabella>!

Minden amid van, természetessé válik számodra. Ha felmerül a lehetőség, hogy elveszíted, azonnal tudatosul benned, mi is az, amit elveszítesz.

KoŁibri>!

A félelem ellenére kövesd az újdonságot, és az életed egyre gazdagabbá válik, egy napon pedig képessé válsz kiszabadítani bebörtönzött ragyogásodat.

Kapcsolódó szócikkek: újdonság