Az ​élet misztériumai 17 csillagozás

Osho: Az élet misztériumai Osho: Az élet misztériumai

„Osho üzenete pár éven belül a világon mindenütt hallható lesz. Ő volt a legerederibb gondolkodó, akit India valaha adott a világnak. A legmagasabb képzettségű, legbriliánsabb gondolkodású és a legújítóbb mester, akinek mindczek felett veleszületett tehetsége volt a szavakhoz. Hozzá hasonlót hosszú évtizedekig nem fogunk látni még egyet… Az ő vallása az agnosztikusok, a vallás nélküliek vallása.”

Khushwant Singh

Eredeti cím: Life's mysteries

>!
Amrita, 2007
350 oldal · ISBN: 9789639234284 · Fordította: Yogabeej
>!
Amrita, Budapest, 1998
256 oldal · ISBN: 9638539771 · Fordította: Sw Yogabeej

Enciklopédia 3


Kedvencelte 4

Most olvassa 4

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 6

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Zituci>!
Osho: Az élet misztériumai

Kb. 10 éve olvastam, először. Most újra. Azt hiszem, h 10 év múlva újra el fogom olvasni. Osho nagy mágus volt. Számomra megnyugtató, ellazító, ha a gondolatait olvasom. Igazi spirituális tanító volt, aki az emberi lét magasságait és mélységeit boncolgatja. Ajánlott olvasmány mindenkinek, aki érdeklődik a keleti(indiai) filozófia iránt.

KillerCat>!
Osho: Az élet misztériumai

Nem nekem íródott,nagyon elvontnak találtam és eredetinek sem nevezném.


Népszerű idézetek

esőember>!

Van egy régi mondás a filozófusról: a filozófus olyan vak ember, aki a sötét házban egy fekete macskát keres, amelyik nincs is ott.

előszó

esőember>!

Minél inkább gondolkozol, annál kevésbé vagy. Minél kevésbé gondolkozol, annál inkább vagy. És ha a gondolatok tökéletesen leálltak, akkor abban a pillanatban lényed teljességében feltárul.

18. oldal

esőember>!

Az élet misztériumai: az élet maga, a szerelem, a kapcsolatok, a jó és a rossz, a szabadság, a felelősség, az ego, a nevetés, a csönd, a meditáció…

(első mondat)

zöldszemesostoros>!

„A szerelem luxus. Az egyedüllétből születik, amikor mérhetetlenül egyedül vagy és boldog vagy, és örülsz, és ünnepelsz, és hatalmas energia gyűlik össze benned. Senkire sincs szükséged. Abban a pillanatban az energia olyan sok lesz benned, hogy meg kell osztanod. Akkor adsz… Adsz, mert neked olyan sok van, és anélkül adsz, hogy bármit is kérnél cserébe – ez a szerelem.”

zöldszemesostoros>!

Ne feledd: nem a gyűlölet a szerelem ellentéte, ahogy az emberek gondolják, hanem a félelem. A gyűlölet is szeretet, csak fejtetőre van állítva. A szerelemben kitágulsz – a félelemben összezsugorodsz.

zöldszemesostoros>!

Én szentnek tartalak, ha olyan teljességgel táncolsz, hogy te eltünsz és csak a tánc marad; a táncos teljesen felolvad, beolvad a táncba és eggyé válik vele. Ha olyan teljességgel furulyázol, hogy teljesen elfeleted magadat, ha csak a dallam marad és a zenész már nincs is ott, nem te játszol, csak hallgatod, akkor a furulya Isten ajkához van tapasztva.

zöldszemesostoros>!

A kapcsolatban nagyon közel mész a másikhoz; nagyon-nagyon közel, mély közvetlen bizalomban, egymáshoz fonódva. Mégsem zavarod meg a másik szabadságát, a másik mégis független egyén marad.

55. oldal

zöldszemesostoros>!

„Ha én szeretlek, akkor rögtön elhagylak, mihelyt azt látom, hogy szeretetem terhes lett számodra. Ha szeretsz, akkor rögtön elhagysz, mihelyt azt látod, hogy a szereteted börtön lett számomra.”

zöldszemesostoros>!

Amikor megszületik a szívedben egy dal, akkor ki kell énekelned. És amikor a szeretet megszületik a szívedben – a szeretet az egyedüllét mellékterméke – akkor ki kell öntened önmagadból. Amikor a felhő tele van, akkor kiömlik, zuhog belőle az eső; amikor a virág tele van illattal, akkor szétárasztja illatát a szélben – senkinek nem címezve, senkinek nem irányítva. És a virág nem mondja „várj, de mit kapok cserébe?” – egyszerűen csak kiereszti illatát.

76. oldal

zöldszemesostoros>!

Az élet igazi művészete a meditációval kezdődik. És meditáció alatt az elme csöndjét, a szív csöndjét értem; azt, hogy eljutsz lényeg legbensőbb középpontjába és megtalálod a kincset: saját valóságodat. És ha megtaláltad, akkor kisugárzik belőled a szeretet, sugárzik belőled az élet, a kreativitás. A szavaid egy költő szavai lesznek, mozdulataidban ott lesz a kegy, a méltóság, a kecsesség.

Kapcsolódó szócikkek: kreativitás · meditáció

Hasonló könyvek címkék alapján

Ni Hua-Ching: Belső alkímia
Kurt Tepperwein: Illúziók nélkül
Kurt Tepperwein: Lelki nyugalom
Uwe Albrecht: Igen vagy nem?
Kurt Tepperwein: Az élet mint mestermű
Kurt Tepperwein: Az öngyógyítás erői
Kurt Tepperwein: Testünk üzenetei
Kurt Tepperwein: Mentáltréning
Kurt Tepperwein: Itt és most élj!
Vimala Rodgers: Grafoterápia